Şimdi Ara

SEAT LEON (MK3-5F) YAŞADIĞIM SORUNLAR VE ÇÖZÜMLERİ (7. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
271
Cevap
39
Favori
112.294
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
35 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • kntrli kullanıcısına yanıt
    Tesekkurler uzerinden cok zaman gecti. Servisler cok sokmus takmıstır belki de sesin sebebini bile bulmuslardır. Servise gidip islem yaptıranlar oldu. Ancak serviste bu tip islemler her zaman acele ile yapılır. Sonra tekrarlama durumu var. Servise gidin. Eger bırakın bakacaz makacaz derlerse bırakmayın. Ama sorun belli cozecez derlerse bırakın yapsınlar:)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: junkerss

    Tesekkurler uzerinden cok zaman gecti. Servisler cok sokmus takmıstır belki de sesin sebebini bile bulmuslardır. Servise gidip islem yaptıranlar oldu. Ancak serviste bu tip islemler her zaman acele ile yapılır. Sonra tekrarlama durumu var. Servise gidin. Eger bırakın bakacaz makacaz derlerse bırakmayın. Ama sorun belli cozecez derlerse bırakın yapsınlar:)

    Haklısınız hocam dediğiniz gibi yapacağım. Çok teşekkürler
  • Selamlar
    2013 leon fr sahibiyim ve artık aracın içinden gelen gerek kapı gerekse ön gövde köşelerden gelen sesler yüzünden arabayı satmayı düşünüyorum,bu sesler haric arabamdan çok memnunum.bir kaç kere servise gittim bu problemler yüzünden ancak düzelmedi,tekrarladı.
    Acaba istanbulda bunu yaptırabileceğim bir yer bilen var mı? Ya da başka çözüm önerisi? Sırf bu yüzden arabayı satmayı istemiyorum :/

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kenyali55 K kullanıcısına yanıt
    selam:)

    bunu yapan özel bir yer veya bir kişi yok henüz. ancak ses sistemi kuran ve araç içi yalıtım yapan yerlere sorun derim. çünkü güçlü hoparlör vs takmadan önce kapı içi dışı çok güzel yalıtım yapan yerler var
  • 2009 seat Leon 1.4 tsi style aracimin uzaktan kumandasının pili zayıflama var herhalde aracı kilitleme ve acmada biraz geç algılıyor . sağ arka kapı dışardan açılmıyor içerden açıp tekrar kapattıktan sonra dışardan açılıyor sorun ne olabilir acaba diğer bi sorum sol xenon farim ara sıra arıza lambası yanıyor kendi kendine düzeliyor, yardım lütfen !!!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mucoo-333 -- 6 Temmuz 2015; 9:40:03 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sayın Junkerss sormak istediğin bir soru var. Aracım Seat Leon 1,2 tsi manuel. Az önce servisten geldim trim sesinden dolayı. Yapıldı dediler daha çıkar çıkmaz devam ediyor. Sorun şu vitesin Altında ki ön bardaklıktan cızırtı geliyor bozuk yollarda. Elimi bardaklık içine koyduğumda kesebiliyorum sesi ama yine de az da olsa devam ediyor. Düz yolda aıkıntı yok ama parke taşlı ya da bozuk yollarda sıkıntılı. Canım sıkıldı açıkcası. Bu konu hakkında bir bilginiz ya da duyumunuz var mı çok merk ediyorum. 2 aylık araba da olacak şey değil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konu, birçok Leon sahibinin işine yarayacağı gibi aslında bu tıkırtıların, gıcırtıların ne kadar önemsiz ve üstesinden gelmenin ne kadar kolay olduğunun bir göstergesi. Özetle dert edilecek sorunlar değiller. Sadece biraz el becerisi, sabır ve imtina gerektiriyor.

    Ben bir otomobilin esas olarak motor, şanzıman ve şasi gibi otomobili otomobil yapan ana bileşenlerinde sorun çıkmamasını bu tıkırtılara yeğlerim.

    Konuyu açan arkadaşı tebrik ediyorum öncelikle. Gerçekten gayet aydınlatıcı bilgiler sunmuş. Teşekkürler.

