Şimdi Ara

SCENİC SEVERLER BURADA TOPLANALIM (421. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
13.161
Cevap
142
Favori
1.356.647
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 419420421422423
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Scenic ailesine girmeye çalışan bir kullanıcıdan herkese selamlar...

    Tanıdık vasıtası ile bir araç buldum, sahibi 5 yıldır kullanıyor aracı, 2002 model Scenic, RXT, 140.000 km, lpg (aitker) mart ayında takmış, nisanda muayenesini yapmış. Bu araçtan anlayabilecek tanıdık bir özel servisimiz olmadığı için yetkili servise götürdüm aracı, elektronik ve motor kontrolü için...

    İlginç olarak tek bir sorun ortaya çıkardılar... Motor performansını ölçmek için özel bi cihazları varmış (sanırım piston durumlarına bakıyor), bujileri çıkararak bu cihaz ile yapılan ölçümde, sırasıyla 13 - 11,5 - 13 - 12 olarak ölçülmüş. Sıfır bir motorda zaten bu değerler 15 çıkarmış. Ancak sorun 1 ve 2 numaralı pistonlar arasındaki farkmış. bu fark en fazla 1 olmalı imiş... Motordaki titremenin, ki ben anlamam ama normal gelmişti, nedeni buymuş.

    Bu durum yakın bir zamanda motora hararet yaptırmış olmaktan ya da kayışın (triger) kopmuş olmasından kaynaklanabiliyormuş. Araç sahibi ile görüşmemizde ise aracın su bile eksiltmediği, zaten kayışın da 115 binde iken kopmadan değil zamanı geldiğinden değiştiğini söyledi.

    Açıkçası servis bu konuda bana güven vermedi ama içimize de kurdu düşürdü. Serviste bu iş için 1500 tl istediler. Motorun açılıp yeni de olsa kayışların hepsini tekrar değiştirmeleri gerekecekmiş, piston yuvaları taşlama yapılacakmış, bu işlem daha önceden yapılmışsa gerek yokmuş ama bunu motoru açmadan bilemeyeceklermiş. Yaptırmazsak 3-4 binlik bir masraf açarmış. (çok mış muş dedim, hikaye gibi oldu belki de gerçekten öyledir :)

    Araç sahibi kendi özel ustasına bu konuyu açtığında yetkili servisi güzel bi kalyladı.. Başka bir ustaya da telefonla olayı anlattığımızda servisin bu olayı abarttığını belirtti.

    Bu konuda bilgisi ya da deneyimi olan arkadaşlarımız varsa ricam beni bilgilendirmeniz... 5 aydır arıyorum kesemize göre, tek atımlık bir kurşunumuz var onu da gönül rahatlığı ile atalım di mi?




  • Arkadaşlar Scenic araçlar çok dengesiz en ufak bir direksiyonda yanlışlık sevdiklerinize zarar verebilir lütfen dikkat edin. İncelemenizde yarar var diye düşünüyorum.









  • Tam Tersine (Scenic II için yazıyorum) son derece iyi yol tutan araçlar. Normal Binek araçla giremediğim viraja Scenic II ile daha hızlı girebiliyorum. Daha önce kullandığım Clio 1.6 HB ve Toyota Auris'ten daha iyi yol tutuyor. Resimler çıkmamış ama sizin aracınızda bir sorun olmalı (Ön takım gibi).









  • < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hewes -- 25 Ekim 2011; 12:29:21 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Clio98

    Tam Tersine (Scenic II için yazıyorum) son derece iyi yol tutan araçlar. Normal Binek araçla giremediğim viraja Scenic II ile daha hızlı girebiliyorum. Daha önce kullandığım Clio 1.6 HB ve Toyota Auris'ten daha iyi yol tutuyor. Resimler çıkmamış ama sizin aracınızda bir sorun olmalı (Ön takım gibi).

