Şimdi Ara

SAYE GELMESİ ÇOK ÖNEMLİ ŞİKAYETE DEVAM!KAMPANYAMIZA DESTEK BEKLİYORUZ!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
210
Cevap
9
Favori
286.224
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
370 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar internetimizin gelişmesi için ben ve benim arkamda duran arkadaşlarım sayesinde bir noktaya geldik.

    Türk Telekom'a ve bir çok yetkiliye ulaşarak Upload hızlarını bir nebze olsun arttırdık ama kalıcılığı garanti değil artık bu sorunlardan kurtulmanın püf noktası SAYE'dir.

    Neden mi? Hemen açıklıyorum.Ben fiber abonesiyim Türknet ve Türkcell Süperonline hariç bir çok İSS'den hizmet alabiliyorum keza Türk Telekom'da fiber hizmeti de sağlıyor.Alternatif İSS'den hizmet sağlarken Türk Telekom'un belirlediği paketleri ve fiyatları kullanmak zorunda kalıyoruz.

    SAYE geldikten sonra Türk Telekom'un sağladığı fiber altyapıyı kullanabilecek ama Santral'deki cihazları ve Omurgası tamamen kullandığınız İSS'ye ait olacak buda şu demek oluyor Türknet'in 1 Gbit'lik paketlerine baktınız ya işte onları Türk Telekom'dan bağımsız istediği fiyata , tüketiciye sunduğu istediği hızda kullanabilme imkanını sağlıyor.

    Bu sayede artık 4-8 Mbps upload veya 100 Mbps'e kadar olan indirme hızları ile Türk Telekom'a muhtaç kalmayacağız.BTK hep Türk Telekom'u koruduğu için bu durumdayız kaç senedir SAYE gelecek gelecek deniliyor hep erteleniyor artık sesimizi duyurmamız gerekir.

    Gıbır net’e çok teşekkür ediyorum ilk defa bir İSS yanımızda duruyor!

    Change.ORG desteklerinizi bekliyorum;https://forum.donanimhaber.com/ExternalLinkRedirect?url=https://www.change.org/p/btk-saye-alt-yap%C4%B1s%C4%B1-devreye-al%C4%B1ns%C4%B1n?recruiter=720929822&recruited_by_id=17bb9e20-392e-11e7-ba63-994325b97ba1&utm_source=share_petition&utm_medium=copylink&utm_campaign=petition_dashboard


    T.C. İletişim Başkanlığı Mail adresi:webinfo@iletisim.gov.tr
    https://www.cimer.gov.tr/'e seçenekler arasında çıkıyorsa T.C. İletişim Başkanlığı yoksa Ulaştırma ve Altyapı bakanlığını seçebiliriz oradan şikayetimizi dile getirebiliriz.
    Umarım internet sorunlarımız çözülür en azından kaliteli hizmet alırız.

    BTK'dan açıklama;3 Ay ertelediler artık erteleme istemiyoruz bu CORONA'dan dolayı unutturmaya çalışıyorlar.

    quote:

    Referans erişim tekliflerini Kuruma göndermekle yükümlü olduğu 3 (üç) aylık sürenin durdurulmasına ve SAYE yükümlülüğünün başlangıç tarihi 01.07.2020’nin duran süre kadar uzatılması, Türk Telekom tarafından elektronik hizmetlerinden kesintisiz bir şekilde faydalanmalarını teminen abonelerine kısa süreli olarak haberleşme sunulan ilave/ücretsiz faydaların, fiyat sıkıştırmasına tabi olmamasına, Kurul tarafından yapılacak erişim tarifesi onayından sonra mahsuplaşmak kaydı ile benzer faydaların mümkün olduğu ölçüde toptan seviyede de sağlanmasına Bu düzenlemenin 13.03.2020 tarihinden 30.06.2020 (dâhil)e kadar geçerli olmasına Karar verilmiştir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NitroNos -- 3 Temmuz 2020; 2:31:43 >







  • Olmaz dediniz AKN'yi kaldırdık , Olmaz dediniz Upload hızlarını yükselttik , Olmaz dediniz artık bizim sesimizi duyuyorlar ve duymaya devam edecekler ben hiç bir zaman yılmadım sonunda evime FTTH getirttim azmin zaferi olur hiç bir şekilde sesiniz çıkmazsa daha kötü düşük hizmete yüksek fahiş fiyatı dayatırlar 50 yılda geçse böyle kullanırsınız.

