Şimdi Ara

SCENİC SEVERLER BURADA TOPLANALIM (207. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
13.161
Cevap
142
Favori
1.356.645
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 205206207208209
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • hocam senin araba gümrükten çekmemi
    ?
  • yok zaten fransada araç .. türkiyeye gelince sorun oluyor bide bulgaristanda falan .. ondan dolayı o sürüme ihtiyacım var.. netten araştırdım 250 € civarı bi fiyatı var..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: teddybear


    quote:

    Orjinalden alıntı: LahanaSever

    navigasyon ha.. karizmaya bak



    bide Türkiyede çalışsa


    Türkiyede 2 senedir GPS çalışıyor. Ben 8 aydır kullanıyorum. Doğru ve uygun haritayı yüklersen sende kullanabilirsin.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Clio98


    quote:

    Orjinalden alıntı: teddybear


    quote:

    Orjinalden alıntı: LahanaSever

    navigasyon ha.. karizmaya bak



    bide Türkiyede çalışsa


    Türkiyede 2 senedir GPS çalışıyor. Ben 8 aydır kullanıyorum. Doğru ve uygun haritayı yüklersen sende kullanabilirsin.





    Bu konu hakkında yardımcı olabilirmisin acaba ?




  • http://www.maxicep.com/s60-3rd-harita-gps-navigasyon/resimli-and-detayli-garmin-mobile-xt-gps-yazilimi-kurulum-kilavuzu-105973.html
    Linki bir inceleyin.
    Ayrıca pek çok Teknoloji markette 220 TL'den başlayan fiyatlarla araç içi GPS cihazları satılıyor. Hatta sadece uygun türkçe yazılımı da satın alabilirsiniz. Türkiyede Renault firması yeni çıkan bazı araçlarında Türkiye haritası yüklü olarak araca ait orjinal navigasyon cihazı satıyor. Dolayısıylawww.Renault.com.tr adresinden irtibata geçebilir ve kendi aracınız için gerekli yazılımı yükletebilirsiniz.




  • ben şuan kullandığım programın yeni sürümünü internetten buldum

    Türkiye içinde cep garmin mobile işimi görür sanırım .. teşekkürler ilgilendiğiniz için
  • arkadaslar
    2001 scenıc1 otomatık aracım ıle dun yaklasık 1 saat ıstanbul trafıgınde durk kalk yaptım,aracın hararetı cok yukseldı,su kaynatıp ortada kalacagım dıye aklım cıktı,hararettekı bu yukselme normalmı,yoksa benım aracımda bır sorunmu var,
  • mustafa culha arkadaşım senin aracındaki sebebi kesin teşhis etmek için servisin yada bir anlayanın görmesi lazım ancak ihtimallere bakarsak;

    1.) Bnedeki 98 model Clio'da olmuştu. Zamanla devridaimdeki çamur benzeri kalıntılar (genleşme kabında da birikir ya) onlar radyatörü ve dolaşım yollarını tıkıyor. Benim aracım 300 bin km'deyken üst kapak contası değişimi için açıldığında bütün motor bloğunun bu pisliklerle tıkanmış olduğunu gördük. Bunlar temizlendikten sonra her şey normale döndü.
    2.) geçen ay Clio'da yine oldu bu sefer fan motoruna dönme komutu gönderen kablolarda içinden kopma olmuş. Kabloyu tutunca fan dönmeye başlıyor bırakıncada duruyordu.
    3.) Devridaimde sorun olabilir.

    Böyle bir durumla karşılaştığında yapacağın en doğru şey Eğer aracında Klima varsa klimayı çalıştırmak. Çünki sıkışık trafikte klima açılınca fan motoru da dönmeye başlıyor ve motor soğumaya başlıyor.

    Kolay gelsin.




  • ben klimayı acınca fanın çalıştığını bilmiyordum..

    ama çok zorda kalırsanız direk kaloriferi sıcağı açıp iç havalandırmayıda sonuna kadar açın.. tabi camlarıda..

    ha şehir yerinde ve kişisel kullandığımız araçlarda içinde pişilecek kadar zorda nasıl kalınır orasıda ayrı muamma..

    ben bunu askerde uygulardım.
    Land Rover kullanıyordum..
    arkada 8-10 asker ve ağır devir arazi vitesiyle bir rampayı çıkıyor oluyorduk.. hararet 100'ü buluyor hatta bazan hafif hafif buhar çıktığıda oluyordu..
    Hemen kaloriferi ve tüm havalandırmaları sonuna kadar açıp içerde araç komutanı ile birlikte tandır kebap oluyorduk.. ama harareti engelliyor ve kritik bölgeden çıkmış oluyorduk..
    aklıma geliverdi..
  • Marş sorunu yaşayan arkadaşlar ;

    Araçlarımızda yaşanan marş almama problemi zaman zaman dile getirildi.

