Şimdi Ara

Sayin Ali Koç lutfen kongre karari aliniz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
700
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Başkan oldugunda cok sevinmiştim .Cok karakterli durusu olan bir insan.Ancak kulup yönetimini bir baskan gibi degil sokaktaki taraftar kafasi gibi yapiyor.
    Önce taraftari dinleyip Aykut Hoca'yi gonderdi .Hollandalilar sureci ortada .Sonra yine taraftari dinleyip Ersun Yanal'i getirdi.
    Twitter'i takip edenler bilir orada bir gundem olusuyor bakiyorsunuz birkac gun sonra yonetim tarafindan karsilik bulunmus .
    Sezonun ilk yarisi acemilik dedik sabir gosterdik.Devre arasi gibi hayati bir firsat dururken bir tane forvet bile alamadan devreyi kapattilar.Ersun hoca tercihine gelince açıklanamayacak derecede fiyaskoydu.Bu takimi devre arasinda Ersun olusturdu.ilk 11 ve sonrasindaki değişikliklerini anlayabilen yok.Ersun yanal balondu .Sonmeye basladi
    Kisaca sayin Koç siz bu kulübü bu mantalite ile ileriye tasiyamazsiniz.Fenerbahceliler yazsinlar :
    Iclerinde bu yonetimle "seneye bu takim sampiyon olur" diyebilen var mi ?
    Olaganustu kongre alinip Yonetim degismeli.Acilen



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Allizzwell27 -- 17 Şubat 2019; 12:4:58 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Takımın forvet ve kaleci eksiği gerçek anlamda giderilirse seneye çok daha iyi yerlerde olur.Ersun yanal'ı balon diye nitelendirmek için gerçekten art niyetli olmak gerekiyor.oyuncu değişikliklerini bende yanlış buluyorum özellikle konya maçında moses ve zajc ın alınması kesinlikle yanlıştı,keza silimani gibi bi odunun 90 dk oynamasıda öyle fakat ersun yanal dan sonra takımın pozitif anlamda geliştiğini görmemekte körlük olur.kaleci ve forvet dışında takımın artık gerçekten takım olabildiğini görüyoruz.iyi netice alamıyoruz çünkü oynanan futbolun hakkını verecek bir golcü yok.silimani/frey al birini vur ötekisine bu iki gerizekalıyı al barcelona nın forvetine koy olacakları izle,birdaha top yüzü göstermezler adama.ersun hoca transfer döneminin başında ilk önce forvet alınmalı dedi ama aldırtamadı yada beceremedi yönetim bilemiyorum.hani bir laf varya futbolda atanla tutanın iyi olacak diye,işte bizde atanda tutanda sığır.ve bu tamamen yeni yönetimin hatası.gerek ekran başında gerek tribünde saç baş yolmaktan kel kaldık.umarım seneye bu hatalar aşılır..




  • Amadeus_M kullanıcısına yanıt
    Hocam sonuc var mi sonuc ?
    Birak iyi futbolu dusme hattindayiz haftaya

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Allizzwell27 A kullanıcısına yanıt
    Yazdığımı dikkatli okursanız aynı şeyden bahsettiğimizi anlarsınız.Oynanan futbolu sonuçlandıracak adam yok.takım isterse barcelona gibi top oynasın,forvet diye alınan embesiller topu kaleye sokamadıktan sonra bi anlam ifade etmiyor.Eğer izlediyseniz devre arası transfer döneminde ersun hoca üstüne basa basa önce forvet alınmalı demişti.bunu bilmek için hoca olmayada gerek yok köre sorsan anlatır fenerin herşeyden önce adam akıllı bir forvet alması gerektiğini.yani işin özü sen istediğin kadar iyi top oyna, istediğin kadar kendini geliştir atanınla tutanın iyi olmadıktan sonra bir anlamı yok.

    tolgay ve serdar aziz yerine sağlam bir forvet alınmalıydı.önümüzdeki sene paraya kıyıp başta forvet olmak üzere 3-4 tane sağlam tranfser yapıp silimani, benzia, alper, mehmet topal, frey, ismail köybaşı, ayew gibi çöpler şutlanırsa bu takım şampiyonluğa oynar.
  • Amadeus_M kullanıcısına yanıt
    Önümüzdeki sene de Ali koc ve Etsun yanal birlikteliginden basari beklemiyorum ben sahsen .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben buna benzer bi konu açtım Ali Koç'un yönetimi acilen devretmesi adına. Beni taşladılar adminler başlığımı sildi provoke ediyorum diye.


