Şimdi Ara

SCENİC SEVERLER BURADA TOPLANALIM (42. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
13.161
Cevap
142
Favori
1.356.643
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4041424344
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orjinalden alıntı: KARDELEN ÖZER


    quote:

    Orjinalden alıntı: ilker3838

    güzel araba kardeş
    bak kaçırma


    ARKADAŞIM BİRŞEY DAHA
    DAHA ÖNCE SÖYLEDİĞİM SCENİCTE 1.6 16V DYNAMİC
    ÖN CAMDA 2 YERDE TAŞ FIRLATMIŞ VE ÇITLAMIŞTI.
    SERVİS KASKO YAPTIRIR.SONRA KASKODAN DEĞİŞTİRİRSİN DEDİ.
    CAMI DEĞİŞTİRMEM HEM KASKO HEM ARABA DEĞERİNDE DÜŞME ANLAMINA GELMEZMİ?
    2004 MODEL 68000 KM FULL BENZİN 23000 YTL



    hayır tabiki değerini düşürmez hatta sende bir cam kaskonuda bozmaz.. ancak şöyle önemli bir husus varki.. BU kul Hakkıdır Allah'a bunun için Hesap Vermen gerekir.. Bunun Açık ve net tabiride Hırsızlıktır.. siz aracınızı camı kırık bir şekilde kasko yapacaksınız.. ondan sorada o camı kaskodan değiştireceksiniz.. 150-160 YTL lik bir cam için bunun vebaline girdiğinize deymez..




  • ARKADAŞIM TEŞEKKÜRLER
    BENDE AÇIK TAVAN İSTİYORUM.
    GÖRÜŞLERİN BANA YARDIMCI OLDU

    quote:

    Orjinalden alıntı: downahar


    quote:

    Orjinalden alıntı: KARDELEN ÖZER

    arkadaşlar peki ya bu araba nasıl
    http://www.araba.com/1202424.html
    ah bu acemilik



    Merhaba dostum.. bende Scenic almaya karar verdim.. bu forumda bilgim dahilinde herkesin sorusunu cevaplıyorum.. hiç vaktimden esirgemiyorum..ama FOrumdakilere kırgınım.. kimse soruma cevap vermemiş..

    Ben birşey söyleyim. bu aracın sahibi ile görüştüm.. araç iyi bir araç.. LPG si sıralı ancak markasını bilmiyor. onlarda bir alacak karşılığında almışlar.. bu arabayı almaya kafaya koymuştum.. ama vaz geçtim çünkü bu araçta cam tavan yok.. buda aracın değerini satarken çok düşürüyor.. çünkü cam tavansızlar tutulmuyor.. bide sahibi ile görüştüm 250 YKR yakıyor dedi.. ondan soğudum bu arabadan. buna 27000 YTL fiyat koymuştu ilkin..





  • arkadaşlar bence sceniclerde cam tavan elbette önemli arabayla bir bütünlük sağlıyor ayrıca kullanımıda süper
    ben aracımı yeni aldım sayılır çok memnunum tavsiye ederim...
  • bu arada sevgili ustam ile görüştüm.. Secenic te Triger Değişimi 400 YTL tutuyormuş eğer devir daim değişirse değişmezse 330 -340 YTL civarı tutuyormuş,
    baskı balata da eğer bilya çıkmazsa 350 YTL eğer çıkarsa 500 YTL tutuyormuş.. biraz fazla ama.. yani bunlarda düzgün kullanımda renaultlarda baskı balatanın en az 100 000 Km gideceğini düşünüyorum.. Çünkü bende master vardı.. sıfır almıştım arabaya 3 ton civarı yüklüyordum.. ki son 30 000 Km yi eleman yaptı yani.. düşünün o kesin yarım debriyaj kullanmıştır.. 120.000 Km gitti bi baskı balata.. hep ben kullansaydım 200.000 Km yapardım herhalde.

