Şimdi Ara

Seagate 120GB alinir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
861
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Sizce Seagate ni WD mi soyle bi bakiyorum ikisinde de 8MB buffervar fakat Seagate te Barracuda,Seagate almak istiyorum siz olsaniz hangisini alirdiniz?



  • bencede seagate ama alcaksan 120gb alma 60 fln al
  • Seagate güzel bir seçimdir. Hatta 80gb platter'lılardan alırsan WD'den çok daha iyi sonuçlar elde edebilirsin.
  • +1 HALLOW
  • <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by HaLLowMaN</i>
    <br />Seagate güzel bir seçimdir. Hatta 80gb platter'lılardan alırsan WD'den çok daha iyi sonuçlar elde edebilirsin.
    <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>

    bu platterli olan modeller hangileri oluyor ve nasıl bişey açıklayabilirmisiniz?
  • 120 Gb 26AS kodlu SATA 8 Mb cacheli olanlardan alma, çok sesli ve inanılmaz ısınıyor.
  • merhaba,

    Ben de 120 Gb lik bu SATA modelini almayi planliyordum.Daphardware.com daki incelemeyi okuyup karar vermistim.Burdaki incelemede gurultu duzeyi dusuk ,performansi yuksek diyordu.Ben de ilerde 2.cisini alip raid yapmayi planliyordum.
    Yeniden arastiracagiz artik desenize!
  • O incelemeyi bende okudum ama gerçekle arasında inan çok fark var. Bu SATA Seagate'lerin canımm Barracuda IV lerle uzaktan yakından alakası yok!!
  • merhaba,

    Sagol uyarin icin tesekkur ederim.
    SATA disk olarak ne almak lazim ozaman.
    Bir de SATA olmasinin faydasini gordun mu?
  • Ahım şahım bir fark yok. Yeni teknoloji olması ve bağlantı kablolarının ince olması sebebiyle tercih ettim. Birde boardum ICHR5 raid 0 ve destekliyor, belki ılerıde raid yaparım. En hızlı PATA 133 ten bile daha hızlı SATA 150. Yani anakartın desteklıyorsa, arada genelde 10 dolarmı ne fark var, serial ATA disk almanı öneririm. Marka olarak SATA başka disk kullanmdığım için öneride bulunamayacağım..
  • evet 80 gb platterlılar işini fazlasıyla görür boşver WD ni falan...
  • bende bu hafta içinde kesin hdd alıyorum.. 80 gb alıcam samsung - maxtor - seagate üçlüsünden birini ama hangisini...
    bu <b>platter</b> olayı nedir birisi açıklayabilir mi? ne gibi avantaşları var mesela? ona göre son tercihimi yapıcam...
  • merhaba,

    iMpuls arkadasim, asagidaki linkte Seagate Sata 120gb diskin incelemesi var.Son paragraflara dogru sordugunuz sorunun cevabini bulabilirsiniz saniyorum

    http://www.darkhardware.com/st.php?u=reviews/seagate-7200-7
  • <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by Armagan1</i>
    <br />O incelemeyi bende okudum ama gerçekle arasında inan çok fark var. Bu SATA Seagate'lerin canımm Barracuda IV lerle uzaktan yakından alakası yok!!
    <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>

    Sayın Armagan1,

    Bu suçlamayı yaparken kullandığınız argumanları duymak isterim.

    1- Seagate Barracuda 7200.7'nin dikkate değer düzeyde bir gürültüsü yoktur. Bu, daha önce bir çok disk incelemesinde de belirtildiği gibi, kulak ile dinlenerek yapılmış, en az sizin yorumunuz kadar kişisel bir yorumdur, incelemede dB olarak rakam verilmemesi de bunu gösterir zaten.

    2- Barracuda 7200.7'nin herhangi bir benzer diskten daha çok ısındığını hangi verilere dayanarak iddia etmektesiniz? Kullanıcıların çok sık başvurduğu "elimi değdirdim, elim yandı" ifade herhangi bir anlam içermeyen bir yargıdır, 7200rpm hızındaki herhangi bir disk çalışırken elinizi rahatsız edecek kadar ısınır.

    3- 80GB'lık plakalara sahip olan Barracuda 7200.7 ile yanılmıyorsam 40GB'lık plakaları olan Barracuda ATA IV arasındaki performans farkı üzerine yorum yapmak ise zaten gereksiz.