    Küme düşmeden kimse gerçeklerin farkına varamayacak sanırım.

    Aykut konusuna katılmıyorum. Taraftarla bütünleşememiş kendini yüzde 80'lik kesime 5 sezonda sevdirememiş adamlada bu iş yürümez.

    Acı reçete belliydi bizi bu aşamada sezon sonuna kadar en kayıpsız şekilde çıkaracak olan Daum'du. İnsanlar bunun dalgasını geçtiler. Ben demedimki yıllarca daum'la gidelim ama sezon sonuna kadar daumla anlaşılmalıydı.

    Ersun Yanal kriz yöneteccek bir hoca değil.
  • Taraftar, aziz yıldırım gitsin dedi gitti.
    Taraftar, ali koç gelsin dedi geldi.
    Taraftar, cocu'yu gönder dedi, gönderdi.
    Taraftar, ersun yanalı getir dedi, getirdi.
    Taraftar, ersun yanalı gönder, daum'u getir dedi ---- (karar beklemede)

    Bu şekilde bu klüp iflas eder, ali koç vizyonunu geçin. Adamın parası vizyon başka birşey yok.
  • martax32 kullanıcısına yanıt
    Bu takimi düşürür Ersun
    Demedi demeyin
    Dusmese bile kilpayi kalir.Oyuna hicbir olumlu müdahalesi yok

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ali Koc ve ekibine hala inanan bel baglayan var
    Bu adamda fenerbahceyi yönetecek liyakat yok.Bunu kafaniza sokun artik.Seneye de birsey degismeyecek

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aziz Yıldırım üzerinizde öyle kötü etkiler bıraktı ki, Ali Koç ufukta gözüktüğünde herkes ona tutundu, kurtarıcı gözüyle baktı. Yanlış mıydı ? Elbette hayır, bende konuşmalarını ve tutumunu görünce ciddi etki yaratacağını düşünmüştüm. Üstelik yıllarca yönetim olsun kulüp olsun bu işlerin bir kenarından tutuyordu. Fakat çok acemice bir başlangıç yaptı, kağıt üstünde ne düşündüyse hepsini birden uygulayarak pozitif etki almaya çalıştı. Sert bir geçiş yapmaktan ziyade yumuşak bir geçiş tercih etmeliydi. Aykut Kocaman'ı taraftara rağmen tutması zordu, herkes gitsin istiyordu fakat gönderecekse yerine ligimizi ülkemizi bilmeyen değil daha kolay uyum sağlayacak biri gelmeliydi. Belki ilk hamlesi Ersun Yanal olsaydı bugün daha rahat edecekti.

    Takım bu sert geçişe negatif reaksiyon gösterince artık her hamlesi panik halinde oldu, taraftarın sosyal medyanın ateşini söndürmek için her yolu denediler, Cocu gittikten sonra yapılan hamleler bizzat Ali Koç'un kafasındakiler değil ve bu saatten sonra yapacağı çok fazla şey yok. Sezon sonuna kadar idare edip, sezon biter bitmez ne yapacaksa o zaman yapmalı, ayrıca kafasındakiler yapmalı daha fazla taraftar dinlenmemeli...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: oyuncu11790

    Aziz Yıldırım üzerinizde öyle kötü etkiler bıraktı ki, Ali Koç ufukta gözüktüğünde herkes ona tutundu, kurtarıcı gözüyle baktı. Yanlış mıydı ? Elbette hayır, bende konuşmalarını ve tutumunu görünce ciddi etki yaratacağını düşünmüştüm. Üstelik yıllarca yönetim olsun kulüp olsun bu işlerin bir kenarından tutuyordu. Fakat çok acemice bir başlangıç yaptı, kağıt üstünde ne düşündüyse hepsini birden uygulayarak pozitif etki almaya çalıştı. Sert bir geçiş yapmaktan ziyade yumuşak bir geçiş tercih etmeliydi. Aykut Kocaman'ı taraftara rağmen tutması zordu, herkes gitsin istiyordu fakat gönderecekse yerine ligimizi ülkemizi bilmeyen değil daha kolay uyum sağlayacak biri gelmeliydi. Belki ilk hamlesi Ersun Yanal olsaydı bugün daha rahat edecekti.

