Şimdi Ara

satılık jaguar f-pace /// meraklı sorular /// JLR grubu motorları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
426
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

ilandaki araç bana ait. bir galerici dostumdan rica ettim ilana koyduk.

1 senedir bende olan bu araçtan çok memnunum. konfor ve sürüş olarak çok kaliteli bir araç. yine JLR bir araç almak için satmaya karar verdim. ilan linkim :

fiyat eleştirileriniz dikkate alınmayacaktır. ancak gördüğüm üzere JLR(2008 sonrası range-land-jaguar) araçlara herkes çok özeniyor. ama kimse almak istemiyor. çünkü bilgi alabilecek kimse yok. herkes aman uzak dur diyor.

peki n47 çokmu sağlam? volvoların 2.0d motorları çokmu sağlam? 1.0 ford-1.0 renault-1.2 puretech-1.3 tce çokmu sağlam?

evet hepsi aslında sağlam. ama hepsinin farklı bir yapısı-eksileri ve artıları var. ve en önemlisi bunları bilmiyorsanız sorun yaşıyorsunuz.

uzun zamandır BMW ve JLR araçlarla zaman geçirdim. hatırı sayılır bir tecrübem oldu. bu yüzden amacım bu araçlar hakkında sorularınızın cevabını verebilmek. aşağıdaki cevaplar 2016 sonrası 2.0 dizel motorlu tüm JLR araçlar için geçerlidir.

kısa bilgi.

JLR 2008 de kuruldu. forddan jaguarı aldılar. yine bmw motorlarıyla üretilen RR-LR yi aldılar. ve JLR ortaya çıktı. bir süre Jaguarın eski motorları (3,5 v8 ve 4.0 V8 SC) ve fordun eski motorları (AjV6 serisi benzinli 2,5 - 3,0) ayrıca yine ford-psa karışımı dizel motorları (2.2 d 2.7 d 3.0 d 3.5 d v8 gibi) motorları kullandılar. 2015 lerden itibaren ingenium serisi 4 silindirli makinalar ortaya çıktı, ford v6 motorlar elden geçti. 3,0d aj v6 dizel 306 hp ye ulaştı. 3,0 v6 benzinliyi sc ile 380 hp yaptılar. krank problemi halledildi. 4.0 v8 sc motorda 5.0 v8 yapıldı. güncelde ise 4 silindirli makina sadece 2.0d ingenium üretiliyor. 6 silindirli sıralı makinalara geçtiler. onlarda ingeinum serisi. son üretilen 6 silindirli sıralı benzinli motorlar 2023 ten sonra ortaya çıktı ve çok beğenildi.

F pace JLR grubu bir araç olup ana şase XF- RR Velar ve Disco Sport ile de aynı araçtır. daha kısaltılmış hali de rr evoque ve XE dir.

motor 2.0 d ingenium olup 163-180-240 hp olan ilk versiyonlar 2016-2020 arasında

rr sport-velar-evoque-disco-disco sport-Xe-XJ-XF-Fpace-Epace modellerde kullanıldı.genelde velarda 240 lık görülmektedir. rr sportlarda da aynı motor vardır. disco sport ve rr evoque de ise 163 lük görülmektedir.

4silindir- zincir aktarımlı- piston jet yağlamalı-komple aluminyum motor 163 ve 180 hp modellerde tek turbo 240 hp lerde çift turboludur.

2021 de ise revize edilmiş ve sadece 204 hp olarak ve sadece RR velar ve Fpace te 2025e kadar kullanıldı. rr velar hala kullanıyor. 2021 sornası mild hybrid şeklindedir.

2.0d ingenium motorlar çok sorunlu denmekte. aslında nazik denmesi daha doğru olacak.

ana sorunlar şunlar (fpace ve RR velar terübelerimiz)

öncelikle bu motor çok hafif ve ataktır. 430 nm tork verir. sürüşü çok zevklidir. ama asla zorlanmaya gelemez. bu araçları alacaksanız dip gaz-makas-tapa gaz gibi konuları öncelikle unutun.

ana sorun DPF dir. motorun katili desek yeridir.

peki neden?

