Şimdi Ara

Satoshi Nakamoto Bitcoin kazanmaya devam ediyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
3
Favori
1.781
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Son zamanların en çok konuşulan gündem maddelerinden olan Bitcoin, 2008 yılının sonlarında Satoshi Nakamoto imzası taşıyan “Bitcoin: Eşten Eşe Elektronik Nakit Ödeme Sistemi” başlıklı makale ile insanlığa duyurulmuştu. Kim(ya da kimler) olduğu bilinmeyen Satoshi Nakamoto, sahip olduğu Bitcoinler sayesinde dünyanın en zengin insanlarından biri. Üstelik Nakamoto'nun mal varlığı sadece Bitcoin'in ilk dönemlerinde elde ettiği Bitcoin'lerden ibaret değil. İnsanlar halen Nakamoto'ya Bitcoin göndermeye devam ediyor.
     
     
    2013 yılında Bitcoin geliştiricisi Sergio Lerner tarafından yapılan analize göre Satoshi Nakamoto, 1.148.800 adet Bitcoin'e sahip. Lerner bu sonuca ulaşmak için Bitcoin Blockchaini'nin 0 numaralı ilk bloğundan 36.288 numaralı bloğa kadar analiz etmiş ve bu bloklar arasında kazılan blokların ve çıkarılan Bitcoin'lerin çok büyük bir kısmının aynı kaynaktan geldiğini görmüştü. Bu kaynağın Nakamoto'ya ait olduğunu varsayan Lerner, ayrıca analizi yaptığı tarihe kadar madencilere verilen toplam 1.814.400 adet Bitcoin'in yüzde 63'ünün, yani 1.148.800 adet Bitcoin'in hiç harcanmadığını fark etmişti. Bu iki veri sonucunda Satoshi Nakamoto'nun 1.148.800 adet Bitcoin'e sahip olduğu ve bunları hiç harcamadığı tahmin ediliyor.
     

    En Zengin 50 Milyarderden Biri 

    Tüm bu hesaplamalar ve Bitcoin'in güncel değeri(15.200$) de göz önünde bulundurulduğunda Satoshi Nakamoto'nun mal varlığının 17 milyar doların üstünde olduğu sonucuna ulaşılıyor. Yani Satoshi Nakamoto, hala hayatta ve tek bir kişiyse, Forbes'in milyarderler listesinde ilk 50'de kendisine yer bulabilir ancak Nakamoto'nun kimliği bilinmediği için bu listede yer alan tek Satoshi, Japonya merkezli bir kozmetik şirketinin patronu olan ve 1.3 milyar dolarlık servetiyle listenin 1567. sırasında yer alan Satoshi Suzuki. 
     
    Bitcoin'in kurucusu Satoshi Nakamoto'nun halen hayatta olan tek bir kişi olması ihtimalinde Nakamoto, dünyada en fazla Bitcoin'e sahip kişi olarak dikkat çekiyor. Bugüne kadar Bitcoin'lerine hiç dokunmayan Nakamoto'nun, kişiliği ve tutkuları hakkında bilgi sahibi değiliz ancak sadece bu hareketinden bile Nakamoto'nun bir milyarder gibi lüks yaşamın peşinde koşmadığını anlayabiliyoruz ancak Nakamoto'nun serveti Bitcoin ağının kullanıma açıldığı 2009 yılından beri her hafta giderek artıyor. Üstelik bu artış sadece Bitcoin'in değerinde meydana gelen artışın sonucu gerçekleşmiyor. İnsanlar Satoshi Nakamoto'ya düzenli olarak Bitcoin gönderiyor.
     

    Nakamoto'ya Düzenli Olarak Bitcoin Gönderiliyor 

    Bitcoin Blockchain'inin başlangıç bloğunda yer alan 1A1zP1eP5QGefi2DMPTfTL5SLmv7DivfNa adresi, 3 Ocak 2009 tarihinde "Girdi Yok(Yeni Üretilen Paralar)'' açıklamasıyla 50 adet Bitcoin teslim aldı. Tarihteki ilk Bitcoin işlemi olarak kabul edilen bu işlemin gerçekleştiği hesabın Satoshi Nakamoto'ya ait olduğu düşünülüyor. Nakamoto, diğer adreslerindeki Bitcoin'lere dokunmadığı gibi bu adresteki Bitcoin'lerine de dokunmuş değil. Bu durumda söz konusu adreste halen 50 Bitcoin bulunması gerekirken şu an adresi incelediğimizde adreste toplam 66.7 Bitcoin bulunduğunu görüyoruz.
      
