Şimdi Ara

SCENİC SEVERLER BURADA TOPLANALIM (196. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
13.161
Cevap
142
Favori
1.356.643
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 194195196197198
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • TGST;

    Arkadaşım zannedersem aracın otomatik değil, manuel vites.

    Anlattıkların aracın debriyaj balatasının bittiğini ve değişmesi gerektiğini gösteriyor. Aslında bunu tamirciler bilir, eksantirik mili ile neden uğraşmışlar anlamadım. Debriyaj balatasına mutlaka baktır.

    Bilmiyorsanız söylemiş olayım. Debriyaj balatası motor bloğu ile şanzuman arasındadır ve sökülüp takılması zahmetli bir iştir. Takım taklavatı (lift- otomatik kaldıraç vs.) olmayan tamirciler bu işi zor yaparlar. İyi bir yere gitmenizde fayda var.

    Selamlar..

    quote:

    Orjinalden alıntı: tsgt

    selam arkadaşlar,(2000model1,6rxe ) arabayla örneğin ışıkta vitesi boşa alıp yaklaşırken firene ilk bastığımda ve ikinci bastığımda sorun olmuyor bunun devamında durma anında(10,20km hız) bastığımda fren iyice aşağı iniyor ve sanırım abs devreye giriyor peadal ayağıma vuruyor. Bazen tutmayacak gibi oluyor normal mi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Galile -- 7 Haziran 2009; 23:01:59 >




  • Maviay fan muşiri konsundaki uyarın için teşekkür ederim. En kısa zamanda baktıracağım çünkü havalarında ısınmasıyla fan daha fazla devreye girmeye başladı.

    Selamlar..


    quote:

    Orjinalden alıntı: maviay34

    selamlar..fan motoru hakkında sana tecrübelerime dayanarak bir yardımda dokunayım.. eğer çok kısa sürede bile mesela bir kaç dakikada bile fan motorum devreye giriyorsa fan müşürünü hemen değiştir yoksa üst kapak contasını yakarsın bir daha motorun iflah olmaz. zaten pahalı bişey değil.sakın ihmal etme.. birde genel olarak kendimce aküden direk bağlantı yapılmalı fan motoruna içerde bir anahtara bağlanmalı çok acil durumlarda fan motoru açmadığında direk çalıştırmak için.. ..
  • eksantirik te dolgu işlemi olma imkanı yok yanlış anlamışsındır.ama bu araçlarda sorunlu
  • bizim araçlarda hareret sorunu fazla degil 10 motorda 1 yada 2 kapakta sorun çıkar ben o yüzden içim rahat ibre normalden biraz yüksekde durur oda normaldir.
  • araba arayan arkadaşlar sahibinden.comda şu araca rastladım bana uygun gibi geldi ihtiyacı olan arkadaşlar bi incelesin İlan No :#14494097

    http://www.sahibinden.com/sahibinden_satilik_45_000_km_de-54WQQaXQQ14494097WQQpXQQdisplayitem
  • Arkadaşlar burada grup halinde yapılan bir yanlış var gibime geliyor..
    cerrah arkadaşımız pahalı yada temiz olmayan bir araç almasın tamam.. ona bir diyeceğim yok yardımcı olalım..
    ama scenic sevenler olarak yani grup olarak araçlarımızın değerinin düşük olması gerektiğini düşünüyoruz sanırım. Niye ????
    ikinci elde "rayiç fiyat"ı belirleyen birkaç unsurdan biride bu aracı satan kişilerin oluşturduğu ortalamadır diye düşünüyorum.
    Bence: en azından burada "o fiyat çok pahalı, şu araç şu kadar (daha ucuz) olması lazım" gibi bir söylem bindiğimiz dalı kesmek gibi oluyor.. (Kimseye direk ve şahsi birşey söylemek istemedim lütfen üzerinize alınıp kişisel bir durum olarak değerlendirmeyin)

