Şimdi Ara

sayın admin konuyu çöpe atabilirsiniz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
409
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Beyler iyi geceler ingilizceye penguin readers kitapları+voscreen ile çalışıyorum.Yeni öğrendiğim terimleri phrase yani sözcük öbekleriyle öğrenmeye çalışıyorum.Writing konusunda pek alıştırma yapmadım.Ama writingin ingilizceyi geliştirip kelimeleri kalıcılaştırdığını biliyorum.Bu yüzden writing alıştırmaları yapmam lazım.Bunun için yabancı forumlarda,bloglarda yorum yazmayı planlıyorum.Bana bu konuda başka öneriler verebilecek arkadaşlar var mıdır?

Saygılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi stop_mf -- 21 Mart 2016; 12:03:50 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: ithelien

Reddit

hocam biraz açarmısınız reddit nedir ne yapıcam orda

Ayrıca Reddit çok ünlü yabancı bir forum, haber sitesi.

Orijinalden alıntı: b00mbastic

Burda fazla troll vardır Konu Dışı Özele açmanı tavsiye ederim yinede burdada dursun konun belki 1 2 Adam çıkarda yardım eder. (Bende bilmiyorum moruk kb)

Ayrıca Reddit çok ünlü yabancı bir forum, haber sitesi.

eyvallah dostum sağol

Orijinalden alıntı: Andrew Crysanthe

Ben birşey okumuştum. Yeni bir dil öğrenirken daha iyi konuşmak için dinleyin, daha iyi yazabilmek için okuyun diyordu. Belki bu sana yatdımcı olur.

aynen hocam ben de okudum teşekkürler

• reddit te öncelikle okumanı geliştirip, bildiğin bir konu da çat pat ta olsa fikrini belirtmen çok yardımcı olur. Çok gereksiz bir şekilde grammer le yüklü kraliyet ingilizcesi konuşmana da gerek yok. Derdini anlatacak kadar, karşının anlayacağı kadar akıcı; geniş zaman, geçmiş zaman ve gelecek zamanı kullanacak şekilde grammer bilmen yeterli.

Orijinalden alıntı: VissCatL

reddit te öncelikle okumanı geliştirip, bildiğin bir konu da çat pat ta olsa fikrini belirtmen çok yardımcı olur. Çok gereksiz bir şekilde grammer le yüklü kraliyet ingilizcesi konuşmana da gerek yok. Derdini anlatacak kadar, karşının anlayacağı kadar akıcı; geniş zaman, geçmiş zaman ve gelecek zamanı kullanacak şekilde grammer bilmen yeterli.

Teşekkür ederim.Reddit hakkında pek bilgim yok biraz yönlendirir misiniz?Benim için önemli olan reading ve listening yaparken öğrendiğim kelimeleri kalıcı ve akıcı bir şekilde yerleştirmek.Bu da sanırım writingle mümkün.Mesela 1 günde 150-200 yeni phrase öğreniyorum fakat çoğu uçup gidiyor.Bunun önüne acaba zaman mı geçecek yani sürekli okuyup sürekli geliştirmeyle defalarca aynı kalıpları göreceğim için mi yoksa öğrendiğim phraseleri tekrar etmem gerekir mi?

Saygılar

• Essay yazman lazım. Reddit ile olacak iş değil. Yazdıklarını değerlendirecek biri lazım. Üniversitelerin writing centerları oluyor. Ulaşma imkanın varsa buralara bak.

Hocam bu konuda çok deneyimli biri olan birinin yazısından okumuştum.Kendisi ingilizce,almanca ve ispanyolca biliyor.Boğazaziçi ve odtüde eğitim görmüş.Yazı da burda:http://akarsu.mertnuhoglu.com/19/ingilizce-en-etkili-nasil-ogrenilir/ Writing için Bloglarda ve forumlarda yorum okuyup yorum yazmayı önermiş.Bu tür forumlar hakkında bilgi istiyorum aslında.

Saygılar
  • Toefl, Ielts gibi sınavlara hazırlanarak geliştirebilirsin. Sınav kaynaklarında gerekli kalıplar mevcut. Sınav öncesi yazma becerim yoktu 2 ay odaklanınca Toefl writingde 30 üzerinden 24 aldım. Sınavlar daha iyi motive ediyor.
  • Ben lisede çok manga okurdum, ve doğal olarak ingilizce olurlardı, onlar çok geliştirdi. Özellikle profesyonel çeviri bulabilirsen düşük seviyedeyken devamlı yeni kelimeler öğreniyorsun. Sırf bu anime/manga işinden ve oyun forumlarından üniversitede rahatça ingilizce hazırlığı atladım.