2.0d ingeniumlarda DPF içinde ayrıca CAT de içeren dev bir kazandadır ve motora biraz uzaktır. o yüzden devamlı dolar ve devamlı bir rejenerasyon yapmak durumunda kalır. bu sebepten fazla mazot püskürtür ama ağırlıkl atrfik-şehiriçi vs sebeplerden mazot yağa karışır ve yağ seyrelmesi oluşur.

akabinde özelliğini kaybeden yağ sebebiyle ya piston kırar. ya krankı bozar. ya silindir gömlekleri aşınır veya ovalleşir. ya segman yer. ya zincir kopartır.

çözüm; dpf iptal edilmelidir. cat ile birlikte. dpf iptal etmek istemezseniz sadece uzun yolda kullanacaksınız. ancak dpf iptalini kazanı komple açarak kırmak boşaltmak şeklinde yaparsanız ciddi duman atar araç. muayenede sorun olur. bunun da çözümü dpf yi delmektir. dpf sökmeden deleceğiz derseniz egsozcu yapar.

cat zaten çıkarılmaktadır. yazılım körlemesi unutulmamalıdır.

velevki DPF ile ilgili bu sorunlar başınıza gelirse ne olur?

%20 piston kırıp bloğu bozduysa sandık motor veya blok değişimi

%50 segman dağıldıysa motor açılarak segman-kol yatakları değişimi basit ve az masraflıdır.

%20 zincir koparttıysa sandık motor ve üst kapak değişimi

%10 krankı bozduysa krank değişimi ve segman yatak değişimi

diğer zayıflık zincirin zayıf olması. zayıf olan zincir max 150 bin km gidecek ve illaki kopacaktır. bu durumda motoru yersiniz. ben max 100 bin de bir değişim öneriyorum. değişimi zor ve pahalı bir iştir.

egr ve adblue problemleri. egr hassastır. açık kaldığında motor devamlı atık gazı emer ve yağınız hızla bozulur. egr körlemesi en iyi seçenektir. ad blue da çok hassastır ve tıkanır. bu durumda nox2 seviyesi sebebiyle motor dengesiz çalışır. ve yine yağ kaliteniz bozulur. iptal edilmelidir.

turbo. bu araçlarda 163-180 hp olanlarda mitsubishi turbo vardır ve aslında ömürlüktür. ama bmw m3 gibi kullananlar sayesinde turbo milleri aşınır ve turbo motora yağ kaçırır. araba duman atmaya ve yağ eksiltmeye başlar. mutlaka turbo kontorl edilmeldir.

bunun haricinde yürüyen aksam ve zf8 şanzıman gerçekten çok iyidir.

yağ olarak 0w30 yağ kullanılmalıdır. max 7-8 bin km de bir yağ değişimi şarttır. kalitesiz mazotu anında ayırır.

usta ve yedek parça konusu

ingenium motor yapı olarak bmw n47 (2010-2016 arası tüm 20d ler) motorun nerdeyse aynısıdır. usta bulmayanlar bmw ustalalrıyla işini rahat çözerler. yedek parça fiyatları ise bmw ayarındadır.

daha bir çok madde var yazabilirim. enjektörler, yakıt tüketimi, piston jeti, intercooler yapısı, yağ soğutucusu, termostad vs vs

ama sorularınıza cevap vermek isterim.

• cesaret edip alan bir kişi ancak yaşamakla tecrübesini kazanabilir hocam. sizin verdiğiniz bilgiler çok kıymetli ama sırf burada yazana göre araç alacak kişi belki bir kaç kişi ile sınırlı kalır. aracın sağlamlığı vs bir yana satış hızı talep görmesi de etken oluyor. parçası tamircisi genel kabul görmesi... yani araba çok sağlam da olsa diğer etkenlerden dolayı jaguar rağbet görmez. ben jaguarı hep sevmişimdir ama alıp kullanmada hep uzak durdum.

ana amacım arabamı satmay açalışmaktan ziyade bilgi vermek. çünkü leş durumda RR ve Jag alıp ciddi para harcayıp hala olmadı diyenleri çok gördük.

bir nevi faydam olsun istedim.

genelde bakış bu yönde. ancak durum farklı. sadece jaguar özelinde değil. her marka her model spesifik ürünler üretir ve kullandıkça bu ürünlerin zayıf ve güç lü yönleri ortaya çıkar.