    Takım bu sert geçişe negatif reaksiyon gösterince artık her hamlesi panik halinde oldu, taraftarın sosyal medyanın ateşini söndürmek için her yolu denediler, Cocu gittikten sonra yapılan hamleler bizzat Ali Koç'un kafasındakiler değil ve bu saatten sonra yapacağı çok fazla şey yok. Sezon sonuna kadar idare edip, sezon biter bitmez ne yapacaksa o zaman yapmalı, ayrıca kafasındakiler yapmalı daha fazla taraftar dinlenmemeli...
    ali koç' un ilk yapacağı iş sezon sonunda comolli ile medeni bir şekilde yolları ayırmak olacaktır. bu günü de sabırsızlıkla beklediğine inanıyorum ben.




  • ...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-3F89D34A3 -- 6 Mayıs 2019; 17:49:56 >
  • quote:

    Ali koc transfer yap

    Ali koc transfer yapma

    Ali koc cocuyu getir

    Ali koc cocuyu gotur

    Ali koc ersunu getir

    Ali koc tolgayi al bize

    Ali koc ersunu gonder

    Ali koc tolgay cok kotu

    Ali koc yumrugunu masaya vur

    Ali koc yumrugu neden masaya vurdun? Sayende hakemler daha da azitti. Az bi sus da

    Ali koc yildiz futbolcu al

    Ali koc alacagin futbolcuyu seveyim


    Bakalim ali koca daha ne emirler yagdiracaksiniz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wake Up Lieutenant -- 24 Şubat 2019; 13:23:17 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Alması gereken tek karar istifadır.
  • Yeter artik bu rezillik Ali koc
    Olmadi olmayacak
    Baskanlik senin harcin degil
    Istifa et hemen