Dikkatimi dağıttığı için ama bazı özel isimleri vesaire düzgün anlamakta da zorlandığım için dizileri ingilizce altyazılı izlerim hep, sana da aynsını öneririm. Öyle sırf çalışarak öğrenemeyeceğin tonla kalıp var ingilizcede, çok fazla ingilizce şey okuyup izlersen preposition vesaire çalışmana gerek kalmaz, zaten fiili söylediğin gibi arkası aklında belirir, aynı Türkçe'de "geldiğinde" mi "geldiğinda" mı diye düşünmediğin gibi.

edit: Yanlış anlaşılma olmasın, ingilizce çalışman lazım, tenseleri iyi öğrenip en azından bir kursa gitmen de lazım bana kalırsa seviyen düşükse, ama bunlar haricinde normal hayatında yaptığın bazı aktiviteleri de ingilizceye çevirmen çok çok yardımcı olur. İzlemeyi sevdiğin şeyleri ingilizce altyazılı bulup izle, araştırmalarını ingilizce yap vesaire. Zaten bir süre sonra fark edersin ki ingilizce kaynak çok daha fazla ve ingilizce çeviriler türkçe olanlara göre daha tutarlı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yirikalische -- 21 Mart 2016; 11:11:08 >

• İngilizce Öğretmenliği okuyorum Academic Writing gerçekten zor bir ders. Sürekli yazıp çizmek lazım.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Zaten Aşklar Hep Yalan Dolan, Sonu Hep Acı Hüsran,
    Bize Her Sevdadan Geriye Kalan,
    Sadece Galatasaray.
    Umut K.
  • 1 - Her gün ingilizce günlük tut. O gün yaptıklarını , öğrendiklerini günlüğüne İngilizce olarak kaydet.
    2 - Öğrendiğin ifadeleri yazı dilinde kullan.
    3 - Hangi kelimeler ve söz öbekleri formal(resmi) , hangi kelimeler informal(resmi olmayan) tespit et ve yerine göre kullan.
    4 - Yazdığın yazıları mutlaka o dili senden daha iyi bilen birine kontrol ettir.
    Veya kendin kontrol et, ama eğer yazdığın metinde bir ifadeyi 2-3 kez okuduğun zaman , doğru veya yanlış olduğu ile ilgili şüphelerin varsa işte o zaman detaylı bir araştırmaya gir. Eğer şüphe yoksa o zaman çoğunlukla doğrudur. Tabi bu yöntem çok da sağlıklı değildir , bir şeyi yanlış bilme ihtimalin de vardır. Ancak çok zorda kaldın mı yap bunu.

• quote:

Orijinalden alıntı: Yirikalische

Ben lisede çok manga okurdum, ve doğal olarak ingilizce olurlardı, onlar çok geliştirdi. Özellikle profesyonel çeviri bulabilirsen düşük seviyedeyken devamlı yeni kelimeler öğreniyorsun. Sırf bu anime/manga işinden ve oyun forumlarından üniversitede rahatça ingilizce hazırlığı atladım.

Dikkatimi dağıttığı için ama bazı özel isimleri vesaire düzgün anlamakta da zorlandığım için dizileri ingilizce altyazılı izlerim hep, sana da aynsını öneririm. Öyle sırf çalışarak öğrenemeyeceğin tonla kalıp var ingilizcede, çok fazla ingilizce şey okuyup izlersen preposition vesaire çalışmana gerek kalmaz, zaten fiili söylediğin gibi arkası aklında belirir, aynı Türkçe'de "geldiğinde" mi "geldiğinda" mı diye düşünmediğin gibi.

edit: Yanlış anlaşılma olmasın, ingilizce çalışman lazım, tenseleri iyi öğrenip en azından bir kursa gitmen de lazım bana kalırsa seviyen düşükse, ama bunlar haricinde normal hayatında yaptığın bazı aktiviteleri de ingilizceye çevirmen çok çok yardımcı olur. İzlemeyi sevdiğin şeyleri ingilizce altyazılı bulup izle, araştırmalarını ingilizce yap vesaire. Zaten bir süre sonra fark edersin ki ingilizce kaynak çok daha fazla ve ingilizce çeviriler türkçe olanlara göre daha tutarlı.

Hocam teşekkürler bu kelime öğrenme işi nasıl oluyor kendi kendine mi oturuyor yoksa ek bir çaba gerekir mi?Şahsen ben kelime olarak değil de phrase olarak öğreniyorum.Söz öbekleri daha kalıcı oluyor.Bunları bir deftere not tutuyorum fakat çok birikti.Acaba hiç not tutmadan sürekli olarak okuyup yazmaya çalışsam daha hızlı ilerlermiyim?Kelime öğrenmek kolay ama onu hafızada tutup yeri geldiğinde konuşmak biraz zor.Tavsiyelerinizi bekliyorum.

Saygılar

• Tüm herkese teşekkür ederim paylaşımlarınız için

Saygılar
  • Hocam sağolun tavsiyeler için.Ben sabahtan akşama kadar evde oturuyorum.İngilizce ve programlama çalışıyorum.Günlük tutmak güzel fikir ama benim günlüğüme yazacakları her zaman aynı şeyler olur.Her gün aynı yerde aynı işi yaparken bulunduğum için.Öğrendiklerimi not alıyorum ama uçup gidiyor.Sizce öğrendiklerimi tekrar etmelimiyim yoksa sürekli kitap forum blog okuyarak ve ayrıca listening yaparak kendi akışına bırakıp zamanla mı öğreneyim?

Saygılar
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.