özellikle RR ve Jaguar XJ ve F-Pace grubunda açıkça gördüğüm nokta istisnalar dışında

-motorlar oldukça agresif

-kasa oldukça ağır - rüzgar direnci güçlü

-kullanıcılar agresif motorun gazıyla araçları da agresif kullanıyor ve bakımlar aksatılıyor

-araç arıza yapmak üzereyken satılıyor ve 2. alıcı aldığında araç arıza yapıyor

-arıza geçici çözümlerle gideriliyor ve yeniden satılıyor

-illaki biri çıkıp bu arızaları tam anlamıyla yaptırıyor ve araç 2. hayatına başlıyor. muhtelemen 2.hayatına başladığında üstteki döngü devam ediyor.

özellikle RR Velar 2.0d 240 hp - RR Sport 2.0d 240 hp modellerinde motor arızası 40 binlerde yaşanabiliyor. max giden 80 bin gördük. 80 binden fazla giden 2.04d 240 hp SUV daha göremedik.

180 hp olanlarda da genelde 100 binin üstüne sorunsuz gelen çok ama 150 bini pek görmüyor. bu sebepten ilandaki aracın 159 bindeyken ben motorunu açtırdım. allahtan ciddi bir blok problemi yoktu. zincir turbo vs parçaları yeniletip aracı 2.hayatına başlattık. düzgün kullanılırsa 180 likler 2. hayatında en az 200 bin km yapabilir. çünkü sorunları düzeltilmiş olacak.

-usta konusu

JLR motorları çok teknolojik ve karmaşık. çoğu usta korkar. ama belli şehirlerde uzmanlaşmış ustalar var. 2.0d motorları BMW ustaları da yapabilir.

-parça fiyatları bmw-mercedes ayarında ve çeşit bol.

• Del Boske D kullanıcısına yanıt

size imrendim bir an hocam. bir cesaret jaguarı alıp kullanıp çözmüşsünüz kral araca binmiş kullanmışsınız. bende de vosvos hastalığı var. çok kişi uzak durur. ama içini dışını her şeyini bilirim. kafamda bir proje yapıp toplamak var Allah nasip ederse ama şartlar henüz oluşmadı. hakkınızda hayırlısı.

sabıkalı motor yada araç görmedik.üstelik uğraştığım ilk araba da bu değil. dediğim gibi her ürünün eksi ve artı yönleri mevcut. örneğin 180 lik ingeniumlar 2000 devirde 140 km hızla seyreder. bu hızla saatlerce uzun yol yapabilir ve en ufak sorun çıkarmazlar. ama tapagaz gidilmesi motoru ciddi aşındırıyor. sabahları hemen gazlamamak lazım. motor yağı en kalitelisinden olmalı. yağlama kanalları çok ince ve dar. motor agresif ve yağ çok çabuk eskiyor. max 7-8 bin km de bir yenilenmeli. dipgaz yapılmamalı.

Çoğumuz bu otomobilleri 0 ya da 2.elde alacak güce erişebilsek bile, alman tercih ederiz.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 19can84 1 kullanıcısına yanıt

açıkçası 3 silindir hiç bir motor bana mantıklı gelmiyor. ana sebebi titreşimli olmaları.

birde mantıken yükü 4 e değil 3 e bölüyorsunuz. 4 yerine 3 piston var. 3 silindir içinde yanma var. her ne olursa olsun 3 silindirli bir motor 4 silindirliye göre daha erken aşınacaktır.

tabii ki bu durum bir eleştir değil. ama şunu bilmek lazım ki. hangi motor olursa olsun elbet aşınacaktır. piston kırma vb olmadıkça da tamir edilir. 3 silindirli motorlar bunu daha erken isteyecektir. 3 silindirli bir araç alacaksam önce motorun sağlıklı olduğundan emin olurdum. akabinde de motoru asla zorlamadan kullanırdım.

mantıken evet. ama alman derken mesela range rover velar yerine vw tiguan almak gibi bir şeymi?

amerikanlar TR de hiç şansı yok, mesela geçen sene kıs abir süre 2024 model ford edge suv 3.0 v6 kullandım. gitmiyor durmuyor ve feci yakıyordu. f150 kullandım o zaten otobüs benzeri birşeydi.

rr-jaguar grubu ise biraz daha insaflı. ama alman rakip derseniz mesela RR velar için rakip ancak porsche cayenne olur. jaguar f pace için rakip porsche macan olur. RR sport rakibi belki mercedes G serisi olabilir. belki x5 olur belki q7 olabilir. ama belki oda en ful donanım falan varsa

ama segment farkı barizdir. VW hiç bir modeli RR-Jaguar ile mukayese olmaz.

