Şimdi Ara

SCENİC SEVERLER BURADA TOPLANALIM (420. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
13.161
Cevap
142
Favori
1.356.647
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 418419420421422
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • S.Aley. Arkadaşalr. Daha araç bulamadım arkadaşalr. Bir türlü beğenemiyorum.Punto fiesta-polo- vs. baktım ama hiç birinede istenilen paraları veresim gelmedi. 2-3 gündür 2005 -2006 scenic alayım diye düşünüyorum. En dolusundan otomatik bi scenic alacam herhalde. Arkadaşlar fikirlerinize ihtiyacım var öle kararsız kaldım ki anlatamam. Ya da aynı paralar civarı 2002-2003 Toyota Rav4 te düşünüyorum ya da 2007 collec. dizel ford focus bu 3 ü arasında kaldım. focusa çok para diyorlar toyatayada çok para diyorlar scenic donanımdan dolayı ve fiyatı diğerlerine göre daha uygun alayım diyorum ama otomatik 1.6 sının çok yavaş kalacağından korkuyorum birde bozuk yollarda içinde gürültü çok mu oluyor bu konuda kullanan arkadaşların tavsiyelerin ibekliyorum. Lütfen kullanan bir arkadaş otomatik 1.6 scenicin performansını bir kıyaslayabilir mi arkadaşalr şahin doğan kadar bari çekişi yokmudur? Ayrıca bu ASR/Esp olan modeli hangisidir arkadaşalr? Far yıkaması ve hız kontrolü olanlar en fulu diye bakıyorum. Lütfen bir yardımcı olun bıktım artık araba almam lazım yoksa gidecem pazara kör topal demicem alacam birini sonra başa dert. En full otomatik scenice kaç paraya kadar verilir arkadaşalar.

    Ayrıca 2005 model en dolusundan kazasız en değişeni olmayan temiz olursa 2-3 parça boya önemli değil 80000 i geçmemiş satlık aracı olanlarla görüşebiliriz. Ayrıca 100 beygirlik dizelinide düşünebilirim otomatiği yok ama katlanacağız. Dizel de 80000 i geçmemiş olacak. En önemlisi çok ucuz olmadıkça kesinlikle siyah olmayacak.

    İyi gecelr dilerim.




  • slm arkadaşlar biliyrsunuz scenic imi satmıştım. 12.10.2011 itibari ile toyota verso 1.6 comfort extra 2008 model 71500km de yeni aracımı almış bulunmaktayım. konfor ve sürüş olarak scenic den üstün. 7 koltuklu. 9 hava yastıklı, dijital klima ,anahtarsız çalıştırma. vsc (esp) , trc (asr) , gibi özellikler var. hız sabitleyici,sunroof ve yağmur sensörü elegant modellerınde bende yok. trabzondan aldım arabayı. trabzon,giresun,ş.karahisar,zara,kangal,malatya,elazığ,diyarbakır. güzergahından geldim. 19,9 kuruş yaktı. 8/100km lpg ortalaması üstünde brc lpg kiti var. o yolu bilenler bilir genelde hep tek şerit ve inişli çıkışlı virajlı yol. 2.0 scenic'e göre daha az yaktı. şimdilik aracımdan memnunum ve tavsiye ederim. herkese kazasız sürüşler.
  • arkadaşlar acil cevap verin bugün araçta giderken yol bilgisayarı abs konrol edin asr/esp sorun var yazdı durum nedir napmam lazım servise mi gideyim iyi bi sanayide ustaya mı gideyim canım sıkıldı pahalı bişi çıkmasın aracım 2004 scenic dynamic
  • Araç otomatik vite mi ? Şanzımandan bir vuruntu geldi mi ? Banada olmuştu ama benim yeğen araca chip yapmayı denemişti. Aracı zorlayınca da benzer durum olmuştu. Ancak Stop edip yenide çalıştırınca sorun kayboluyor ve araç normal olarak çalışıyor ve yürüyordu. Eğer sanayii'e gidecekseniz mutlaka Renault özel servisi olsun bu. Bu arabaların dllinden anlayan usta pek yok. Rastgele bir usta size daha büyük iş çıkartır yanlış teşhis ve yanlış tedavi ile gereksiz yere daha çok para ve zaman harcayabilirsiniz. Bu yüzden benim tercihim öncelikle yetkili servis olurdu. Alternatif olarak özel servis düşünülebilir ama Renault özel servisi... Usta değil...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Akrep_Kral