    Tüketici olarak bizim hakkımız biz bunu savunuyoruz.

    Bizim hakkımız değil mi bu paketleri kullanmak.

    Ustam destek tam destek. Umarım bir an önce gelir şunun şurasında 2-3 aya ne kaldı. Türk Telekom tekliflerini sunsun bakalım ne olacak. Bu sefer olacak gibi hele ki turknet bu saye konusunda baya istekli ve baskı kuruyor umarım en kısa sürede hayata geçer... Normalde temmuzda olacaktı pandemi dolayısıyla ertelendi hep beraber görüp bakıcaz umarım tekrar ertelenmez.
    İnşallah umudumuz o ama bu SAYE konusu kaç yıldan beri var bir bilseniz şu anda gündemde ama Türk Telekom bir şekilde bugunu bulmuş BTK ile sorunu çözüyor sanırım.

    İnsanlarında sesi çıkmayınca devamlı öteliyorlar.

    Modeme 10-15 TL ücret alıyorlar Abonelik bitiminde geri alınıyor zaten modemin ederi 200-300 TL arası bir de uzaktan müdahale veya izleyebilme olanakları var bizim olmayan cihaza neden para ödüyoruz kesinlike SAYE gelmelidir!
    Şimdi hangi firmada çalıştığınızı bilemem türkcell’de çalışıyorsanız diyelim.

    Türkcell’in sabit altyapıdaki pazar payı nedir ? Türkiye’de kaç tane il de hizmet veriyor.Türkcell bireysel aboneyi önemsemiyor ki %20’yi aşsın.Sabit pazarda bireysel abonelerden para kazanan büyük oyuncular belli türkcell bu listeye giremez.

    Türkcell’in fiber altyapısı kaç km ve kaç yıldan beri altyapı çalışmasına devam ediyor ben size şunu söylüyeyim.

    2008-2012 yılları arası Türkcell , Süperonlineyi satın aldı sonrasında rakip oluşturacak tüm küçük metronet gibi firmaları da satın aldı bu firma 100/100 veya 50/50 simetrik hızda çok ucuza hizmet veriyordu bpl olarak sonrasında ne oldu bütün paketlemeler ve fiyatlar değişikliğe uğradı şirketin lehine sonrasında türkcell süperonline , Türk telekom ile kavga etmeye başladı ve rekabet kurumuna başvurdu sonrasında btk’ya başvurdu sonuç 8 mbps sınırsız olarak türk telekomda kullandığımız paketlerin sonrasında kotalı internet dayatılmaya başlandı.Baktılar tüketici tarafında isyanlar var sonra AKK , AKN diye dayatılmaya başlandı bu sizin çalıştığınız firma tarafından yapılan gelişmeler.

    Şimdi diyorsun ki kotalar geldi bilmem ne arkadaşım nerede çalışıyorsun umrumda değil bir vatandaş olarak görüyorum seni Alternatif firmalar çok daha uygun fiyata sınırsız kotasız hizmet alabilirsin eskiden olsa dayatıyordunuz şu fiyat diye kotayı aştığında şu fiyat ay sonu fatura bir geliyordu 150 lira o zaman asgari ücretin 700 lira olduğu dönemler.

    Upload hızlarını herkes kullanıyor senin gibi ukala insanlara ben anlatıyorum ukala dememdeki kasıt bilmişlik yapıp aslında bilmeyen kişiye denir.

