Şimdi Ara

Satın Aldığımız F-35 Savaş Uçakları ABD Ordusuna Teslim Edildi. (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
233
Cevap
1
Favori
14.573
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
217 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • "Altına imza attığın anlaşmayı iyi okusaydın." derler...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • trumpa diss

  • Ulan s400 alınması ne kadar yanlışsa f35 alınmasında o kadar yanlış. Uçağı izin vermezlerse kaldıramıyorsunuz. Uçağı PKK ya karşı teröriste kaldıramadıktan sonra ne yapacaksın. İzleyin biraz muhalif generalleri falan adamlar f35 için neler diyor. Alacaktık uçağı İsrailden aldığımız heronlarq dönecekti. Sahi o heronlara ne oldu.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • theVerge T kullanıcısına yanıt

    Zamanında Çin ile anlaştığımız hava savunma sistemini iptal etmeseydik bu sıkıntıları yaşamazdık diye düşünüyorum neden iptal ettik o zaman bilmiyorum. Hem de uluslararası arenada imajımızın iyi olduğu zamanlardı. Çin ile Abd arasında o dönem bu kadar gerginlikte yoktu. Biz Güney Kıbrıs zamanında S300 aldığı için ortalığı kızıştırdığımızdan kendimizi de uluslararası arenada pek savunamıyoruz. Hatta o zaman Rusya'da bize sen kimsin benim müşterime karışıyorsun gibisinden nota vermiş galiba.

  • Evet malesef durum pek iç açıcı değil, gitgide kötüye gidiyoruz, bazılarının söylediğinin aksine..

    bi düzeltme de yapmak isterim: biz Türkiye olarak f-35B sipariş ettik 32 adet, f-35A değil.

  • brokengineer kullanıcısına yanıt

    F16'lar ile F35'ler arasındaki farkı kabaca şu şekilde düşünebiliriz.


    Günümüzde kullanılan F16'lar hala kamu hizmetinde kullanılan 1980-1990 model bakımı ufak tefek modifiyesi yapılan yavaş yavaş emekli edilerek tasarruf amacı ile kullanılan makam araçları. F35'ler ise 80'de üretilmiş aynı marka model makam aracının 2010-2020 arası yeni sıfırdan dizayn edilmiş özel olarak donanımları motoru aksesuarları tercih edilmiş ve askeri alanda Nato sınırları içerisinde aktif bir network - ağ koordinasyonuna sahip bir araç.


    Yani F16'ların 30-40 yaşını 20 bile sayarsak 2000 model Zırhlı Mercedes S serisi var, 2020 model Zırhlı yeni Mercedes S serisi var. Devletler kolay kolay birbirlerini vurmazlar. Fakat yarışa girerler havada da karada da bazen savaşacak düzeyede gelirler. F35 süper bir uçaktır falan diyemem o kadar teknik ve spesifik askeri bilgim yok ama. Birbirimizi vurmasak bile F35 kullanan taraf F16'ya göre inanılmaz üstünlüklere sahip olacaktır.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: Morgoth Draqe

    SU-57 hangi açıdan iyiydi ki

    F-35’ den eksik yönleri radar ve dikey iniş. Onun haricinde daha hızlı ve daha çevik olduğu söyleniyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Satın Aldığımız F-35 Savaş Uçakları ABD Ordusuna Teslim Edildi.
  • Huseyin-ZST kullanıcısına yanıt

    İki tarafında işine gelen bir durum var Türkiye'nin iki taraflada kötü olması. Rus uçağı olayından sonra Suriye'de Abd ile Rusya anlaşmaya vardı diye hatırlıyorum. Zaten ortadoğudaki kürdistan adı altındaki projelerinde hem fikirler.