    Şimdi, benim öne sürdüğüm bu argumanlara karşı, "DarkHardware'deki inceleme ile gerçeğin alakası yok" gibi bir suçlamada bulunmanızı destekleyecek argumanlarınız nelerdir?


    PLATTER kavramını soran arkadaşa: Platter, diskin kayıt yüzeyleridir. Kayıt yüzeyine ne kadar çok veri yazılabiliyorsa, yani veriler ne kadar sıkışık yazılabiliyorsa, diskin okuma ve yazma hızı da o kadar artacaktır. Dolayısıyla 80GB'lık kayıt yüzeylerine sahip olan 80, 120 ve 160GB diskleri tercih etmenizi öneririm. Yalnız 120GB'da bir sorun var, çünkü 120GB disklerin eski serileri 80 değil 60GB'lık kayıt yüzeylerinde sahiptirler.




  • Sayın Levent PEKCAN,

    Öncelikle sakin olunuz..

    1. Evet kullandığım diğer disklere göre farkedilir bir gürültü farkı vardır. Gürültü kavramı dediğiniz gibi görecelidir. Buda benim kişisel görüşümdür.

    2. Aynen o dediğiniz şekilde denedim ve gereğinden çok daha fazla sıcak olduğunu hissettim, benim için önemli olanda budur. Sizin için önemli olmayabilir.

    Sözlerimi yanlış anlamışsınız ve yargılamışsınız. Aynı anda 2 adet aynı diskten almama rağmen biri Samsung çipli, diğeride adını bile duymadığımız başka bir markaya sahip. Ve diskleri beğenmedim, gürültülü ve çok ısınıyor. Sizdekiler belki başka seridir veya test platformu bileşenleriniz farklıdır. Neticede buradaki insanlar bunu anlayabilecek ve değerlendirmelerini ona göre yapacak seviyedeler.

    Bunlar benim kişisel deneyimleridir ve forumda bu disk hakkında soru soran arkadaşımla paylaşıyorum.

    "Gerçekle alakası yok" derken, Darkhardware, Multimedya/Datagate firmasından para almış, onun için övüyor anlamı ihtiva ettirmedim.
    Böyle anlaşıldıysada özür dilerim, lütfen sakin olunuz!




  • Merhaba arkadaşlar:
    Bende şuanda bilgisayarı değiştirmek üzereyim.
    Dolayısı ile hd yide değiştircem bende seagate 7200.7 8 mb cache sata ile western digital 120gb 8 mb cache arasında kararsız kaldım.Halende kararsızım Seagate alabilirim siz ne dersiniz wd mi seagate mi?
  • 120 gb sata seagate siparişi verdim yarın geliyor izlenimlerimi söylerim size arkadaşlar
  • <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by ring</i>
    <br />merhaba,

    Ben de 120 Gb lik bu SATA modelini almayi planliyordum.Daphardware.com daki incelemeyi okuyup karar vermistim.Burdaki incelemede gurultu duzeyi dusuk ,performansi yuksek diyordu.Ben de ilerde 2.cisini alip raid yapmayi planliyordum.
    Yeniden arastiracagiz artik desenize!RAID İÇİN düşünüyorsan seaget'in bazı raid kontrolcülere allerjisi vardı sorunu giderdilermi bilmiyorum ama almadan önce iyice bir araştır.

    <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>
  • ben sata kullanmadım ama şu anda hem seagete'nin hem western digital'in 8mb tampon belleğe sahip 120 gb'lık hdd'lerini kullanıyorum; herhangi bir test platformunda denememiş olmama rağmen kendi güncel kullanımımda her iki markanın hdd'si de hemen hemen herşeyiyle eşdeğere sahip; performansından ısınmasına kadar, her ikisi de çok sessiz...
  • merhaba,
    Uyariniz icin tesekkur ederim furunotr arkadasim.Haklisiniz Seagete Baracuda IV lerde boyle bir sorun vardi.O donemde Anakartim raid destekledigi icin ben IBM almistim.Ama raid yapmak nasip olmadi.Yenilerde bu sorun varmi bakmak lazim,unutmustum hatirlatmaniz iyi oldu.

    Can arkadas geldi mi hardiskiniz?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.