Şimdi Ara

Seçimde Yüzde 50+1 alamayacağını anlayan AKP sistemi değiştirmenin yollarını arıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
0
Favori
4.003
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
75 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Seçimde yüzde 50+1 sistemini getiren AKP , önümüzdeki seçimde 50+1 alamayacağını anlayınca 180 derece dönerek sistemi değiştirmenin yollarını aramaya başladı.

Cumhurbaşkanlığı YİK üyesi Cemil Çicek, ''yüzde 50+1 ciddi problem çıkarıyor.'' dedi.

Bence Erdoğan kazanana kadar seçim tekrarlanır maddesi koyalım sorun kökten çözülsün :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• O zamanlar muhalefet bu sistemin ucubeliklerini anlattığında ''tabii sizin adayınız 50+1 alamayacağı için böyle konuşuyorsunuz.'' diyorlardı.Zira bunlara göre halkın %60-70'i bunları destekliyordu.2017 referandumunda birisi ''Evet oylarının %70'lere dayanmasını,sandıkları patlatmasını bekliyorum'' diyordu.Sonuç ortada...

Kendileri öyle kibir içindeler ki öyle halktan kendilerini kopardılar ki mevcut durumu doğru düzgün tahlil bile edemiyorlar.Şimdi yaptıkları anketlerde de gidici olduklarını görünce yana yakıla ne yaptıklarını sorgulamaya başladılar.Sırf muhalefet istemiyor diye sırf muhalefete düşmanlıklarından ötürü ucube bir sistem getirdiler şimdi o sistemin altında kendileri kalacak...Halbuki parlamenter sistem ile bunlar belki birkaç seçimi daha rahatlıkla alabilirlerdi.Ama getirdikleri sistemde bu mümkün değil.

• değiştiremezler, kendi getirdikleri sistemin altında kalacaklar

• O zamanlar muhalefet bu sistemin ucubeliklerini anlattığında ''tabii sizin adayınız 50+1 alamayacağı için böyle konuşuyorsunuz.'' diyorlardı.Zira bunlara göre halkın %60-70'i bunları destekliyordu.2017 referandumunda birisi ''Evet oylarının %70'lere dayanmasını,sandıkları patlatmasını bekliyorum'' diyordu.Sonuç ortada...

Kendileri öyle kibir içindeler ki öyle halktan kendilerini kopardılar ki mevcut durumu doğru düzgün tahlil bile edemiyorlar.Şimdi yaptıkları anketlerde de gidici olduklarını görünce yana yakıla ne yaptıklarını sorgulamaya başladılar.Sırf muhalefet istemiyor diye sırf muhalefete düşmanlıklarından ötürü ucube bir sistem getirdiler şimdi o sistemin altında kendileri kalacak...Halbuki parlamenter sistem ile bunlar belki birkaç seçimi daha rahatlıkla alabilirlerdi.Ama getirdikleri sistemde bu mümkün değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Long Nightt -- 14 Kasım 2021; 14:15:10 >
  • Redeemertr kullanıcısına yanıt

neden değiştiremesinler ki meclis çoğunluğu var, zaman da var gibi görünüyor

edit: referandumdan ok çıkmaz d0ru, boşa masraf olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi stableRevulation -- 14 Kasım 2021; 14:43:32 >
  • Bence akp hayatta kalmak adina ya hdp ile anlasacak yada muhalefetin de ok diyeceği bir anayasa taslagi hazirlayacak

Ki gecen aylarda akp mhpye boyle bir taslak sunmustu

Onceki gibi bir sistem gelecek boylece akp iktidarda kalacak

50+1 imkansiz artik taş patlasa en iyi propagandayi yapsalar eytlilere para sacsalar 46 47 alirlar

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Redeemertr kullanıcısına yanıt

anayasa mahkemesi yürütmeyi durdurur. referandum vs olmadan sistem eskiye döner.

• Akpnin bunlarla uğraşması boş iş. Şu ortamda ne yaparlarsa yapsınlar kazanamazlar. Daha önce cb olmamış birisi seçilemez falan demedikçe şu anda kazanamazlar.

Başka bişey düşünmeleri lazım, ki düşünüyorlardır, tek işleri bu zaten.

