Şimdi Ara

SCENİC SEVERLER BURADA TOPLANALIM (203. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
13.161
Cevap
142
Favori
1.356.640
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 201202203204205
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orjinalden alıntı: sergeant28

    dediğini yapmıştım daha önce yani bobinlerin yerini değiştirdim. yine aynı yerde yaptı yani bobinle alakalı değil. şimdi soğutma suyu olsa devamlı yapar aracı yıkadığımda felan yapmaz zaten yıkar yıkamaz yapmıyor ertesi günün sabahına yapıyor bir yerlerden sızıp gidiyor oraya ama nerden ve nasıl. ustalara soruyorum onlarda bir cevap veremiyor.neyse az kaldı salı günü bakım yaptıracağım o zaman anlarız ust siyah plastiği söktrücem bakacam nereden nerelere su gidiyor.


    bu durumda aklıma gelen tek ihtimal:
    arabayı yıkadığında kaportanın içine süzülen su, kaportanın altındaki malzemeden yürüyerek (siyah izolasyon malzemesi adı pandizotmuydu neydi) damla damla o bobinin üstüne gelmesi.

    bundan emin olmanın pratik bir yolu şöyle olabilir.
    motor soğukken denemeye çok dikkat..
    kaput açılıp motorun üstüne bir naylon örtersin.. kaputu kapatırsın (aman diyim motor soğuk olsun yoksa naylon eriyip ortalığı mahfetmesin)
    arabanın yıkama işlemi bittikten sonra kaputu kaldırıp naylonu alırsın..
    kaput bir süre kalkık vaziyette dursun ki aralarda derelerde ve hatta o siyah izolasyonda kalan su süzülsün..
    hani kılıbıksın diye söylemiyorum ama evde bulaşıkları elde yıkıyorsan durulamadan sonra bulaşıkların dizilmesi gibi.. :)
    kaputtaki su süzüldükten sonra keyfine bakarsın..
    ertesi gün bobini kontrol edersin bakalım keyf hala devam ediyormu diye..
    eğer sorun yok ise suyun oraya nereden yürüdüğünü çözer ve önlemini alırsın..
    ustanın dediği gibi belkide araba yıkama esnasında kaputun üzerindeki su fiskiyelerinin kaputa girdiği yerden su sızıyor ve içerdeki siyah izolasyon malzemesinde birikip damla damla bobinin üzerine akıyordur.
    cık kadar bi silikon sorunu çözer diye tahmin ediyorum.




  • selam arkadaşlar...
    aracımın sol önkapısında ki kilit kapağını çalmışlar,Antalya da yaşıyorum.sanayide
    dolaşmadığım yer kalmadı,bulamadım.nikelajlı olan bu kapağı nereden bulabilirim?
  • merhabalar arkadaşlar.ailem büyüdüğü için çok sevdiğim çil çil kazasız boyasız clio rxt 2001 hb aracımı üzülerek sattım.60000 km deydi daha.
    şimdi ise max 16000 lira verebileceğim 2001 scenic rxt araç arıyorum.çorludan altuğ tetik.
    satmak istediğiniz scenic aracınız varsa görüşelim.
    reno dan vazgeçemiyecem galiba.
  • biraz daha ekleyebilirsen sana bendeki 2001 scenic rxt bva yı verebilirim.1. sınıf..
  • Benim yaklaşık 1.5 ay önce 16.250'ye aldığım 2001 RXT. Şu an 72,000'de, otomatik vede derikoltuklu, çift sunrooflu arabam. Resmini eklememiştim.

  • bencede bu işi silikon çözecek zaymins kırmızı conta yapacam galiba.
    bu arada dün arabayı yıkadım lojmanda evin önüne koydum akşam üstü dışarı çıkıyorduk araba ile biraz gittim bi de baktımki benim ön cam üst ortadan çatlamış. hemen durdum baktım galiba çocuklar taş atmış ve cam çatlamış. güya lojmandayız ama burdaki çocuklarında maşallahı var.
  • Bu aracın km orjinal mi ? 99 999 deyip 1 lemesin
  • arkadaşlar maalesef türkiyede sceniclerin uzun yol aracı olmasından dolayı orjinal km de çok çok az scenic var ben de km mağdurlarından biriyim. şasi nosunu renault servisine verdiğinizde az çok ortaya çıkar ama üzülmeyin. hepinize iyi sürüşler.
  • Benim araba için diyorsanız, orjinal, servis kayıtları mevcuttu.


    quote:

    Orjinalden alıntı: atasova

    Bu aracın km orjinal mi ? 99 999 deyip 1 lemesin


  • .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Quadrifoglio -- 23 Haziran 2009; 16:07:40 >
  • lastik ebadında ikinci bölüm yani zaymins arkadaşımızın belirttiği bölüm oran ifadesi imiş yaptığım araştırmada bu bölüm xx/65/yy olan bir lastikte yanak yüksekliği xx ölçüsünün yüzde 65 ini ifade ediyormuş buna göre bakarsak 185/65 in yanağıyla 190/60 ın yanak mesafesinin aynı olması mümkün değil
    Orjinalden alıntı: zaymins



    xx/65/xx yani ortadaki iki haneli rakamda yanak yüksekliğidir. duruma göre değiştirilebilir ama değiştirmenin avantaj ve dezavantajları vardır.. örneğin. ben arabayı aldığımda 185/65/15 idi ve yıpranmış lastikti.. kış başlarken 190/60/15 kar (vakumlu) aldım.. yani yanak yüksekliği düştü arabanın sağa sola yatması nispeten azaldı.. birde bundan emin değilim ama satıcının deyişine göre 185/65 ile 190/60 lastiğin yüksekliği aynı imiş..