    Son zamanlarda havaların ısınmasıyla beraber bende de sıkça yaşanmaya başladı.

    Bobinleri daha bir kaç ay önce değiştirmiştik, kontrol ettik, sorun yok. Bujileri değiştirdik ancak bir hafta içinde tekrar eski haline döndü. Sabahları ilk çalıştırmada gayet nazlanmaya başlamıştı. Gün içindeki kısa aralıklı çalıştırmalarda sorun olmuyordu.

    En son dün aküyü test ettik ve maalesef akümüzün lambası halaa yeşil olmasına rağmen gücünün iyice düştüğü ortaya çıktı. Sebebi de fan motoru.

    Havanın ısınmasıyla beraber motor daha kolay ısınıyor ve kısa mesafeli seyahatlerde bile aracı stop ettikten sonra fan motoru devreye giriyor, bu da tabii olarak akünün ömrüne incir ağacı dikiyor.

    Araçta Delphi marka akü vardı. Aracın evraklarında ne zaman takıldığına dair bir ipucu bulamadım. Bu kez 2 yıl garantili Mutlu akü taktırdım. Bugün için tık diye çalıştı.

    Bundan sonra; du bakali n'olcek ?




  • Cakirka arkadaşım bende 2002 var BRC MY 07 takılı. 58TL gaz ile şehirlerarası 360-370km yol yapıyorum. Aracındaki tüpte bir arıza var diye düşünüyorum.
  • selam arkadaşlar geçen 20kmlikbirmesafeyi yolyapımı nedeneyle birinci viteste zıplaya zıplaya gittim ondan buyana koltuklarda ve kapılardan ses gelmeye başladı busesi nasıl kesebilirim tavsiyelerinizi bekliyorum teşekürler
  • quote:

    Orjinalden alıntı: cerrah05

    selam arkadaşlar geçen 20kmlikbirmesafeyi yolyapımı nedeneyle birinci viteste zıplaya zıplaya gittim ondan buyana koltuklarda ve kapılardan ses gelmeye başladı busesi nasıl kesebilirim tavsiyelerinizi bekliyorum teşekürler


    Benzer durum bende de oldu..
    Başvurduğum çareler..
    - Tüm kapı kilit ve menteşeleri yağlamak..
    - Tüm kilit mekanizmalarını ayarlamak
    - Tüm kapı fitillerini pudralamak (yağlama olmaz çünkü üstünüze başınıza bulaşır.. ayrıca pudralama kışında yapılmalı)
    - Tüm koltukların mümkün olan vidalarını sıkmak
    - Tüm koltuk kafalıklarını en dib seviyeyi indirmek (yukarda durunca acayip ses yapıyor)
    - Tüm kapı içi ve sabit iç döşeme vidalarını sıkmak..

    aklıma gelenler bunlar..
    ama halen eski sıfır ses düzeyini yakalayabilmiş değilim.