    Bu adrese yönelik Bitcoin transferlerini incelediğimizde ise sonuncusu 25 Aralık 2017 tarihinde gerçekleşen yüzlerce Bitcoin transfer işlemi görüyoruz. Yani yaklaşık 8 yıldır insanlar Satoshi'ye ait olduğu düşünülen bu hesaba Bitcoin göndererek ağın kurucusu olan Satoshi'ye karşı belki de teşekkürlerini sunuyor. Hesaba gönderilen 16.7 Bitcoin'lik hediye küçük gibi görünse de Bitcoin'in mevcut değeriyle hesaplandığında 250.000$'ın üstünde bir değere sahip. 
     

    Başlangıç Bloğunun Gizemleri 

    Bitcoin Blockchaini'nin başlangıç bloğu yani 0 numaralı blokla ilgili bir diğer ilginç nokta ise bu blokta yer alan Bitcoin'lerin kullanıma müsait olmaması. Satoshi Nakamoto bunu bilerek mi yaptı ya da bir hata sonucu mu böyle oluştu bilinmiyor ancak 0 numaralı başlangıç bloğu Bitcoin'in Blockchaini'ne dahil değil. Dolayısıyla buradaki Bitcoin'ler adeta ölü doğmuş durumda. Yine aynı şekilde yukarıda yer alan adrese gönderilen Bitcoin'ler de artık kullanılamaz hale geliyor ancak yine de insanlar bu adrese Bitcoin gönderdikten sonra o Bitcoin'lerin işe yaramayacağını bilmelerine rağmen Bitcoin göndermeye devam ediyor. Bu da insanların Nakamoto'ya maddi bir kazanç sağlamak yerine küçük bir jest yapma amacıyla hareket ettiğini gösteriyor.
     
    Başlangıç bloğu hakkındaki son ilginç gerçek bloğun kazılma süresi. Bitcoin'e hayat veren Satoshi Nakamoto, oluşturulduktan 8 yıl sonra bugün tüm dünyanın konuştuğu Bitcoin'in ilk bloğunu, 0 numaralı bloğu, 6 günde kazmış. Satoshi'nin İncil'deki evrenin yaratılışından ilham alarak bloğu 6 günde kazmış olabileceği düşünülüyor. 







  • para denılen seyınde artık degerlı metal olarak karsılıgı yok 1972ye kadar basılan her doların karsılıgı abd merkez bankasında altın olarak tutulurdu sonrasında bu olay kalktı artık basılan her doların maddesel bır karsılıgı yok bıtcoın bır balonsa dolar bu balonun kralıdır
    ıster dolar olsun ıster bıtcoın ıster baska bırsey onun degerı bızım ona yukledıgımız deger kadardır
  • Son zamanların en çok konuşulan
    Son zamanların en çok konuşulan

    son zamanlarda neden en çok bu konuşulmaya başladı? heryer de ama heryerde bu konuşuluyor? kimse bilmiyor ama konuşuluyor neden?
  • zenginin malı züğürdün çenesini yorar.

  • sınırlı sayıda olan şeyi herkes elinde tuttuğu için bitcoin fiyatı artıyor piyasada bolca dolaşan bitcoin olsa fiyatı bu kadar aartmazdı.

    Amazon,Alibaba,allexpress,banggoood,geartbest gibi siteler kendi para birimlerini çıkarsalar ve o paralarla bu sitelerden alış veriş yapabilsek de bakk. işte o zaman sanalmadencilik gerçek madana patlar.

  • Bitcoin işini anlayabilmiş değilim.
    Sanal bile olsa bi karşılığı olmalı madenide madenciside sanaldan olan bir sistem bana güven vermiyor. Ortada milyar dolarlar var ama boş.
    Bakın altın çamurada batsa erisede yamulsada altın değerlidir.
    Ama kağıt para da dahil sanal parada karşılık yok mesela eskiden 1milyon kağıt paramız vardı 6 sıfır atmadan önce o zaman kıymetliydi ama şimdi o kıymeti geçerliliği yok.

