Şimdi Ara

SE ekran değiştirmeli miyim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
159
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Aylar sonra bugün randevu denk getirip iphone 5 SE cihazımı zorlu center'daki appstore'a götürdüm. Sesimi konuştuğum insanlar bazen duyamıyorlardı, mikrofonun önü tıkanmış dediler temizlediler. Ama asıl sorun home tuşunda, tuşta zorlanma(çıtlama) olduğunu kabul ettiler, çözüm olarak ekranın tamamen değişmesi gerektiğini söylediler. "300 günden fazla garantin var, istersen daha sonra bırak, hem ekranın çiziği vs. temizlenir" dediler. Mantıklı geldi peki bunun için ekran değişimi yapılması saçma değil mi? Olacaksa önerdikleri gibi süreyi bekleyeyim mi? Bir de değişim yapınca herhangi bir sorun olur mu? Açılması filan önemli değil sağlıklı çalışsın yeter. 4'ü 6 yıl kullanıp buna geçmiştim satacağımı falan sanmıyorum.



  • 5se değil, SE SE!

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Leon FR kullanıcısına yanıt
    Tmm SE. Samsun’un S yi bir de Edirne’nin E dir ha gurban. Sen aga kısmısı olarak esas konuya ne diyorsun düzeltecek başka bir şey yoksa.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bildiğim kadarıyla kasada herhangi bir kusur bulunması durumunda telefon garanti dışı kalıyor. Nasılsa 300 gün sürem var diye beklerken telefonu düşürürsen vs. telefon garanti dışı kalır, ekranın yanında home tuşundan da olursun.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Maskeli Bilo

    Bildiğim kadarıyla kasada herhangi bir kusur bulunması durumunda telefon garanti dışı kalıyor. Nasılsa 300 gün sürem var diye beklerken telefonu düşürürsen vs. telefon garanti dışı kalır, ekranın yanında home tuşundan da olursun.

    Bunu hiç hesaplamadık üstadım, zaten uygun randevu bulmak bir kaç ay alıyor, fazla soğutmadan değiştirelim o zaman. Bu konuyu acı bir tecrübe yüzünden açtım, daha önce Samsung Tab3 alırken MM mağazasından kasko yaptırmıştım, ekran köşesinde önemsiz minik bir kırık varken süre bitimine yakın onarıma gönderdim. Cihaz geldi home tuşu gömülü duruyordu dokunmak için tırnağını içeri bastırıyorsun yani, boşverdik öyle kullandık kısa süre sonra ekranda ani parlamalar renk kayıpları yeşillenmeler başladı. Gidip izah ettik, kasko süresi dolmuş, cihazı yetkili servis dışında açtıkları için de 2 yıl olmadan garanti dışı kalmış dediler. MM aracılığıyla yetkili servise kutuya durumu anlatan bir dilekçe bırakarak gönderdim, eğer onarılmazsa cihazın samsung t-shirtlü görevlisi tarafından yetkisiz kurumlarca kasko yapıldığını ve hem MM hem samsung u dava edeceğimi yazdım, anakart ve ekranı değiştirdiler sorunum çözüldü ama aylarca uğraştım. Şimdi bir çıtlama yüzünden kusursuz çalışan cihazımın başına gelebilecek piksel-dokunmatik-ekran aydınlatma-renk vs. gibi sorunlarla karşılaşır mıyım?




  • Başka sorunlarla karşılaşır mısınız bilemem ama telefon garanti kapsamında olacağı için olası sorunlarda yine Apple servisi uygun olan şeyi yapacaktır diye düşünüyorum. Ayrıca garanti süresinin bitimine yakın bir zamanda onarım yaparlarsa garantiyi birkaç ay daha uzattıklarını duymuştum. Apple destek hattını arayıp bilgi alabilirsiniz.

    Ben ekranı koruyucu camsız kullanmam, sizin yerinizde olsam direk garantiden değiştirtip, güzel bi koruyucu cam takıp yoluma bakardım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Maskeli Bilo

    Başka sorunlarla karşılaşır mısınız bilemem ama telefon garanti kapsamında olacağı için olası sorunlarda yine Apple servisi uygun olan şeyi yapacaktır diye düşünüyorum. Ayrıca garanti süresinin bitimine yakın bir zamanda onarım yaparlarsa garantiyi birkaç ay daha uzattıklarını duymuştum. Apple destek hattını arayıp bilgi alabilirsiniz.

    Ben ekranı koruyucu camsız kullanmam, sizin yerinizde olsam direk garantiden değiştirtip, güzel bi koruyucu cam takıp yoluma bakardım.

    Ne geldiyse ondan geldi zaten. Iphone4 ü 6 yıl parlak film ile kullandım, çok memnun kaldım. Bu cihazı aldığımda koruyucu plastiklerin yeni nesil bir malzeme olduğunu düşünerek uygulattım iyi kalitede bir ürünü. Fakat gofret gibi kırılıyor, zaten tuştaki çıtlamayı da yapan o koruyucu oldu. Tuşun alt kısmında dikine bir çatlak oluştu o zaman tuş sertleşti, ben de bir süre kullandım. Tuşumu o koruyucu bozdu. Şimdi yine film kullanıyorum, memnunum.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.