Şimdi Ara

Şarjlı Piller Hakkında Her Şey (772. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17.661
Cevap
366
Favori
1.943.718
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
24 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 770771772773774
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • bipekkan B kullanıcısına yanıt
    Hocam asagidaki bebek telsizine en uygun pil hangisi olur? İcinden cikanlarin resmini de attim. Daha once Panasonic Eneloop taktim normal olandan ama hem icindeki pil kadar verimli olmadi hem de 1 seneyi bulmadan pillerin kapasitesi yariya dustu Zaten gp dir varta dir falan onlarla hic calismiyor. Buna uygun pil Eneloop Lite midir acaba? Ya da baska tavsiyeniz var mi?





     Şarjlı Piller Hakkında Her Şey





     Şarjlı Piller Hakkında Her Şey


    EKLEME: Hocam içindeki pilleri harici şarj ettim ve o şekilde deneyince çok daha uzun gitti. Sanırım Telsiz'in şarj aleti belli bir voltaja kadar şarj edip tam doldurmadan kesiyor şarjı öyle midir?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi freefalcon -- 16 Ekim 2017; 13:37:30 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • değerli arkadaşlar, bu şarj kitini alayım mı? sadece burun kıl kesme makinesi için :))

    20 tl uygulamada al indirimi vardı, aldım gitti :) teşekkürler, daha önceki değerli yazılarınız için.
    https://urun.gittigidiyor.com/supermarket/panasonic-eneloop-tam-otomatik-akilli-sarj-cihazi-4x-aa-2100-kez-sarjli-pil-piller-made-in-japan-306664099?pkw=&pmt=&sc_gcsp=gg&ggmktg=PaidSearch*PLA*295496007*40188029493*184454344450*%7btype%7d*306664099*aud-347564256362:pla-286989384646&gclid=CjwKCAjwjozPBRAqEiwA6xTOYMjmOp8caDU4ufzz0VFRa9WydzlxhGNiBzL0odIAo2c0zxgtEzrPVxoChQUQAvD_BwE&gclsrc=aw.ds&mpch=ads&scxid=14489-145818-2357-0



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sunshines35 -- 15 Ekim 2017; 20:27:49 >
  • Merhabalar,

    Geçen sene aldığım 12 adet Led Muma, daha iyi aydınlatmaları için NiZn piller almıştım, oldukça da memnundum. Geçenlerde TV'mi değiştirdim. Yeni TV'min kumandasının frekansı Led Mumların frekansı ile çakışıyor ne zaman TVyi açsam mumlar da yanıyor doğal olarak 2-3 hafta giden piller maksimum 1 hafta gidiyor. Bu nedenle ilgilenen olursa, son derece iyi durumdaki;

    30 Adet AA NiZn
    14 Adet AAA Nizn pili
    ve 2 adet 4'lü şarj cihazlarını, ilgilenen olursa satmak isterim.
  • el feneri için 18650 pil tavsiye edebilecek var mı?
  • derbentkoylu D kullanıcısına yanıt
    Şarj cihazından memnun musunuz? GP Recyko ve birkaç tane Samsung 18650 pilim var. Bu cihazı almayı düşünüyorum. Tavsiye eder misiniz?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: atomcu

    Şarj cihazından memnun musunuz? GP Recyko ve birkaç tane Samsung 18650 pilim var. Bu cihazı almayı düşünüyorum. Tavsiye eder misiniz?

    Yazıp yazmamakta düşündüm etik olurmu diye ama yazayım karar sizin olsun,Bu cihaz tüm pilleri otomatik olarak şarj eder,ne eksik ne fazla polarite ,fazla akım,ısınma vs korumaları vardır.Tek eksigi deşarj fonksiyonu yoktur.Bunun dışında taktığınız pilleri cinsine göre tanır gerekli voltajı uygulayarak şarj eder,dolan pil için akımı keser hepsi dolduğunda da ALL yazarak hepsinin dolduğunu çıkarabileceğinizi belirtir.

    Lifepo4 piliniz varsa onu da tanıyarak akımı ona göre ayarlar,bu özellik bir çok cihazda bulunmaz Yeni tip Duracel ,Enelop Ladda gibi kaliteli Ni-Mn ve eski Ni-Cd tüm AA ve AAA pillerin şarjında da tek yapacağınız kanala taktığınız pilin tanınması bir iki sn içinde makine tarafından otomatik yapılacaktır bu işlem yapıldığında sağ tarafta Dv-dt özelliğinin aktif olduğu hakkındaki ekran ışığının yanmasını kontrol ediniz .Birde yandaki üst anahtardan akımı 375 mA düşürerek yavaş şarj etmenizi pillerinizin ömrü açısından öneririm şarj bitince kendisi duracaktır.
    Nitecore Digicharger D4 EU-kendi internet sitesinden de özelliklerini inceleyebilirsiniz.Piyasada orjinal olmayanları var alırken dikkatli alınız üzerindeki etiketi kazıyınca çıkan kontrol numarası ile orjinallik testi ve onaması yapılabilir.