    LahanaSever ;
    Scenic II lerde nasıl bilmiyorum ama Scenic I lerde kapı çitaları folyo kaplı. Eğer eskisi düzgün bir şekilde çıkartılırsa (ısı tabancası ile) yeni bir mat folyo yapıştırma işi o kadarda pahalı olmaması gerekiyor. Ayrıca şahsi kanaatim mutlaka orjinal renginde boya ve folyo yapman yönündedir. ve yine bence mutlaka sadece gereken bölümü boyattır.. ilanlarda yada satış sırasında "araç komple boyalı ama sadece çizikten dolayı.. darbe yok" gibi bir söyleme ben pek inanmıyorum. Sende bilirsin ki metalik boyalarda boyanın ilk yapıldığı zaman ile birkaç ay sonraki renk tonu birbirini tutmaz. Bu yüzden ilk yaptırdığın anda renk tutmadı diyip uğraşıp tutturmaya çalışmakta yersiz çünkü orjinali tam tutacak rengi bulup boyamakta çözüm değil. Birkaç ay sonra o yeni boya ton değiştirecektir. ve metalik boyada renk tutturamamanın diğer en büyük sebebide içindeki metalik toz oranıdır. Büyük bir problem olmadığı sücece "keyfe keder" aracın tamamının boyanması boya atması gibi bir durumuda ortaya çıkarabilir. Yada allah korusun bir iki ay sonra yine ufak bir sorun olsa ve oranın tekrar boyanması söz konusu olsa komple boyaya pişman olursun..

    zaqwert : (ve diğer hararet ve soğutmadan şikayet eden arkadaşlar)
    Hararet yada darbe sonucu rardyatör ve diğer boru tesisatlarda oluşan arızalar sonucu bazan arabaların soğutması gerektiği gibi çalışmaz. Bu sorunu kartal ve toyota arabada yaşamıştım. Kartalın radyatörünü komple değiştirdim, toyotanınkinide şişlettirdim. Soğuma için motordan radyatöre gelen su yeterli devridaymı yapamadığı için soğumadan tekrar motora gidiyor.. yada pek gidemiyor. yada fan motoru yeterli çalışmıyorsa radyatöre gelen su soğuyamadan motora geri dönüyor. ayrıca geçenlerde bir megan sedanda iki adet yanyana fan motoru gördüm.. orjinalmidir yoksa sonradan yapılmamıdır bilmiyorum ama benim 2001 rxt de bir tane var.. bunuda araştırmanızda fayda var diye düşünüyorum.
    Diğer taraftan aracın sesli çalışması konusunda sesten dolayı rahatsızlığı bir kenara bırakıp aracın ihtiyacı olan bakımları yaptırmanızı öneririm. Ben bir bilye sesinden rahatsız olup komple kayış ve triger setini değiştirdim o arada birde ........ kasnağı arızalı çıktı (60 ytl) onuda değiştirdim. Çok sessiz olmasını beklerken arabanın sesi arttı.. ön düzende sorun olduğunu düşünüp yetkili serviste muayeneye sokturdum 850-1200 arası masraf çıkarttılar.. arabayı tekrar tamirciye götürdüm.. viraj lastiği denilen birşeyi değiştirdiler (2x7 ytl), o sırada ses için motora bakarken bir takımı kenarda unuttuklarını gördüler. onu alınca arabada ne ses kaldı ne tıkırtı :)

    Galile :
    tsgt arabanın durması ile ilgili üçüncü frende abs nin devreye girerek arabanın daha geç durduğunu söylemiş sen olayı otomatik ve manuel vitesten debriyaj balatasına bağlamışsın.. dalgınlıkmı ? bilerek mi?
    fren konusunda arabayı ilk aldığımda bende çok şikayetçiydim.. sonra kar lastiği taktım şikayetim devam etti. sonra tüm balataları ve lastikleri değiştirdim.. şimdi şikayetim yok.. yağmurlu günlerde bile araba pek abs ye baş vurmuyor. ancak kuru asfalt üzeri ince toz toprak olan yerlerde özellikle ani fren yaparsam abs yi hissediyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zaymins -- 8 Haziran 2009; 11:11:59 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: zekeriya_

    grand scenic imin boyası 2 cm boyunda kaputta boyası kalktıgaliba kuş pisliğinden nasıl geçer pasta çeksem geçermi acil cvp yazın


    nasıl boyası kalktı..
    sorunun bir fotosunu çekip burada paylaşabilir misin?

