Şimdi Ara

Scottish Fold

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
12.182
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar 10 aylık bir Scottish Fold dişisi sahibiyim.
    Bu hayvanların çiftleşme zamanları nedir? Yani 10 aylık bir hayvan çiftleşmeye elverişli midir? İleride sağlık problemleri olsun istemiyorum. O sebeple vaktinden önce böyle bir işlem yapmayayım istiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: ykayserili

Arkadaşlar 10 aylık bir Scottish Fold dişisi sahibiyim.
    Bu hayvanların çiftleşme zamanları nedir? Yani 10 aylık bir hayvan çiftleşmeye elverişli midir? İleride sağlık problemleri olsun istemiyorum. O sebeple vaktinden önce böyle bir işlem yapmayayım istiyorum.

Kediniz koltukları tırmalıyor mu ? Ben de Scottish Fold almayı düşünüyorum da ...
  • @ykayserili

Biraz daha sabır, eğer işaretleme yapmıyorsa 1,5 - 2 yaşından önce çifleştirme. Pyometra denen rahim iltihabı hastalığına çok yatkınlar. Yetişkinliğe ise geç ulaşıyorlar.

@Cool Story

Kedi bu tabi tırmalar. Ama eğitime cevap verirler. 2 tırmalama tahtası işini çözer. Korkma al besle.
  • Arkadaşlar bence kısa süre önce besliyordum scottish fold rahmetli oldu,scottish fold yavrusu veren varmı ücretli yada ücretsiz bana mesaj atabilirlermi?
  • Ücret karşılığında hayvan satın almayın.
    Ve sağlıkları açısından hayvanlarınızı kısırlaştırın.
  • Yakın zamanda çiftleştireceğim kızımı :)
    Şu anda 1,5 yaşını geçti. Şubat/Mart arası çiftleştireceğim. BRITTISH SHORTHAIR erkeği olanlara ilanen duyrulur :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Conservator

Ücret karşılığında hayvan satın almayın.

her hayvanın çiftleşmeye hakkı vardır . unutma ki insanda bir hayvandır senin elinden çiftleşme hakkını alsalar mutlu olur musun ?
    ayrıca evet para ile hayvan alınmasına bende karşıyım ancak ne yazıkki bazı hayvanları ücretsiz veren olmuyor . misal kuş köpek beslemek istiyorsun veya kedi hayvan barınagında var ama kuş beslemek istediğinde veya balık ücretsiz ne veren var nede doğada var .
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Rottweiler vs doberman
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Black Raven

quote:

her hayvanın çiftleşmeye hakkı vardır . unutma ki insanda bir hayvandır senin elinden çiftleşme hakkını alsalar mutlu olur musun ?
    ayrıca evet para ile hayvan alınmasına bende karşıyım ancak ne yazıkki bazı hayvanları ücretsiz veren olmuyor . misal kuş köpek beslemek istiyorsun veya kedi hayvan barınagında var ama kuş beslemek istediğinde veya balık ücretsiz ne veren var nede doğada var .

Her hayvanın doğal olarak çiftleşmeye ve Allah tarafından kurulan doğal yaşam sürecinde soyunu devam ettirmeye hakkı vardır elbette. Ancak bu şartlar gerçek doğada ve yabani hayatta geçerlidir. Kedilerde anne yavruladıktan en fazla 3-4 ay sonra yavrularını unutmaya başlar. Daha sonraları hiç bir şekilde hatırlamaz bile. Babalık gibi bir duygu ise kesinlikle yoktur. İnsanlar gibi zevk için, "hadi gel bey 3 çocuk yapalım" diye değil, yaradılışlarının gereği soylarını devam ettirmeye kodlu oldukları için çiftleşirler.

Peki senin mantığınla bakarsak; biri seni alsa, çiftleştirse sonrada çocuklarını alsa satsa, başka yerlere verse, birileri de onları çiftleştirse vs vs... Sen mutlu olur muydun ?

Kedinin sahibi kediye sormuş mu satın onu satın alırken? Demiş mi ; " ben seni paramla satın aldım, yavrularını da satarım para da kazanırım".