    Tüm arkadaşlara merhaba,

    Her zaman foruma girip bir şeyler paylaşma imkanı olmuyor ya bir sorun ya da paylaşmak istediğimiz sebepler gerekiyor.
    Paylaşmak istediğim bir konu Lastik basınç sensörleri ile ilgili.
    İki hafta önce araçla yolda giderken birden sol ön lastik için basınç uyarısı verdi. Yolda olduğum için ister istemez tereddüt yaşadım. Acaba ciddi bir şey mi diye. Hemen kenara çekip lastiği ve diğer lastikleri kontrol ettim ve bir sorun görünmüyordu. Tekrar araca binip en yakın lastikçiye uğradım. Çok şükür ki herhangi bir patlak yoktu ancak özellikle ön lastiklerin basınçları 28'e kadar düşmüş. Arkaa lastiklerde de durum hemen hemen aynıydı. Yani lastik basınç sensörleri olmasa azda olsa zaman içerisinde azalan basıncın hiç farkında dahi olmuyoruz.

    Diğer konuda Yağ değişimi ile ilgili uyarı mesajı hakkında bilgisi olan arkadaşların bilgisini almak istiyorum. Araç en son yağ değişimi için 3000 km var diyordu. Fakat bu gün aracı çalıştırdığımda "Yaş değiştirilmeli" uyarısı geldi. Bir süre yol aldım. Park edip çalıştırdım. İlk açılışta "Yağ Seviyesi Normal" diyor. Yani yağ seviyesinde bir azalma yok. Henüz yağ değişimine 3000 km olmasına rağmen bu "Yağ değiştirilmeli" uyarınısı nasıl yorumlamalıyız? Sıfıra dayanmasını beklemeyin gidin temiz yağla değiştirin mi diyor yoksa yağın durumu tespit eden bir ölçüm aracı var da değiştirilmesi gerektiğini mi belirtiyor. Bir süre daha kullanmamın bir sakıncası var mı acaba?

    Bir de benim aracın Otomatik uzun yol sistemindeki ışık müşürü arızalı bu parçanın servisteki maliyeti hakkında bilgisi olan var mı arkadaşlar? Bu parça için Müşteri memnuniyeti söz konusu olabilir mi? Diğer bir konuda bizim araçlarda Ziabert koruması var sanırım ömür boyu garanti veriyorlarmış. Bir kaç ufak çizik oluştu bunlar da bu garantiye dahil oluyor mu?


    Ve hala aracımı kullanmaktan büyük keyif alıyorum. Aynı keyfi tüm arkadaşların kazasız ve sorunsuz bir şekilde yaşamalarını temenni ederim inşallah.

    herkese iyi akşamlar..akrep_kral benim aracımda da son 3 bin km kala bahsettiğin uyarı görünüyor.ben de servise götürdüğümde artık yağ seviyesi tam olsa da yağın inceldiğini ve daha önceden, son ana kalmadan değiştirilmesi gerektiğini vurgulayan bir sistem demişlerdi..ama ben de tam olarak bilmiyorum..sanırım sistem önceden haber vererek önleme vermeye çalışıyor..

    arkadaşlar bu arada kış geliyor yağışlar başladı,silecekleri değiştirmem lazım ama iskenderun'da bulamadım..yetkili serviste ön ve arka sileceklere 160 tl gibi bir fiyat istediler.şok oldum..aksesurcılarda sileceklerin ucu uyuşmuyor.siz ne yapıyorsunuz bu konuda?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: KARSAVURDAN
    arkadaşlar bu arada kış geliyor yağışlar başladı,silecekleri değiştirmem lazım ama iskenderun'da bulamadım..yetkili serviste ön ve arka sileceklere 160 tl gibi bir fiyat istediler.şok oldum..aksesurcılarda sileceklerin ucu uyuşmuyor.siz ne yapıyorsunuz bu konuda?

    Aşağıdaki linkte görünen silecek aracınıza uygun.
    Gerek lastiği gerekse montaj yeri orijinali kadar kaliteli değil ama yine de bir sezonu çıkartır.

    http://www.hepsiburada.com/Liste/modacar-aero-tech-buz-korumali-renault-scenic-2-0503-1204-muz-silecek-sagsol-set-47s204/productDetails.aspx?productId=otm47s204&categoryId=20024725&SKU=OTM47S204

    Arka silecek için ise Megane 2 HB veya Clio arka silecekleri Scenic'e uyuyor. Bu şekilde 10-15 TL.ye bulursunuz.




  • merhaba arkadaşlar. ben de uzun süredir scenic almak için araştırma yapıyorum. bir kaç aday var. bana fikir verirseniz sevinirim.