    Hımm.. Scenic test sürüşü yapmıştım hakkikaten iyiydi yol tutuşu ama bu videoda araçların ani direksiyon hareketlerinde ki tepkisi var , viraja girerken direksiyonu birden kıvırmıyoruz. Umarım Scenic araçların önüne birden birşey çıkmaz. Bu videoda ki durumuda kimse düz yolda giderken veya viraja hızlı girerek anlaşılacak bir durum değildir. Sanırım 5008 ön takımı ile ilgili söylediniz. O araçlarda 2011de ve öncesinde çıkan sorun vardı ancak sorun olanların sorunları çözülmüş ve fabrikadanda yeni üretilen araçlarında o sorun kalmadığını biliyoruz. Dünyada VW aracın 2.0 motorlarında sorun çıkarken , BMW de elektrik arızasından dolayı araçlar çağırılırken ve bunların hepsi yeni olan hadiselerken böyle bir sorun olmasıda doğal olmalı. Neyse konu aslında böyle değil. Ben şaşırdığım için ve Dünyada ki tüm araçların değişik test videolarını inceliyorum karşılaştırmalı olarak ve ondan 5008 videosunuda koydum çünkü gerçekten ESC testlerinde en iyi sonucu veren C-MAX ile birlikte 2 araç olduğunu düşünüyorum. Sakın sizin araç kötü şeklinde bir davranış olarak algılanmasın arkadaşlar. Scenic'i çok beğeniyorum ve modeli süper. İsterseniz başka videolarda paylaşayım sizlerle.




  • Şimdi bu göndereceğim linklere bakın arkadaşlar. Bu Videolar şehir içinde küçük çarpışmalarında arabaların hasarını ölçen ve notlandıran Euroncap gibi bir kuruluş olan Thatchamdır.

    Şimdi en sağlam araba bmw ve mercedesten başlayalım.

    Mercedes C220 şehir içinde önündeki arabaya vurduğu varsayılan videoları:

    Önden çarpışma =>


    BMW 1 serisi şehir içinde önündeki arabaya vurduğu varsayılan videoları:

    Önden çarpışma =>


    Volkswagen Polo şehir içinde önündeki arabaya vurduğu varsayılan videoları:

    Önden çarpışma =>


    Volkswagen Golf şehir içinde önündeki arabaya vurduğu varsayılan videoları:

    Önden çarpışma =>


    Peugeot 107 'in şehir içinde önündeki arabaya vurduğu varsayılan videoları:

    Önden çarpışma =>


    Peugeot 308 'in şehir içinde önündeki arabaya vurduğu varsayılan videoları:

    Önden çarpışma =>


    Ford SMAX 'in şehir içinde önündeki arabaya vurduğu varsayılan videoları:
    Önden çarpışma =>


    BMW Mini Clubman 'in şehir içinde önündeki arabaya vurduğu varsayılan videoları:
    Önden çarpışma =>




  • Merhaba arkadaslar Bende Yeni Aldım Scenic Model aracımı 1.6 RXT 2001 MODEL FISTIK YESİLİ...
    Aracımdan cok menmunum kullanıcı ıcın de artıları var en buyuk artısıda gordugum kadarıyla arka koltukta oturan yolcuların rahatlıgı ...

    Benım sorum aracım cok yakıyor sankı Baskı balata bıttı gıbı bunun bır etkısı olabılırmı acaba? Çok yakıyor 40 kurus vede daha fazlada olabılıyor yenı yol bılgısayarına bakıyorum 8-11 100 kılometrede degısıyor yaktıgı yakıt 16 v olamasımı baska etkenlerde varmı...Tüp taktırmak ne kadar mantıklı olur arkadaslar yorumlarınızı beklıyorum tesekkurler

    Hakan
  • hocam ben de 2001 2002 bi scenic bakıyorum. Hatta dün almak üzere iken bazı sebepler nedeniyle olmadı. Ancak kilometresi düşük olan bi araç bulursam, motoru da sorunsuzsa gözünün yaşına bakmicam... Burdan scenici olan ve aracına güvenen arkadaşlara duyrulur.

