Şimdi Ara

seagate 1,5 TB sorun yaşıyorum!! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
159
Cevap
0
Favori
19.597
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • resimadam ,içinden çıkan diskin model numarasını yazabilirmisin?
  • ST31500541AS model numarası
  • Şu tıkırtı hastalığına tutulmuş seagate'lerden birine de ben sahibim

    Yaklaşık 3 ay önce Bimeks'ten aldığım Seagate Expansion 1.5 TB'lık harddiskimi yalnızca depolama amaçlı kullandığımdan ötürü düne kadar ara ara gelen tıkırtı sesini pek de önemsemiyordum. Dün bu tıkırtıların rahatsız edici duruma gelmesi sonucunda ilk önce Seagate Manager programından harddiski uyku moduna girmemesi için ayarladım. Sonuç nafile. Videolar açıkken harddisk donuyor. Üç klik sesinden sonra görüntü devam ediyordu. Bunun haricinde harddisk boşta iken de belirli süreler sonunda bu klikleme devam ediyordu.
    Konuyu google'a havale ettikten sonra Seagate forumlarında konudan muzdarip çok sayıda kullanıcı olduğunu farkettim. Kullanıcılardan birinin önerisi ve bulduğu çözüm şöyleydi:

    "USB kablosunu daha kaliteli bir kablo ile değiştirin". FreeAgent serisindeki diğer harddiskimin kablosu ile harddiski bağladığım süre içerisinde (yaklaşık 1 Saat), malum tıkırdama sesi, kendini sessizliğe bıraktı. Şuan tıkırdama sesinin geri dönmemesini dilemekten başka pek bir şey düşünemiyorum. Bu meyanda, kablonun değiştirilmesindeki kasıtın, elektromanyetik alandan (elektromanyetik parazitlerden) etkilenmesi olduğunu ve harddiskin bu konuda hassas olduğunu, bu nedenle kabloyu değştirmekle birlikte harddiske yakın duran hoparlörün de yerini değiştirdiğimi belirtmeliyim.

    Umarım kalıcı bir çözümdür Saygılarımla.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: resimadam

    ST31500541AS model numarası


    teşekkürler.


    @bdst

    değişik bir çözüm olmuş. diğer sorun yaşayan arkadaşlarda usb kablosunu değiştirip sonucu buraya yazarlarsa iyi olur.
  • aynı sorun bendede var.. 1.5tb modeli bimeksten almıştım.. geçen hafta garanti kapsamında değiştirdiler ve yenisini verdiler. ilk başta sessizdi ama aynı sorun yenisindede başladı. bu sefer götürüp iade etmeye çalışıcam..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: projist

    http://www.softpedia.com/get/System/Hard-Disk-Utils/Seagate-Manager.shtml

    bir dene bakalım. driver değil program bu sanırım. ayar yapabilirsin




    arkadaş verdiğin link sayesinde derdim bitti çok sağol ..
  • Maalesef kalıcı bir çözüm olmadı usb kablosunu değiştirmek; yaklaşık olarak 1 gün boyunca sorunsuz olarak çalıştıktan sonra,aniden başlayan tıkırtı simdi muhtelif zamanlarda devam ediyor. Seagate forumlarında kesin çözüm olarak belirtilen usb ve elektrik kablolarını demir çekirdeğe sararak manyetik parazitlerden arındırma düsüncesi ise kısmen yardımcı olsa da tıkırtıların aralıklarla devam etmesi nedeniyle, harddiski Arena İzmir teknik servisine bırakmayı düşünüyorum. Değiştirme söz konusu olursa üstüne para verip FreeAgent serisinden 1.5 TB lık bir harddisk ile değiştirilmesini talep edeceğim.