    1. aday:http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-1-5-dci-cok-temiz-scenic-2007-59743974/detay/ linkideki araç.
    bu araç 2007 model ve 53 binde. Privilege donanıma sahip değil fakat standort donanıma ek birkaç farklı donanımı var. ayrıca sunroof u da mevcut.

    2. aday: 2006 model, dizel, Privilege, 45000 de. bu araçta da sunroof yok. ama araç çok çok temiz bir araç. öğrencimin babasına ait.

    sizce araçlar kaç lira ederler?

    bir de forumda 2007 de aracın makyajlandığını okumuştum. bu doğru mu? makyajlandıysa 2006 ile 2007 model arasında ne tür farklılıklar oldu?

    hafta sonuna kadar bu sorulara tatmin edici cevaplar bulmalıyım. çünkü hafta sonu iki araçtan birini alacağım. şimdiden teşekkürler.




  • merhaba arkadaş benim arabam da 2001 rxt otomatik vites,aynı sorun bende de oluyor.Fakat bu sorun sayılmaz araç otomatik vites olduğu için 25-30 sn ısıtmak gerekiyor.yoksa araç gaz yemez.selamlar
  • quote:

    Orijinalden alıntı: oflazca

    quote:

    Orijinalden alıntı: burbank

    Bir yıl içinde hangi limite kadar kaskodan yaptırınca bir sonraki yıl için alınacak kazasızlık indiriminden düşmüyor? Veya varsa olan mevcut indirim bozulmuyor?

    Kasko poliçenizde "hasarsızlık koruma klozu" maddesinde belirtilen tutara kadar masraflarda hasarsızlık bozulmaz.

    Not: Sizde kusur yoksa hasar ne olursa olsun zaten bozulmaz.

    Teşekkürler
  • @ Karaagac

    Scenic'in en üst versiyonu Privilage modeli.
    Bunun üzerine de alınabilecek 2 paket var;

    1. Tekno Paket (asr, esp, cruise control, park sensörü vb.)
    2. Executive Paket (far yıkama, xenon far ve 6'lı cd çalar)

    Araba ilanlarında bu paketlerin olup olmadığını fotoğraflara bakıp anlayabiliyorsun. (Privilage, Dynamic gibi versiyonlar üzerinde tabii, arada çıkan exception gibi standart özelliklere sahip özel modellerde değil).

    Şöyle ki bu özellikler ayrı ayrı değil de paket olarak geldiği için;

    - Eğer aracın arkasında tampon üzerinde park sensörü noktalarından varsa "Tekno Paket" var demektir.
    - Eğer aracın ön farlarının ilerisinde tampon üzerinde küçük far yıkama memeleri varsa (siyah renkli) Executive Paket var demektir.

    Bunların dışında aracı tam full yapan diğer opsiyonel özellikler ise;

    - Sunroof
    - Tiptronik vites
    - Tam deri donanım

    Şimdi bu özelliklerin hepsine sahip ve km'si 80.000'i aşmayan Scenic az bulunuyor ilanlarda, bulunanlar da 28000 - 30000 tl gibi yüksek fiyat koyuyorlar.

    Ben, bu özelliklerden belki bir tek tam deri donanımından feragat edebilecek şekilde diğer özelliklerin olduğu araçlara bakmanı ve 25.000 tl'den fazla vermemeye çalışmanı tavsiye ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burbank -- 18 Ekim 2011; 16:58:39 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: karaaagac

    otomatik 1.6 sının çok yavaş kalacağından korkuyorum birde bozuk yollarda içinde gürültü çok mu oluyor bu konuda kullanan arkadaşların tavsiyelerin ibekliyorum.


    Scenic 1.6 tiptronik aracın geniş ve 1400 kg olduğu düşünüldüğünde elbette çok seri olmayacağı anlaşılır. Nitekim bu model seri olmaktan çok konfora yönelik tasarlanmış. Seri olması sizin için önemliyse 2.0 motorunu almanız lazım.

    Ancak böyle derken, bu aracı kullanmış birisi olarak 1.6 otomatiğinin de çok yavaş olmadığını söyleyebilirim. Ayrıca aracın tiptronik olması, otomatik modda iken hızlı manevra gerektiğinde hemen yana çekerek manuel moda alarak manevra kabiliyetini arttırmanıza olanak veriyor.

    Konfora yönelik duruşundan dolayı da nispeten yumuşak süspansiyonları bozuk yollarda oldukça başarılı, arabada fazla sarsıntı ve ses olmuyor. Bu biraz yol tutuşundan ödün vermeyi gerektirse de, eğer donanımlı bir model alırsanız, ESP, ASR gibi yardımcı özellikler aracın yol tutuşuna oldukça katkıda bulunuyor.