    BTK’nın rapor analizleri ve çeyrek raporları mevcut orayı incelemeden gelip buradan boş boş konuşma oradaki raporda FTTH,FTTB,VDSL olarak kullanan abone sayısına bak kaç milyonları ifade ediyor.

    Sizin firmanız sabit aboneye önem vermediğinden dolayı 81 ilde fiber altyapısını getirmedi.Hadi onu geçtim Kocaeli’ne 3-4 site hariç tek 1 fiber bile çekmediniz.

    Upload hızı neye yarar açıklayayım ; ailede kalabalıksa aileden birinin whatsapp görüşmesinde oyun oynayan çocuğun pingi artmaz , dosyalarını sunucuna veya bulut platformlara daha rahat yüklemeni sağlar , Eğer bir ders yayınına bağlanacaksan insanlar seni piksel piksel görmez yani Türkcell’in bu ülkeye kattığı ne var bana söyle TÜRKCELL SÜPERBOX aldım 289 tl para ödüyordum sağladığı hız 2-3 mbps yani Band 3/7/1/20 yayın yapıyorsunuz tüketicileri soyuyorsunuz yetmedi 500 gb ilk ay ücretsiz diyorsunuz ilk ay o abone vay be diyor sonraki aylar 10 mbps ile yerlerde sürünüyor kapatmak isterse ha sen ilk ay 500 gb kullanmışsın onunda parasını öde diyorsunuz.Yani insanları dolandırmakta 1 numarasınız .

    Şunu da belirteyim özel mesajım açık oraya kartvizitinizi gönderin murat beye ve bir kaç üst yöneticiye mail göndereyim burada yetkili olarak insanları kışkırtıyor diye.

    Türkcell’de çalıştığım dediğin için bunları yazıyorum orası da belirsiz de çalıştığın firmayı tanı , anla , sonra buraya gel objektif olarak yorum yap.Buraya gelip haykırın ha tüketici olarak konuşupta en büyük firmada çalışıyorum demekte yanlış en büyük firma deyince Türk telekom sandım.Sabit internet pazarında Türkcell’in yeri küçük çünkü.

    Bizim şirketimiz bile Vodafone metro ethernetini kullanıyor var yok gerisini sen düşün.
  • Buradayız, arkandayız, tam desteğe devam....
  • Kardeşim, şimdi gerçekleri konuşalım. Tamam biz destek çıkarız, konuyu öne çıkarırız ama böyle bir şeyin imkanı yok olmaz, olamaz. Sittinsene de olmaz. Ama yine de umudun varsa peşini bırakma, biz her türlü arkandayız, gerekirse imza falan da atarız yani.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ustam destek tam destek. Umarım bir an önce gelir şunun şurasında 2-3 aya ne kaldı. Türk Telekom tekliflerini sunsun bakalım ne olacak. Bu sefer olacak gibi hele ki turknet bu saye konusunda baya istekli ve baskı kuruyor umarım en kısa sürede hayata geçer... Normalde temmuzda olacaktı pandemi dolayısıyla ertelendi hep beraber görüp bakıcaz umarım tekrar ertelenmez.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Atorvastatin kullanıcısına yanıt
    Olmaz dediniz AKN'yi kaldırdık , Olmaz dediniz Upload hızlarını yükselttik , Olmaz dediniz artık bizim sesimizi duyuyorlar ve duymaya devam edecekler ben hiç bir zaman yılmadım sonunda evime FTTH getirttim azmin zaferi olur hiç bir şekilde sesiniz çıkmazsa daha kötü düşük hizmete yüksek fahiş fiyatı dayatırlar 50 yılda geçse böyle kullanırsınız.

    Tüketici olarak bizim hakkımız biz bunu savunuyoruz.

    Bizim hakkımız değil mi bu paketleri kullanmak.

    SAYE GELMESİ ÇOK ÖNEMLİ ŞİKAYETE DEVAM!KAMPANYAMIZA DESTEK BEKLİYORUZ!