    Ancak şunuda belirteyim, konuyu takip eden arkadaşlar ve özellikle yeni sipariş verecek olan arkadaşlar için bilgi olsun.

    Şubat 2015 tarihi itibariyle 1.4 TSI ACT'nin gelmesiyle sanırım, bu USB & AUX girişlerinin klima altı bölümüne alınmasıyla falan yapılan bu değişiklikler esnasında bu trim sesleri, kapı sesleri, gösterge paneli sesleri gibi basit sorunların önüne geçmişler. Bu bilgiyi, yaklaşık 1 aydır yeni bir otomobil alma arayışlarımın içine Leon'u dahil ettikten sonra, yakın bir dostumun "Sen Seat düşünüyorsan, gel esas İspanyol forumlarına bakalım, sıkıntısı sorunu varsa vazgeçersin." diyerek yardımcı olmasıyla edindim. (Kendisi İspanya Konsolosluğu'nda çalışıyor ve Ankara Üniversitesi İspanyol Dili ve Edebiyatı mezunu)

    Hangi sitelere baktık hatırlamıyorum çünkü hem adreslerini hatırlamıyorum hemde zerre İspanyolca olmadığı için tekrar açıp bulamam ancak, onun konular arasında gezerken "Abi bak, Mayıs 2013 - Ocak 2015 arası bazı araç içi tıkırtı seslerini 2015'e kadar yapılan AR-GE çalışmaları ile halletmişler" dedi.

    Hatta 2013 sonu 1.2 TSI Leon Style alan bir İspanyol üye bu duyum üstüne aracını Seat'a geri verip, 2015 Mart'ta 1.4 TSI ACT FR satın almış. Aracının şu anda 22.000km'de olduğunu ne hiçbir yerden tıkırtı gelmediğini belirtmiş.

    Sanırım internette 2015 Şubat sonrası üretime giren araçların bu konularda sorunlarının giderildiği yönünde yazılanlar doğru. Çünkü birçok internet sitesinde bu sorunların geçmiş olduğu yönünde aynı noktada buluşan epey kullanıcı mevcut.

    Elbette bu yazılanlar, bu sorunların kesinlikle bir daha olmayacağı anlamını taşımamakta ancak bu tip ufak değişiklere giderlerken, yalıtımın gözden geçirildiğini gösteriyor.

    Aklınızda bulunsun...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlkanExclusive -- 5 Ağustos 2015; 21:18:23 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • allicante A kullanıcısına yanıt
    valla bardaklıktan ses gelme durumuna ilk defa sizin şikayetinizle rastladım. başka bir sesin yansıması olabilir mi? siz bardaklığı kastırınca çevresindeki aksam da kasıldığından ses kesiliyordur belki?

    mesela vites körüğünün altındaki nikelajlı çerçeve ses yapıyor olabilir mi? veya o bardaklığın ve vitesin bulunduğu konsolun iki alt yanındaki plastik kaplamalar ses yapıyor olabilir mi? (12 nolu parça) ve hatta klima kontrol ünitesini de kontrol edin. belki sorun ordadır.

     SEAT LEON (MK3-5F) YAŞADIĞIM SORUNLAR VE ÇÖZÜMLERİ



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr.Leon -- 6 Ağustos 2015; 13:32:49 >




  • AlkanExclusive kullanıcısına yanıt
    öncelikle teşekkürler

    fabrika da olsanız vw bünyesinde de olsanız bir aracı dünyadaki tüm koşullarda kusursuz şekilde gidebilecek şekilde test edip piyasaya sürmeniz mümkün olmuyor. piyasaya sürüp geri bildirime göre iyileştirme yapmak daha basit

    2015 lerde görünmeyen iyileştirmelerin yanı sıra gözle görülür detay iyileştirmeleri de mevcut. mesela az önce parça kataloğuna bakarken 2013 kataloğu ile 2016 kataloğu arasında izolasyon başlıklarında bir çok fark olduğunu gördüm. öte yandan içerideki ufak tefek gözlere lastik tabanlık filan da koymuşlar.

    misal 22-23-24-25 nolu parçalar. sonradan eklenmiş.