    Ustamda Cam tavan olmayanı alma dedi.. zaten araba çok boş kalıyor cam tavansız.. burda çok sölenen bir ata sözü varya..
    BEN SCENİC E SCENİC DEMEM CAM TAVANI OLMADIKÇA...
    hakkatende öyle..
  • merhaba arkadaşlar bende dün satın aldım scenic araç full dynamic ama tam modeli ne oluyor birde tam teknik verilerini nereden bulabilirim?
    2004 model 1.6 16V aynaları otomatik katlanıyo tiptronic vites herşey var bu hangi sınıfa giriyor peki? renault un web sayfasında dynamic diye bişey de yok teknik verilerini almak istediğimde... yardımlarınız rica olunur...
  • merhaba bu aracın en tam donanımı privilage (yani ayrıcalıklı) modelidir.. sendekinden farkı .. sarı yarı deri koltuklar, tam deri direksiyondur.. privilagenin bazında bile 2007 modelden sora hız sabitleyiciyi ce sınırlayıcıyı standart yaptılar..
  • ARKADAŞLAR SELAMLAR SCENİC GRUBUNU GÖRÜNCE BİRİKİ SÖZ SÖYLEMEDEN GEÇEMEDİM.
    BENİM OTOMOBİLİM 2006 SCENİC II PRİVİLLİGE+PANORAMİK CAM TAVANLI+1.6 16V DÜZ VİTES(BENZİN)+EXTRALAR(ARKA PARK SENSÖRÜ+DİREKSİYONDAN KUMANDALI 6'LI CD CHANGER+EKSTRA ARKA KAPILARDA 2 HOPARLÖR SONY+CEKET ASKISI).PLATİN GRİ RENKTE VE 35.000KM'DE-TÜM BAKIMLARI YETKİLİ SERVİS TARAFINDAN YAPILMIŞTIR.VE ARABAMDAN HEM PERFORMANS HEM KONFOR HEM ESTETİK ANLAMINDA ÇOK MEMNUNUM.OTOMOBİLİ HERZAMAN(ŞEHİRİÇİ+ŞEHİRDIŞI) PERFORMANSLI KULLANIRIM Kİ BU ŞARTLARDA YAKIT SARFİYATI 240YKR/KM CİVARINDA.FAKAT ŞÖYLE BİR PROBLEM VAR EĞER BU SINIF VEYA MPV BİR OTOMOBİL KULLANIYORSANIZ BİR DAHA BİNEK TÜRDE BİR ARABAYA BİNMENİZ ÇOK ZOR.KENDİNİZİ DİĞER ARABALARIN İÇERİSİNDE KAYBOLMUŞ HİSSEDECEKSİNİZ.VE KESİNLİKLE 4X4 LERE BAKACAKSINIZ BU ARAÇTAN SONRA.ANCAK ŞİDDETLE SCENİC'İ TAVSİYE EDİYORUM.SELAMLAR.SORULARINIZI CEVAPLAYABİLİRİM.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: dr_ozi

    ARKADAŞLAR SELAMLAR SCENİC GRUBUNU GÖRÜNCE BİRİKİ SÖZ SÖYLEMEDEN GEÇEMEDİM.
    BENİM OTOMOBİLİM 2006 SCENİC II PRİVİLLİGE+PANORAMİK CAM TAVANLI+1.6 16V DÜZ VİTES(BENZİN)+EXTRALAR(ARKA PARK SENSÖRÜ+DİREKSİYONDAN KUMANDALI 6'LI CD CHANGER+EKSTRA ARKA KAPILARDA 2 HOPARLÖR SONY+CEKET ASKISI).PLATİN GRİ RENKTE VE 35.000KM'DE-TÜM BAKIMLARI YETKİLİ SERVİS TARAFINDAN YAPILMIŞTIR.VE ARABAMDAN HEM PERFORMANS HEM KONFOR HEM ESTETİK ANLAMINDA ÇOK MEMNUNUM.OTOMOBİLİ HERZAMAN(ŞEHİRİÇİ+ŞEHİRDIŞI) PERFORMANSLI KULLANIRIM Kİ BU ŞARTLARDA YAKIT SARFİYATI 240YKR/KM CİVARINDA.FAKAT ŞÖYLE BİR PROBLEM VAR EĞER BU SINIF VEYA MPV BİR OTOMOBİL KULLANIYORSANIZ BİR DAHA BİNEK TÜRDE BİR ARABAYA BİNMENİZ ÇOK ZOR.KENDİNİZİ DİĞER ARABALARIN İÇERİSİNDE KAYBOLMUŞ HİSSEDECEKSİNİZ.VE KESİNLİKLE 4X4 LERE BAKACAKSINIZ BU ARAÇTAN SONRA.ANCAK ŞİDDETLE SCENİC'İ TAVSİYE EDİYORUM.SELAMLAR.SORULARINIZI CEVAPLAYABİLİRİM.

    Merhaba.
    Eğer bir terslik çıkmazsa.. aracımı da satarsam bende scenic ci olacam allah nasip ederse.. Yeni Scenic e hastayım böyle yanımdan siyah renk bir privilage cam tavan geçsin.. eriyip bitiyorum.. ancak yakıttan da korkuyorum.. dizel alacak kadar param yok.. benzinli alıp ya tüp taktıracam yada tüplü alacam allah nasip ederse.. benim merak ettiğim bir konu var ozi bey .. siz şehir içinde 240 YKR ye benzinde mi lpg demi ulaşıyorsunuz??