Bakın sokaklar kedi köpek dolu. Nasıl düştü bu hayvanlar sokaklara ?? Ne kadar çok cins ve özel kedi ve köpek var sokaklarda ve barınaklarda haberiniz var mı ? Ve üstüne üstlük belediyeler sırf sayılarını azaltmak için nasıl vahşice katlediyorlar hayvanları. Açlıktan perişan haldeler, bir gıdım yiyecek bulamayan sokak hayvanları dolu etrafta.

Hayvanların çiftleşme hakkını düşünene kadar, onların doyma hakkını düşünün ! Hayatta kalma haklarını düşünün !

Zamanında böyle sorumsuzca oyuncak alır gibi alınıp sonrada kontrolsüzce sokağa atılmasaydı bu kediler köpekler şimdi böyle olur muydu ?

Eşim hamile kaldı, kedi sokağa.. Annem alerji oluyor, kedi sokağa. Ve bunu özellikle en çok para ile satın alan kişiler yapıyor. Para ile kedi köpek alıp besleyen kişiler en niteliksiz hayvan sevgisine sahip kişilerdir. İlk vazgeçenler de onlardır.

Evcil kedi köpeklerinizi de, yapabiliyorsanız sokaktakileri de kısırlaştırın. Şu günümüz şartlarında, insanoğlunun dünyayı sadece kendisine ait zannettiği şu durumda kedi ve köpekleri kontrollü bir şekilde kısırlaştırmak onlara yapılmış kötülük değil, iyiliktir.

• quote:

Orijinalden alıntı: wedath

quote:

quote:

Her hayvanın doğal olarak çiftleşmeye ve Allah tarafından kurulan doğal yaşam sürecinde soyunu devam ettirmeye hakkı vardır elbette. Ancak bu şartlar gerçek doğada ve yabani hayatta geçerlidir. Kedilerde anne yavruladıktan en fazla 3-4 ay sonra yavrularını unutmaya başlar. Daha sonraları hiç bir şekilde hatırlamaz bile. Babalık gibi bir duygu ise kesinlikle yoktur. İnsanlar gibi zevk için, "hadi gel bey 3 çocuk yapalım" diye değil, yaradılışlarının gereği soylarını devam ettirmeye kodlu oldukları için çiftleşirler.

Peki senin mantığınla bakarsak; biri seni alsa, çiftleştirse sonrada çocuklarını alsa satsa, başka yerlere verse, birileri de onları çiftleştirse vs vs... Sen mutlu olur muydun ?

Kedinin sahibi kediye sormuş mu satın onu satın alırken? Demiş mi ; " ben seni paramla satın aldım, yavrularını da satarım para da kazanırım".

Bakın sokaklar kedi köpek dolu. Nasıl düştü bu hayvanlar sokaklara ?? Ne kadar çok cins ve özel kedi ve köpek var sokaklarda ve barınaklarda haberiniz var mı ? Ve üstüne üstlük belediyeler sırf sayılarını azaltmak için nasıl vahşice katlediyorlar hayvanları. Açlıktan perişan haldeler, bir gıdım yiyecek bulamayan sokak hayvanları dolu etrafta.

Hayvanların çiftleşme hakkını düşünene kadar, onların doyma hakkını düşünün ! Hayatta kalma haklarını düşünün !

Zamanında böyle sorumsuzca oyuncak alır gibi alınıp sonrada kontrolsüzce sokağa atılmasaydı bu kediler köpekler şimdi böyle olur muydu ?

Eşim hamile kaldı, kedi sokağa.. Annem alerji oluyor, kedi sokağa. Ve bunu özellikle en çok para ile satın alan kişiler yapıyor. Para ile kedi köpek alıp besleyen kişiler en niteliksiz hayvan sevgisine sahip kişilerdir. İlk vazgeçenler de onlardır.

Evcil kedi köpeklerinizi de, yapabiliyorsanız sokaktakileri de kısırlaştırın. Şu günümüz şartlarında, insanoğlunun dünyayı sadece kendisine ait zannettiği şu durumda kedi ve köpekleri kontrollü bir şekilde kısırlaştırmak onlara yapılmış kötülük değil, iyiliktir.