  • Orjinalden alıntı: oadurak

    lastik ebadında ikinci bölüm yani zaymins arkadaşımızın belirttiği bölüm oran ifadesi imiş yaptığım araştırmada bu bölüm xx/65/yy olan bir lastikte yanak yüksekliği xx ölçüsünün yüzde 65 ini ifade ediyormuş buna göre bakarsak 185/65 in yanağıyla 190/60 ın yanak mesafesinin aynı olması mümkün değil
    Orjinalden alıntı: zaymins



    xx/65/xx yani ortadaki iki haneli rakamda yanak yüksekliğidir. duruma göre değiştirilebilir ama değiştirmenin avantaj ve dezavantajları vardır.. örneğin. ben arabayı aldığımda 185/65/15 idi ve yıpranmış lastikti.. kış başlarken 190/60/15 kar (vakumlu) aldım.. yani yanak yüksekliği düştü arabanın sağa sola yatması nispeten azaldı.. birde bundan emin değilim ama satıcının deyişine göre 185/65 ile 190/60 lastiğin yüksekliği aynı imiş..





    Bu oran tam aynı değildir ama yakındır birinin yerine diğer kullanılabilir ama 4 lastiğin aynı olması şartıyla




  • Selam Arkadaşlar.
    Aracıma bugün K&N hava filtresi taktım. Eski filtrenin yerine, Kutu içi olanından. %5 oranında yakıt tasarrufu sağladığı ve %5 civarında da güç ve tork artışı sağladığı söyleniyor. Henüz kontağı açıp aracı yürütmediğimden sonuçlarını söyleyemiyorum.

    Daha önce kullanan arkadaş var mı acaba ?
  • Herkese Selam

    Bende 19.06.2009 itibariyle Scenic kullanıcısı ve hayranı oldum. Çok şükür ki scenic ile tanıştım ve böyle bir araca sahip oldum. Gören herkes hayran kalıyor. Bu arada aracım 2004 privilage full. Allah herkese böyle araba nasip etsin,
    Aracı tanımak için daha birkaç gün uğraşmam gerekli,
    Herkese kazasız belasız günler tekrar yazıcam ilerde
  • Hayırlı olsun, Allah kaza bela vermesin coxswain75

    Bende Bu ayın 12'sinde aldım. 2004 model privilage tam full ve 2.0, 16V, Otomatik vites. Üstelik sadece 18 bin km'de. Bundan sonra en Lüks Mercedes yada BMW bu zevki vermez gibi geliyor. Herhalde bir daha araba olacak olsam, sanırım bu yeni kasa Scenic olur diyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Clio98 -- 23 Haziran 2009; 18:21:03 >
  • arkadaşlar arabamı bakıma sokacağım ustanın verdiği fiyatlar şunlar.piyasa fiyatı olanlar diğer renolarla uyan parçalar laguna megane olunca daha ucuz olduğu için yine orjinal parçalar.
    servis fiyatı / orjinal olup piyasa fiyatları
    1-şanzuman takozu: 55ytl / 35ytl
    2-istikamet lastiği: 37ytl / 10ytl
    3-ön disk : 188ytl / 120ytl
    4-ön balata : 96ytl / 65 ytl
    5-polen filtresi : 39ytl / 15ytl
    6-triger seti: 267ytl /267ytl
    7-bagaj amortisörü: 274ytl / 30ytl
    8-blok tapası: 60ytl /60ytl
    toplam 1017ytl/ 570ytl
    işçilik: 200ytl
    rot balans ayarı 30ytl
    tolam 800ytl
  • selam arkadaşlar arkasunroof açılmıyordu elektirikciye götürdüm açtı ama buseferde kapanmadı halatları saran sistem arzalı dedi halatları iptal etti ançak kapandı şim di kullanım dışı ben muşta görev yapıyorum burda servisyok yenisi gerekecek sanırım arkasunroofun yenisi nekadardır değiştiren arkadaşlarvarsa yardımcı olursanız sevinirim teşekürler
  • Cerrah kardeş sanrufun motorunda sorun varsa orjinali serviste 731 lr ,piyasada yaklaşık yarı fiyatı halat konusunda tamir edilebilecek gibi değilmi araştır. Ama tavan sökme işi maaliyetli olabilir. Motorda değil sadece halatta ise 300-400 arası maaliyet isterler benim arabanın ön sanrufunda problem vardı halatta sorun varsa komple açılıyormuş tavan. döşemeciye ayrı tamirine ayrı fiyat dediler ama her zaman farklı tamircigörüşüoluyor. Dost tavsiyesi işi yaptırırken para verme ve önceden anlaş. Sorun çözülmezse para vermem de. Benim arabada ufak bir problemi gidermek için tamircinin değiştirmediği parça kalmadı ve sorunu yapamadı sonra arabayı sat dedi bu araba adam olmaz dedi ama yalan olduğunu anladım ve birkuruş parada vermedim. Çünkü baştan konuşmuştuk.
  • kardes aynı sorun bendede var Allah rızası için bende senin dediğin tüm yerlere baktım servise gittim yok yerini bulursan bana bildirirmisin.
  • slm arkadaşlar bende scenic hayranı olarak aranıza katıldım. 2004 scnic dynamic full aracım var. ocak ayında aldım alır almaz Zavoli tüp taktırdım. benim şöyle bir sorunum var. Sabahları (motor soğukken ) arabayı çalıştırırken starta bastığımda tıırrr diye bir ses geliyor ve araç çalışmadan stop ediyor. Bir kaç saniye sonra tekrar starta basdığımda hemen çalışıyor. bunun sebebini bilen var mı acaba. bu arıza maliyetlimidir? teşekkürler
  • 
Sayfa: önceki 201202203204205
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.