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ali Koç Taraftarı dinlememeli. Özellikle Burdaki Taraftarları.. 20 Yıl Azize Sabrettiniz. 400 milyon Euro borcu bırakıp gitti. Şimdi Klubu iflas tan kurtarmak için 20 milyon dolarlık orta seviye futbolcuların olduğu piyasada 3-5 milyonluk futbolcular ile başarı tutturmaya, Ya tutarsa Iflastan kurtuluruz diye çırpıniyorken tabiki hataları olacak.
    Gidip A bankasından yüksek faiz ile Klubun adını bile ipotekli yapıp, yüksek kredi alarak, 100 milyon dolar ile 5 orta seviye isim yapmış oyuncu alabilirdi. Sonra büyük başkan olurdu.
    Ali Koç un en büyük hatası, Türk halkının Ön yargıları olduğunu ve Futbol Cahili olduğunu, Ekonomik kavramlardan hiç anlamadığını, Ekonominin E sini bilmediğini göz önüne almamasiydi. Onun dışında tabiki hataları olmuştur. Sonuçta oynadığı bir kumardı ve tutmadı. Neydi o, Genç oyuncular + Kiralık oyuncular ile maliyeti düşürüp, En azından şampiyonlar ligine giderek kaynak yaratmak idi. Genç takım ve birkaç isim yapmış kiralık oyuncu ile geçiş dönemini başarılı şekilde atlatmak idi. Ama tutmadı. Tabiki küme düşme hattında olması biraz panik yarattı. Ama zaten Geçen sezondan kalan takım ile şampiyonluk zaten zordu. Ayrıca Takim giderinin düşürülmesi zorunlu idi (UEFA anlaşması). Şuanki kadro ile Avrupa kupalarına gidilse bile büyük ihtimalle ceza alacaktı.
    Beşiktaş ve GS nin durumu da çok iyi değil. Yaşlanmış bir BJK var. Başakşehir ise Geçici bir Takim. Aşırı yaşlı ve Osmanlispor gibi havası söner birgün. 3 büyükler ekonomik anlamda iflasın eşiğinde. Ama ileride yine kendilerini toparlayıp işleri yoluna koyacaklardir. Başakşehir gibi bir yeni kurulmuş mahalle takımları camia ve taraftarı olmadan uzun süreli başarılı olamaz.
    Dünya Futbolu çok olumsuz bir dönemden geçiyor, üstüne bir de Türkiyedeki ekonomik çöküş eklenince Türk takımlarının Avrupada başarısız olması ve ligde eskisi gibi olamaması normal. Gelir 500 milyon TL ve Dolar 1.2 olunca. 350-400 Milyon dolarlık takım oluşturmak kolaydı. Alex gibi oyuncularin bonservis bedeli 15-20 milyon dolar idi. Şimdi 500 milyon TL gelir Dolar bazında 100 milyon dolar bile yapmıyor. Kaldiki oyuncu maaşları TL bazında 300-400 milyon TL ye çıkmış. Krediler Dolar üzerinden alınmış. Ayrıca bugün Alex tarzı bir oyuncunun bonservis bedeli 50-60 milyon dolara çıkmış. TL bazında 250 milyon TL. Bu durumda kimse büyük hayellere kapılmasın.
    Ancak alınacak ve yetiştirilecek Oyuncular ile başarı gelir ve bu başarı Ülke ekonomik anlamda yüksek seviyeye çıkmadıkça istikrarlı olamaz.
    Bakın Monaco Şampiyonlar liginde yarı final oynarken, bu yıl küme düşmekten kurtulmaya çalışıyor.
    Dortmund İflas etti. İkinci lige düştü. Sonradan toparladı.
    Atletico Madrid küme düştü.
    Glasgow Rangers Amatör Kümeye düşürüldü.
    Nerde o Eski Deportivo, Parma, Valencia.? GS, FB, BJK hiçbirin bu Klubler gibi başarılı Tarihi yok.
    SS Napoli Iflas etti. Seri C1 kadar düştü. Yeniden küllerinden doğdu Klub. Fenerbahçe, Galatasaray, BJK küme iflas ettirilmiyor ise bunun en büyük nedeni siyasilerin oy kaybı riski almak istememeleridir.
    Hamburg HSV Avrupanin köklü Klublerindendir. Almanya Futbol Federasyonu hiç Taraftarin, yada siyasilerin dediğini dinlemediği için Lisansını iptal ediyordu. Birkaç önemli oyuncunun satılması ve bir zenginden alınan borç ile otomatik dusurulmekten kurtuldu ama 2 yil dayanabildi. Şimdi 2.ligde ve yeniden yapılanma sürecine girdi.
    Almanyada bir Klup çıkacak diyecek ki, Benim 4 Milyar Euro Borcum var. Gelirim 500 Milyon Euro. Almanya Futbol Federasyonu, Bayern, Dortmund, Bremen dinlemez anında Lisansı alır ve alt lige düşürür.
    Ve Eğer ki, Klub başkanları Bilinçli olarak Yüksek kredi alıp, Transfer yapmış ise, Gelir-Gider dengesini Taraftar sevgisi ve İsim yapmak amaçlı bozmuş ise, Adamın hayatını karartirlar.

    Ünal Aysal isim yapmak için Kredi alıp, GS yi borca soktu. İsim yaptı ihale aldı. Kaçtı.
    Aziz Yıldırım Fenerbahçe sayesinde tanındı.
    Kekeme Demiroren Babası tarafından BJK başkanı yapıldı. BJK yi iflasın eşiğine getirdi.
    Kim hesap sordu bunlardan.
    Türk Futbol taraftar Zeka seviyesi bunlardan hesap soracak kadar gelişmiş mi?.. Tabiki hayır.
    Bunlar için Bu şahıslar büyük başkan, Çilek alan, Aziz Baba.
    Ali Koç un yapması gereken. Sizi Dinlememesi. Futboldan anlamayan, Profesyoneller ile çalışması. He başarılı olamaz ise, Seçimi kaybeder çeker gider. Ama en azından Klubu Ekonomik anlamda iflasa sürüklemez.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cosmos2999 -- 26 Şubat 2019; 1:31:3 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cosmos2999