yav bırak allahını seversen öyle şey mi olur. sanki parayla alınıp sokaga atılan kediler köpekler yüzünden kedi köpek sayısı arttı . kedi köpek hep vardı sokaklarda hatta daha fazlaydı biz onların doğal ortamlarını işgal ettik o yüzden iç içe geçtik . hayvanın kontrollü olarak kısırlaştırılması demek onu istem dışı hadım etmek gibi bir şeydir. bu yaradılışın bir olgusudur çiftleşme isteği . bu yemek yemek gibi , su içmek gibi , nefes olmak gibi bir şeydir. neredeyse her canlı o veya bu şekilde çiftleşiyor. biz insanlar bu işi zevk için yapıyoruz (gibi) ama hayvanlar üremek için yapıyorlar diye saçma bir şey olamaz. doğalarında var vs onlar buna uydurulmuş bir kalıptır. her canlının durumu farklıdır . birisinde ebeveynlik duygusu tavan yapmıştır başka canlılarda yoktur hatta yeri gelir kendilerinden olan yavruları bile öldürürler. buda bize şunu gösteriyor ki bir çok canlı çiftleşmeyi kendi neslini devam ettirmek için değil du içmek yemek yemek gibi doğal bir olgu oldugu için yapıyorlar .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Black Raven -- 3 Şubat 2013; 4:24:06 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: wedath

quote:

quote:

yav bırak allahını seversen öyle şey mi olur. sanki parayla alınıp sokaga atılan kediler köpekler yüzünden kedi köpek sayısı arttı . kedi köpek hep vardı sokaklarda hatta daha fazlaydı biz onların doğal ortamlarını işgal ettik o yüzden iç içe geçtik . hayvanın kontrollü olarak kısırlaştırılması demek onu istem dışı hadım etmek gibi bir şeydir. bu yaradılışın bir olgusudur çiftleşme isteği . bu yemek yemek gibi , su içmek gibi , nefes olmak gibi bir şeydir. neredeyse her canlı o veya bu şekilde çiftleşiyor. biz insanlar bu işi zevk için yapıyoruz (gibi) ama hayvanlar üremek için yapıyorlar diye saçma bir şey olamaz. doğalarında var vs onlar buna uydurulmuş bir kalıptır. her canlının durumu farklıdır . birisinde ebeveynlik duygusu tavan yapmıştır başka canlılarda yoktur hatta yeri gelir kendilerinden olan yavruları bile öldürürler. buda bize şunu gösteriyor ki bir çok canlı çiftleşmeyi kendi neslini devam ettirmek için değil du içmek yemek yemek gibi doğal bir olgu oldugu için yapıyorlar .

Asıl sen bırak arkadaşım sallayıp durmayı..! Öyle de bir kendine güven duyarak yazmışsın ki, çoluk çocuk okusa inanacak yazdıklarına !

Kedi ve köpekler binlerce yıl öncesinden beri evcilleştirilmiş ve insanlarla birlikte yaşamaya başlamışlardır. Köpekler 15-20 bin yıl , kediler en eski kaynaklara bakıldığında 5 bin yıl öncesinden beri evcil şekilde yaşamaktadır insanlarla. Yani neredeyse insanlığın medeniyet tarihi ile aynı..

İnsanlar gittikleri yerlere hayvanlarını da taşımışlardır. Kedi olsun köpek olsun birkaç ana cinsten sonrasını da insanlar cinsleri karıştırarak üretmişlerdir.
    Al sana örnek vereyim. Sibiryan Husky dediğimiz köpeğin İstanbul'da ne işi var ? Taksim meydanı onların doğal ortamı mı ? Malamut cinsinin Ankara'da ne işi var? Sırf ticaretini yapmak için hayvanları alıp çoğaltıp çoğaltıp dünyanın her yerine satarsan, sorumsuz insanlarda onları bakamadım diye, yaşlandı diye sokaklara salarsa ne olur ? Al sana aç açıkta, insanların %95 inin dönüp de bir parça kuru ekmek vermediği, sefalet içinde yaşayan hayvanlarla dolar sokaklar.

Sokakta yada barınakta görüp, bir hayvanı sadece onu korumak, yardık etmek amacıyla almak farklıdır, para verip pet shop tan özel cins köpek almak farklıdır. En çabuk vazgeçilen hayvan sevgisi türü de satın alan tiplerin sevgisidir.

Evet kesinlikle bu karaktersiz, sorumsuz, vicdansız tiplerin yüzünden sokaklar bu kadar hayvan dolmuştur. Ve yaşadıkları kötü hayatı bu zihniyetteki insanlar yüzünden yaşamaktadırlar.