    Kısacası hele bir de en donanımlı modelini alırsanız, tam bir keyif arabasıdır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burbank -- 19 Ekim 2011; 10:52:42 >




  • İyi günler

    Atiker sıralı sistem tüp takılı 2004 Model Scenic aldım. Ara. Authetique verisyonu.

    Acaba arka koltukların tamamı ileri geri hareket ediyoru mu?

    Teşekkür ederim...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fortuneteller657

    İyi günler

    Atiker sıralı sistem tüp takılı 2004 Model Scenic aldım. Ara. Authetique verisyonu.

    Acaba arka koltukların tamamı ileri geri hareket ediyoru mu?

    Teşekkür ederim...


    Evet, her biri ayrı ayrı ileri geri kayıyor ve yatıyor.
  • Merhaba,

    Koltukların ileir geri hareket etmesi ile ilgili cevabınıza teşekkür ederim

    Ancak orta koltuk hariç sağ ve sol arka koltukları ileri hareket ettiremedim. Nasıl Yapmam gerekir?

    Aracım 2004 model Authenique versiyon.

    Bir de şu iki sorularımı cevaplarsanız teşekkür ederim.

    1) 2004 model Authenique olanlarda 4 hava yastığı mı var?

    2) Aynalar çok küçük geldi nasıl bir çözüm öneririsiniz?

    3) Kapılar araç hareket edince otomatik kilitleniyor. Araç hareket halindeyken çocuk arka kapıları açamaz değil mi?

    4) Araçta tüp takılı olduğu içn egzoz emisyon uyarısı veriyor ve servis ışığı yanıyor. Servis ışığının yanması tüpten mi kaynaklanıyor acaba? Bir tanıdık serviste bilgisayarda işlemi iptal etmemiş olabilirler çok önemli değil gibi ama başka sebeple de yanıyor olabilir dedi. Ne dersiniz?

    ve son: Şu sağ ve sol arka koltukları hala ileri hareket ettiremedim :)))

    Teşekkürler...




  • Authantique modelinde pek çok özellik iptal edilmiş. Bildiğim kadarıyla ön iki koltuk arasındaki kolçak bile yok. Bunun yerine manuel el freni var. Bunun gibi arka koltukları öne arkaya hareket ettiren sistemde olmayabilir. Eğer varsa koltuğun alt kısmında düz bir demir parçayı (pek çok arabanın ön koltuklardaki sistem gibi) yukarı çekip kolutuğu ileri yada geri itebilmeniz gerekiyor.
  • ustalar!
    ilandaki araç kaç lira eder sizce. alabilirim bu aracı.

    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-araba-renault-scenic-ilk-sahibinden-2008-model-22-000-km-de-1-5-dci-privilege-31547591/detay/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the_point -- 22 Ekim 2011; 0:08:27 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: the_point

    ustalar!
    ilandaki araç kaç lira eder sizce. alabilirim bu aracı.

    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-araba-renault-scenic-ilk-sahibinden-2008-model-22-000-km-de-1-5-dci-privilege-31547591/detay/

    39 bana biraz pahallı geldi. km.si düşük modeli yeni sayılır ama bence hakkı 35 bin falandır.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Clio98

    quote:

    Orijinalden alıntı: the_point

    ustalar!
    ilandaki araç kaç lira eder sizce. alabilirim bu aracı.

    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-araba-renault-scenic-ilk-sahibinden-2008-model-22-000-km-de-1-5-dci-privilege-31547591/detay/

    39 bana biraz pahallı geldi. km.si düşük modeli yeni sayılır ama bence hakkı 35 bin falandır.

    37 istiyor eleman en son. ne yapsak? alsak mı?




  • Alacak olan sizsiniz. Ben diğer seçenekleriniz nedir. Piyasası nedir tam bilmiyorum. Alın yada Almayın diyerek yorum yapamam. Karar sizin. Hayırlısı neyse öyle olsun.
  • S.A. Arkadaşalr perşembe günü ilk el 2006 model 70 binde dizel emotion modeliden punto aldım. Kendi çapında güzel araba ama ne bileyim senicten sonra beni hiç açmadı. Şimdilik biniyoruz bakalım. İyi niyetlenmiştim ama otomatik scenicin performansı hakkında çok korkuttlar. Nasip artık belki ilerde olur. Herkeze kazasız belasız günler dilerim.
  • 
Sayfa: önceki 418419420421422
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.