    Ali Koç Taraftarı dinlememeli. Özellikle Burdaki Taraftarları.. 20 Yıl Azize Sabrettiniz. 400 milyon Euro borcu bırakıp gitti. Şimdi Klubu iflas tan kurtarmak için 20 milyon dolarlık orta seviye futbolcuların olduğu piyasada 3-5 milyonluk futbolcular ile başarı tutturmaya, Ya tutarsa Iflastan kurtuluruz diye çırpıniyorken tabiki hataları olacak.
    Gidip A bankasından yüksek faiz ile Klubun adını bile ipotekli yapıp, yüksek kredi alarak, 100 milyon dolar ile 5 orta seviye isim yapmış oyuncu alabilirdi. Sonra büyük başkan olurdu.
    Ali Koç un en büyük hatası, Türk halkının Ön yargıları olduğunu ve Futbol Cahili olduğunu, Ekonomik kavramlardan hiç anlamadığını, Ekonominin E sini bilmediğini göz önüne almamasiydi. Onun dışında tabiki hataları olmuştur. Sonuçta oynadığı bir kumardı ve tutmadı. Neydi o, Genç oyuncular + Kiralık oyuncular ile maliyeti düşürüp, En azından şampiyonlar ligine giderek kaynak yaratmak idi. Genç takım ve birkaç isim yapmış kiralık oyuncu ile geçiş dönemini başarılı şekilde atlatmak idi. Ama tutmadı. Tabiki küme düşme hattında olması biraz panik yarattı. Ama zaten Geçen sezondan kalan takım ile şampiyonluk zaten zordu. Ayrıca Takim giderinin düşürülmesi zorunlu idi (UEFA anlaşması). Şuanki kadro ile Avrupa kupalarına gidilse bile büyük ihtimalle ceza alacaktı.
    Beşiktaş ve GS nin durumu da çok iyi değil. Yaşlanmış bir BJK var. Başakşehir ise Geçici bir Takim. Aşırı yaşlı ve Osmanlispor gibi havası söner birgün. 3 büyükler ekonomik anlamda iflasın eşiğinde. Ama ileride yine kendilerini toparlayıp işleri yoluna koyacaklardir. Başakşehir gibi bir yeni kurulmuş mahalle takımları camia ve taraftarı olmadan uzun süreli başarılı olamaz.
    Dünya Futbolu çok olumsuz bir dönemden geçiyor, üstüne bir de Türkiyedeki ekonomik çöküş eklenince Türk takımlarının Avrupada başarısız olması ve ligde eskisi gibi olamaması normal. Gelir 500 milyon TL ve Dolar 1.2 olunca. 350-400 Milyon dolarlık takım oluşturmak kolaydı. Alex gibi oyuncularin bonservis bedeli 15-20 milyon dolar idi. Şimdi 500 milyon TL gelir Dolar bazında 100 milyon dolar bile yapmıyor. Kaldiki oyuncu maaşları TL bazında 300-400 milyon TL ye çıkmış. Krediler Dolar üzerinden alınmış. Ayrıca bugün Alex tarzı bir oyuncunun bonservis bedeli 50-60 milyon dolara çıkmış. TL bazında 250 milyon TL. Bu durumda kimse büyük hayellere kapılmasın.
    Ancak alınacak ve yetiştirilecek Oyuncular ile başarı gelir ve bu başarı Ülke ekonomik anlamda yüksek seviyeye çıkmadıkça istikrarlı olamaz.
    Bakın Monaco Şampiyonlar liginde yarı final oynarken, bu yıl küme düşmekten kurtulmaya çalışıyor.
    Dortmund İflas etti. İkinci lige düştü. Sonradan toparladı.
    Atletico Madrid küme düştü.
    Glasgow Rangers Amatör Kümeye düşürüldü.
    Nerde o Eski Deportivo, Parma, Valencia.? GS, FB, BJK hiçbirin bu Klubler gibi başarılı Tarihi yok.
    SS Napoli Iflas etti. Seri C1 kadar düştü. Yeniden küllerinden doğdu Klub. Fenerbahçe, Galatasaray, BJK küme iflas ettirilmiyor ise bunun en büyük nedeni siyasilerin oy kaybı riski almak istememeleridir.
    Hamburg HSV Avrupanin köklü Klublerindendir. Almanya Futbol Federasyonu hiç Taraftarin, yada siyasilerin dediğini dinlemediği için Lisansını iptal ediyordu. Birkaç önemli oyuncunun satılması ve bir zenginden alınan borç ile otomatik dusurulmekten kurtuldu ama 2 yil dayanabildi. Şimdi 2.ligde ve yeniden yapılanma sürecine girdi.
    Almanyada bir Klup çıkacak diyecek ki, Benim 4 Milyar Euro Borcum var. Gelirim 500 Milyon Euro. Almanya Futbol Federasyonu, Bayern, Dortmund, Bremen dinlemez anında Lisansı alır ve alt lige düşürür.
    Ve Eğer ki, Klub başkanları Bilinçli olarak Yüksek kredi alıp, Transfer yapmış ise, Gelir-Gider dengesini Taraftar sevgisi ve İsim yapmak amaçlı bozmuş ise, Adamın hayatını karartirlar.