  • Upload hızlarını bugünden itibaren düşürmeye başlayacaklar sanırım, ama 2 saattir bakıyorum da sizin konu haricinde herkes sessizde. Pek umursamıyorlar sanırım, ama yeter artık sessiz kaldığımız. İşte biz hep örgütlenemediğimiz için bu haldeyiz maalesef.
  • habib_723 kullanıcısına yanıt
    İnşallah umudumuz o ama bu SAYE konusu kaç yıldan beri var bir bilseniz şu anda gündemde ama Türk Telekom bir şekilde bugunu bulmuş BTK ile sorunu çözüyor sanırım.

    İnsanlarında sesi çıkmayınca devamlı öteliyorlar.

    Modeme 10-15 TL ücret alıyorlar Abonelik bitiminde geri alınıyor zaten modemin ederi 200-300 TL arası bir de uzaktan müdahale veya izleyebilme olanakları var bizim olmayan cihaza neden para ödüyoruz kesinlike SAYE gelmelidir!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NitroNos -- 1 Temmuz 2020; 0:6:52 >
  • NitroNos kullanıcısına yanıt
    Kardeşim bence SAYE uygulanmayacak, uygulansa bile SAYE'nin de bir açığı bulunur. Yoksa kim istemez bu paketleri kullanmamak, istemeyenin resmen zekası geridir yani. Mesela upload olayına bak, kısa süreliğine arttırmaları bile 8 mbps, 10 mbps bile değil, bazıları hiç göremedi bile. Neyse ben desteğimi çıkarım, inşallah gelir, çok isterim. Takipteyim.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • NitroNos kullanıcısına yanıt
    ISS için TR-069 protokolü çok faydalı bir protokol aslında.Senin günlerce çözemediğin sorunu, süper bilgili, üstün yetenekli ISS çalışanları modemine istedikleri gibi girip istedikleri değişiklikleri yapıp çözdüklerini söylüyorlardı.Sabah kalkıp bir bakmışsın bütün LAN'ın değişmiş :)

    Modem kirası TAM BİR SAÇMALIK.ISS'ler bana böyle bir durum için diretseylerdi ilk gideceğim yer THH olurdu.

    Aslında SAYE'den çok geç haberim oldu ama mantık bence GÜZEL ve böyle de olmalı...
  • Atorvastatin kullanıcısına yanıt
    150.000 gibi ciddi bir rakamla örgütlenebilirsek ve buna ek olarak sosyal medyayı da etkili bir biçimde kullanırsak bak nasıl etkili oluyor. Bu tür düşünceleri kafadan atmak gerekiyor, sizden ricam bizlerin toplumsal gücünü hafife almamanız. Yeter ki olabildiğince destek çıkalım, işte o zaman toplumsal güç ortaya çıkar.
  • BilgisayarMeraklısı B kullanıcısına yanıt
    Sıkıntı yok kardeşim, olumsuz düşünceme rağmen sizinleyim. 👍🏽

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Charmlander kullanıcısına yanıt
    Çok süper bilgili dedikleri müşteri hizmetleri modemi dsl ışığı yanmadığı halde modemi resetliyorum modemi kapatın açın diyor.

    Hızım düştü diyorsunuz arıza kaydı açıyor hızınızı 4 mbps’e düşüyor.

    Bilgili olanlar bunlarsa Allah’a emanet yaşıyoruz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konuyu takipteyim hocam, hem öne çıkardım hem de elimden gelen her türlü desteğe hazırım. Forumun gücüyle inşallah bu gereksiz kısıtlamalar da son bulacak, aynı akk gibi.

