Şimdi Ara

sd-cf kart takası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
657
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • elimde fazladan sandisk 32gb 30mb/s sd kart var, ama benim asıl makinem d700 olduğu için onu 16 veya 32gb en az 200x - 30mb/s'lik cf kartla takas yapmak istiyorum.
    istanbul içinden ilgilenen birisi olursa buluşur takas yaparız. yeni nesil makinelere geçenlerin de ellerinde sd kartla takas yapmak isteyecekleri cf kartlar vardır diye umuyorum.
     sd-cf kart takası

    satış olmadığı için konu açarken için özel bir şey yapmam gerekiyor mu bilmiyorum, eğer başka bir şekilde olması gerekiyorsa uyarırsınız düzeltirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tarsusian -- 20 Ağustos 2014; 15:55:28 >







  • quote:

    Orijinalden alıntı: SworderDante

    sd to cf converterlar var ben 5D mk2mde öyle kullanıyorum Sandisk 64gb 30mb/s kart var onu kuıllanıyorum hiç sıkıntı çıkarmadı açıkcası.Sanada tavsiye edeirm kendi kartını kulanmış olursun.Converterlar yurtdışında 15tl ye falan bulunabiliyor Ebaydan bi bak.

    çok iyi fikirmiş gerçekten, teşekkür ediyorum.
    micro-sd'den sd karta adaptörleri biliyordum ama sd'den cf'ye adaptörleri bilmiyordum öğrendiğim çok iyi oldu.
    hatta bu sayede cf kart okuyucusuna gerek duymadan sd kartı laptop'a takabilirim.

    hatta 4 tane micro-sd'yi takıp raid yaparak kapasiteyi ve hızı arttıran adaptörler bile varmış.
     sd-cf kart takası
    ben de d700'e çift kart girişi yok diye üzülüyordum. bu sayede aynı veriyi aynı anda iki karta da yazacak bir adaptör bularak yedekleme işini halledebilirim belki.




  • hız benim çok önemsediğim bir konu değil, çünkü hem d700'ün fotoğraflarının boyutu küçük olduğu için ve video çekmediğim için çok yüksek hızlara ihtiyacım olmuyor hem de raid 0'da veriler bölünerek yazıldığı için kartlardan birisinde bir sorun olsa tüm veriyi kaybediyoruz sanırım. bu benim amaçladığım şeyin tam tersi. ben aynı veriyi iki karta yazıp yedekli çalışmak istiyorum. yani raid 0 yapan adaptör değil de raid 1 yapan bir adaptör lazım bana. gerçi bu yazma hızını düşürecektir muhtemelen ama hızlı kartlarla bu sorunun üstesinden gelinebilir diye düşünüyorum. gerçi raid 1 yapan micro-sd cf adaptör var mı bilmiyorum. belki de yoktur.

    ama eğer bir tek sd kartı adaptörle kullanacaksam yani veri güvenliği açısından bana bir faydası olmayacaksa kartın hızını aynen kullanabilmeyi isterim.
    siz hiç denediniz mi, sd kartı cf adaptörle kullandığınızda okuma ve yazma hızları düşüyor mu?
    eğer cf kart okuyucunuz varsa, hem sadece sd karta hem de cf adaptörle yine aynı sd kartına hız testini uygularsanız, bu adaptör performansta düşüşe neden oluyor mu net bir şekilde görebiliriz.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.