geçenlerde bir video denk geldi. sıfır australmi 10 yaşında rr sport mu diye... eğer rr sport iyi durumdaysa sormaya gerek bile yok.

sizin işaret ettiğiniz silindir içi basıncın yüksek olmasında sorunun kaynağı 3 silindir olması değil, toplam hacmin düşük olması.

yoksa aynı toplam hacimde 4 silindir olsa silindir içi basınçlar daha yüksek olur ayrıca silindir hacmi küçüldükçe volumetrik verim de azalıyor. Zaten bir noktadan sonra downsizing akımının silindir azaltma yoluna gitmesi de büyük oranda bundan kayaklanıyor.

yanlış bilgi...

doğrusu aşağıda...

silindir hacmi dediğimiz şey pistonun alt ölü noktada iken silindirin içinde kaldığı boşluktan ibaret. ne demek istiyorum?

aynı silindir içinde farklı boyda biyel kolu ölçüsüne sahip pistonlarla hacim değişir. silindir çapı 83 mm olan bir araç düşünün. mantıken de piston çapıda yaklaşık 82 mm olacaktır. piston biyel koluda 100 mm olsun. pistonun da yükseliği 40 mm olsun. bu durumda piston en alt ölü noktada iken silindirin iç hacmi diyelimki 400 cc oluyor. bu şekilde 3 silindir yaratırsanız hacim 1200 cc olacak, 4 silindirli olsa 1600 cc olacaktır.

eğer biyel kolu kısaltır ve piston yükselikğinide düşürürseniz bu durumda hacim artacaktır. örneğin 500 cc olacaktır. bu durumda da 3 silindirde 1500 cc motorunuz olur. yani silindir hacmi bu şekilde belirlernir. (örnek bmw b48 motor silindir hacmi 500cc tasarlanmıştır. 2016 sonrası 318i lerde bu silindirden 3 tane koydular ve 1500 cc motor oldu. almanya 320 i lerde ise 4 silindirden oluşan 2000 cc motor var. türkiyed eise bu 4 silindirli motorun biyel kollarınıu uzattılar ve gacim silindir başına 400 cc ye düştü bu sebepten 1600 cc hale geldi) biyel kolunun uzaması pistonun silindir içinde daha kısa aralıklarla çalışmasına ssebep olur. buda motorun daha istekli yüksek çevirmesini sağlar. özellikle racing motorsikletlerde bunu çok fazla görebilirizz.

gelelim basınca. 400cc hacimli silindire 150 barla yakıt yollarken 500 cc silindire de 150 barla yakıt yollayabilirsiniz. ama silindir basıncı yakıtla alakalı değildir. önemli olan sıkıştırma oranıdır. sıkıştırma oranı nedir?

sıkıştırma oranı pistonun üst ölü noktada iken silindir başına olan mesafesidir. bir piston en üst ölü noktada iken silindir başına ne kadar yakınsa o kadar yüksek sıkıştırma vardır. sıkıştırma arttıkça litre/hp oranı artar. örneğin honda s2000 motoru 2000cc olup atmosferik olarak 240 hp gücündedir ve sıkıştırma oranı da çok yüksektir. ancak turbolu motorlarda sıkıştırma oranı çok düşüktür genelde.

ama benim anlattığımın ne hacimle ne yakıt basıncıyla nede silindir sıkıştırma oranı ile alakası yoktur.

çok basit bir şeyden bahsettim.

bir aracaı hareket ettiren motor 3 silindirliyse 3 işçi gibi, 4 silindirliyse 4 işçi giib düşünün. hareket sürdükçe 3 kişilik bir ekipmi daha çok yorulur yoksa 4 kişilikmi? yani yük 3 e bölününce mi yoksa 4 e bölününce mi silindir başına yıprnama ve aşınma daha çok olur...???

tabiiki 3 silindirli motor daha çok yorulur. bundan bahsettim.

Yorumunuz için teşekkürler,

Kastettiğim benim de yan markasını(skoda) kullandığım VW değil tabii ki, 3 premium alman (Mercedes, BMW, Audi). Bu üçlü yerine İngiliz premium tercih edebilmem için, atıyorum D segment alman yerine d segment ingiliz alabilmem için, e segment alman aracı alıp yürütebilecek güçte olmam gerekiyor.

enjektör basıncı konuyla tamamen alakasız, sıkıştırma oranı da sadece atmosferik ve otto çevrimi ile çalışan araçlar arasında silindir içi basıncın bir karşılaştırma fonksiyonu olarak kullanılabilir.

silindir içi basınç yani bmep birim hacimden üretilebilen tork demektir. Bu da silindir sayısı ile tamamen alakasız bir şey.

sizin anlayacağınız şekle indirgersek 4 tane cılız işçi, 3 tane yapılı işçiden daha fazla yorulur ve yıpranır.