Bizim de bir kastımız yok herhalde hayvanların çiftleşme, üreme hakkına. Ben de demedim, "gidelim ormanda aslan yakalayalım, fil bulalım kısırlaştıralım".

Şehirdeki ve sokaktaki hayvanlardan bahsediyoruz burada.. Bütün hayvanların tabii ki annelik içgüdüsü vardır. Ama bu anne olunca veya gebe kalınca ortaya çıkar. Sen bir hayvanı kısırlaştırdığında, o ne olduğunu anlamaz bile. "Şu adama bak be beni kısırlaştırdı ne güzel anne olacaktım 3 ay sonra" demez !

Kısırlaştırılan bir hayvanın hayat kalitesi artar. Daha uzun yaşar.. Bölge kavgası etmediği rekabete girmediği için hastalık riski tamamen azalır. Kısırlaştırılmış bir hayvan şehir hayatı şartlarına göre rehabilite edilmiş hayvan demektir. Kuduz aşısı yapılır, uyuz aşısı yapılır, toplum sağlığı da gözetilmiş olur.

2 hafta kadar önce, Kars'ın Göle ilçesinde belediye yüzlerce köpeği zehirleyip öldürdü. Neden ? Açıklama şu; ne yapalım o kadar çok vardı ki nasıl besleyeceğiz? Çaremiz yoktu."

Sen orada yönetici olarak zamanında adam gibi rehabilite etseydin bu hayvanları, hem o kadar çoğalmazdı hem de böyle karaktersiz, vicdansız bir şekilde o hayvanları katletmezdin!

Şile ormanında, Belgrad ormanında yüzlerce aç, sefil hayvan var. Hem de bir görseniz, milletin para verip yavru olanını aldığı yüzlerce cins köpek. Nereden geldi acaba bu hayvanlar Şile ormanına sorabilir miyim? O hayvanları çiftleştirip, çoğaltıp satan, bir hevesle para ile satın alıp sonra bakamadım diye sokağa salan o yamyam tipler bir gün olsun kıçını kaldırıp gidip o ormanda o hayvanların haline bakmış mı acaba ? Bir parça yiyecek vermiş mi ??

Özet olarak, yukarıda dediğim gibi; öyle bol keseden çiftleşme hakkı diye atıp tutacağına, hayatta kalma hakkına saygı duy önce.. !

• Yukarıdaki yazıyı yazdıktan sonra, az önce tesadüfen nasıl bir yazıyla karşılaştım.. Sadece bunu sonuna kadar okuyun lütfen..

Bir Barınak Gönüllüsünün Mektubu

Bu mektup Amerika – Kuzey Carolina’daki bir hayvan barınağının yöneticisinden gelmektedir.
    “Bu toplumun bu uykudan uyanması için çok şiddetli bir kalk borusu gerekli"…
    Ben bir barınak yöneticisiyim. Sizlere bir barınağın arka planında olan bitenleri anlatmak istiyorum. Umarım bu sesi duyarsınız..

Öncelikle, siz üreticiler ve satıcılar… Hepiniz bir tek gün olsun bir barınakta çalışmalısınız. Belki o gözlerdeki kederli, acı dolu, hüzünlü ifadeyi görürseniz, tanımadığınız ve hiç tanımayacağınız insanlar için köpek üretmekten ve satmaktan vazgeçersiniz.

Az önce sattığınız şu küçük şirin köpek yavrusu var ya… Büyüyüp de artık “küçük şirin köpek yavrusu” olmadığında büyük olasılıkla benim barınağıma düşecek yolu… Peki, bir barınağa bırakılan bir köpeğin % 90 olasılıkla o barınaktan yürüyerek çıkmadığını biliyor musunuz? İster safkan olsun, ister olmasın… İster sahibi tarafından terkedilmiş olsun, ister başıboş olsun.. Barınağıma gelen köpeklerin en az yarısı safkan köpekler…

En çok duyduğum bahane; “Taşınıyoruz ve köpeğimizi (ya da kedimizi) yeni evimize götürmemiz mümkün değil.” Öyle mi gerçekten? Ya da “Büyüdüğünde bu kadar iri olacağını bilmiyorduk, kocaman oldu”. Bir Alman Çoban Köpeğinin ne kadar olmasını bekliyordunuz ki? “Ona fazla zaman ayıramıyoruz” Öyle mi? Ben günde 10-12 saat çalışıyorum ve 6 köpeğime de zaman ayırabiliyorum, isteyince mümkün bu… “Bahçeyi birbirine katıyor”. Onu evinize alıp ailenizin bir parçası yapmayı denediniz mi hiç? Köpeklerini bana bırakırken hep söyledikleri de; “Biz ona yeni bir yuva bulmakla uğraşamıyoruz, ama eminiz ki barınakta birileri onu sahiplenecektir, çünkü o çok iyi bir köpek”

Hayır… Büyük olasılıkla köpeğiniz barınaktayken yeni bir yuva bulamayacak.

