Şimdi Ara

XB280HK

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
3
Favori
1.630
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Konunun Etiketleri
İlan Türü #Satılık Kondisyon #Kullanılmış Monitör Türü #LCD
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Satıldı! Bu ürün DH Forum üzerinden satılmıştır.
    1
    1 XB280HK
    Merhabalar. 28" 4k 60hz 1ms g-sync tn panel olan acer xb280hk monitörümü 32" 4k va panel bir monitör aldığım için satıyorum. 2015in sonlarına doğru almıştım 4 yıldır kullanıyorum, garantisi tabiki çoktan bitti.

    Colormunki display kalibrasyon cihazı kullanmaktayım. Kendi kalibrasyon programı 5 dakkada kötü bir kalibrasyon yaptığı için displaycal programıyla 5-6 saat süren iyi bir kalibrasyon yaptım. Tabi bu kalibrasyon dosyalarını windowsa yükleyip öyle kullanmanız lazım. Öncelikle genel kullanım masaüstü vs için icm dosyası, oyunlarda kullanabilmeniz için reshade dosyaları, film videolarda k-lite codec ile gelen media player classic ile madvr için 3dlut dosyalarını(daha iyi sonuç verir) sizinle paylaşacağım. Nasıl kullanacağını bilmeyenler için yardımcı olurum tabiki.

    XB280HKXB280HKXB280HKXB280HKXB280HKXB280HK
    XB280HK

    Ölü pikseli yok. Kenarlarda bir miktar ışık sızması var. G-sync olduğu için fps düştüğünde size çok daha az bir şekilde bu düşüşü hissettiriyor, hatta şahsen 50 fpsye düşene kadar hissetmiyorum. 40 fps'ye kadar düşüncede yavaşlama hissediliyor ama stutter tearing vs gene yok. 40 fps'nin altına düşünce kasılıyor ama onu belirtmek isterim. Yeni aldığım 4k monitörde freesync var g-sync compatible olarak kullanıyorum ama xb280hk'daki g-sync kesinlikle çok daha başarılı; daha az input lag, variable overdrive olması vede freesync olanda olduğu gibi microstutter yok.

    Arkasına led ışık takmıştım deneme amaçlı ama çok fazla kullanmadım. Android appla renkleri kontrol edilebiliyor. İsterseniz sökebilirsiniz yada bende sökebilirim.

    Size aynı zamanda monitörün fabrika menüsüne girilecek tuş kombinasyonlarınıda söyleyeceğim. Fabrika menüsünün avantajı normalde monitörün overdrive ayarlarında sadece 3 seçenek var, kapalı, normal ve extreme diye görünüyor. Normal olan biraz yavaş kalıyor extreme ise fazla inverse ghosting yapıyor. Fabrika menüsünde ise bunu numerik olarak ince ayar yapabiliyorsunuz. 0-250 arası bi değer oluyor bu. Monitördeki normal od=100 extreme od=250 gibi bir değer gösteriyor fabrika menüsüne girince. Bende ordan 123 gibi bir değere ayarladım biraz daha hızlı ve invers ghosting pek olmayacak şekilde. Siz bunu kendi zevkinize göre ince ayar yapabilirsiniz bu menüye girmeniz sayesinde.

    Monitörde 60hz ve 24hz seçenekleri var. Şahsen 24 fps videoları 24hz'de izliyorum. Bu sayede görüntü oranı birebir olduğu için 60 hz ekranda 24 fps video izlediğinizde oluşan videolarda jitter gibi bir görüntü olmuyor daha akıcı görünüyor video. Tabi bunu herseferinde manuel hz değişerek yapmıyorum. Madvr'da bunun ayarı var yapınca video 24 fps ise ekranı 24hz'e alıp öyle açılıyor. Videoyu kapatıncada ekran 60hz'e geri dönüyor.

    Bingölde oturuyorum. Yolu düşen gelip görüp denemek isteyen olursa deneyip öyle alabilir. Onun dışında diğer illere önce havale sonra kargo şeklinde gönderebilirim. Kutusu duruyor. Kargo alıcıya ait. Fiyat 1200 lira.
    Sistem Notu : Bu ilan her türlü yoruma açıktır.
    Fiyat : 0 TL Miktar : 1 Sıfır Ürün : Hayır Garantisi Var : Hayır Satıldığı Şehir : Kargo Ücreti : Alıcı Öder Kargo Şirketi : MNG Kargo İlan Durum : Satışa Açık



  • Hocam hayırlı satışlar. İlan ile alakasız ancak meraktan soruyorum. 4K hangi VA panel monitörü aldınız acaba? Ben 2K VA'nın üstünü TR'de göremedim. VA panellerden yüksek kontrast oranı yüzünden kullanıyorum bana göre renkler IPS'ye göre biraz daha sıcak ve canlı geliyor. Ve sizce sizin fikriniz olarak 2K VA mı yoksa 4K IPS mi tercih etmeliyim?
  • HakkiAlkan kullanıcısına yanıt
    Merhabalar. LG 32UK550 modelini kullanıyorum. Panel tercihi tamamen kişisel zevklere göre değişebiliyor. Ben VA paneli özellikle kontrast ve daha iyi siyahlar için tercih ettim. Ama şöyle bir eksileride çok belirgin: ghosting ve smearing. IPS panellerinde hızlı olmayan ghosting yapanları var ama ortalama olarak VA panellerden daha iyiler. Panel panel değişebiliyor yani iyi bir VA kötü bir IPS'den hızlı olabiliyor. Smearing ise VA'ların hemen hemen hepsinde çok az yada fazla olarak var.

    VA'lar birde genel olarak netlik açısından IPS ve TN'ye göre daha zayıflar. Aynı boyutta 4K monitörlerin IPS ve TN olanları, VA panele göre biraz daha net görünüyor.

    Ama en iyisi gidip önce bir mağazada monitörleri genel olarak gözle görüp karşılaştırmak. Ben İstanbul'a uğradığımda cevizlibağ vatana gidip bi göz gezdirmiştim ondan sonra va panel almaya karar verdim tabi zayıflıklarınıda bilerek. Yalnız alacağınız panel va olacaksa iyice araştırıp öyle almanızı öneririm bazı VA'larda smearing çekilmez derecede yüksek. LG 32UK550 bu konuda iyi sayılmaz biraz inverse ghosting var fazla overdrive kullanıldığı için ve smearing'de var. Fakat ben diğer artılarını beğendiğim için (40-60 hz freesync aralığı, fabrika renk kalibrasyonu, 10 bit, DCI-P3 95% ) bide ana monitör olarak kullanmadığım için seviyorum. HDR'da var ama sözde HDR yani bir işe yaramayacak cinsten
  • Merhaba, çok güzel örnek bir ilan .Resmen okurken bilgilendim, öğretici oldu .Sırf bunları yazmak için yorum atıyorum,bilgiler için teşekkürler ,iyi satışlar !
  • metalhead03 kullanıcısına yanıt
    Ben teşekkür ederim yorumunuz için İyi foumlar :)
  • Garantisi olmaması dışında bir problem yok bence. Bu fiyata böyle bir monitör bulmak imkansız şuan.

    4K almak isteyenler için çok iyi bir fırsat.
  • sniper23 kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim yorumunuz için
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.