  • 207m kullanıcısına yanıt

    Anladım hocam bize patlamasın sonuçta nolursa olsun :)

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Morgoth Draqe

    Anladım hocam bize patlamasın sonuçta nolursa olsun :)

    inşallah patlamaz ☺️


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bilgisayar Bağımlısı kullanıcısına yanıt

    Bilgim yoktu bundan, yada ilgim yoktu diyeyim o zamanlar. Siyasi kararlar gunumuzde oldugu gibi etkili olmustur yuksek ihtimal.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • froster2006 kullanıcısına yanıt

    Bu ağ sistemi muhakkak diğer Nato ülkelerini de bir yandan yer yer huzursuz ediyordur. Fakat şunu da düşünmek lazım. İngiltere F35 projesine dahil ise siyasi ve politik saygınlığı itibarı ile Abd bu sayede İngiltere üzerinde de mi hakimiyet kurmuş oluyor? Aksine ortadoğudaki bugünkü dizaynın ana mimarı İngiltere.


    Bu tarz bir data olmasa bile Bilişim ve Uydu Teknolojisinin %90'ının patenti ve datası zaten Abd menşeili. Şu 5-10 yıldır diğer ülkeler GPS vb. şeyler için uydu göndermeyi başarıyordur senelerdir. Bu GPS vb. şeyler için uzaya uydu gönderip diğer ülkelerden bu uydular için ücret talep etmeden firmalara bu uyduları da kullandıran Abd. Hatta bir haberi vardı bu Uyduların Abd'ye işletim maliyeti günlük 2 milyon dolar gibisinden. X86/X64 tekeli Abd - İngiltere'de. Çin'liler her şeyi yapabiliyor teknoloji olarak Arm veya Intel/Amd'nin lisanslarını kullanmadan bir şey yapabiliyor mu? Kaç yıldır Intel ve Amd işlemci sektöründe tekeldi. Farklı bir ülkeden bu firmaya rakip çıkabildi mi? Özellikle laptop,masaüstü ve sunucu tarafında? Bir Qualcomm o da yine Abd menşeili o sayede lisansları kullanabiliyor.





  • Hem S400'de hem F35 de kontrol %100 bizim elimizde değil. İki taraf da kontrolü tamamen bizim elimize vermiyor. Kendimiz üreteceğiz bir şekilde. Sancılı olacak ama bir şekilde olacak. F35 için verdiğimiz parayı da vermiyor adamlar. Bari o parayla 100 tane F16 isteyelim. :) F16'nın ömrü 30-35 yıl. Bu adamlar bize 5. nesil uçak satmaz aynı şekilde yüksek irtifa hava savunma sistemi de vermez verse bile kontrolü %100 olarak sana vermiyor.

  • Dediginiz gibi F35 ler tum askeri ekipmanlar ile konusabilen, onlari yonlendirebilen bir aga sahip. Aslinda F16 dan savas kabiliyetleri olarak cok asagida hantal bir ucaktir, gorunurlugu yuksek manevra kabiliyeti sinirlidir ama dis dunya ile olan teknolojik muhtesem uyumu onu koruyor resmen. Yer sistemlerini diger savas ucaklarini kontrol edip dusmani yok etme amaclidir. F35 ler asla ama asla yalniz ucabilecek ucaklar degillerdir.


    Suan uzerinde calisilan ve nasipse tamamlandigini gorebilecegimiz tf-x halkin bildigi ismiyle milli muharip ucak hem F35 in teknolojisine hemde F16 nin savas kabiliyetlerine sahip olacak.


    Bunlar bize ustunluk saglamayacak ama var oldugumuzu ve yapabildigimizi gosterecek. F22 nin taarruz kabiliyetlerine ulasabilecek bir ucagin projesi dahi konusulmuyor suan. F22 var oldugu ve biz bu seviyede bir ucak yapamadigimiz surece ustunluk kurmamizin imkani yok.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi theVerge -- 22 Temmuz 2020; 23:0:58 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • theVerge T kullanıcısına yanıt

    Bize tek başına bir askeri blok'un çözümü yetmez. Ortadoğudaki terör örgütlerinde her iki blok'unda silahları ve teknolojileri var. Hepsini pasifize edebilmek için Yunanistan gibi her iki tarafında teknolojisini kullanabilmek gerekiyor. Ekonomik ve askeri gücü bizim kadar olmayan Yunanistan Nato'dan dışlansa Rusya kalkanı var. Rusya'dan dışlansa Nato kalkanı var. Fakat Rusya ile olan ilişkimiz ne yazık ki Yunanistan'ın Rusya ile olan ilişkisi gibi olamadı olamazda. Adamlar aynı dinden, aynı mezhepten. Üstüne üstlük bağımsızlıklarını sağlayan Sovyetler.