     SEAT LEON (MK3-5F) YAŞADIĞIM SORUNLAR VE ÇÖZÜMLERİ
     SEAT LEON (MK3-5F) YAŞADIĞIM SORUNLAR VE ÇÖZÜMLERİ

    bir çok geliştirme yapılmış. yeni alanlar daha mutlu mesut ve sessiz bineceklerdir araçlarına. ancak başka yerden ses gelmeyeceğinin garantisi yok. dikkatli dinleyip düzgün müdahale ile işi çözmek lazım:)




  • Aynen katılıyorum. BMW hakkında oldukça bilgi sahibiyim ve bende BMW Parts'a ayda bir uğrar bakarım. BMW'nin son dönemdeki önden çeker konularından, Borusan'ın artık iyice şımarmasından dolayı 2012 116i'den (sorunsuz kullandım ve kazası boyası yok) Leon FR'a geçiş yapacağım. Dün siparişimi geçtim. Araçta sadece arka kol dayama ile aktif cruise control yok. Onun dışındaki tüm opsiyonlar mevcut. Hatta sipariş kağıdını da diğer konuya eklerim birazdan..

    Açıkçası dün akşam bu konuyu görüp okuyunca biraz keyfim kaçtı. Çünkü hem arkadan itişten vazgeçmek hemde BMW'den geçici bir süre uzak kalacak olmak insanı biraz üzüyor. Ancak hem arkadaşımın yardımları (İspanyol sitelerden) hem sizin detaylı bilgi vermeniz keyfimi yerine getirdi.

    Leon FR'dan sonra zaten artık hem yaş itibariyle, hemde Allah kısmet ederse 3 - 4 sene içerisinde çocuk sahibi olacağımdan 5 serisi ya da 6 serisi GranCoupe alacağım. O zamana kadar sıkıntısız (DSG her ne kadar göz kırpsada ) olarak Seat'ın da keyfini çıkartmak istiyorum.

    Birde size sormak istediğim bir şey var. Seat ile ilgili hangi forumu tercih etmemi önerirsiniz. Seat Club Turkey sanırım en yoğun bilgi paylaşımı yapılan site ama karar veremedim henüz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • AlkanExclusive kullanıcısına yanıt
    Bmw den sonra seat ic kalite anlamında sizi uzebilir ama siz alcantra filan opsiyonlarla daha guzel bir ic mekan olusturmussunuz anladıgım kadarı ile. F1 vites vb gibi elektronik ekipmanı da eklediyseniz guzel bir oyuncak olur sizin icin.

    Ben diger forumlara baktım, uzun sure takip ettim. Bir konu actıgınızda mantık cercevesinde cevap veren geyik yapmayan ve sizin sorununuzla bıkmadan ilgilenen kisiler sct de mevcut. Hem ortamı da iyi. Sayma sovme tartısma vb olmuyor. Yaş, konum, vs belli. Yas farkı var ise abi kardes modunda ve kucugu ezmeden bilgi paylasımı yapılıyor. Buyuklerin de bilgisizligi ile dalga geceni gormedim. Yani seat sahibi herkes orda bilgisini tecrubesini paylasıyor.

    Bunlara ek olarak forumu mobilden tapatalk uygulaması ile takip etmek, foto yuklemek, konu acmak vs mumkun. Pratik kullanımı var.

    Yeni acılan act dsg fr konuları da mevcut. Siparis bekleyenler teslim alanlar vs. Sorularınız varsa daha kolay yanıt bulabilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr.Leon -- 6 Ağustos 2015; 15:46:54 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: AlkanExclusive

    Konu, birçok Leon sahibinin işine yarayacağı gibi aslında bu tıkırtıların, gıcırtıların ne kadar önemsiz ve üstesinden gelmenin ne kadar kolay olduğunun bir göstergesi. Özetle dert edilecek sorunlar değiller. Sadece biraz el becerisi, sabır ve imtina gerektiriyor.

    Ben bir otomobilin esas olarak motor, şanzıman ve şasi gibi otomobili otomobil yapan ana bileşenlerinde sorun çıkmamasını bu tıkırtılara yeğlerim.

    Konuyu açan arkadaşı tebrik ediyorum öncelikle. Gerçekten gayet aydınlatıcı bilgiler sunmuş. Teşekkürler.

    Ancak şunuda belirteyim, konuyu takip eden arkadaşlar ve özellikle yeni sipariş verecek olan arkadaşlar için bilgi olsun.