3 veya 4 herşeyiyle aynı silindirlerden bahsettik en baştan beri.

bariz örnek

bmw 318i b38 motor 3 silindir 136 hp

bmw 320i b48 motor 4 silindir 190 hp

herşeyi aynı olan bu makinalarda aynı güçte 3 veya 4 işçi var.

318i aracı 320i aracından daha erken yıpranacaktır. konuyu teknik bilgi çöplüğüne çevirmeye gerek yoktur. yazdığımız basit: 3 silindirli motorlar 4 silindirli motorlardan daha erken aşınır.

merhaba

diyorsunuz ki

d segment alman = 3 serisi - c serisi - a4-a5 - x1 - glb - q3

bunları alırsam tamir-bakım-işletme masrafım daha az olur

bunların e segmentinde de

5 serisi - e serisi - a6 - glc - x3 - q5 var

ister d ister e segmenti olsun çoğunda aynı motorlar var.

peki ingilizlerde d segment ne var?

jaguar xe var, e pace var - land rover disco sport var, range rover evoque var.

bu araçların 3 ünde de aynı motor var.

hatta e segmentte disco + velar + xf + f pace + hatta rr sport ta bile aynı motorlar var.

dolayısıyla sizde ister 320 olsun ister 520 olsun motor sorunu yaşarsanız aynı parayı ödersiniz bu birincisi.

esas konu şu

diyelim motor sorunu yaşadık sizde jaguar f pace var bende de 320d var. 320d n47 motor oldukça sorunludur.

hangimiz daha çok maliyete katlanacağız. ?

ben size çok net söylüyorum ki

bmw JLR grubundan nerdeyse farksız.

ama esas soru şu

bmw 320d dayanımı ile JLR grup dayanımı farklımı_?

evet. n47 gibi bir istisna yok ise elinizde, özellikle eski alman bilhassa mercedes gruplarda 200 bine kadar motorda ciddi sorun yaşama ihtimali JLR gruba göre daha düşüktür. dediğim gibi almanların son dönemdeki motorlarıda bariz zayıf (b48 hariç)

bu yüzden JLR grubu araçlar gerek almanlara göre gerekse de diğerlerine göre daha korkutan araçlardır. bunu kabul edelim. ama masraf açarlarsa almanlarda kesinlikle can yakacaktır.

peki ben illaki bir JLR grubu araca binmek istiyorum diyenler ne yapmalı?

*ister 1.5 benzin ister 2.0d dizel ister 3.0d dizel olsun

motora çok iyi bakılması lazım. eğer motorda sorun yaşama durumu sözkonusu ise ya vazgeçin. yada bir maliyet ayırın. sonrasında nazik kullanın ve iyi bakım yaptırın. bu aynı zamanda bmw n47 dizeller, mercedes 1.6 130 hp dizeller, audi 1.5 tsi ler içinde aynen geçerlidir.

"yoksa aynı toplam hacimde 4 silindir olsa silindir içi basınçlar daha yüksek olur"

benim ifadem bu. aynı silindirlerden 3 veya 4 adet olmasından bahsetmiyorum, ki zaten öyle olsa bile mesele dönüp dolaşıp toplam silindir hacminin düşük olmasına bağlanıyor, silindir adetinin az veya çok olmasına değil.

1.5 litre 250 nm-2000rpm, 150 hp 5000 rpm bir motorun 3 veya 4 silindirli versiyonları arasında silindir-piston-rot-krank bazlı bir yıpranma farkına ilişkin bir genelleme yapmak gerekirse 3 silindirli versiyon daha geç yıpranır demek daha doğru bir genelleme olur.

• Aslında 6 ay kadar önce F pace’lere bakmıştım, aracım satılsaydı gözüme de birini kestirmiştim. 150bin civarı 1850 gibi bir fiyatı vardı.

Jaguarları hep sevdim ve umarım bir gün x300, x308, x350 ya da x351 satın alırım

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Hocam yazınız ve bilgilendirmelerinizi keyifle okudum, emeğinize sağlık. İngiliz otomobillerini, özellikle de Jaguar markasını hep çok sevmişimdir. Bu araçlar hakkında sayenizde fikir edindim, çok teşekkürler.