    Ünal Aysal isim yapmak için Kredi alıp, GS yi borca soktu. İsim yaptı ihale aldı. Kaçtı.
    Aziz Yıldırım Fenerbahçe sayesinde tanındı.
    Kekeme Demiroren Babası tarafından BJK başkanı yapıldı. BJK yi iflasın eşiğine getirdi.
    Kim hesap sordu bunlardan.
    Türk Futbol taraftar Zeka seviyesi bunlardan hesap soracak kadar gelişmiş mi?.. Tabiki hayır.
    Bunlar için Bu şahıslar büyük başkan, Çilek alan, Aziz Baba.
    Ali Koç un yapması gereken. Sizi Dinlememesi. Futboldan anlamayan, Profesyoneller ile çalışması. He başarılı olamaz ise, Seçimi kaybeder çeker gider. Ama en azından Klubu Ekonomik anlamda iflasa sürüklemez.
    Nokta .

    Bazilari diyorum anlamiyor klub borcda ama hala hayaller pesinde

    Keske tum borcu olan takimlar kume dusse , bu da olmaz cunku oy kaybi istemem diyorlar halbuki halk futbol ile karni doyuyor saniyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Allizzwell27

    Yeter artik bu rezillik Ali koc
    Olmadi olmayacak
    Baskanlik senin harcin degil
    Istifa et hemen
    Abisi hemen ali koc soyliyoruz bak Donanimhaber de bir zat var tek basarisi. Fener taraftari olmak. Hemen Senin klubu birakmani istiyor. Yap aman ha yokss evinde bir ansizin yapar

    Klubun parazitisiniz valla. Hani aykut gidince duzelecekti , cocu geldi koemon geldi birde sizin o kafanizda yasadiginiz buyuk hoca ersun geldi tek basarisi 1 sampiyonluk oda aykut kadrosuyla

