Şimdi Ara

Sebze yemeği ne yapıyonuz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
1
Favori
88
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • sebze ile beslenmek istiyorum da nasıl yapıcam ne yapıcam bilmiyorum yapanlar yardımcı olabilirse sevinirim



  • Kuru bakliyatta sagliklidir, nohut fasulye mercimek yemegi yapip yiyebilirsin.

    Bu yemeklere patates kesinlikle koyma glisemik indeksi yuksek seker deposu. Bezelye de ayni sekilde ve pismis havucta yemiyosun.

    Sebze olarak taze fasulye, karnibahar yemegi, patlican musakka, zeytinyagli brokoli salatasi, kereviz yemegi, ispanak yemegi yogurtlu falan filan.

    Onun disinda sabah kahvaltilarinda turp yiyebilirsin taze olarak.

    Sebzeyi daha cok salata olarak tuketebilirsin. Cig yenen sebzenin cok daha saglikli oldugu aciklandi. Ayrica cok fazla isida pisen yaglar zararli yaga donusur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • herhangi bir sebzenin adını yaz ardından yemeği yaz google da arat.
  • tamamen ben de aynı dertten muzdaripim

    yumurta makarna çok güzel bulgur pilavı yapıyorum karnım doyuyo sağlıklı da besleniyorum ama sebze yemek istiyorum nasıl yaparım bilmiyorum. zeytinyağlı yapmak çok uğraştırır.
    neyse ki okulda öğlen salata veya sebze yemeği falan çıkıyor.
  • Eline geçirdiğin tüm sebzeleri yıkayıp soyup doğruyorsun, sonra bir tencereye koyup su ekliyorsun. Varsa kuşbaşı, kıyma ya da kemik de ekleyip kaynatıyorsun ve isteğe göre salça ve tuz karabiber ekliyorsun. Bitti.
  • Şimdi kış pırasanın mevsimi "anne ya yinemi pırasa yaptın" diyerek beyenmediniz pırasayı vercem tarifle hafta da iki defa seve seve tüketeceksiniz.



    Yemeğin adı afgan plavı mazemeleri zeytin yağ havuç kalka kalka doğrayıp tencere zeytin yağ ile kızartıyoruz sonra 3 çözüm boyunda doğranmış pırasayı atıp onuda kızartıyoruz. Patates kızartması gibi değil rengi değişinceye kadar havuç geç kurduğunda önce onu atıyoruz. Şimdi zurnanın zırt dediği kısım. Tencere ye iki su bardağı şeker katıyoruz şeker eriyip karamilize oluncaya kadar karıştırıyoruz. Sonra yıkanmış pilavlık pirinçleri ilave ediyoruz. Pirincin miktarı göz kararı az koyarsanız yemek sebze salatası gibi olur. Pirinci katıp karıştırıldığında sebzeleri içinde kaybolacak şekilde olmalı , sıcak su normal pilavdan 0,5 kat daha fazla koyup kısık ateşte suyunu çekene kadar kaynattıktan sonra , tencere oçaktan alınıp etrafına sofra sarılıp bir kenarda 2 saat dinlenmeye bırakıldıktan sonra tüketilir. Sofra sormanın amacı tencere açıkta kalınca tencere nin soğuk kapağın da buharı yoğunlaşıp tekrar su olarak içine dökülüyor. Taneli yemeklerin ısısı kaynama ısı 100 dereceden daha yüksek olur , ocaktan indirilen yemek kendi ısı ile pişmeye devam eder mutlaka 2 saat bir sofraya güzelce sarılıp dinlendirilmesi gerekiyor. Yemek pasta kıvamında olacaktır. Servis yaparken tencereden uspatula ile konula bilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: yakaza01

    Şimdi kış pırasanın mevsimi "anne ya yinemi pırasa yaptın" diyerek beyenmediniz pırasayı vercem tarifle hafta da iki defa seve seve tüketeceksiniz.



    Yemeğin adı afgan plavı mazemeleri zeytin yağ havuç kalka kalka doğrayıp tencere zeytin yağ ile kızartıyoruz sonra 3 çözüm boyunda doğranmış pırasayı atıp onuda kızartıyoruz. Patates kızartması gibi değil rengi değişinceye kadar havuç geç kurduğunda önce onu atıyoruz. Şimdi zurnanın zırt dediği kısım. Tencere ye iki su bardağı şeker katıyoruz şeker eriyip karamilize oluncaya kadar karıştırıyoruz. Sonra yıkanmış pilavlık pirinçleri ilave ediyoruz. Pirincin miktarı göz kararı az koyarsanız yemek sebze salatası gibi olur. Pirinci katıp karıştırıldığında sebzeleri içinde kaybolacak şekilde olmalı , sıcak su normal pilavdan 0,5 kat daha fazla koyup kısık ateşte suyunu çekene kadar kaynattıktan sonra , tencere oçaktan alınıp etrafına sofra sarılıp bir kenarda 2 saat dinlenmeye bırakıldıktan sonra tüketilir. Sofra sormanın amacı tencere açıkta kalınca tencere nin soğuk kapağın da buharı yoğunlaşıp tekrar su olarak içine dökülüyor. Taneli yemeklerin ısısı kaynama ısı 100 dereceden daha yüksek olur , ocaktan indirilen yemek kendi ısı ile pişmeye devam eder mutlaka 2 saat bir sofraya güzelce sarılıp dinlendirilmesi gerekiyor. Yemek pasta kıvamında olacaktır. Servis yaparken tencereden uspatula ile konula bilir.

    deniyecem bunu teşekkürler




  • su dolu tencereye at, haşla, ye...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.