Şimdi Ara

İptal Edilmiştir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
1
Favori
1.463
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Konunun Etiketleri
Şehir #Çanakkale İlan Türü #Satılık Kondisyon #Kullanılmış
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 1
    1 İptal Edilmiştir

    Kullanmaya başladığım için ürün satıştan çekilmiştir, ilan silinebilir.


    Sistem Notu : Bu ilan her türlü yoruma açıktır.

    Fiyat : 1 TL Miktar : 1 Sıfır Ürün : Hayır Garantisi Var : Hayır Satıldığı Şehir : Çanakkale Kargo Ücreti : Alıcı Öder Kargo Şirketi : Yurtiçi Kargo İlan Durum : Satışa Açık



  • ya arkadaşlar sizin anlama kıtlığınız mı var? neden yaptığınız şeyi kabullenip 3-5 kuruş koparma derdinizi kabul etmiyorsunuz. diyorsun ki pahalıya satıyorum çünkü stok yok ee bu karaborsacılık işte:D komiksiniz gerçekten. karaborsacı demek stoğu olmayan ürünleri insanların ihtiyaçlarından faydalanıp daha pahalıya satmak demektir. yağı peyniri neden daha pahalıya alıyorum çünkü onlarda stokçu onlarda karaborsacı :D yani söylerim neden söylemeyeyim ki. kabul edin olay kapansın. sanane konusunu şöyle açıklayım bu ilan her türlü yoruma açıktır. saygı çerçevesinde istediğimi yazarım buraya kimse de karışamaz:)

  • vatoz28 kullanıcısına yanıt

    Bilmem, diyebilir misiniz?


    Açıkcası gugüne kadar forumda atıştığım anlaşamadığım kimse olmadı. Ama bunca acayipliğin olduğu dünyada, ülkede, forumda kalkıp ilanıma birşeyler yazdığınız için zahmetinize yanıt vereyim. Hatta yanıtı da sizden yola çıkarak vereyim;


    https://forum.donanimhaber.com/1300-tl-3-gunde-nasil-2000-tl-yapilir--95603673


    Şöyle bir konu açmışsınız zamanında, görüyorum ki soru sorma becerileriniz hala aynı seviyede.


    İyi forumlar dilerim.

  • bence diyebiliriz tam bir karaborsacısınız bu arada geçenlerde bir yazı okumuştum. tam siz aklıma geldiniz, tavsiye ederim bir göz atın.

    evrim ağacı
    Saman Adam Safsatası (Straw Man Fallacy) - Evrim Ağacı
    https://evrimagaci.org/saman-adam-safsatasi-straw-man-fallacy-230
  • vatoz28 kullanıcısına yanıt

    Diyebileceğinizi söyleyecek kadar özgür olduğunuzun farkında iken; benim de istediğim ürünü, kimseye diretmeden, dayatmadan veya 5-10-100 adet ürün stoklamadan yaptığım bir satışın özgürlük dilimi dahilinde olup bu nedenle çeşitli yaftalamalara maruz kalmamam geretiğini idrak edemeyecek bir bireyin Evrim Ağacın'da birşeyler okuyor olması beni çok şaşırttı. Ne diyelim, hayatı güzel kılan şeyler de zaten bu tezatlar.


    Birilerine saldırmadan önce biraz düşünmek gerekli. Dükkanıma girin ve sattığım onlarca ürüne, üye yorumlarına bakın. Bugüne kadar çok uygun fiyata dahi koyduğum hiçbir ürüne bir alıcı "aa çok uygun, hemen alayım" demedi. Fırsat niteliğinde yazılan fiyatlar üzerinde bile pazarlık yapıldığı gerçeği, ikinci el satış deneyimlerim ile kendimce adil gördüğüm her fiyatı yazmamı bana mümkün kılıyor. 75 adet referanslı satışım bunun haricinde en az bunun iki üç katı kadar da farklı platformlarda ürün sattım. Ve siz bir ilanıma bakarak bana karaborsacı deme hakkını kendinizde görüyorsunuz.


    Bu sebeple madem ortaya birşey koyuyorsunuz, birine bir yakıştırma yapıyorsunuz, araştırmanızı da ona göre adaletli yapın. Size tepki gösterme sebebim bu.


    Şimdi hakkaniyetle düşünüp haksız ve adaletsiz bir yakıştırma yaptığınızı kabullenecek kadar erdemli misiniz onu da bakıp görelim.  