    kuş pisliğinden boyanın kalkacağını tahmin etmiyorum.
    boya kalkmasının birkaç sebebi olabilir. Bahsettiğin gibi 2 cm büyüklükte bir boyanın kalkmasının bir sebebi mesela oraya çakmak ile ısıtılmış yada çok sıcak birşey yapılmış olmasıdır. (bir iddia sonucu başka bir araçta yapmıştık. boya kabuk kabuk kalktı arabanın sacı ortaya çıktı) yada daha önce macun ile tamir görmüş bir yer ise macun boyayı tutmamış ve sonradan atmış olabilir.

    eğerki boya kalktı ise pasta yada cila fayda etmez.. pasta ve cila mevcut boyayı düzgünleştirir. yani cizik ve leke varsa onu yok eder.. kalkmış boyanın yerine boya yapmaz.. iki çöizümü var.. ya rötüş yaptıracaksın yada kaputu komple boyatacaksın..

    ama sen yinede net bir fotoğraf eklede daha sağlıklı yorum ve yardım yapalım




  • quote:

    Orjinalden alıntı: cerrah05

    selam arkadaşlar birkaç aydır scenic almak istiyorum temizini bulamadım birtane yeşil rxt2001var km148000de 18500 istiyor sizlerden fikirlerinizi bekliyorum bu fiyat sizce uygunmu
    şimdiden teşekürler


    18500 mü o ne ya o kadar para vereceksen ben sana 63000 km deki 2002 rxt mi bile vermeyi düşünebilirim
  • cerrah05 kardeş sahibinden com da 2002 2003 bir sürü araç var dediğin fiyata birdaha bi incele istersen
  • zaymins e katılıyorum arabalarımızın değerini neden bu kadar düşürüyorsunuz. o paralara megane 1 satıyorlar bizim arabalar megane 1 den daha mı düşük ki değerini aşağı çekiyorsunuz.
  • Bizim arabalara herkes binmiyor aynı D grubu gibi maalesef ikinci elde değer kaybı fazla oluyor bu durumda, mesela D grubunda da Passat haricinin ikinci elleri yerlerde sürünüyor, aslında insanlar MPV nin nimetlerini keşfetseler değeri artar ama bizim insanımız hala sedan da sedan diyor ne yapacaklarsa sedan arabayı
  • arkadaşlar aracına pasta veya cila uygulaması yapan-yaptıran varmı...hangı marka ve nasıl bir uygulama tavsiye edersinizi....
    birde benım kapılarda açıp kaparken gıcırtı sesi var...ne kullanmalıyım.....
  • şahsen bende katılıyorum arabayı aldığım paraya aynı model başka bir marka model araba alabilirdim ama bundaki özelliklerin ve güvenliğin yarısı olurmuydu diğerinde bilemiyorum. aracımdan sonderece memnunun. uzun zamandır kafamda olan bir araçtı ama parasına yetişemediğim için düşünmüyordum. hesap tutunca 10 dakika düşünmedim. aracımı hiç görmeden telefonla aldım banada 15 gün sonra geldi :D ama beklediğimede değdi verdiğim parayada :D
  • quote memleket nerede satıyosan anlaşırız rengi nerenk scenic almayı çok istiyorum satarsan gerçek alıcıyımtel yaz arayım
  • Arkadaşlar 1998 model scenic rxt 2000 motor aracım var.
    Dün her ne hikmetse anahtar kapıları kitlemedi manuel olarak kitledim bıraktım.Akşam mesai çıkışı aracın yanına geldiğimde tekrar anahtara bastığımda açmadı tekrar kapıyı manuel olarak açınca immobilizer devreye girdi ve motoru bloke etti.Servisi aradım bi şekilde gelip kendilerinin çalıştıracağını anahtarın bozulduğunu ruhsatla birlikte 15 günlük bekleme süresi sonunda 350 tl karşılığında yeni bir anahtar yaptırılacağını söyledi.E güzel 350 tl iyi bir fiyat bence :( aracı bıraktım otoparkta ertesi sabah yedek anahtarla geldim işe.Yedek anahtar çalıştı ve ve blokeyi kaldırdı.Şimdi daha önce böyle bi olay başına gelen var ise ne yapmamı öneriyor.Aracı aldığımda ruhsatın içinde bi sürü cod numara fransızca yazan bir kağıt var acaba kod o kod mu? kullanma klavuzunda 5.19 da bişeyler yazıyor ama servis sizin aracınızda öyle bi özellik yok diyor.Ankara da olup,başına böyle bişey gelmiş birileri sorunu nasıl çözdüğünü yazarsa sevinirim.Herkese keyifli Scenic li sürüşler dilerim.




