Şimdi Ara

Scooter mı almalıyım vitesli mi? Abs şart mı? Teker çapı önemli mi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
2.220
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • @volkan_efe @MYılmaz4646 @Mand1ra_Hekimi @ElPadron @Doç. Dr. Sinan Sağıroğlu


    Motokuryelik için 15-18k aralığında önerebileceğiniz bir şey var mı?

  • Ryo41 kullanıcısına yanıt
    Vitesli mi otomatik mi istiyorsunuz?
    CC önemli mi?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Doç. Dr. Sinan Sağıroğlu D kullanıcısına yanıt

    Hocam ben sadece köyde otomatik mondial scooter kullandım. Vitesli hiç kullanmadım fakat gerekirse öğreniriz yapacak bir şey yok. Araba vitesi gibi mi mantığı nasıl?


    benim için önemli olan motokuryelik yapmaya günde çok km yapmaya müsait olması. Masraf az yapması lazım sorun çıkarmaması lazım. Şimdi 18 bin tl em var. Gittim motor aldım işte bana para kalmadı ikinci el aldım masrafı çıkarsa sıkıntı da olacağım. Arkadaşım 1 ay getirde çalış dedi onu da düşünüyorum fakat 12 saat kölelik resmen.


    A101 e gelen apec 125 cc alınır mı diye bakındım ama önermediler. Mondial superboy 125i ye baktım vitesli dediler alma dediler. Sanırım mondial markası da çok bakım istiyormuş. Ama sıfırı 18k ya var o motorun. Bir de devir göstergesi bozuluyormuş onun.

  • Ryo41 kullanıcısına yanıt
    Hocam vitesli olanları önermeyenler genelde işkembeden sallayan ve hayatında hiç motor kullanmamış insanlar neredeyse. Otomatik bir scooter a göre vitesli motor daha az arıza çıkarır daha az yakar ve daha güvenlidir. BİM'den veya herhangi bir süpermarketten kesinlikle motosiklet almanızı tavsiye etmiyorum. İlk motorun olacaksa kesinlikle sıfır kilometre almayın ikinci el temiz bulmaya çalışın ve mümkünse Mondial gibi bir Çin malı motor olsun çünkü neredeyse bedava parasına her şeyini baştan aşağı yaptırabilirsiniz. Alacağınız motorun daha önceden kuryelik için kullanılmamış olduğundan emin olun ve kesinlikle vitesli alın emin olun scooter a göre çok daha güvenli ve keyifli bir daha vitesli den scootera bindiğinizde binmek bile istemeyeceksiniz. Mondial drift önerebilirim 125cc Mondial Z one önerebilirim özellikle drift gayet kemikli saglam ve rahattır. Parçaları ve ustaları da her yerde bulunuyor veya Çin malı olacağı için herhangi bir 125cc vitesli motosiklet işinizi fazlasıyla görecektir vitesli alma diyenlere aldırmayın 250 CC altı alıyorsanız kesinlikle vitesli alın. Alışma süresi en fazla 3 gün korkulacak bir şey yok gayet kolay ve keyifli ayrıca ara hızlanmalarda vites düşürüp Torku sağlayarak daha kolay aralardan sıyrılıp sollama vesaire yapabilirsiniz. Teker çapının büyük olması nedeni ile çok ciddi oranda daha güvenli olacak ve devri kendiniz yönettiğiniz için gerek titreşim olmayacak gerekse scooter a göre daha az yakacak. Bir araştırın beğendiğiniz modelleri yazın ona göre tavsiye vereyim

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • Ryo41 kullanıcısına yanıt
    Dostum devir göstergesi dediğin şey 150-200 TL sana kim bu aklı veriyorsa O kişiden herhangi bir tavsiye almanı önermiyorum ayrıca vitesli modellerde mesela devir saatin mi arızalandı diyelim veya x parçası diyelim arızalandı neredeyse bütün commuter motorların ki takınca çalışacak seninkinde ve bütün ustalar anlayacak ancak scooterda herhangi bir parça arıza yaptığı zaman orijinal markasını bulmak zorundasın.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • MYılmaz4646 kullanıcısına yanıt
    Merhaba yorumunuzu yeni gördüm SYM almanızı tavsiye etmem parça fiyatları ve bakımı Japon motosiklet lerinden bile daha pahalı. ABS li bir daelim S3 advance alabilirsiniz veya kymco tavsiye edebilirim 250 klasmanında. Pcx yerine nmax tavsiye edebilirim ABS olduğundan dolayı hemde 155 CC olduğundan dolayı.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Doç. Dr. Sinan Sağıroğlu D kullanıcısına yanıt
    Diplomalı Motorcuyoutube
    Mondial Z-One 150cc'lik, Türk şirketi olan Mondial firması tarafından üretilen, Çin malı bir motosiklettir. İncelememiz ve eleştirilerimiz, marka ve kalite standartlarına bağlı kalarak, tamamiyle kullanıcı yorumlarına dayanmaktadır. Videomuz da kronik sorunlardan ve genel sıkıntılardan bahsettik. Her şeye rağmen, motosikleti tercih edip, etmemek sizlere kalmış bir konu. Videodaki Motorun Modeli : 2018 Yakıt tüketimi : 100km'de 3/3.5 litre Ayrıcalıklardan yararlanmak için katılın; https://www.youtube.com/channel/UCX_Ni3nEbPb0JEOgEp2r5yg/join
    https://www.youtube.com/watch?v=JKsC2sPuHpE

    Edit 2 : bir başkası da bu iki motor arasında çok fark yok dedi yamaha ve bu model.