- Gece Mavisi -
          Instructor, Car Magazine Editor, Pertolhead
          Yeditepe University '15

hocam kusura bakmazsan bir şey ileteceğim.

ben sadece dedim ki 3 silindir 4 silindire göre daha hızlı aşınır. bu kadar. hiç bir teknik bilgi de vermedim. tespit ve tecrübeme de dayanarak bunu yazdım sadece. (teknik bilgi gerekirse kitabını da yazarım o ayrı)

anlaşılan klasik türk hastalığına yakalanmışız, oldukça gereksiz uzamış konu. ama sonuç olarak ben yine aynı şeyi söylüyorum.

3 silindir 4 silindire göre daha hızlı aşınır. nokta.

jaguarın en düzgün serisi XJ serisiydi evet ama

x 300 oldukça eski teknoloji ciddi klasik oldular. makyajlısı olan x 308 de aynı şekilde. ciddi bir toparlama + usta + cüzdan ister. ayrıca verimlilik + işçilik kalitesi açısından o dönemki rakiplerin de altındadır (w140 veya e39) bunları açıkçası önermem. oldukça yorar.

x 350 ve makyajlısı x 358 ise benimde favorimdir. motorları düzgün. şanzıman zf6 oldukça başarılı. kaliteli bir airmatic. komple aluminyum bir gövde. ciddi dlu olan bir x358 birde 3.0 v6 ford duratec 240 hp motorla kesinlikle alınır.

x350 - x358 modellerdeki motorların özellikleri (x350 2002-2006 x358 2007-2009 modeldir - x358 daha kalitelidir çünkü ciddi bir makyaj gördü)

2,7 d = psa temelli. rr grubunda da kullanıldı. zorlamaya gelmez. krankı kırar. sandık motor ile çözülür. sakin kulanılacaksa ve motor aşınmamışsa alınır. özellikle x358 de elden geçirildi ama dikkatli olunmalı.

3,0 v6 = tam bir eşşek motordur. bunu bozabilmek çok zordur. 240 hp atmosferik ve zevklidir. en tercih edilmesi gereken motordur. KM bakılmaksızın alınır binilir. LPG uyumu %0 dır. benzinle binilmeli.

3,5 v8 = gelmiş geçmiş en karmaşık motorlardan biridir. v8 olmasına aldanılmasın 3.0 v6 ayarında gider ama 2 katı yakar. v6 kadar da sağlam değildir.

4,0 v8 = 300 hp olup en sağlam motor budur aslında ama piyasada pek yok. ciddi tüketir ama sorunsuzdur hatta şiir gibi bir v8 dir. sesi çalışması paramız olsa da alsak dedirtir. LPG uyumu vardır ama yazık olur.

4,0 v8 supercharged = 400 hp dir. çok sağlamdır. türkiyede hiç görmedim.

ben temiz bir 3.0 v6 x358 bulsam düşünürüm. x350 bana çok yavan geliyor. ama x358 cidden hoş. bu arada fotojenik bir araba değil bunlar. fotograflar çok cılız kalıyor.

F-pace tabiri caizse ucuz velardır. jaguarla pek alakası yok. paranız velara yetmiyor ama evoque da ufak geliyorsa bunu alın demişler resmen.

f -pace şuan ciddi ucuz kaldı. sebebi jaguar şaun sıfır araba satmıyor. 2027 de ciddi bir lansmanla tekrar başlayacak. bentley benzeri bir yere ulaşmak istiyorlar. elde kalan jaguarlar klasiklesebilir. hiçbir zaman al-sat arabası olmadı. meraklısı aldı bindi. benim gibi. benim satmak isteğim daha üst bir araç almak içindir (cayenne rr sport g serisi vs)

f pace düşünenler

son hatırlatmalarım

-araç kasa şase olarak çok düzgün

-2.0 d motorlar eski dizeller gibi çok sağlam değil ( tüm markalar bozdu zaten kaliteyi)

-en fazla sandık motor alınması gereki oda max 500 bin tl tutar

-şuan 2.5 milyonum olsa ve suv alacak olsam 2 milyona kadar kazasız bir f pace alırım. motoru bozulsa bile yaptırır binerim. bu paraları millet australe 3008 e cupraya falan veriyor. şaka gibi.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.