    Şubat 2015 tarihi itibariyle 1.4 TSI ACT'nin gelmesiyle sanırım, bu USB & AUX girişlerinin klima altı bölümüne alınmasıyla falan yapılan bu değişiklikler esnasında bu trim sesleri, kapı sesleri, gösterge paneli sesleri gibi basit sorunların önüne geçmişler. Bu bilgiyi, yaklaşık 1 aydır yeni bir otomobil alma arayışlarımın içine Leon'u dahil ettikten sonra, yakın bir dostumun "Sen Seat düşünüyorsan, gel esas İspanyol forumlarına bakalım, sıkıntısı sorunu varsa vazgeçersin." diyerek yardımcı olmasıyla edindim. (Kendisi İspanya Konsolosluğu'nda çalışıyor ve Ankara Üniversitesi İspanyol Dili ve Edebiyatı mezunu)

    Hangi sitelere baktık hatırlamıyorum çünkü hem adreslerini hatırlamıyorum hemde zerre İspanyolca olmadığı için tekrar açıp bulamam ancak, onun konular arasında gezerken "Abi bak, Mayıs 2013 - Ocak 2015 arası bazı araç içi tıkırtı seslerini 2015'e kadar yapılan AR-GE çalışmaları ile halletmişler" dedi.

    Hatta 2013 sonu 1.2 TSI Leon Style alan bir İspanyol üye bu duyum üstüne aracını Seat'a geri verip, 2015 Mart'ta 1.4 TSI ACT FR satın almış. Aracının şu anda 22.000km'de olduğunu ne hiçbir yerden tıkırtı gelmediğini belirtmiş.

    Sanırım internette 2015 Şubat sonrası üretime giren araçların bu konularda sorunlarının giderildiği yönünde yazılanlar doğru. Çünkü birçok internet sitesinde bu sorunların geçmiş olduğu yönünde aynı noktada buluşan epey kullanıcı mevcut.

    Elbette bu yazılanlar, bu sorunların kesinlikle bir daha olmayacağı anlamını taşımamakta ancak bu tip ufak değişiklere giderlerken, yalıtımın gözden geçirildiğini gösteriyor.

    Aklınızda bulunsun...


    Çok kıymetli bilgiler paylaşmışsınız.

    Şahsım adına teşekkür ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Merhaba,

    Aracımı aldım güya iyileştirilme yapılmış fakat hiçbir değişiklik yok

    ilk mesajda olan ne varsa sesler aynen devam ediyor. Sağ sol neyse de göstergelerden gelmesi çok saçma.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tmac61

    Merhaba,

    Aracımı aldım güya iyileştirilme yapılmış fakat hiçbir değişiklik yok

    ilk mesajda olan ne varsa sesler aynen devam ediyor. Sağ sol neyse de göstergelerden gelmesi çok saçma.

    aslında olmaması lazım. çoğu kullanıcı gidermişler, ses yok vb yorumlar yapmıştı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: junkerss

    quote:

    Orijinalden alıntı: tmac61

    Merhaba,

    Aracımı aldım güya iyileştirilme yapılmış fakat hiçbir değişiklik yok

    ilk mesajda olan ne varsa sesler aynen devam ediyor. Sağ sol neyse de göstergelerden gelmesi çok saçma.

    aslında olmaması lazım. çoğu kullanıcı gidermişler, ses yok vb yorumlar yapmıştı.

    Ufak tefek değişiklikler illa ki var Kemal ama, sesler aynen devam ediyor.
    Makyaja kadar böyle gider. Makyajda bir iki seste belki düzeltme olabilir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: junkerss

    quote:

    Orijinalden alıntı: tmac61

    Merhaba,

    Aracımı aldım güya iyileştirilme yapılmış fakat hiçbir değişiklik yok

    ilk mesajda olan ne varsa sesler aynen devam ediyor. Sağ sol neyse de göstergelerden gelmesi çok saçma.

    aslında olmaması lazım. çoğu kullanıcı gidermişler, ses yok vb yorumlar yapmıştı.

    Diğerleri çok dert değil Ama gösterge stabilize yolda bile ses yaptığı için özellikle rahatsız ediyor. Yoksa bozuk ve kilit taşlı yollardaki seslerden rahatsız olmuyorum.