  • burada bildiklerini bizimle paylaşan bütün arkadaşlara saygılarımı sunuyorum. çok konuda faydalandım 10 gün sonra ailece çıkacağımız uzun yolun heyecanı beni şimdiden sarmış durumda. uzun yol bakımı için gittiğim sanayide klima gazı, fren balataları derken 3000 km kalmasına rağmen motor yağınıda değiştirdim ve yaklaşık 8 aydır çektiğim ve ses gelebilecek heryere baktırdığım ancak bulamadığımız motordan gelen fazladan sesin kesildiğini farkettim. elf marka üzerinde formula 1 araba amblemi olan ve içinde bor katkı maddesi falanda varmış. tabi bunun yanında yağ filtresi ve hava filtreside değişti toplamda 80 tl masrafa mal oldu. şu anda araç eskiye göre yüzde 40 civarlarında daha sessiz çalışıyor. belki filtrelerinde etkisi vardır ancak çok farketti. motor sesinden şikayeti olan arkadaşların dikkatine. birde bor katkı maddeleri var onlarıda faydasının olduğunu söyleyenlerde var. benim aracım gri 2002 rxt 63000 km de ve 52500 km de atiker marka lpg ye geçiş yaptım. lpg konusunda çok fazla sıkıntım olmadı. 8 ayda 10000 km yi lpg ile yaptım ve bütün arkadaşları şiddetle lpg ye geçmelerini tavsiye ediyorum. marka olarakda atikeri tavsiye edebilirim hem maliyeti ucuz olduğundan yaklaşık 8000 km de kendini amorti ediyor hemde yerli malı, garantisi bittikten sonrada yedek parça sı ucuz olduğunu düşünüyorum ama en önemlisi iyi bir usta. birde atikerde fast 1 ve fast 2 olarak iki sistem var ben fast 1 taktırdım (tavsiye üzerine) bir arkadaşım fast 2 yi hyundaı marka aracına taktırdı sorun yaşadı. sceniclere fast 1 in uyum sağladığını söylediler. birde sorum olacak şoför mahallindeki kolluğun nasıl söküldüğünü bilen arkadaş yardımcı olursa sevinirim... malum tatil zamanı uzun yola çıkacak arkadaşlara kazasız ve belasız hayırlı yolculuklar diliyorum.




  • Türkiye'nin 11 bor projesinin 8' inde imzası bulunan Levent ÖZMEN hocaya bor katkılı yağları sorduk.Kendi arabasında kullanmadığını ve belirli durumlar haricinde pek tavsiye etmediğini söyledi.Birde özellikle İzmirde kullanılan bor denilen bir katkı maddesi var,yakıt tüketimini %20 azaltıyormuş diye tanıtılan.Benim kardeşim Ford Escorta taktırmıştı,yakıt yönünden değil ama aracın daha sessiz çalışmasını,duman çıkarmamasını ve örneğin 2nci viteste gider gibi düşük süratte gidip araç 5nci viteste iken aracın titremediğini,stop etmediğini gördük.Bu maddeninde borla ilgili olmadığını yine Levent ÖZMEN hoca sorum üzerine söylemişti.
  • Arkadaşlar slm,

    bende 2005 model Scenic II Privilege alarak aranıza katıldım(rehin vs. nedeniyle 1-2 gün içinde deviri bitecek ama aracı teslim aldım).

    Aldığım araç linkteki araç :http://www.araba.com/2114863.html

    Aracı 25.000 TL'ye aldım.

    Bir ay içinde de LPG'sini taktıracağım.

    Herkese slmlar...
  • arkadaşım kolluğun ayardüğmesi olan pilastik parçayı tornavidayla tırnağını çözdür sonra altında vidalar var alyaslı onları sökünce kolluk sökülür
  • Hepinize selamlar artık bizde scenic li olduk hep istediğim araba idi. Aile genişleyince almakta şart oldu. Scenic II 1.6 Dyn ateş kırmızı 2004 model bu arada lastikler bitik ne tavsiye edersiniz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi korkut39 -- 2 Temmuz 2009; 1:47:12 >
  • Sana da hayırlı olsun aynı günlerde almış olduk...

    bende de lastikler bitik, hatta daha dün akşam aracı teslim aldım yolda lastik patladı, hayatımda ilkkez lastik değiştirdim. sonra lastikçiye gidip yaptırıp yerine taktırdım.

    sabah bi baktım haydaaa yine aynı lastik cortlamış, sabah sabah bir daha lastik değiştirdim, bir başladım pir başladım yanii, bu gidişle lastikçi olacam...


    ben ankarada;
    dunlop SP3000A latik sordum........170 tl dediler
    G.year NCT-5 dedikleri lastik ise...180 tl

    peşin veya kk tek çekime....


    ayrıca LPG konusunda kullanım ve servis/usta tavsiyesine de ihtiyacım var.....


    quote:

    Orjinalden alıntı: korkut39

    Hepinize selamlar artık bizde scenic li olduk hep istediğim araba idi. Aile genişleyince almakta şart oldu. Scenic II 1.6 Dyn ateş kırmızı 2004 model bu arada lastikler bitik ne tavsiye edersiniz




  • Araçlar hayırlı olsun,iyi günlerde kullanın. Bu forumda ki 103 sayfayı okuyun SCENİC konusunda master yapmış kadar olursunuz.
  • 
Sayfa: önceki 205206207208209
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.