Bir barınakta yaşamanın ne kadar zor ve gerilimli olduğunu bilir misiniz?

Anlatayım size isterseniz…
    Siz köpeğinizi barınağa bıraktıktan sonra yuva bulmak için en fazla 72 saat zamanı vardır. Eğer barınakta yeterince boş yer varsa ya da köpeğiniz sağlıklı kalmayı başarırsa bu süre belki birkaç gün daha uzayabilir. Eğer üşütür ve nezle olursa oracıkta ölüverir.

Köpeğiniz, havlayan ve ağlayan 25 diğer hayvanla birlikte daracık bir bölmeye tıkıştırılacaktır. Son derece depresif olacak ve kendisini terkeden aileyi düşünerek durmadan ağlayacaktır.

Eğer köpeğiniz şanslıysa, o gün barınağa köpekleri gezdirmek için yeteri kadar gönüllü insan gelir. Eğer yeteri kadar gönüllü gelmezse, köpeğiniz hiç kimsenin ilgisini ve dikkatini çekecek şansı bulamaz, kimse onun için bir şey yapamaz. Kapısının altından uzatılan bir kap yiyeceği ya da kocaman bir vakumlu hortumla atıklarının temizlenmesini saymazsak tabii…

Eğer köpeğiniz iri ve sert ırklardansa (Pitbull, Rottweiller, Mastiff vb), neredeyse barınaktan içeri girdiği anda ölmüştür zaten… Bu cins köpekler asla yeni bir yuva bulamazlar.. Ne kadar “şirin”, “akıllı” ya da “iyi huylu” olurlarsa olsunlar, farketmez.

Eğer barınak doluysa ve köpeğiniz ilk 72 saatte yuvalandırılamadıysa, yeni geleceklere yer açmak için köpeğiniz imha edilir. Eğer barınakta yeteri kadar boş yer varsa ve köpeğiniz talep gören ırklardan birindense, imha süresi birkaç gün daha ertelenir.

Çoğu köpek birkaç gün içinde yaşadığı bölmeyi aşırı koruyucu tavır geliştirir ve takındığı saldırgan tutum nedeniyle imha edilir. En masum, uysal ve sakin köpekler bile bu tavrı geliştirirler.

Köpeğinizin bu engelleri aştığını varsaysak bile, kulübesinden dışarı çıkmadığı için birkaç günde öksürmeye başlayacak ya da üst solunum yolu enfeksiyonuna yakalanacaktır. Barınakların her köpek için tedavi sağlayacak bir bütçeleri yoktur, bu nedenle hastalanan köpeğinizin imha edilmesi kaçınılmazdır.

Size köpeğinizin barınakta nasıl uyutulacağını da anlatmamı ister misiniz?
    Önce, köpeğiniz kafesinden tasmayla alınacak. Sevinerek kuyruğunu sallamaya başlayacak, çünkü gezmeye götürüldüğünü sanacak. O “oda”nın kapısına geldiğinde içeri girmek istemeyecek ve deliye dönecek.
    Ölümün kokusu mu var, bilmiyorum. Orada yitip giden ruhları mı hissediyorlar, bilmiyorum. Ama orada benim anlayamadığım bir şey var, ve istisnasız her köpek o kapıdan içeri girmemek için inanılmaz bir direnç gösterir.