  • benim direksyonumda tam deri yani tam olarak sınıfı kim bunun ? :) hız sabit ve sınırlayıcıda var...
  • DOWNAHAR BEY ORTALAMA 240YKR/KM YAKIYORUM.ŞEHİRİÇİ OLARAK VERMEMİŞTİM FİYATI.ANCAK ŞEHİRİÇİ DAHİL PERFORMANSLI KULLANIRIM.YANİ YAKIT SARFİYATIM KARIŞIK 240 YKR DİYEBİLİRİM.SADECE BENZİNLİ KULLANIYORUM/LPG TAKTIRMADIM.ORTALAMA AYDA 1500-2000KM YAPIYORUM.
  • kimse cevap vermeyecek mi?
    arabamın modeli ne tam olarak cd changer park sensörü otom. katlanan ayna far yıkama vs vs ... (deri döşeme hariç)her bişey var ????
    teknik özellikleride lazım

    quote:

    Orjinalden alıntı: vserkan

    benim direksyonumda tam deri yani tam olarak sınıfı kim bunun ? :) hız sabit ve sınırlayıcıda var...
  • V Serkan hocam Benim aracımda aşağıdaki özellikler var fakat modelini tam olarak bilemiyorum tek bildiğim 2004 SCENİC II PRİVİLLİGE SAFİR MAVİ olduğu ama sanırım (SCENİC II PRİVİLLİGE + ESP PAKET+ELEGANCE PAKET) diye düşünüyorum çünkü bu özellikler sadece bu pakette var aldığım kişi Ankara Renault Özok Servisinin yakın arkadaşıydı ve en üst versiyonunu almış servis bakımlı bir araç. Fakat ben aldığımda ön takımdan birz ses geliyordu çok pimpirikli biri olduğumdan şaşmazda ustam var komşumuz ona götürdüm aracı kendime göre full bakım yaptırdım kafam rahat olsun diye ön takım (rot, rotil, tablalar, zrot), amotisör, motoryağı, (otomatik) şanzuman yağı, akü (Varta)disklerin bakımları, balatalar, buji, hava, yağ, polen filtreleri, vs.. 1.500 ytl harcadım birte tartarini marka LPG taktıdım aracım süper oldu maşallah fakat LPG de şehir içinde 0.185YKR yakıyor normalmidir?yakıtını düşürebilirmiyim? bilmiyorum LPG taktırdım 1900 KM oldu fakat daha ayar yaptırmaya gitmedim ayar yaptırınca belki düşer diye düşünüyorum. hocam sende aşağıdaki özelliklere bak aracında olan özelliklere göre bir araştırma yap.

    ABS + EBV
    Acil Fren Destek Sistemi (AFU)
    Ani Durmalarda 4'lü Flaşörlerin Otomatik Yanması (Emin Değilim Denemedim)
    ESP + ASR
    Güç Limitörlü Arka Emniyet Kemerleri
    Hareket Halinde Kapıların Otomatik Kilitlenmesi
    Kumanda ile Açılan Elektronik Motor Kilidi (Immobiliser)
    Lastik Basınç Ayarları Kontrol Sistemi
    Otomatik Park Freni
    Perde Hava Yastıkları
    Virgül Tipi 3 Adet Arka Koltuk Başlığı
    Yan Hava Yastıkları
    Yükseklik Ayarlı ve Güç Limitörlü Ön Emniyet Kemerleri
    Yükseklik ve Eğim Ayarlı Ön Koltuk Başlıkları
    Çift Kademeli Açılan Sürücü ve Yolcu Hava Yastıkları
    'Curacao' Tipi Alüminyum Alaşımlı Jantlar (205/55 R16)
    Çift Optik Halojen Farlar
    Gövde Rengi Tamponlar
    Gövde Rengi Yan Aynalar
    Nikelajlı Kapı Kolları
    Sis Farları
    Xenon Farlar + Far Yıkama Sistemi
    4x40 W Radyo-CD + 6'lı CD changer (4 hoparlör + 2 tweeter)
    Akıllı Ön Cam Silecekleri
    Birbirinden Bağımsız Hareket Eden Arka Koltuklar
    Değişken Takviyeli Direksiyon
    Deri Direksiyon
    Dijital Göstergeler
    Direksiyondan Kumandalı Müzik Sistemi
    Elektrikli Katlanır Dış Dikiz Aynaları
    Elektrikli Ön ve Arka Camlar, Tek Dokunuşla Açılıp Kapanabilen
    Elektrikli Panoramik Açılır Tavan
    Elektronik Klima
    Far Yükseklik Ayarı
    Hız Ayar ve Sınırlayıcı (Cruise Control)
    İç Gözlem Aynası
    Kendiliğinden Kararan İç Dikiz Aynası
    Otomatik Yanan Farlar
    Ön ve Arka Okuma Spotları
    Park Sensörü
    Polen Filtresi
    Raylı Orta Konsol
    Refakatçi Aydınlatma (Follow-me home)
    Renault Card Sistemi (Anahtarsız Sistem)
    Renkli Camlar
    Soğutmalı Torpido Gözü
    Sürücü Koltuğu Yükseklik Ayarı
    Türkçe Uyarı Ekranı
    Yağmur Sensörü
    Yol Bilgisayarı
    Yolcu Koltuğu Yükseklik Ayarı
    Yükseklik ve Derinlik Ayarlı Direksiyon
    Arka Yan Camlarda Güneşlik