  • evet ama oradakiler polonya yada farklı bir dilde türkçe yada ingilizce aramıştım.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: cerrah05

    quote memleket nerede satıyosan anlaşırız rengi nerenk scenic almayı çok istiyorum satarsan gerçek alıcıyımtel yaz arayım

    Sanırım alıntıda yanlışlık oldu kime yazıldığı belli değl ama bu cevap bana sanırım , aslında arabamı satmayı hiç düşünmüyorum çünkü benim yaşadığım tek sorun bobinlerdi inşallah onu da hallettim, bu praya satıp ne alacağım bundan daha iyisini kesinlikle bulamam, bu arada arabamın rengi metalik bakır , ama şu an satmayı düşünmüyorum sadece o fiyatın o kilometredeki bir araç için fazla olduğunu düşündüğüm için yazdım araştırırsan o fiyata benimki gibi çok fazla kullanılmamış daha yüksek modellerini bulabileceğini anlatmak için yazılmıştı
  • Barisunye dostum, ben hepsi-burada.comdan 250 ml.lik çbs autoline belco teflon cila ve 250 ml.lik ÇBS Aqua ince pasta aldım. Tanesi yaklaşık 10 TL ye mal oldu bana denemedim henüz ama iyi sonuç alacağıma eminim.
  • özgür78 teşekkürler..fıyatıda uygun bende sipariş edim gelsin....uygulama konusundada bilgi verirsen sevinirim...bide bana kapı menteşeleri vs yerlerı yaglamak için ne alabilirim.isteyeyim hepsi gelsin.....
  • S.A Arkadaşlar. Malumunuz 2001 model Scenic RXİ aracım var. Sıcaklar bastırınca bugün klimayı kullama ihyacım oldu ama bir türlü çalıştıramadım. Klima ya bozuk ya da ben bu dijital klimayı kullanamıyorum size danışmak istiyorum. Klimayı Auto düğmesinde açtığım zaman sanki biraz çalışıyor gibi ama kemdim kumanda etmeye başaldığımda klima çalışmıyor örneğin üfleme ve soğutma seviyesini maksimum seviye ye aldığımda kilima çalışmıyor sadece yavaş üfleme ve Auto durumunda sanki birazcık çalışyor. Bazen hiç çalıuşmıyor bazende çalışmıyor acaba benmi kullanmayı bilmiyorum yoksa arızalı mı? Dijital klima kullananlar yardımcı olursa çok sevinirim. Klimanın hortumlarını kontrol ediyorum bazen buz gibi oluyor ama o soğukluğu içeri vermiyor ama bu gün hiç çalıştıreamadım klima hortumları ve rekorları hiç soğumadı. Fikri olan arkadaşalr yarcımcı olursa çok sevinirim. Acaba gazı falan mı bitti? Klima motorunda yağ atma falan yok . Kısacası ya çalıştırmayı bilemedim ya da bir arızası var.

    İyi akşamlar dilerim.




  • 
Sayfa: önceki 194195196197198
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.