    Saygılarımla
  • bu sorun 1 tb lik ve 1.5 tb lik modellerin hepsinde bu takirti tikirti sorunu var, bende 2 adet 1 tb lik 1 adet 1.5tb lik var ve 3unden bu ses geliyor.
  • Ürünü Arena İzmir teknik servisine kafa vurma sorunu arızası ile teslim ettim. Arena normalde sadece bayilerden ürün teslim aldığını söyledi, ancak Bimeks'in kendilerine yönlendirdiğini söylediğimde, ithal ettikleri ürünler için bireysel kullanıcılardan da ürün teslim alabileceklerini söyledi. Harddisk bugün İstanbul'a yola çıkmış. Birebir değişim söz konusu olması halinde üstüne para verip bir üst seriden bir ürün (FreeAgent 1.5 TB) almak istediğimi söylediğimde ise onarım sonucunda verilecek karara göre İstanbul Arena ile görüşmem gerektiği söylendi. Gelişmeleri aktarmaya devam edeceğim.
  • Arkadaşlar 1,5 TB lık hardiski garatiye yollamak için SEAGATE 1.5TB 32MB 7200RPM FREEAGENT DESK 3.5" TAŞINABİLİR DİSK aldım.Elime geçtiği gün konunun başında belirttiğim harddiskin içindeki verileri Freeagent a yükledim.Ertesi gün onda da aynı ses, okuma, performans sorunu çıktı ve yeni aldığım harddisci hemen iadeye yolladım. Parasını iade ettiler. Eski harddici garantiye yollamak için yedekliyebileceğim bir harddisc alcam. Ama kafama takılan 2 tane Seagate 1,5 TB harddisc aldım ve 2 sindede sorun çıktı.Acaba sorun seagate te mi? Yoksa 1,5 TB larda mı?

    Şİmdi WESTERN DIGITAL ELEMENTS 1.5TB 3.5'' TAŞINABİLİR DİSK almayı düşünüyorum ama 1,5 luk konusunda tereddütlüyüm.1,5 TB lıklar hakkında bilgisi olan varmı mesela benim 1,5 TB harddicim var sorun yaşamıyorum diyen bir arkadaş varmı?

    http://www.hepsiburada.com/western-digital-elements-1.5tb-3.5-tasinabilir-disk-wdbaau0015hbk-eesn/productDetails.aspx?categoryid=100225&productid=bd847352



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wolverinefb -- 14 Aralık 2009; 18:24:49 >




  • Biz bundan 3-4 ay evvel 6 adet 1.5 tb seagate aldik 6 sinda da ayni sorun vardi. HD ler uykuya gecince geri donmuyor ve makinede bagli gozukmuyordu. Defalarca usb yi sokup takip cikartinca alet hd i tekrer goruyordu. Sonucta 6 sinida iade ettik. Yillarca seagate almis biri olarak ogun tovbe ettim. WD 1 tb lik 14 tane var su an bende daha tik demediler. Yeni WD serisinde sanirim formatlanmayan bir kisim varmis ona benzer seyler okuyunca hayal kirikligi oldu. Simdi 1.5 tb la 2 tb arasina hd leri tasimak sitiyorum ama yeni seri WD ler su an hem pahalli hem elde yok hemde su sacma back up yazilimi kapasiteden caliyormu calmiyor mu netlestiremedigimden 1.5 tb lik samsunglari da dusunuyorum bende kararsiz kaldim ama son sozum seagate in 2tb liklarinda da ayni sikayetlere rastladim zaman zaman kafa tiklamasi vs o yuzden seagate secneklerim arasinda yok artik. Bu arada benim hd ler 24 saat acik ama uyku modundalar dugmeden kapama veya gunde 2-3 saat kullananlar benim seagateimde bu sorunlar yok derse tamgun denemelerini 1-2 hafta acik birakip sonra yorum yazmalarini oneririm.




  • seagate başa bela



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gatetrans -- 15 Aralık 2009; 0:42:13 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Gatetrans

    seagate başa bela

    haklısınız arkadaşlar wd bence en iyisi harici diskte ondanda kullanıyorum iade edip paranızı alabilirseniz alın yine seagete almayın yada benim yontemi uygulayın diski kutudan çıkarıp bilgisayara takın sorunsuz çalışıyor


  • Arena sorunlu harddiskimi yenisiyle değiştirme kararı almış. Yarın ilk iş ürünü FreeAgent serisinden 1.5 TBlık model ile değiştirip değiştiremeyeceğimi yeniden teyit etmek olacak. Ücret iadesi sanırım benim için mümkün değil zira Bimeks'in perakende satış fiyatından (246 TL) ürünü geri almayacakları için muhtemelen zarar etmek durumunda kalırım. FreeAgent ile değiştiremez ve yeniden expansion serisinden böyle sorunlu bir harddiskle karşılaşırsam..

     seagate 1,5 TB sorun yaşıyorum!!