  • para denılen seyınde artık degerlı metal olarak karsılıgı yok 1972ye kadar basılan her doların karsılıgı abd merkez bankasında altın olarak tutulurdu sonrasında bu olay kalktı artık basılan her doların maddesel bır karsılıgı yok bıtcoın bır balonsa dolar bu balonun kralıdır
    ıster dolar olsun ıster bıtcoın ıster baska bırsey onun degerı bızım ona yukledıgımız deger kadardır



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pegasus1881 -- 26 Aralık 2017; 16:3:35 >
  • sınav_testmis_kanka S kullanıcısına yanıt
    Anlatında öğrenelim o zaman?

  • Bitcoin balondur

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bitcoin hesap şifresini unutuyorsun, para kullanılmaz oluyor. Banka hesabında para unutsan 10 yıl sonra ülkenin hazinesine devroluyor. Türk Lirasını, Doları kavanozda falan unutsan, evde yastık altında falan saklansa (tahrip olmadığı sürece) bulan kişi kullanabilir. Bitcoin'in saklanması, kaybolmaması, çalınmaması işi çok sıkıntılı!

  • Arkadaşlar biraz ciddi yorum atın bana da mantıklı gelmiyor ama ortada madencilik yapan büyük firmalar var, bir tarafta samsung madencilik için çip üretiyor. Firmalar özel anakart üretiyor. Bitcoin balon olsa patlasa biile başka şeyler çıkar.bu iş patlamaz, patlasa bile başka şeyler çıkacaktır.

    15 yıl önce kim derdi ki çinden 1 dolarlık urun alacaksın kapına kadar gelecek. Ama bugün geliyor.

  • meğerse bitcoini çıkardıktan 2 sene sonra trafik kazasında ölmüşmüş...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: faniseyler

    Bitcoin işini anlayabilmiş değilim.
    Sanal bile olsa bi karşılığı olmalı madenide madenciside sanaldan olan bir sistem bana güven vermiyor. Ortada milyar dolarlar var ama boş.
    Bakın altın çamurada batsa erisede yamulsada altın değerlidir.
    Ama kağıt para da dahil sanal parada karşılık yok mesela eskiden 1milyon kağıt paramız vardı 6 sıfır atmadan önce o zaman kıymetliydi ama şimdi o kıymeti geçerliliği yok.

    değer veren şey blockchain teknolojisi, limitli olması. en önemlisi insanların talep etmesi
  • 2006 yapımı bir anime vardı bitcoin benzeri sanal para kullanılıyordu, adını hatırlamıyorum ancak adam bu animeden ilham almış olabilir, zira adamın ismi bile japonca

  • Bence Satoshi falan hikaye, bunun arkasında bir devlet yada gizli bir örgüt var gibi görünüyor. Eğer öyle biri varsa da abd onu çoktan halledip bitcoin'a konmuştur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nakamoto benim!

  • millet kurban keser gibi bitcoin kurban ediyor
  • modern ekonomi kadar saçma bitcoin mantığı,
    1971 den beri nasıl karşılıksız dolar basılıyorsa bu da aynı bi farkı yok
    ikiside karşılıksız

  • KaleyDeskop kullanıcısına yanıt
    Japon değil, İngilizcesi mükemmel ve niki Samsung, Toshiba, Nakamichi, ve Motorola markalarının kısaltması.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kripto para birimlerinin bu kadar değerli olmasının sebebi hesabınızın ve işlemlerinizin güvenilir ve asla (asla ve asla) yanıltılamaz olmasıdır. Sizin yaptığınız tek bir işlem dünyada mining yapan yüzbinlerce bilgisayara kaydediliyor ve bunu yanıltmak imkansız hale geliyor. Olmayacak bir işlem yapmaya çalıştığınızda bu işlemin doğruluğu yine o bilgisayarlar tarafından karşılaştırılıp denetleniyor ve haliyle ne devlet ne de kişi hiç bir şekilde sistemi yanıltamıyor. Aynı zamanda faizi yok bankası yok vergisi yok. Doğal olarak en güvenilir para birimi haline geliyor. Güvensiz yapan şey ise şifrenin kaybedilmesi veya hesabın çalınması. Böyle bir durumda dünyada başvuracağınız hiç bir yer yok. Çünkü bu para biriminin merkezi yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iamburak -- 26 Aralık 2017; 20:05:57 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet balon.
    Ama 600 milyar dolarlık bir balon.

    2,5 trilyon liralık bir balon.

    dünyanın her yerinden görülebilen bir balon.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.