Şimdi Ara

**SATILDI** Pentax K20d (Body, Tamron 28-105mm, Battery Grip, 2xBatarya)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
241
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Konunun Etiketleri
İlan Türü #Satılık
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • **SATILDI**

    Kendim zaten Pentax K-r kullanıcısıyım ve bu makineyi 1.5 ay kadar önce forumda gokhan-akarsu'dan denemek amacıyla almıştım. Kendisinden aldığımda makinenin birtakım sorunları vardı (alttaki bir vidası düşmüştü, SD kart yuvası açılmıyordu, sensörde birkaç yerde toz vardı vb.). Makineyi ilk iş olarak Ankara'daki Tripod Foto'daki daha önce de benzer konularda gittiğim ustaya götürdüm. Makine genel bir bakımdan geçti ve bakım sonrası eksik vida tamamlandı, SD kart yuvasının açılmamasına sebep olan sorun ortadan kaldırıldı, sensör temizliği yapıldı ve weather-sealed özelliği kontrol edildi ve bu bakım için 175 TL harcandı. Makine henüz 30K shutter sayısında bile değil, kozmetik olarak 9.5/10 rahatlıkla diyebilirim. Makine ile birlikte Tamron 28-105 AF lensi, orijinal Pentax battery gripi ve bir adedi orijinal Pentax olmak üzere 2 adet batarya (2. batarya PDX marka), şarj aleti ve boyun askısı birlikte verilecektir. İki bataryanın da ömrü gayet iyidir, ikisi ile birlikte flaşsız toplamda 600-700 adet fotoğraf çekebiliyorsunuz ve tüm günü rahatlıkla çıkartabiliyor. Battery gripinde (makinede değil) ufak bir kırık var, makine-grip arayüzünde falan olmadığı hiç bir fonksiyonu engellemiyor veya makinenin gripe tutunmasında herhangi bir sorun yaratmıyor (bkz. Fotoğraflar). Objektifte tozlanma, AF ve netleme halkalarında sorun, kozmetik olarak kırık, çizik vb. hiçbir sorun yok.

    Bakımdan sonra 1.5 aylık süreçte, 2 ayrı seyahate çıktım ve makineyi deneme fırsatım buldum. Gözlemlerim şu şekilde;
    - Pentax K-r'ye göre çok fazla ve detaylı ayar menüleri var. Pentax K20d'yi, Pentax K-r ile kıyasladığımda malzeme kalitesi, özellik, ekranda kullanıcıya verilen bilgilerin detay seviyesi, detay ayarlar, ayarlar için kullanılan makine üstündeki kısayol düğmeleri vb. her açıdan çok üstün. En basitinden, üstteki 2. ekran bile, ayar yapmayı oldukça hızlandırıyor.
    - Fotoğrafların kalitesi ve keskinliği oldukça iyi, fotoğraf çekimini oldukça hızlı bir şekilde gerçekleştirmek mümkün kısayol düğmeleri sayesinde. K-r'nin giriş seviyesi DSLR, K20d'nin orta-üst seviye DSLR olduğu çok rahat fark ediliyor.
    - Kağıt üstünde, K20d'nin asli makinem Pentax K-r'ye göre ISO range'i daha dar ve video kayıt özelliği eksik. Ancak amaç fotoğraf çekmek ise, kazanan K20d. Çoğu kullanıcı da zaten DLSR makine ile video çekimi yapmıyordur, sensöre ve lense yazık.
    - Sonuç olarak kendi makinemle kıyasladığımda, fotoğraf kalitesi ve keskinliği, ayar menülerinin detay seviyesi ve weather-sealed özelliği ile K20d çok önde.

    Ben bundan önceki tüm aksesuar yatırımımı (pil, filtreler, çanta vb.) K-r'ye göre yaptığım için ve de K20d biraz daha battal ve ağır olduğu için (boyun fıtığı rahatsızlığım sebebiyle) yola yine K-r ile devam etme kararım sonrası Pentax K20d'yi elden çıkartıyorum. Fotoğrafçılığa yeni başlayanlar için olduğu kadar hali hazırda makinesi olanlar için dahi çok güzel ve özel bir makine. Nikon veya Canon kullanıyorsanız dahi, sizi Pentax'a aşık edebilir.

    Makineyi 525 TL'ye almıştım, üstüne 175 TL bakımı için harcadım. Makine bana 700 TL'ye mal oldu.
    İstemiş olduğum rakam 625 TL, tamamen zararına (K20d'yi denemiş olmanın bedeli) elden çıkartıyorum.
    Sıfıra yakın kozmetiği, orijinal Pentax battery gripi, yeni bakım yapılmış olması vb. avantajları ile oldukça uygun fiyat olduğunu düşünüyorum.
    Ankara içi elden, Ankara dışına ise ödeme sonrası güzelce paketledikten sonra gönderi yaparım.

    İyi forumlar.

    Fotoğraflar:https://drive.google.com/open?id=18P-vo5I0L0A6inq6siARWresISr32veg



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BARAnCUDAs -- 31 Mayıs 2018; 21:27:48 >



    ______________________________


    Bu kullanıcının dükkanına eklenen son 10 ürün





  • K20d tarafımdan satın alınmıştır.
  • baycihan'a satılmıştır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BARAnCUDAs -- 29 Mayıs 2018; 16:57:11 >
    ______________________________


    Bu kullanıcının dükkanına eklenen son 10 ürün

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.