Şimdi Ara

Şartlı geçme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.890
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Bir dersim dc düştü ortalamam 2nin üzerinde ama kaldı olarak gözüküyor şartlı geçmem gerekmiyor mu
    Ne yapabilirim
    Lütfen yardım edin bu ders kalırsa seneye 1 ders alamayacağım

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Şartlı Geçme: Kapsamlı Bir Kılavuz

Şartlı Geçme Nedir?

Şartlı geçme, bir öğrencinin akademik performansı belirli koşulları karşılaması durumunda bir sonraki sınıfa geçmesine izin veren bir sistemdir. Bu koşullar genellikle belirli bir not ortalaması veya belirli derslerde başarılı olmak şeklinde belirlenir.

Üniversitelerde Şartlı Geçme

Üniversitelerde, şartlı geçme tipik olarak aşağıdaki durumlarda uygulanır:

• Bir öğrenci, not ortalaması istenen seviyenin altına düştüğünde ancak belirli derslerde başarılı olduğunda.
    • Bir öğrenci, akademik yetersizlikler nedeniyle akademik denetim altındayken.

Şartlı Geçme Nasıl Olur?

Şartlı geçme şartları üniversiteden üniversiteye değişmekle birlikte genel olarak şu adımları içerir:

• Koşulların Belirlenmesi: Üniversite, şartlı geçme için gerekli not ortalaması ve ders başarı koşullarını belirler.
    • Öğrenciye Bildirim: Öğrenci, şartlı geçme statüsü hakkında bilgilendirilir.
    • Koşulların Karşılanması: Öğrenci, belirtilen koşulları bir sonraki dönemde karşılamalıdır.
    • Geçiş Yapma: Öğrenci, koşulları karşılarsa bir sonraki sınıfa geçer. Karşılamazsa, akademik denetim altında tutulabilir veya üniversiteden ayrılabilir.

Sonuç

Şartlı geçme, öğrencilerin akademik zorluklarla karşılaştıklarında bir sonraki sınıfa geçmelerine yardımcı olabilecek bir sistemdir. Ancak, öğrencilerin şartlı geçme koşullarını dikkatlice anlamaları ve karşılamak için gerekli adımları atmaları çok önemlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Derslerin dc dd olarak kalır. Mezun olurken ortalaman 2’nin üzerindeyse mezun olursun. Takma bu kadar. Başka soru varsa da sor.

Edit: Şartlı geçmek sene veya dönem sonunda olmaz. Üni biterken olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Milfka -- 16 Temmuz 2019; 13:21:46 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Milfka

Derslerin dc dd olarak kalır. Mezun olurken ortalaman 2’nin üzerindeyse mezun olursun. Takma bu kadar. Başka soru varsa da sor.

Edit: Şartlı geçmek sene veya dönem sonunda olmaz. Üni biterken olur.
    Ama sistemde ders sonuçlandırıldı kaldı yazıyor
    Ortalamam 2 nin üzerinde

Seneye bu dersi tekrar almak zorunda değil miyim eğer bunu alırsam 1 ders alamiyorum tek ders yüzünden okulum uzuyor

• Birader. 4 dersim kalmıştı farklı sınıflardan. birini yaz okulunda verdim. 1’ini alttan alıp da verdim. Kaldı iki ders. Biri ff biri dd idi. Ortalamam 3’tü. Ben o ff için tek ders sınavına girebildim. Yani bu ne demek? Sistemde o dersten kaldın gözükse de şartlı olarak geçebiliyosun mezun oluyosun demek.

• devamsızlıktan ya da uygulamadan kalmadıysan eğer dersi almana gerek yok seneye kendi derslerini alırsın ve kaldıgın dersin sınavlarına girerek geçer not aldıgında dersten geçersin.

İmla*

• Ben mi yanlış biliyorum diye düşünüp sisteme yeniden girdim, DC şartlı geçer, kalmaz, yanlış bakmışsınızdır. Tabi belli bir ortalama üstünde olması lazım, belki sizin üniversite şartlı geçme notunu 2.50 falan yapmıştır, bakmak lazım.
    Şartlı geçme

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Dersi almadan nasıl sınavlarına girecek Kaldığı dersleri alması lazım sınavlara yeniden girmek istiyorsa, gerçi kalmadığı dersleri bile alabilir not yükseltme yapmak istiyorsa. Kısaca dersi almadan sınavlara giremezsin, dersi alırsın ama derslere gitmezsin, yoklamadan muaf olursun ( devamsızlıktan kalmadıysa) farklı konular bunlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: wearesorryserver

Ben mi yanlış biliyorum diye düşünüp sisteme yeniden girdim, DC şartlı geçer, kalmaz, yanlış bakmışsınızdır. Tabi belli bir ortalama üstünde olması lazım, belki sizin üniversite şartlı geçme notunu 2.50 falan yapmıştır, bakmak lazım.
    Şartlı geçme

Sordum 2 üzeri şartlı geçer dediler ortalamam 2.4 şu an ama kaldı yazıyor

• Okuldan okula değişir o. Yönetmelikten şartın ne olduğuna bak. Her üniversitenin koşulu aynı değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: retles

Yönetmelikte de 2 yazıyor neden böyle oldu :/
    öğrenci işlerini arayıp sor, veya danışmanı ara
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.