Şimdi Ara

Satın Aldığımız Hiçbir Eşyanın Artık Bizim Olmaması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
426
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Türkiye'de artık ne alırsanız alın, araba, ev, telefon, bilgisayar, televizyon, oyun konsolları hatta oyunları ve türlü aklıma gelmeyen eşyalar artık hepsinin sıfır fiyatları yüksek olduğu için, ikinci ele yönelim fazla ve bu sebepten pazarları olduğu için artık hiçbir ürün gerçekten sahibinin değil.


    Satın aldığım ürünleri emanetçi gibi kullanmaktan yoruldum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zencefiladam -- 25 Ağustos 2020; 13:43:41 >



  • İkinci elle hiç işim olmadı. Öyle "demek ki tuzun kuru" filan demeyim hemen. Türkiye'de ikinci el demek, üçkâğıtçıya yem olmak demek. 3 yıldır aynı telefonu kullanıyorum, bozulana kadar da kullanacağım bu gidişle. Zaten kişisel bilgiler meselesi olsun, IMEI numarasının adınıza kayıtlı olması olsun, eski telefonumu bilgisayarımı başkasına vermem, evde 3 tane eski telefonum çekmecede duruyor. 8 yıllık bilgisayarımın yerine yenisini Kasım'da aldım, bu nereden baksan beşinci bilgisayarım, hep sıfır bilgisayar aldım; eskiyince dükkâna koyup orada kullanmaya devam ettim. Arabayı ikinci el aldım; ama o da halamındı, ilk sahibinden yani. Bir kere başka bir şehre ikinci el bir araba bakmaya gittik, adam ilânda belirtmemiş ama araba geri vitese geçmiyor, amortisörler gitmiş, rampadan geçerken araba yere vuruyor, ustaya gösterdik, motorda da bir sorun çıktı; e beni oraya kadar boşuna niye getirdin?


    Ama bundan sonra bu ülkede herhangi bir şeyin sıfırını alabilmem zor. Türk Lirası'nın değeri bu kadar düşmüşken ve hâlâ düşerken alım gücümüz cep telefonun sıfırını almaya bile yetmiyor. Kasım 2017'de Xiaomi Mi Max 2'yi 1.269,90 TL'ye almıştım, bugün yaklaşık aynı özelliklerdeki bir telefon 3000 TL'nin üstünde. Bir asgari ücretle telefon alamıyoruz yani. Bu da ikinci el piyasasını hiç olmadığı kadar şişirdi. İnsanlar garantisi bitmiş ikinci el ürünlere sıfırına yakın fiyat koyuyor. Kazıklanacağıma borca takside girer, garantili sıfır ürün alırım daha iyi. Bizim insanımızdaki şark kurnazlığı geçmedikçe ikinci ürün piyasasından uzak duruyorum. Tabii "Neremiz düzgün ki ikinci el piyasası düzgün olsun?" de diyebilirsiniz; ki haklısınız. Dolayısıyla öyle her şeyi emanetmiş gibi kullanma huyum hiç olmadı.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hitokiri_johndoesai -- 25 Ağustos 2020; 12:13:49 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.