  • otomania kullanıcısına yanıt

    serbest piyasa kuralları gereği tabii ki istediğiniz fiyatı yazabilirsiniz ama bu sizi karaborsacı yapmaktan alıkoymaz. kendinizi başka şeyler anlatarak aklamaya çalışmanıza gerek yok bu yaptığınızın adı karaborsacılık kabul edin ve geçin yani. ayrıca donanımhaber'de nerdeyse 15 senedir varım ve bu forum hayatımda gördüğüm en ölücü insanlardan oluşan bir forum onda size katılıyorum ama konu bu değil. 1 yıldır gerçek fiyatından ps5 almaya çalışıyorum ve kusura bakmayın ama sizin yaptığınız gibi ürünü satın alıp direkt ikinci el'de %10-20 hatta bazen %50 fazlasına satmaya çalışanlardan gına geldi. yani yapacak başka işiniz mi yok mesleğiniz mi yok neden bu tarz şeylere tamah ediliyor anlamıyorum. bu durumun aynısı sarı sitede de geçerli. ben sıfır araba bulamıyorum adamın biri gitmiş almış bayiden çekmiş garaja, sıfır fiyatının 1.2 katına satmaya çalışıyor. gerçekten bu tarz durumlardan yoruldum ve tepkimi de belli etmek istedim. başka bu tarz ilanların da altına aynı yorumları yazıyorum yani size özel bir garezim yok.





  • vatoz28 kullanıcısına yanıt

    Kendimi aklayamaya gerek duyduğum bir durum yok zira dediğim gibi karaborsacı değilim.


    Canınızın sıkılmasına anlam ve hak verebiliyorum ancak uyguna verdiğim ürünlere de "harika fiyat, benim ihtiyacım yok/almıyorum ama satıcıya uygun fiyat için teşekkürler" mesajları gelmedikçe bu yüksek fiyatlara yapılan eleştiriler de iki yüzlülük. Herkes kendine göre uygun fiyata bulduğunu alıyor. Kar ekleyip satanlar alıcı bir kitle olduğu için de buna devam ediyor.


    İster inanın ister inanmayın aldığım ilk PS5, satılırsa satacağım, satılmazsa da kullanırım. Bu bir karaborsacılık değil. Bunu bir meslek haline getiren konsol dükkanlarına, yüklü stok çekenlere eleştirinizi yapın lütfen. Benim işim gücüm var, gelirim de ülke standardının oldukça üzerinde, maddi bir kaygı ile yaptığım birşey değil. Evlilik arefesindeyim, stok bulunca aldım ancak sonradan çok da lazım değil mi diye düşünerek ikinci el piyasa fiyatlarına bakarak bir ilan açtım. İster pazarlık payı ister başka şey diyin oraya 12.000 de yazsam 10.000 vereyim yazan çıkacak. O sebeple ithamınızı sonlandırmanızı rica ediyorum. Hedef kitleniz ben değilim, diğer arkadaşlarla savaşınızı sürdürmenize itirazım yok.





  • vatoz28 kullanıcısına yanıt

    Ben düştüm bu görüşmeyede çok merak ettiğim bir şey var. Arkadaşım sen alıcımısın alıcıysan pazarlığını yaparsın işine gelmezse diğer yerlere bakarsın. Alıcı değilsen veya alamıyorsan sana tek sorum şu olabilir SANANE ? İsteyen herkes istediği fiyata satar bu arkadaşı tanımam etmem ama demişsin sıfırından daha pahalıya satıyorsun, ee git sıfırını alsana neden almıyorsun stok yok, stok olmayınca fiyatlarda böyle şişer işte. Bu karaborsacı laftasını bu ve bu tarz elindeki tek ürünü satmaya çalışan arkadaşlara değilde 30 liralık yağı 90 a 40 liralık peyniri 70 neden alıyorum diye baştakilere söyle bakalım ?? Siyasete girmiyorum ama burda sadece bir insan istediği fiyata bir ürün satarken bu şekilde sen karaborsacısın diye yaftalamak çok cahilce geldi bana dayanamadım yazdım.


    ikinize bol kazançlar...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Black_Tower -- 16 Mart 2022; 12:17:9 >
  • Black_Tower kullanıcısına yanıt

    ya arkadaşlar sizin anlama kıtlığınız mı var? neden yaptığınız şeyi kabullenip 3-5 kuruş koparma derdinizi kabul etmiyorsunuz. diyorsun ki pahalıya satıyorum çünkü stok yok ee bu karaborsacılık işte:D komiksiniz gerçekten. karaborsacı demek stoğu olmayan ürünleri insanların ihtiyaçlarından faydalanıp daha pahalıya satmak demektir. yağı peyniri neden daha pahalıya alıyorum çünkü onlarda stokçu onlarda karaborsacı :D yani söylerim neden söylemeyeyim ki. kabul edin olay kapansın. sanane konusunu şöyle açıklayım bu ilan her türlü yoruma açıktır. saygı çerçevesinde istediğimi yazarım buraya kimse de karışamaz:)

  • otomania kullanıcısına yanıt

    ikinci el fiyatının tabiiki de daha uygun olması gerekiyor buna neden çok iyi fiyat diye yorum yapayım ki. normali bu yani ben anormal olanı eleştiriyorum. iki yüzlülükle alakası yok:) sizin tanımlarla bir probleminiz var bence biraz daha kendinizi geliştirmelisiniz. beni haksız çıkarmak için alakasız terimler kullanıyor ve mantık hatalarına düşüyorsunuz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vatoz28 -- 16 Mart 2022; 12:35:46 >
  • vatoz28 kullanıcısına yanıt

    İkinci el için referans aralığınız nedir hocam? Sıfır fiyatının yarısı mı, üçte biri mi, dörtte üçü mü?


