Şimdi Ara

Seat leon lastik ile ilgili sorular...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
1
Favori
9.408
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamlar. Yeni seat leon 1.6 tdi dsg ss arabam var,
    1 tekerleğin indiğini yada havasının azaldığını yol bilgisayarı lastiklerden anlayabilir miyim?
    2 lastikler kaç bar hava basıncında olmalı? Ön ve arkalar için ayrı ayrı belirtirseniz sevinirim. Kitapçığında bu bilgileri bulamadım.
    Sanki havası hafif sönmüş gibi ancak yol bilgisayarınd lastik basınçları doğru diyor ancak bana biraz havası azalmış gibi geliyor açıkcası.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: beksipeys

Bilen yok mu acaba

4 lastiğinizide şişirip akabinde sensör sıfırlama tuşuna uzunca süre basılı tutunuz. Sonra bir müddet gezip uyarı ışığı yanıyormu kontrol ediniz. Yanarsa lastikçiğe

• quote:

Orijinalden alıntı: cupra_mann902

Lastik basınç sensörü iki ön veya iki arka tekeri karşılaştırıp arada ciddi fark varsa uyarı verir. Eğer önlerin ikiside aynı derecede inmiş ise sensör algılamaz bile
    En azından ben çalışma prensibini böyle biliyorum

Calisma prensibi buysa kotuymus vallahi. Hic koymasalar daha iyiymis.

Daha Fazla Göster
  • en azından bir lastik patladığında veya havası indiğinde haber veriyo hiç yokdan iyi yine

geçen ay otobanda giderken bir aracın lastiklerin inik uyarısı üzerine kenara çekip baktığımızda lastiğin içerisine vida batmış ve havası yarıdan fazla neredeyse jantlara gelecek şekilde indiğini gördük. Allahtan park yeri 2 km mesafede ve lastikçide bulunması şansımıza idi. anlayamadığım araçta lastik basınç uyarısı var. ve en son yola çıkmadan önce lastikçiye kış lastiklerini yaz lastiği ile değiştirdik ve lastik basınç ayarlamasını da yapmıştım. Fakat uyarı vermedi hiç bir şekilde.

neyse servise uğradık servisde de cihaz bağladılar araç hiç bir şekilde arıza kaydı vs vermiyor. lastik basıncı yeniden yapılıp ayar yapıldıktan sonra usta ile beraber lastiklerin havasını epey indirip teste çıktık yine uyarı vermedi.

ertesi gün tekrar getirin bir diğer ustamızda var oda baksın teknik heyetle görüşsün dendi. aracı bir iki gün sonra tekrar servise bıraktık. Teknik heyet ile telefonda görüşmüşler. Anladığım ve bize anlatılan yazılım güncellemesi yapıldığı. Ancak bu güncelleme de yapılmasına rağmen yine lastik basınç uyarısı vermiyor. Leon kullanım kitapçığını incelediğimde abs çalışmadığı zaman lastik basınç uyarısı çalışmazmış ki ustaya da söylediğimde evet biliyorum ancak abslerinizde de hata yok hatta test sürüşü yapıp abslerine de baktım. Abs ler çalışıyor dedi.

Teknik heyetten arkadaşlar gelip bakacaklar gelince size haber veririz dediler ki biraz önce aradılar yarın aracı yine getirin bakalım diye. bakalım yarında aracı teslim edeceğiz servise. Bu tip sorunla karşılaşan oldu mu . Sorunun sebebi ne olabilir acaba

bu arada bir arkadaş iki tekerde aynı oranda inmişse uyarı vermez diye yazmış. Sadece sağ arka tekere vida girmiş ve havası da epeyce inmişti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emr_78 -- 21 Mart 2016; 14:56:58 >

• quote:

Orijinalden alıntı: emr_78

Merhabalar. 2015 yılı kasım ayında 2015 model sıfır leon 1.2 tsi 110 hp dsg style model araç satın aldık.

geçen ay otobanda giderken bir aracın lastiklerin inik uyarısı üzerine kenara çekip baktığımızda lastiğin içerisine vida batmış ve havası yarıdan fazla neredeyse jantlara gelecek şekilde indiğini gördük. Allahtan park yeri 2 km mesafede ve lastikçide bulunması şansımıza idi. anlayamadığım araçta lastik basınç uyarısı var. ve en son yola çıkmadan önce lastikçiye kış lastiklerini yaz lastiği ile değiştirdik ve lastik basınç ayarlamasını da yapmıştım. Fakat uyarı vermedi hiç bir şekilde.

neyse servise uğradık servisde de cihaz bağladılar araç hiç bir şekilde arıza kaydı vs vermiyor. lastik basıncı yeniden yapılıp ayar yapıldıktan sonra usta ile beraber lastiklerin havasını epey indirip teste çıktık yine uyarı vermedi.

ertesi gün tekrar getirin bir diğer ustamızda var oda baksın teknik heyetle görüşsün dendi. aracı bir iki gün sonra tekrar servise bıraktık. Teknik heyet ile telefonda görüşmüşler. Anladığım ve bize anlatılan yazılım güncellemesi yapıldığı. Ancak bu güncelleme de yapılmasına rağmen yine lastik basınç uyarısı vermiyor. Leon kullanım kitapçığını incelediğimde abs çalışmadığı zaman lastik basınç uyarısı çalışmazmış ki ustaya da söylediğimde evet biliyorum ancak abslerinizde de hata yok hatta test sürüşü yapıp abslerine de baktım. Abs ler çalışıyor dedi.

Teknik heyetten arkadaşlar gelip bakacaklar gelince size haber veririz dediler ki biraz önce aradılar yarın aracı yine getirin bakalım diye. bakalım yarında aracı teslim edeceğiz servise. Bu tip sorunla karşılaşan oldu mu . Sorunun sebebi ne olabilir acaba

bu arada bir arkadaş iki tekerde aynı oranda inmişse uyarı vermez diye yazmış. Sadece sağ arka tekere vida girmiş ve havası da epeyce inmişti.

Seat leonlarda lastikte sensör yok, düşük basınç lastiğin hava kaybetmesiyle birlikte attığı turdaki mesafenin azalmasıyla esp tarafından ölçülüyor.(böyle hatırlıyorum)Benim araçta lastik değişimlerinde , kışın karda buzda patinaj çekince,patlayınca filan uyarı lambası yanıyor.Genelde önler 35 arkalar 32 basıyorum.Mesela ön teker 26 ya düşene kadar yanmıyor.Bir iki kere başıma geldi.LAstik basıncını ayarlayınca düğmesine basılı tutuyorsun, hafızasına kaydediyor.SOnrasında bu ayarla devam edip basınç düşünce lambayı yakıyor.Lastik basınç sensörünün yaktığı uyarı lambası ecu ya arıza olarak kaydedilmiyor diye biliyorum...

• Leonlarda araba denge sistemimi ne ona bakarak lastik basınçlarını kontrol ediyormuş. 32 idi lastik basıncı ayar yapıp hafızaya aldığımızda. Belki 16 lara düştü ama ne uyarı nede ikaz hiç bir şey vermedi. Servisdede iki ayrı usta tarafından test edildi onlarda hayret etti cihaz bağladılar cihaz hiç bir şekilde arıza uyarısı vermiyor. Bakalım yarın heyetden gelen kişiler ne diyecek

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.