    Eskiden Türkiye Batı için ideal uygun fiyatlı turizm ülkesi ve Abd'den sonra ideal Jandarma Gücü / Ortadoğu'ya karşı kalkan olarak görülüyordu. O kalkan Artık Yunanistan ve Bulgaristan oldu. Jandarma gücünü de ortadoğuda taşeron grupları dönemlik olarak kullanıyorlar. Bir de sırf bu dönemde bugün kü siyasilerimizden kaynaklanmayan geçmişten gelen karmaşıklıklarımız ve hatalarımızda var. Bırakın Turistlerin gezmesini, belirli fırlamalığa sahip olmayanlarımız bile kendi ülkemizde bazı yerlerde gezerken rahat edemiyoruz başımıza bir şey gelir mi? Tırnakçısı, zorla bir şeyler satmaya çalışanı.


    Bir de ciddi şekilde Türkiye'de turistleri seks objesi olarak görüyoruz. Böyle bir kafa olamaz. Adam veya kadın oradan çıkıp gelecek asıl hedefi sevişmek mi? Türkiye'nin dünya arenasında penis boyu ortalaması ilk 5'te mi ? Veya Sanatsal romantik seks konusunda Türkiye araştırmalarda ilk 5'te mi? Veya biz Türkiye toplumu olarak İngilizce bilme konusunda ilk 5'te miyiz? Son olarak Türkiye'de seks hayatı olan insanlar ne kadar memnunlar seks hayatlarından bu konuda ilk 5'te miyiz?


    Ne diye Türkiye'ye gelsinler?





  • Bilgisayar Bağımlısı kullanıcısına yanıt

    "Türk'ün Türk'ten başka dostu yoktur!" dememisler bosuna..


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dostum bazı konularda derinlemesine bilgi sahibi olmadan ortalığı ayağa kaldırmaya yönelik konular açmasan?


    Koskoca devletin birimleri sanırım patates soyuyor sen de istihbaratı almışsın bizleri aydınlatıyorsun.

  • Bilgisayar Bağımlısı kullanıcısına yanıt

    Ya ben burda zaten f35lerden bir cacık olmaz diyormuşum gibi bir anlam çıkmasın. F35 muazzam özelliklere sahip bir uçak. Lakin bu stealth muhabetti biraz sıkıntılı ve yıllardır geliştirilmesine rağmen operasyonel problemleri olan bütçesinin bir hayli üstüne çıkmış bir proje. Şuan bir çok ülkenin uçağa sahip olmasının sebebi zaten bu maddi külfetin farklı üretici ülkeler aracılığıyla dağıtılmasıdır. Hava emekli tümgeneral Beyazıt Öztürk defalarca programlara çıktı dedi ki bu f35 programı bir sömürü yöntemidir. Bu uçakların hala bir dünya problemi var. Bu uçaklar bugün görünmez lakin hava savunma sistemindeki gelişmeler savaş uçaklarındaki gelişmelere göre çok daha hızlı ilerler. Bu sebeple bir süre sonra sonra f35ler yalan olabilir diye açıklamalarda bulundu. Bunları da göz önünde bulundurun. Ayrıca adam üstüne basa basa amerika istemesin o uçağı kaldıramazsın bile dedi. Bugün s400e soba borusu oldu diyenler f35 alıp israil heronları gibi kaldıramayınca ne derlerdi.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ne fark eder.. adamların ülkemizde üsleri var atom bombaları var.. Uçaklarımızda onların hangarında dursun..

  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.