  • çok sağol ibrahim hocam
  • ön ya da arka amortisör değiştiren oldumu aranızda kardeşler....
  • Merhaba Arkadaslar. yilda 17-20.000 km yapiyorum.scenic icin dizel mi benzi li mi tavsiye edersiniz.? servis masraflari arasinda abarti bir fark var mi? 2006-2007 model ariyorum. ve yakit tuketimi. sehir icinde benzinli ve dizel kacar litre yakar ortalama. bu konuda yardimci olursaniz sevinirim.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ilker3838

    ön ya da arka amortisör değiştiren oldumu aranızda kardeşler....


    Arka amortisörü bir kez değiştirdim sanırım 2 yıl önceydi ikisine 200 YTL gibi bir rakam harcamıştım
  • Kir-Pi Hocam bende değiştirdim ön amortisörleri yeni orjinal parça aldım 300 YTL diye hatırlıyorum.

    wertyu75 Hocam benim arabam da LPG var şehir içinde 0,185YKR yakıyor gaz ayarından sonra düşeceğini umut ediyorum.
  • Merhaba arkadaşlar..
    Renaultun bütün modellerinde olduğu gibi
    Scenic de de 3 model var..
    Autantique
    Dynamique
    Privilage..
    Bazılarında Expression, Sprotway gibi Autantique modellerinin makyajlıları oluyor..
    ancak şunu söyleyim.. 2007 yılına kadar ürettiği araçlarda Özellikle Scenic te Dynamique ile privilage arasındaki bariz fark döşeme ve torpido rengi ile direksioyon rengi.. Sarıya yakın bir renk kullanıyorlar. oda araca ayrı bir hava katıyor..
    DynamiQue baz ile Privilage baz arasında 2007 yılına kadar üretilen modellerde standart donanımda döşeme ve torpido rengi ile cant tasarımı farkı vardı.. ancak 2007 den sonra üretilen modellerin privilage versiyonunda Hız sabitleyiciyi bide özellikle DCi motorlarda 100 Bg yi standart yaptılar..
    internetteki ilanların hepsinde herkes aracına scenic in en fulu demiş :) aslında kimse en fulun hangisi olduğunu bilmiyor.. en full olanı privilage + üzerine kurulmuş bütün paketler..
    aslında renault un ürettiği tüm araçlarda donanım açısından yani dolu.. en kötü işçilik ve donanıma sahip olan versiyonları ise autentique versiyonları..
    Aracınızın privilage veya dynamique olup olmadığını nasıl anlarsınız söyleyim..
    ruhsatta yazar zaten.. eğer yazmıyorsa, dijital klimanın olup olmadığına bakın.. varsa eğer aracınız ya dynamique yada privilage dir.. eğer döşemenizin rengi sütlü kahve renginde ise.. direksiyonda sütlü kahve renginde ise.. ozaman aracınız privilage dir.. değilse, bütün opsiyonel özelliklere sahip olsa bile.. DYNAMIQUE dir..




  • kardeşlerim
    benim düldülün sağ arka taraf sanki biraz çökük gibi duruyor ............
    amortisör diye tahmin ediyorum.... zaten lpg takdırınca hafif çökmüştü arka taraf...
    sizden ricam
    başka neden olabilir ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ?
    böyle bir şey başına gelen var mı ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ?
  • Arkadaşlar Scenic Privilage BVA Kullanan varmı?? Yakıtı Nekadar??? Lütfen yardım edin bitane almak üzereyim.. hadi lütfen
  • 
Sayfa: önceki 4041424344
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.