• zotacing kullanıcısına yanıt

Referandum öyle yapılmaz. Torba yasa gibi yapılır. İçine eyt, 3600 ek gösterge ve birkaç yargı ile ilgili değişiklik eklenir öyle yapılır. Evet oyunu arttırmak için birşeyler eklenir.

Öyle direkt sistemi değiştirelim diye referandum yapacak kadar salak değiller.

• Yok öyle yağma sistem falan degısmeyecek önce bu sistemle defolacaklar ondan sonra biz ülkeye demokrasiyi meclisi geri getiririz.

• Yakında megri megri başlar.

• Her çıkışın bir de inişi var. Yeri önden kazarak inişi engelleyemez sadece biraz geciktirirsin.

Paraşüt vs aç yine inersin. Ha sert ama yumuşak.

Geliyor gelmekte olan.

•  

• Oysaki parlementer sistemde % 30 oy bile alsa iktidar olabilme şansları vardı. Büyük düşünür Seyfo dayı'nın dediği gibi "Tedariksiz hacete giden, domala domala taş ararmış yeğenim"  

• Televizyonlara gazetelere çıkıp "50+1 sorunlu, bekamız için düşürülmeli" gibi laflar ediyorlar. Buradan herkesin aklına "olum bunlar 50+1'i geçemiyor galiba" geliyor. Bazılarımızın da aklına "Acaba bilerek mi yapıyorlar ? Bizimle oyun mu oynuyorlar ?" soruları geliyor. Gelmesin çünkü gerçekten de panikle saçmalıyorlar. Neden böyle düşünüyorum ? Akp politika üretme konusunda cidden çok zayıflamış durumda. Aslında halen üretip Türkiye'ye faydalı olabilecek bir organizasyon ancak başkanın etrafında ve akp-hükümet üst kurulunda öylesine bir vasatlık var ki her türlü saldırıya açık durumdalar siyaset olarak. Yoksa taşrada cidden samimiyetle çalışan üreten akpliler vardır eminim. Fakat durum merkezi yönetim için gerçekten içler acısı ve bu yeni bir durum değil.

Arkadaşlar istanbul büyükşehir belediye seçimlerini hatırlayın, adamlar hdp'nin oylarını almak için osman öcalanı trtye çıkartıp konuşturmuşlardı. Bakın işin ihanet şu bu kısmını geçtim bu çok zavallıca bir hareketti. Aranızda neredeyse hiç kimse hdp'nin oylarını almak için "böyle" bir hamle yapmazdı. İmralıdakine hiçbiriniz mektup yazdırmazdınız. Hdpliler gerizekalı mı sırf bir mektup bir de öcalan açıklama yaptı diye hemen binaliye oy verecek ? Diğer insanlar aptal mı peki ? Kendi seçmenleri ? "Olum adamlar seçim için öcalanı konuşturdu" demeyecekler miydi ? Bakın bunları en sıradan aklı olan bir insan bile hesaplar ama ülkeyi yönetenler bunları bile düşünmekten aciz ve panikle kararlar veriyorlar. Planları, ajandaları falan yok. Bu 50+1 düşsün açıklamalarını da böyle okuyun. Hükümeti yönetenlerin derin bir siyaset üretip bizim üzerimizde ya da muhalefet üzerinde oyun oynayacak becerisi falan yok. Dümdüz çocukça dalavere denemeleri yaparak dertlerini aktarıyorlar.Yani gerçekten de anketlerde durum iyi değil demek ki.

Öcalan'ı neden konuşturdularsa şimdi de aynı nedenlerle 50+1 i konuşuyorlar: "Sorun var ve seçimi kazanmamız gerekiyor."

Ancak ben seçim kesin bir sonuçla neticelenirse sanılanın aksine kenara çekileceklerini düşünüyorum. Zorluk çıkarmayacaklar bence.

• veterangamer kullanıcısına yanıt
    Siz kim? hadepenin don lastiği ile cehape mi...

• Bu ülke babalarının malı ya satarlar babalarının malı gibi satarlar kusana kadar yerler sonra babayı alırlar..

• Allah insani bir defa şaşirtmasin.

• Dolar 15 e doğru gidiyor sorumluları sus pus milletin anası ağlıyor bunların tüm derdi koltuk
    Alırsınız !

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.