    Edit: Hocam üstteki videodan sonra almasam mı diye düşündüm biraz. 2005 model Yamaha ybr 125 nasıl sizce?


    https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-mondial-bayram-sekeri-1020275791/detay bütçemi aşıyor hocam ama yine de koydum


    https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-mondial-2018-zone-150-1016340009/detay 43.000 km de olması sıkıntı olabilir mi?


    https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-mondial-mondial-150-zone-1015516198/detay Km sine göre uygun gibi belki pazarlıkla 18.000 e bırakır mı hocam? *** Hocam bu modeline göre 4 seçenek arasında fiyat olarak en iyisi bu sanırım.



    https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-mondial-mondial-z-one-150-cc-makine-temizzz-1017078193/detay 19,5 hocam bu da.


    Türkiye de km lerle oynandığını düşünürsek https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-mondial-mondial-zone-150-1017398404/detay bu da alınabilir fakat bana uzak burası.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ryo41 -- 25 Nisan 2022; 21:23:13 >




  • Ryo41 kullanıcısına yanıt

    Hocam bu fiyatlarda en mantıklısı yerli enjeksiyonlu bir motor almak sıfırlarda 50 cc ler var cub modellerde düşünülebilir


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mand1ra_Hekimi kullanıcısına yanıt

    Kuryelik yapmaya uygun bir şeyler önerebilir misiniz hocam? Motorlar konusunda bilgisizim ben.

  • Scooter istemiyorsanız rksnin 125 ve 150lik modelleri var yine kuba mondial bakım konusunda sizi üzmez parçaları hepsinin aynı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ryo41 kullanıcısına yanıt
    Dostum 20.000 km geçmeyen herhangi bir 125 CC vitesli motor alırsan marka model farketmeksizin al bence. hepsi aynı fabrikadan çıkmış olacak çünkü. Markalarının değişik olmasının sebebi Türkiye'ye getiren distribütörler dir. aslında Çin malı motorların neredeyse hepsi aynı veya benzer fabrikalardan çıkıyor. Aldığın zaman aşırı önemli olan bir nokta var ki tekerler tekerler ön ve arkaya direkt anlas marka lastik ile değiştiriyorsun güzel bir genel bakıma sokuyorsun motoru sonra aramıza hoşgeldin. :) Kuryelik için şartlar şunlardır
    1. selesinin yani koltuğunun rahat olması çünkü uzun süre üzerinde olacaksın.
    2. ön fren disk olması yeterli ancak ön ve arkanın disk olması daha iyi.
    3. Kombine fren olmaması çok önemli çünkü mesela diyelim sen arka freni sıktın ön frende %30 olarak sıkılıyor otomatik olarak veya ön fren sıktın diyelim Bu sefer de arka fren %30 olarak sıkıyor yani yeni başlayan birisi için bu tamamen kazaya sebebiyet verecek saçma bir sistem Bu yüzden kombine fren sistemi kesinlikle olmasın gerekirse kampana olsun ama yine de kombine fren sistemi olmasın buna dikkat et.
    4. Arkada çanta bağlamak için Demir olması önemli çünkü nereden baksan o Demir 1000-2000 TL arasında.
    5. Alacağın motorda koruma demiri olursa iyi olur olmazsa bile kesinlikle taktır.
    6. Motor alırken kesinlikle bir ustaya götür şasesinde işlem var ise asla alma yani ustaya götürmezsen bile motora bindiğin zaman sağa veya sola çekme var mı diye bir bak. Bu arada arkada topcase yani bagaj olan hafif motorlar kesinlikle sağa veya sola çekme yapar gidon yani direksiyon sallaması da yapar Bu yüzden bunu görmek için arkadaki çantanın olmaması gerekiyor.
    7. Kesinlikle ve kesinlikle çok önemli olarak çelik jant bir motor al eğer tel jant lı bir motor alırsan akort ayarıymis tel kopmasiymis şambrel patlaması ymış o kadar çok uğraşırsın ki teker patlaması ile hayal bile edemezsin. Tel jantlı motoru nasıl ayırt ederim diyorsan tubeless yani Türkçede dubleks lastik diyorlar bunu al alırken.

    Beni arkadaş ekle DH dan aklına takılan bir soru olursa direkt mesaj at.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • çin malı 150 lik scooter alabilirsiniz zira parçaları ucuz, uzun süre sıkıntı çıkarmadan binilebilir (gy6 blok için) ve kaportası çok kolay bulunuyor

  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.