< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
Seçimde Yüzde 50+1 alamayacağını anlayan AKP sistemi değiştirmenin yollarını arıyor (2. sayfa)

-
-
Bu kadar yetkiyi bir kişiye vermek için başta %50 ararsınız sonra zaten iki adaydan en çok oy alan seçilir. Eğer %30-35 lerde bu yetkiyi verirseniz kalan %70 nasıl temsil edilecek millet vekili sistemi çok güçlü olmalı bu durumda amerikada ki gibi veto hakkı vs olmalı. Bu da artık mümkün değil.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Gıpraşmasınlar geliyorum..
Kökten çözecem
-
ypg terör örgütümüdür sen onu söyle..
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Bu sistemi değiştirmeye gerek yok. Kemalist bir lider bu gücü eline almalı herkes rahat olsun.
-
Tam aktrol zekası, soru sormuş beni engellemiş
Evet sonuna kadar terör örgütüdür, Ona yardım eden şehitlerimizin kanından sorumludur, onu Suriye ye mevcut iktidar yerleştirmiştir, Yolda yediklerinin içtiklerinin parasını da millete ödetmiştir
https://www.hurriyet.com.tr/gundem/devlet-bahceli-lahmacun-ikram-ettiniz-40056003
@retro61
Çoğunluğu var ama anayasayı değiştirecek kadar değil. Anayasanın ilgili maddesinin değişmesi lazım. Bunun için çoğunluk sağlayamıyor cumhur ittifakı. Yani muhalefeti ikna etmeleri gerekir.
-
Doğru, bi de o vardı
-
"YARI BAŞKANLIĞA DÖNÜLECEK"
Gazete Duvar'ın aktardığına göre, Afşin Yurdakul'un programına Sabancı Üniversitesi Öğretim Üyesi Fuat Keyman ve Optimar Araştırma Başkanı Hilmi Daşdemir ile birlikte katılan Gezici, baharda bir referandum beklediğini söyledi.
Seçim öncesinde yapılacak bu referandum ile seçim yasasında da değişiklik yapılacağı ve yüzde 40+1 oy alanın cumhurbaşkanı seçileceği bir model getirileceğini öne süren Gezici, "50+1 sisteminin zorluğunu yaşayan iktidar büyük ihtimal mart-nisan ayında bir referandum getirecek. Bir anayasa değişikliği ve onun içinde seçim kanunu değişikliği planlayan bir iktidar var. Böylece 40+1'lik sistemle yarı başkanlığa dönmeyi planlayan bir iktidar görüyoruz. Çünkü ülkede yaşanan sorunların sorumlusu olarak artık 50+1 sistemi görülmeye başlandı" yorumunu yaptı.
-
Ne yaparlarsa yapsınlar %50 + 1 hikaye ! Bunu hepimiz görüyoruz ve biliyoruz. Kendi kurguladıkları ucube sistem, kendi sonları olacak !
-
Ne yapsalar boş. KAYBEDECEKLER.
2022 de olacak bir seçimde:
CHP %32
AKP %23
İYİP %14
HDP %9
DEVA %7
MHP %6
GELECEK %3
SAADET %2
DİĞER %4
Sistemi %30+1 yapsalar bile kazanamazlar.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
2 dönem yasasına ne oldu? Şimdi neden 3. sefer için uğraşılıyor? İlânihâye başta kalmak için mi, yoksa BOP görevi gereği ülkenin tabutuna son çiviyi çakana kadar mı?..
2 dönem 2 kere başkanlık yapmak değilmi.
-
Evet. Bunlar, yasalara bile uymuyorlar. RTE'yi 3. kez aday yapmak için çabalayacaklar.
Gerçi, yasalar uygulanmış olsaydı, diplomasız olarak aday bile ol(a)maması gerekirdi.
Türkiye tarihinin en güçlü hükümeti olan Ak Partiye 50+1 alamayacak diyenlere gülüyorum…
Artık sizin ki şizofreni seviyesinde bir hastalık olmuş 20 yıl oldu…
25 senedir %25 oyu geçemeyen hdp’nin adeta yancısı olmuş CHP mi kazanacak hahahahahaha…
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
seçimler akp 50+1 alana kadar tekrar edilmeli gerekiyorsa hergün seçim yapılmalı.
Demokraasinin gereği bu.
Veya şöylede olabilir 10 kere seçim yapılır hiçbirinde akp 50+1 i geçemezse.sistem eski haliyle akp ile devam etmeli 5 yıl daha.
Beka meselesi falan...
-
Yahu muhalefetin anketlerinde bile Ak Parti önde adamlar neden sistem değiştirsin
-
yasa yapılırken gıkları çıkmayanlar buğün 28 şubat provası yapması ne ilginç.
feto abd derken elde tutanacak dal galmamış.
yarında kemal bey ben ben başkan olmazsam derse şasırmam.
-
Onun adaylığını doğru bulmuyorum.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X