    Benim konumun, bakanlarla olan konuşmamın geçtiği konunun devamı ve gelişmeler ile ilgili olarak da 1-2 gün bekleyeceğim açıkçası; eğer hızlar kısılıp fiyatlar aynen devam eder yani gelişme görmezsek TV kanallarına çıkıp insanlara sesimizi duyurmak gibi toplu kesime hitap edebileceğimiz bir ortamdan sesimizi duyurmaya çalışacağım. Ne kadar çok insanın desteğini alırsak sorunları çözmek o kadar kolay olur diye düşünüyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mnihatgokcek M kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim bunu birlikte başaracağız.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: NitroNos

    Olmaz dediniz AKN'yi kaldırdık , Olmaz dediniz Upload hızlarını yükselttik , Olmaz dediniz artık bizim sesimizi duyuyorlar ve duymaya devam edecekler ben hiç bir zaman yılmadım sonunda evime FTTH getirttim azmin zaferi olur hiç bir şekilde sesiniz çıkmazsa daha kötü düşük hizmete yüksek fahiş fiyatı dayatırlar 50 yılda geçse böyle kullanırsınız.

    Tüketici olarak bizim hakkımız biz bunu savunuyoruz.

    Bizim hakkımız değil mi bu paketleri kullanmak.

    Bu paketler hangi ISS

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • selodonanımhaber kullanıcısına yanıt
    Türknet'in kendi altyapısındaki paketleri herhalde.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 110.055 tıklama 16 cevap, bu insanlar birde teknolojiyle ilgili olanlar. Yani ne desen boş. İlgili olmayan insanların bir çoğunun bu konulardan haberi yok zaten. Türk Telekom'a internet bağlatmaya gitmiştim ciddi ciddi 12Mbps yeter mi dediler, adamlar eve kadar fiber alt yapı yapıp 12Mbps hız satıyorlar gerçekten tebrik etmek lazım. Madem bu kadar düşük hız vereceksin zahmet edipte altyapı yapmayın madem eski bakır altyapıdan verin herkese ADSL. Bu hızla yeni nesil bir oyunu indirmeye kalksanız 1 günden fazla sürüyor, upload tarafı zaten daha vahim adamlar 4Mbps hız veriyorlardı, virüsten dolayı zoraki 8 yapmışlardı onu da çok gördüler. 1TB bulut alanı var 4mbps hız ile upload yapmaya çalışıyoruz şaka gibi Burda tabi sadece Türk Telekom'u suçlamak hata olur Superonline, Vodafone, Kablonet gibi şirketler neden kendi altyapılarında acaba daha yüksek hızlar sunmuyorlar? Hatırlıyorum bir ara Vodafone 1 gigabit internet hizmeti sunuyordu, şimdi yok. Diğer firmalarda bu konuda rekabet etmeli normalde ama bunlar belli ki anlaşmışlar hiç rekabete giren yok.




  • Turk telekom VDSL'den millencom 35 mbps kullanıyorum haftaya tt fiber olan bir eve geçeceğim orada da millenicom 35 mpbs kullanacağım ne anlamı kaldı bu işin? Fiberin ne anlamı kaldı yani?

    Bu fiber işini açıklar mısınız? VDSL gibi santral uzaklığından etkileniyor mu? Ki etkileniyordur ne kadar etkileniyor VDSL'ye göre?
    Cimer için örnek metin var mı bakayım ona göre birşey yazayım.

    TT'yi vizyonlu bir ceo özgür bir şekilde yönetmediği sürece çok zor TT'nin adam olması. Tabi devlet elinde olması lazım.. Özel şirketler bu millete kan kusturur.

    Yıllarca parasını ödediğimiz milli servet Turk Telekom'u adeta hiç ettilr.
  • Murat Burç M kullanıcısına yanıt
    Fiberden daha iyi hizmet alırsınız ping süreniz daha düşük olur ama fiber olmasına rağmen upload hızları geçici olarak 8 mbps alabiliyoruz.
  • joster35 kullanıcısına yanıt
    Malesef hepsi cebini düşünüyor hiç kimse az kar etmek istemez.

    Umarım Türknet gibi İSS’ler yaygınlaşır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.