    Bi tane galeride buldum o da fıstık yeşili, ancak tüpsüz, taktırmayı düşünürsem alıcam yoksa dediğiniz gibi yakıtı biraz fazla.(2000 model, rte, 100.000 de, 16.000' e, güneş yanığından dolayı komple boyalı, ne dersiniz iyi midir?)

    Şimdiye kadarki araştırma sonucu tüpü stepne yerine takmak daha mantıklı geliyor, çünkü lastiği güzelce bi paket yaptıktan sonra, koyacağın eşyaya göre, bagajda ister yan ister dik ister başka yere alabiliyorsun. Gerekirse koltuk arasına Ama tüpü bi kere bagaj monte ettin mi tamam, sabit bir yer kaplıyor, 2 cm bile gerekse kaydırma şansın yok!

    BRC ya da burda daha önce anlatıldığı gibi Landi renzo gibi sağlam bi markayı, daha önce scenic'e montaj yapmış çok iyi bir ustaya taktırmak gerekiyor.

    Eskişehir ya da Ankara daki arkadaşlardan ARABA, LPG kiti ve USTA önerilerine açığız.




  • bugün bir arkadaş 2001 rxt lpg li füme renkte aldı galeriden 17250 ye.3 4 parça boyalı.
  • Allah güle güle kullanmayı nasip etsin, kazasız belasız sürüşler. Fiyat fena değil, hayırlı uğurlu olsun. Kilometresi 100.000 civarı ise iyi daha düşükse çok daha iyi... 25.000 km 1 milyar fark edebiliyo...

    bi de bize bulsanız ya be ya
    bak yarın megane 1 almaya gidiyom sona sölerseniz çok geçççç
  • http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-acil-sahibinden-orjinal-scenic-62119280/detay/

    Araba sahibi bizim forumdan mıdır? Bi güzellik yapar mıdır? Araba nasıldır sizce?
  • 2000 Scenic kullandım. Gerçekten içeri çok ses alıyor. Hem motor sesi hem de bozuk yollara girince lastik sesi çok alıyor. Peki Scenis II lerde durum nasıldır? Scenic I kadar ses alıyor mu?

    Teşekkürler...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: erdem22

    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-acil-sahibinden-orjinal-scenic-62119280/detay/

    Araba sahibi bizim forumdan mıdır? Bi güzellik yapar mıdır? Araba nasıldır sizce?


    merhaba
    Bakmıs oldugunuz aracın bırtek kılometresı dusuk baska artısı varmı bılmyorum ama
    ben 2001 modelı 16.250 aldım bılmıyorum sımdı bıraz fıyalar farkedebılır vergı zammından sonra?




  • İYİ AKŞAMLAR 2004-2005 SCENİC ALMAK İSTİYORUM

    ALACAĞIM ARACIN ÖZELLİKLERİNİ NASIL ÖĞRENEBİLİRİM

    ESP-ASR VARMI HIZ SABİTLEYİCİ VARMI.YANİ OTOMOBİLDE BU TÜR ŞEYLERİ GÖRMEK İÇİN NEREYE BAKMAM GEREKİR

    GÖSTERGEDE ESP IŞIĞI GİBİ..

    ARABANIN İÇİNİ ANLATAN HANGİ ÖZELLİĞİN NEREDE OLDUĞUNU GÖSTEREN BİR TANITIM FİLMİ VARMI

    ARABAYI ALMAK İÇİN GİTTİĞİMDE O VARMI BU VARMI DEMEKTENSE OTURUP BEN BAKMAK İSTİYRUM

    TEŞEKKÜRLER İYİ AKŞAMLAR
  • quote:

    Orijinalden alıntı: erdem22

    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-acil-sahibinden-orjinal-scenic-62119280/detay/

    Araba sahibi bizim forumdan mıdır? Bi güzellik yapar mıdır? Araba nasıldır sizce?