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cosmos2999

    Ali Koç Taraftarı dinlememeli. Özellikle Burdaki Taraftarları.. 20 Yıl Azize Sabrettiniz. 400 milyon Euro borcu bırakıp gitti. Şimdi Klubu iflas tan kurtarmak için 20 milyon dolarlık orta seviye futbolcuların olduğu piyasada 3-5 milyonluk futbolcular ile başarı tutturmaya, Ya tutarsa Iflastan kurtuluruz diye çırpıniyorken tabiki hataları olacak.
    Gidip A bankasından yüksek faiz ile Klubun adını bile ipotekli yapıp, yüksek kredi alarak, 100 milyon dolar ile 5 orta seviye isim yapmış oyuncu alabilirdi. Sonra büyük başkan olurdu.
    Ali Koç un en büyük hatası, Türk halkının Ön yargıları olduğunu ve Futbol Cahili olduğunu, Ekonomik kavramlardan hiç anlamadığını, Ekonominin E sini bilmediğini göz önüne almamasiydi. Onun dışında tabiki hataları olmuştur. Sonuçta oynadığı bir kumardı ve tutmadı. Neydi o, Genç oyuncular + Kiralık oyuncular ile maliyeti düşürüp, En azından şampiyonlar ligine giderek kaynak yaratmak idi. Genç takım ve birkaç isim yapmış kiralık oyuncu ile geçiş dönemini başarılı şekilde atlatmak idi. Ama tutmadı. Tabiki küme düşme hattında olması biraz panik yarattı. Ama zaten Geçen sezondan kalan takım ile şampiyonluk zaten zordu. Ayrıca Takim giderinin düşürülmesi zorunlu idi (UEFA anlaşması). Şuanki kadro ile Avrupa kupalarına gidilse bile büyük ihtimalle ceza alacaktı.
    Beşiktaş ve GS nin durumu da çok iyi değil. Yaşlanmış bir BJK var. Başakşehir ise Geçici bir Takim. Aşırı yaşlı ve Osmanlispor gibi havası söner birgün. 3 büyükler ekonomik anlamda iflasın eşiğinde. Ama ileride yine kendilerini toparlayıp işleri yoluna koyacaklardir. Başakşehir gibi bir yeni kurulmuş mahalle takımları camia ve taraftarı olmadan uzun süreli başarılı olamaz.
    Dünya Futbolu çok olumsuz bir dönemden geçiyor, üstüne bir de Türkiyedeki ekonomik çöküş eklenince Türk takımlarının Avrupada başarısız olması ve ligde eskisi gibi olamaması normal. Gelir 500 milyon TL ve Dolar 1.2 olunca. 350-400 Milyon dolarlık takım oluşturmak kolaydı. Alex gibi oyuncularin bonservis bedeli 15-20 milyon dolar idi. Şimdi 500 milyon TL gelir Dolar bazında 100 milyon dolar bile yapmıyor. Kaldiki oyuncu maaşları TL bazında 300-400 milyon TL ye çıkmış. Krediler Dolar üzerinden alınmış. Ayrıca bugün Alex tarzı bir oyuncunun bonservis bedeli 50-60 milyon dolara çıkmış. TL bazında 250 milyon TL. Bu durumda kimse büyük hayellere kapılmasın.
    Ancak alınacak ve yetiştirilecek Oyuncular ile başarı gelir ve bu başarı Ülke ekonomik anlamda yüksek seviyeye çıkmadıkça istikrarlı olamaz.
    Bakın Monaco Şampiyonlar liginde yarı final oynarken, bu yıl küme düşmekten kurtulmaya çalışıyor.
    Dortmund İflas etti. İkinci lige düştü. Sonradan toparladı.
    Atletico Madrid küme düştü.
    Glasgow Rangers Amatör Kümeye düşürüldü.
    Nerde o Eski Deportivo, Parma, Valencia.? GS, FB, BJK hiçbirin bu Klubler gibi başarılı Tarihi yok.
    SS Napoli Iflas etti. Seri C1 kadar düştü. Yeniden küllerinden doğdu Klub. Fenerbahçe, Galatasaray, BJK küme iflas ettirilmiyor ise bunun en büyük nedeni siyasilerin oy kaybı riski almak istememeleridir.
    Hamburg HSV Avrupanin köklü Klublerindendir. Almanya Futbol Federasyonu hiç Taraftarin, yada siyasilerin dediğini dinlemediği için Lisansını iptal ediyordu. Birkaç önemli oyuncunun satılması ve bir zenginden alınan borç ile otomatik dusurulmekten kurtuldu ama 2 yil dayanabildi. Şimdi 2.ligde ve yeniden yapılanma sürecine girdi.
    Almanyada bir Klup çıkacak diyecek ki, Benim 4 Milyar Euro Borcum var. Gelirim 500 Milyon Euro. Almanya Futbol Federasyonu, Bayern, Dortmund, Bremen dinlemez anında Lisansı alır ve alt lige düşürür.
    Ve Eğer ki, Klub başkanları Bilinçli olarak Yüksek kredi alıp, Transfer yapmış ise, Gelir-Gider dengesini Taraftar sevgisi ve İsim yapmak amaçlı bozmuş ise, Adamın hayatını karartirlar.