    @wolverinefb

    FreeAgent serisinde de aynı problemle karşılaşmana üzüldüm. işte simdi kafam karıştı.

     seagate 1,5 TB sorun yaşıyorum!!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bdst -- 15 Aralık 2009; 23:49:47 >




  • Arkadaşar seagate'in diskinde bir problem yok aslında sorun kullanılan adi kutulardan kaynaklanıyor bende de maxtor vardı içindede 1.5 TB lik seagate vardı , benim bir problemim yoktu ama usb2.0 dan hd filmleri atmak cok uzun sürüyordu bende kutudan çıkarttım ve internal olarak bilgisayarıma direk bağladım mükkemmel bir şekilde çalışıyor hiç bir problem yok ağzına kadarda dolu ayrıca
  • bende bugün bu aletten aldım gerçi buradaki yorumları okusaydım kesin almazdım ama iş işten geçti artık neyse. daha bugün gelmesine rağmen hemen başladı benimki sorun çıkarmaya öncelikle bilgisayraım hard disk takılıyken açılmıyor , fişini çekiyorum bilgisayarım açılıyor ondan sonra takıp çalıştırdım ama bi müddet sonra bağlantıda kopmalar başladı, sesler gelmeye başladı bende bütün yüklediklerimi geri bilgisyara attım şimdi bi çare arıyorum sorun yaratmaması için bakalım kablo değiştiricem ve bilgisayardan uzak tutucam bunları deyeyim sonra yine yazarım sizin öneriniz varmı başka.
  • İlgili cihazın içinden çıkan USB kablosu külliyen yalan. Eski HDD'me ait bir kablo ile kullanıyorum ve henüz bir sorunla karşılaşmadım. Kabloyu değiştirmenizi öneririm.
  • valla arkadaşım 3 saat oldu hala bu aletle uğraşıyorum gecenin bu saatinde cevap yazdığın için saol dediğin gibi yaptım eski bi kablom vardı onu kullanıyorum bakalım ne olacak rahat uyuyabilecekmiyim şimdi. bir bilgisayarımın bu takılıyken açılmamasının nedeni nedir biliyormusun şimdiden saol.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dmix -- 18 Aralık 2009; 2:20:47 >
  • Arena'dan dün yeni harddiskimi teslim aldım. Çok fazla kullanma fırsatım olmasa da şimdilik harddisk sakin. Gene tıkırdamaya başlarsa Arena'ya aynen iade.

    @dmix

    Bildigim kadarıyla ürünü ithal eden iki şirket var; Arena ve Penta. Harddiskini yedeklemeni ve öncelikle satın aldığın yer iade icin görüşmeni tavsiye ederim. Harddisklerin içi sağlam olsa da harici kullanımda çalışacak bir cihazın bu şekilde sorun çıkarması cihazı kullanılamaz kılıyor.Satın aldığın yerin iadeye yanaşmaması ve garantinin Arenadan olması durumunda;cihazın Arena İstanbul'a gönderilmesi halinde görüşmen gereken teknisyenin ismini ve telefonunu verebilirim. Arenanın genel müdürlüğü İstanbul'da; Ankara ve İzmir'de ise birer bölge müdürlüğü bulunuyor. Üç büyük şehirden birinde yaşıyorsan cihazını elden de bu müdürlüklere teslim edebilirsin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bdst -- 18 Aralık 2009; 10:08:59 >




  • @bdst

    ilgin için saol. şimdi usb kablosunu değiştirdim ses şimdilik çıkmıyor biraz daha bekliycem olmadı hepsiburada.com dan almıştım geri göndericem. ama hala bilgisayarım hard disk takılıyken başlamıyor bilkgisayarda sorun olabilirmi diye kontrol ediyorum. hard diskin ilerleyen zamanki genel durumunu yazmaya devam edicem çünkü başkaları zarar uğramasın.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.