    2001 aracın 63000 kilometrede olması ilginç.
    kaba bir hesapla: 10 yıllık bir araç olsa. 63000/10=6300 km/yıl yapar. yani adam yılda ortalama 6300 km yapmış öyle mi?

    aracın kilometresiyle oynanmış olma ihtimalini gözardı etmeden araştırın bence.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: the_point

    2001 aracın 63000 kilometrede olması ilginç.
    kaba bir hesapla: 10 yıllık bir araç olsa. 63000/10=6300 km/yıl yapar. yani adam yılda ortalama 6300 km yapmış öyle mi?

    aracın kilometresiyle oynanmış olma ihtimalini gözardı etmeden araştırın bence.

    verdiğiniz cevaplara teşekkürler, dediğiniz gibi fiyatlar yükseldi ve kullanıcıdan, içimize sinecek bir scenic bulamadım. Ankara' dan bir megane I aldık, hayırlısı bakalım. Allah herkese kazasız belasız sürüşler nasip etsin inşallah.
  • 2005 scenicler, 2000 scenicler kadar içeri ses alıyor mu?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Clio98

    Tam Tersine (Scenic II için yazıyorum) son derece iyi yol tutan araçlar. Normal Binek araçla giremediğim viraja Scenic II ile daha hızlı girebiliyorum. Daha önce kullandığım Clio 1.6 HB ve Toyota Auris'ten daha iyi yol tutuyor. Resimler çıkmamış ama sizin aracınızda bir sorun olmalı (Ön takım gibi).

    Ben de yol tutuşla ilgili herhangi bir sorun yaşamadım. Zamanında devreye giren esp, asr gibi yardımcı sistemler yola tutunmasına oldukça yardımcı oluyor.

    Ama Scenic gibi daha çok aileye yönelik bir araç almayı düşünenlerin de, özellikle 1.6'larından spor araba performansı beklemesi doğru olmaz. Keyifle, konforlu şekilde binilecek bir araç olarak görüyorum ben. Ralli yapmak gibi bir niyetim yok yani Ancak özellikle şehir içinde tiptronik vitesin önemli konfor ve manevra kolaylığı sağladığını bizzat görüyorum.

    Bu arada 21 Ekim 2011'de yeni kızımı aldım @ Clio 98 ve @ Oflazca. Eski arabamın aynısı, sadece rengi farklı. Bu seferki yağmur grisi.

    2004 model Scenic Privilage 1.6 16V BVA. TP + EP + Sunroof + Tam Deri + Tiptronik. Yani gerçek anlamıyla full + full.

    80.000 km'de çok temiz kullanılmış, boyasız bir araç buldum 23.500 tl'ye. 2-3 aydır araştırıyordum, bu kadar temiz, donanımlı ve uygun fiyatlısına ilk defa denk geldim.

    klima flapesi, sağ ön kaptör sorunu vardı, onları ustama yaptırdım, ayrıca ön balatalar ve rot-miller değişti ve direksiyonda hafif bir boşluk vardı o da yapıldı. Şimdi sorunsuz kullanıyorum. Ancak lpg'si yok, tiptronik vitesle benzini eskiden olduğu gibi su gibi içiyor. Şimdiden param bitti... Hiç istemediğim halde LPG taktıracağım herhalde.

    Dijital fotoğraf makinem bozuk, cep telefonuyla çektiğim iki fotoğraf aşağıda;





    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burbank -- 1 Kasım 2011; 8:29:46 >




  • Dostum tam benim aradığımdan bulmuşsun. Fiyat da çok iyiymiş. Hangi şehirden aldın?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mustafa_ogr

    Dostum tam benim aradığımdan bulmuşsun. Fiyat da çok iyiymiş. Hangi şehirden aldın?

    Teşekkür ederim

    İstanbul Kadıköy'den aldım.
  • 
Sayfa: önceki 419420421422423
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.