    Ünal Aysal isim yapmak için Kredi alıp, GS yi borca soktu. İsim yaptı ihale aldı. Kaçtı.
    Aziz Yıldırım Fenerbahçe sayesinde tanındı.
    Kekeme Demiroren Babası tarafından BJK başkanı yapıldı. BJK yi iflasın eşiğine getirdi.
    Kim hesap sordu bunlardan.
    Türk Futbol taraftar Zeka seviyesi bunlardan hesap soracak kadar gelişmiş mi?.. Tabiki hayır.
    Bunlar için Bu şahıslar büyük başkan, Çilek alan, Aziz Baba.
    Ali Koç un yapması gereken. Sizi Dinlememesi. Futboldan anlamayan, Profesyoneller ile çalışması. He başarılı olamaz ise, Seçimi kaybeder çeker gider. Ama en azından Klubu Ekonomik anlamda iflasa sürüklemez.
    Kardeşim yazını okudum beni ilgilendirmiyor ama senin gibi taraftarlar biZde de var
    Ali Koç başarısız oldu demek çok mu Zor
    Bugun Fener’in maaş bütçesi Galatasaray kadar
    Hani feda sezonu felan değildi sizin Beşiktaş gibi bir feda sezonu yapsanız bir nebze haklısın
    Galatasaray’ın Fenerbahçe’ye göre artısı ne biliyor musun Galatasaray taraftarı çok tepkili bir taraftar , aç bir taraftar kolay tatmin olmuyor
    Size bakıyorum bir oyuncu yetersiz bir maç iyi oynadı mı o oyuncuyu 10 hafta savunuyorsunuz yetersiz olduğunu bile bile
    Gs dan 10 milyon avroya alınan Diagne 2 maç kötü oynadı mı tepkiyi yer. Bu hafta arenada olsaydı ve kötü oynasaydı tepkiyi yerdi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • gurkan19 kullanıcısına yanıt
    Mesajımda Ali Koç kumar oynadı ve tutmadı yazdım. Bunun anlamı zaten başarısız oldu demek. Kafasında bir plan vardı ama kağıt üzerindeki plan (Büyük Avrupa Klubleri ve Porto, Dortmund gibi Klublerin uyguladığı plan) tutmadı. Yani bu sezon başarısız oldu. Fakat dediğim gibi, geçiş dönemlerinde herşeyin planlandığı gibi olması diye bir kural yok.

    Ali Koç un başarısız olmasının nedenlerinden biri Taraftara olan büyük sevgisi. Ne dinliyorsun Taraftarı bak Dortmund, Napoli, Rangers Taraftarida zamanında ALINAN yıldız futbolcular ile aşka geliyordu. Çünkü taraftar kulübün Gelir - Gider dengesini pek bilmez. Taraftar UEFA nin getirdiği Ekonomik dayatmalari bilmez. Taraftar Forvet ister, orta saha ister. Taraftar ister ki, Takımı galip gelsin. Onun dışında başkan gitmiş 150 milyon dolara Klubu ipotek ettirmiş umrumda olmaz. Taraftar Alex görmek ister, Jardel, Ortega gibi oyuncular ister. Türkiyede Futbol Klubu başkanı olmak basittir. Git bankadan kredi al. Yıldız oyuncuları getir. İsim yap. Çevre edin. Sonra borcu Klube tak ve kaybol ortalıktan.

    Bkz. Trabzon başkanı, Bkz Demiroen, Bkz. Aysal Bkz. Aziz Yıldırım.

    Ali Koç a destek vermemin sebebi Ekonomik gerçekler ile hareket etmesi. Çünkü adam Fenerbahçe yi gerçekten seviyor. Çünkü isim yapma, ihale kapatma derdi yok.

    Klub küme düşmediği sürece geçiş dönemi 2-3 yıl. Şampiyonluk olmaz ise takım ama gelirler artmış ise, Genç oyuncular ümit veriyor ise, borçlar azalmış ise Ali Koç başarılı olmuştur benim için.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.