    Düz yolda rahatsız etmesin yeter.

    https://m.youtube.com/watch?v=-NqHO1i5TCg

    Şu videodaki sesin aynısı gelen.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: tmac61


    quote:

    Orijinalden alıntı: junkerss

    quote:

    Orijinalden alıntı: tmac61

    Merhaba,

    Aracımı aldım güya iyileştirilme yapılmış fakat hiçbir değişiklik yok

    ilk mesajda olan ne varsa sesler aynen devam ediyor. Sağ sol neyse de göstergelerden gelmesi çok saçma.

    aslında olmaması lazım. çoğu kullanıcı gidermişler, ses yok vb yorumlar yapmıştı.

    Diğerleri çok dert değil Ama gösterge stabilize yolda bile ses yaptığı için özellikle rahatsız ediyor. Yoksa bozuk ve kilit taşlı yollardaki seslerden rahatsız olmuyorum.

    Düz yolda rahatsız etmesin yeter.

    https://m.youtube.com/watch?v=-NqHO1i5TCg

    Şu videodaki sesin aynısı gelen.

    ilk mesajdaki 3. sorun ve çözüm kısmındaki ses diye düşünüyorum. gösterge paneli ile çerçeve arasında izolasyon yapmak lazım. ama önce o sesi duyarken çerçeve ile panel arasına elinizi basın ve bakın ses kesiliyor mu diye. kesin kesiliyor ise izolasyonla çözülür.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: tmac61


    quote:

    Orijinalden alıntı: junkerss

    quote:

    Orijinalden alıntı: tmac61

    Merhaba,

    Aracımı aldım güya iyileştirilme yapılmış fakat hiçbir değişiklik yok

    ilk mesajda olan ne varsa sesler aynen devam ediyor. Sağ sol neyse de göstergelerden gelmesi çok saçma.

    aslında olmaması lazım. çoğu kullanıcı gidermişler, ses yok vb yorumlar yapmıştı.

    Diğerleri çok dert değil Ama gösterge stabilize yolda bile ses yaptığı için özellikle rahatsız ediyor. Yoksa bozuk ve kilit taşlı yollardaki seslerden rahatsız olmuyorum.

    Düz yolda rahatsız etmesin yeter.

    https://m.youtube.com/watch?v=-NqHO1i5TCg

    Şu videodaki sesin aynısı gelen.

    Araç 4000km oldu ne videodaki ses nede başka tıkırtı mevcut.. hertürlü yolada girdik.. maşallah dielim o zaman..




  • quote:

    Orijinalden alıntı: dewr

    quote:

    Orijinalden alıntı: tmac61


    quote:

    Orijinalden alıntı: junkerss

    quote:

    Orijinalden alıntı: tmac61

    Merhaba,

    Aracımı aldım güya iyileştirilme yapılmış fakat hiçbir değişiklik yok

    ilk mesajda olan ne varsa sesler aynen devam ediyor. Sağ sol neyse de göstergelerden gelmesi çok saçma.

    aslında olmaması lazım. çoğu kullanıcı gidermişler, ses yok vb yorumlar yapmıştı.

    Diğerleri çok dert değil Ama gösterge stabilize yolda bile ses yaptığı için özellikle rahatsız ediyor. Yoksa bozuk ve kilit taşlı yollardaki seslerden rahatsız olmuyorum.

    Düz yolda rahatsız etmesin yeter.

    https://m.youtube.com/watch?v=-NqHO1i5TCg

    Şu videodaki sesin aynısı gelen.

    Araç 4000km oldu ne videodaki ses nede başka tıkırtı mevcut.. hertürlü yolada girdik.. maşallah dielim o zaman..

    maşallah
     SEAT LEON (MK3-5F) YAŞADIĞIM SORUNLAR VE ÇÖZÜMLERİ




  • eyw hocam cümlemize maşallah :)))

    hazır yakalamışken 1 soru gelsin benden size..

    sedan araçlarla hatchback araçların süspansiyonları neden farklı olur yada hatchbacklerin daha sert süspansiyonlara sahip olmasının sebebi kısa olmaları mı ?
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.