Şimdi Ara

Saygı sizce nedir? Kime veya neye neden saygı duyarsınız?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
4.564
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Felsefe yapmak yada edebiyat paralamak niyetinde değilim. Fakat birşeyi farkettim insanların saygı duyduğu şeyler çok değişkenlik gösteriyor. Bir kısmı dersleri çok iyi çok akıllı çocuk derken bir kısmı inek işte diyebiliyor. Yada çok ülke gezmiş birine hayatı dolu dolu yaşaması ve özgürlüğüne olan tutkusu yüzünden bir kısım saygı duyarken başka bir kısımda hayatta dikiş tutturamamış ordan oraya savrulmuş diyebiliyor.

    Siz nelere saygı duyarsınız?



  • değer verdiğim kişilere saygı duyarım.değer vermek ile "sevmek" aynı şey değil tabi.zaten aynı şey olsa sevdiğim kişilere saygı duyarım derdim.

    ++ ayrıca o inek olayıyla saygının alakası yok.sorun saygı duymamalarında değil kin beslemelerindedir.2.sine gelince bence onlar da alakasız.neden alakasız? çünkü dikiş tutturamamış derken "sorun"un kişiden kaynaklandığı sonucu çıkıyor.Yani çalışmış çabalamış da dikiş tutturamamış,geçimsiz vs vs . çeşitli durumlar olabilir.Ama özgürlüğe tutkusu olan birinin çok yer görmesi ondan kaynaklandığı halde sorun değildir,bir sürtüşme yoktur,anlaşmazlık yoktur bu durumda.kişi isteği doğrultusunda hareket etmiştir gezmiştir görmüştür.hem özgürlük denen şey karakter meselesidir.Verdiğin örneklerin alakasız durumlar olduğunu düşünmekteyim ben.

    kime saygı duyarım ? saygı tanımım nedir ? Saygı birine değer vermekten,yararlı olduğunu düşünmekten gelen bir davranış olduğu gibi başkasını rahatsız etmemek için yapılan davranış tutumudur.Burdan da çıkarabileceğimiz gibi değer verdiklerimize - ailemize,arkadaşlarımıza,öğretmenlerimize,görüşlerini benimsediğimiz politikacıya .. örnekler çoğaltılabilir - ve ikinci tanıma göre, bana kalırsa, üstlerimize, - patronumuza, okul müdürüne,babamıza, yani tepkisinden çekindiğimiz kişilere - de saygı duyarız.




  • Beni ben yapan kişiye
  • Ben bir arkadaşımın babasına o kadar saygılıyım ki, yanında nefes bile almıyorum vallaha. Belki de korkudandır.
  • Öğretmenime saygı duyarım Duymazsam 1 verir
  • bana saygı duyulmadıkça ben de saygı duymam.
  • Saygı kişiye mahsustur senin kendine saygın yoksa başka kimseye saygın olmaz, olamaz.

    Zaten insanlar kime saygı göstereceklerini bilirler saygılı insanlara saygı gösterilir sana birisi değer veriyorsa ona saygı göstermen saygılı olman lazım ve ayrı bir konu var Saygılı olmak.

    Saygılı Olmak büyüklerimize karşı gösterdiğimiz harakettir bunu zaten yaparız bunlar farklı konular Saygılı olmak ve Saygı göstermek.

    Örneğin bir kişiye saygılı olursun ama ona içten değer vermessin aksi taktirde yine bir kişiye saygı gösterirsin ve içten'de ona saygın vardır.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.