Köpeğiniz önce bağlanacak. Ne kadar güçlü olduğuna bağlı olarak, 1 ya da 2 veteriner teknisyeni tarafından sıkıca tutulacak. Sonra ötenazi teknisyeni ya da veteriner işleme başlayacak. Ön ayakta bir toplardamar bulacak ve öldürücü dozda bir pembe sıvıyı damara enjekte edecek.
    Umarım köpeğiniz bağlı olduğu için panikleyip aniden bacağını çekmez. Ani hareketlerde bacağı delip geçen iğneler gördüm ben… Fışkıran kandan kıpkırmızıya boyanan duvarlar gördüm. Kulakları sağır edecek çaresiz çığlıklar duydum. Hepsi hemen oracıkta “tatlı bir uykuya dalmaz”, bazen bir süre kasılırlar ve solukları kesilir, nefes almaya çalışırlar ve kendi üzerlerine dışkılarlar.

Herşey sona erdiğinde, köpeğinizin cesedi, barınağın arkasında çöp gibi toplanmayı bekleyen diğer köpeklerin cesetleri üzerine istiflenir, tıpkı yakacak odunlar gibi.
    Sonra ne olur dersiniz? Yakılır mı? Çöpe mi atılır? Başka evcil hayvanlar için mamaya mi dönüştürülür?
    Bilemezsiniz, hatta hayal bile edemezsiniz. Zaten bilmek de istemezsiniz.
    Nasılsa o sadece bir hayvandı. Hem istediğiniz zaman yenisini alabilirsiniz, öyle değil mi?
    Umarım bunları okurken gözleriniz yuvalarından fırlıyordur ve umarım benim her gün tanık olduklarımı gözünüzde canlandırıyorsunuzdur.

İşimden nefret ediyorum. İşimin ve barınakların hala var olmak zorunda oluşundan nefret ediyorum. Sizler değişmedikçe barınakların var olmaya devam edecekleri gerçeğinden nefret ediyorum. Etkilediğiniz hayatların, sadece barınağa atıp gittiğiniz zavallı bir köpeğin hayatından ibaret olmadığını bilmiyor oluşunuzdan nefret ediyorum.
    Her yıl sadece Amerika Birleşik Devletleri’nde barınaklarda 11 milyon hayvan ölüyor ve bunu sadece siz durdurabilirsiniz. Her bir canı kurtarabilmek için elimden gelenin fazlasını yapıyorum, ancak barınaklar tıka basa dolu, ve her gün yeni hayvanlar gelmeye devam ediyor.

Söyleyeceğim şeye LÜTFEN kulak verin:
    BARINAKLARDAKİ KÖPEKLER ÖLÜYORKEN KÖPEK SATIN ALMAYIN.
    KÖPEĞİNİZE EŞ ARAMAYIN, KÖPEĞİNİZİ ÇİFTLEŞTİRMEYİN.
    “BİR KEZ OLSUN ANNELİĞİ / BABALIĞI YAŞASIN” DEMEYİN. KÖPEKLERDE ANNELİK / BABALIK DUYGUSU İNSANLARDAKİ GİBİ DEĞİLDİR, AİLE KAVRAMI YOKTUR. DİŞİ KÖPEKLER, BÜYÜDÜĞÜ ZAMAN YAVRULARINI TANIMAZLAR BİLE… ERKEKLER İSE HİÇ BİR ZAMAN YAVRUSUNU BİLMEZ.
    KISIRLAŞTIRILMAMIŞ HER BİR KÖPEK, 6 YILDA 67.000 KÖPEĞİN DOĞUMUNA NEDEN OLUR, BUNU UNUTMAYIN.
    KAÇINILMAZ SONLARI BARINAKLARDA ÖLMEK OLAN YAVRULARIN DOĞMALARINA İZİN VERMEYİN.
    “DOĞACAK YAVRULARIN HEPSİNİ DE SAHİPLENECEK GÜVENİLİR İNSANLAR BULDUM” DİYORSANIZ TEKRAR DÜŞÜNÜN. 6 AY SONRA GİDİP BAKTIĞINIZDA ARTIK O “GÜVENİLİR” KİŞİLERDE OLMADIKLARINI GÖRECEKSİNİZ, BUNDAN EMİN OLUN…
    İsterseniz benden nefret edin. Ama gerçeği değiştiremezsiniz ve gerçek her zaman acıdır.
    Belki bunu okuyanlar içinde köpeğini çiftleştirmek isteyen, köpeğini barınağa vermeyi düşünen, ya da köpek satın almaya niyetli bir tek kişinin olsun fikrini değiştirebilirim.
    Belki bunu okuyan bir kişi bir barınağa gider, “bir yazı okudum ve bir köpeği kurtarmaya geldim” der.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.