    Bulması güç ürünleri dahi çok uyguna verdiğim, elimden çıksın, alanın da işini görsün diye sattığım ürünler için söylüyorum. Siz günümüz ekonomik sorunlarının tamamını bana veya böyle satıcılara yüklüyorsunuz öfkeniz de buradan kaynaklı sanırım.


    Ben haklı veya haksızlıktan ziyade bulunduğunuz yersiz ithamınızı geri almanızı rica ettim, bunun için size insanı olarak bir kıymet verdim ve diyaloğa girip derdimi anlattım ancak görüyorum ki zaman kaybı oldu. Kendinizi geliştirin önerisi verirken başkalarının düşüncelerine tamamen kapalı, düz mantık bir yaklaşımınız ve empati eksikliğiniz var. Karşıt düşüncelere dahi açık değilsiniz. Ben durumu açıklarken siz kendinizce "üst perde" den dersler veriyorsunuz.


    Dediğim gibi istediğiniz ürünlere sahip olamama durumu sanırım agresifliğe yol açıp, rasyonel düşünce kapasitenizi azaltıyor anladığım kadarıyla. Yapılacak en doğru şey sizi görmezden gelmek olmalıydı.





  • İyi satışlar dilerim, Buradaki asıl mesele karaborsacı diye yapıştıran arkadaşların zamdan önce 7500’den alıp zamdan sonra 7500’den satıp satamayacakları. Önce bunun vicdani mukayesesini yapın.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • ppobelter kullanıcısına yanıt

    Teşekkürler hocam.


    Ülkenin durumu, elektronik piyasası, fiyatlar vs herşey ortada. Dediğiniz gibi 5'e alınan bir ürünü satmaya kalkınca o an piyasası 10 olmuş iken ben 5'e almıştım diye altına satacak bireyler varsa buyursun gelsinler fikir alışverişi yapalım. (Özellikle müşteri konumundayken "tabi ki sıfırından ucuza olacak" diye söylemlerde bulunduğu için almış olduğu 5 rakamının da altına satacak bireyler) Öyle bir hal aldı ki insanın sahip olduğu herşey bir yatırım malzemesi gibi değer kazanıyor gibi görünüyor. Bu da kabullenme durumunu zorlaştırıyor sanırım.


    Durumlar böyle olunca da herkes eline geçirdiği fırsatı kullanıyor. Ben eleştirmiyorum, alıcısı çıktığına göre sorun yok. Ancak böyle arkadaşlar daha karaborsacı nedir üzerinde düşünmediği için savurması da kolay oluyor.

  • Merhabalar hayırlı satışlar şuan bayi satış fiyatı hakkında bir bilgim yok ,ama internet ortamında sıfır cihazlar 13-15 bin bandında.sizin satıştaki ürününüz ile ilgili şu yorumu yapmak isterim;kutu hasar almış ve kutu açılmış ise bu malesef değeri düşürür.hatta cazibesinide önemli ölçüde azaltır.ama pazarlık payı varsa kolay satılması olası.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • ppobelter kullanıcısına yanıt

    eskiden bu forumdaki insanların anlama kabiliyeti daha yüksekti sanırım. yazmayayım dedim ama görmezden gelemiyorum mantık hatalarınızı. bir de konu sahibi arkadaş, destekler nitelikte övgüler dizmiş, komik gerçekten.


    son bir kez daha açıklayıp burayı terkedicem. mesela, geçen sene 7500'den aldım sıfır konsolu, bu sene sıfır fiyatları 12000 olduysa makul bir biçimde ikinci elde 10-10.5 arasına satarım mesela. bu ayrı bir olay döviz kurundaki artış sebebiyle tabiiki aldığım tl fiyatına satmam abes olur. ama burda yapılan bu değil ki yani neden anlamak istemiyorsunuz ben de bunu anlamıyorum. burda yapılan bir ürünü aldıktan hemen sonra üstüne 2-3k ekleyip birilerine satmaya çalışmak, kısacası fırsatçılık yapmak. bu iki olayın birbiriyle hiçbir alakası yoktur. konunun başında saman adam safsatasından bahsetmiştim siz de aynı mantık hatasına düşünüyorsunuz. alakasız bir olayı haksız gösterip sonra benim fikrimle bağdaştırıp bu da saçma diyorsunuz. gerçekten komik...


    ayrıca fiyatları düşürmeye başlıyorsunuz satamadığınız için çünkü insanları keriz yerine koyma limitiniz düştü, bunu da fark etmedim sanmayın stoklar artmaya başladı ve o 3-5 kuruş kar ederim diye fırsatçılık yapıp aldığınız konsollar elinizde patlayacak (umarım) 





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.