Şimdi Ara

Seagate de 10TB HDD yarışına katılıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
246
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Seagate de 10TB HDD yarışına katılıyor


    Büyük veri merkezleri veya sunucularla haşır neşir olan işletmeler için yüksek kapasiteler büyük önem taşıyor. Piyasada bugüne kadar en fazla 8TB kapasiteli depolama sürücüleri bulunuyordu. Western Digital'in sahibi olduğu HGST, dünyanın ilk 10TB kapasiteli HDD sürücüsünü geçtiğimiz aylarda duyurmuştu. Şimdi sıra Seagate firmasında. 




    Firmanın yeni 10TB HDD ürünü 3.5 inç formatında. 7 adet plaka ve 14 adet kafa barındıran Enterprise Capacity 3.5 HDD, sektörün tek, TB başına en düşük enerji tüketimini sunan 10TB sürücüsü olma özelliğine sahip. Seagate, disk mekanizması bölümünü helyum gazı ile dolduruyor ve böylece sürtünme azaltılarak hem ısınma önleniyor hem de daha düşük enerji harcanıyor.




    Sürücü, versiyona göre SMR veya PMR teknolojisini benimseyecek. Shingled Magnetic Recording veya SMR olarak bilinen teknolojide, birbirine paralel manyetik izler üzerine yazmak yerine (PMR), birbirinin üzerine binen manyetik izler üzerine veriler yazılıyor. Böylece daha ince ve daha yoğun sürücüler elde edilebiliyor. 




    Kabin başına yüzde 25 daha fazla depolama alanı sunabilen ürün, gelişmiş önbellek algoritmaları sayesinde büyük verileri daha kolay yönetebilmenizi sağlıyor. Ayrıca sürücü, bekleme durumunda çok daha az enerji harcıyor. Hatalar arasında 2.5 milyon saat oranına sahip olan sürücü, SATA üzerinden 6Gb, SAS üzerinden 12Gb veri transfer hızları sunabiliyor. Seagate, yeni sürücülerini ilk etapta Alibaba grubuna tedarik edecek.  

     







  • 10 TB gibi bir (7 adet plaka) ya rağmen 2.5 milyon hat süresi sunuyor ise bravo...Fakat bu durum için helyum kullanımı dışında ek önlemler alınmışsa fiyatının uçması da kaçınılmaz olacak...
  • Yüksek kapasiteli cihazlar hem pahalı oluyor hemde raid yapısı gereği yedeğini almak zor oluyor. Ayrıca küçük kapasiteye göre daha çok bozulma oranı var.
    4 TB sas disk yerine 3 TB sas disk kullanıp raid 10 çalışıyoruz. Hem F/P hemde yedeklilik konusunda taviz verilmiyor.
    Artık şu disk'lerden tamamiyle kurtulsak çok güzel olacak.

  • Son yıllarda bulut depolama ve online içerik erişimi sayesinde neredeyse veri saklamaz oldum bir ev kullanıcı olarak. Harici depolama diskimde boş denecek kadar az var. Şirketler için ise veri depolama hayatı bir mesele. SSD ne zaman onlar için makul hale gelecek bilemiyorum ama en azından hdd teknolojisini asmalarini umuyorum.



    Geçenlerde blue ray diskler ile 100gb veri depolamadan bahsediliyordu. En azından ucuz bir çözüm bulsalar da biz de bulut ve online içerik için az para odesek.

  • İlk aldığım ibm pc2 de 286 işlemci 30 MB HDD vardı , şimdi nerdeyse 30 TB HDD çıkaracaklar.

  • SSD alsan fiyat kazık gibi,mekanik disk alsan verimlilik ve dayanıklılık az.İleride bizi bekleyen depolama aygıtları,bu günlerimize tebessümle bakmamıza sebep olacak herhalde.

  • şu an en iyi konfigirasyon 256 gb ssd ve 4 tb civarı depo disk. ssd siz bir pc düşünemiyorum raid 30 da yapsan olmuyor

  • Zamanında bilgisayarların en yavaş gelişen bileşeni şüphesiz harddiskleriydi. SSD teknolojisi ise devrim yapıp bir anda bilgisayarın en hızlı ve en önemli parçası haline geldiler. Özellikle erişim süreleri ve okuma/yazma hızlarıyla mekanik diskleri neredeyse 10’a katladılar. Yeni nesil modelleri ise saniye de 1 TB okuma/yazma hızına sahip ve kısa bir zamanda 4 TB depolama kapasitesine kadar geldi. Ancak mekanik disklerde bu kapasite her yıl 1 ya da 2 TB artarak bugün 10 TB kapasitesine ulaştı. Yakın zamanda SSD’ler bu seviyeyi geçecek gibi görünüyor.

    Harddisk seçiminde fiyat unsuru tercihleri belirliyor. Genellikle hız için SSD, depolama için HDD tercih ediliyor. SSD’lerde yeterli seviyelerdeyiz fakat depolama olarak şimdiye kadar tek bir 3,5” harddiskte 50 TB’ye ulaşmak gerekirdi diye düşünüyorum. 3,5” standardı ve plaka teknolojisi bu gelişimin sınırlarını belirleyen en önemli faktörler. Acaba harddiskin şeklini alt alta iki adet 5,25” formunda geliştirip, bilgisayar kasasına DVD yazıcı gibi doğrudan takılacak boyutta üretilebilir mi? Böylece daha büyük kapasite alanlarına ulaşılabilir diye düşünüyorum. Tabi bu tür bir harddisk her kullanıcıya hitap etmese de depolama işiyle uğraşan birçok kişi için pratik bir çözüm sağlar.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Morphinz

    Yüksek kapasiteli cihazlar hem pahalı oluyor hemde raid yapısı gereği yedeğini almak zor oluyor. Ayrıca küçük kapasiteye göre daha çok bozulma oranı var.
    4 TB sas disk yerine 3 TB sas disk kullanıp raid 10 çalışıyoruz. Hem F/P hemde yedeklilik konusunda taviz verilmiyor.
    Artık şu disk'lerden tamamiyle kurtulsak çok güzel olacak.

    KAPASİTELER DAHA DA YÜKSELMESİ LAZIM. MESELA BANA 12 TB DEPO LAZIM.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.