    Benim sigarayı bırakma nedeni ile bir-iki ay önce aldığım orjinalliği test edilmiş bir tanesini sattığım bir ilan forumun ikinci el kısmında mevcut.(Etikliği bu açıdan düşünmüştüm)..
    Şimdiden kolay gelsin..Ama söylemeden de duramayacağım 18650 ler sigara içinse size benim gibi bırakın gitsin.inanın çok zor değil ama inat etmek önemli sevgiler&Saygılar..
  • derin07 D kullanıcısına yanıt
    Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim. Buraya yazdıktan sonra da araştırdım. Çok hoşuma giden bir şarj aleti. Piyasadaki en iyi şarj aletlerinden sanırım. İnternetten orijinal bandrollü olduğunu ifade eden bir yerden aldım. Bakalım gerçekten dediği gibi mi gelecek. 18650 pilleri ise dizüstü bataryasından çıkardım. Sağlam duruyorlar. Daha tam test edemedim. Pilleri kullanma amacım elektronik sigara değil. Evde iki tane 18650 pil ile çalışan el feneri var. Aslında 3 adet AAA pil ile de çalışıyor ama tabi 18650 de olduğu gibi verimli olmuyor. Tekrardan bilgileriniz için çok teşekkür ederim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • merhaba dostlar elimde 18650 iki tane pil var lg 3000 mah. bu yaz boyunca pilleri kullanmadim piller ilk once 0.7v deger verirken sarj sirasinda ise full gozukuyordu. daha sonra 0v ve sarj sirasinda hata vermeye basladi. sanirim bu pilleri uyandirmanin yontemi varmis. 9v bagladim bir kac saniye tuttum. zararli olabilir diye cok ugrasmadim ne yapmayi onerirsiniz. genel olarak arduino projelerinde kullaniyordum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Radical Brain -- 24 Ekim 2017; 23:13:10 >
  • Duracell Şarj edilebilir 2500 mAh Turbo pilleri çocukların oyuncaklarında kullanabilirmiyim?bu pilleri önerebilirmisiniz?n11 den 20 tane almayı düşünüyorum.aynı şekilde sarj cihazı olarak da Duracell CEF14 ü almayı düşünüyorum.yorumunuz nedir acaba?aynı anda 4 tane aa pili dolduruyor değilmi bu sarj cihazı?ve ne kadar sürede dolduruyor?45 dakika yazmışlar ama doğrumudur bu değerler?
  • Merhaba,

    Tahmin ediyorum 3 sene civarı oldu. Gigaset kablosuz telefon cihazının ahize kısmında kullanılmak üzere pil tavsiyesi istemiştim. İki ayrı numaraya ait üç adet el ahizesi var evde. Sonuçta bunlardan ikisi çok seyrek kullanılıyor. Seyrek kullanılan iki el cihazı sürekli cihazın şarj ünitesi üzerinde şarjda duruyorlar. Ve pil ömürleri 9 ay civarı oluyor. Kullanılan cihazdaki pil ömrü ise, daha uzun. (Süresini takip edemedim)

    Sonuç olarak anladığım şu ki, tam deşarj olmayınca piller çabuk ömrünü tamamlıyor. Hemen o zaman için bipekkan arkadaşın tavsiye verdiği pilleri de söyleyeyim:

    Duracell, Recargeable (Precharged) Duralock ibareleri bulunan iki adet AAA pil kullanıyor cihazlar. (Yeşil renk hakim ve üstü altın yaldız rengi, arada siyah bant var.)

    Aklıma yatmayan nokta şu ki, pil ambalajında 5 yıl ömür yazıyor. Veya 400 şarj diye de sitesinde yazıyor. Ama tam dejarj edilmezse bu süre geçerli, değil demiyor. Nitekim 9 ay desek, 270 gün idare ediyor. Ve kullanım şekli de cihaz diyelim ortalama ayda 5-6-7 defa yerinden alınıp çoğu 1 dakikanın altında görüşme yapılıyor. (Çünkü aynı numara salondaki el cihazından yoğun kullanılıyor. Ve diğer numaraya ait tek el cihazı da hiç aktif kullanılmıyor.)

    Bu durumda önerisi olan var mıdır? Söz gelişi Vartanın üzerinde dect telefon amblemi olan bir modeli var ve o daha uuzun ömürlü olabilir mi?

    (Hatta başta telefonda sorun var sanmıştım ama sorun pillerdeymiş. İlk geldiğindeki orijinal pilleri daha uzun ömürlü olmuştu.)


    Edit: Kullanılan cihazlar:

    Gigaset C610IP (Tek ahize)
    Gigaset A400 (Çift ahize)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mobidik -- 25 Ekim 2017; 15:31:40 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Radical Brain

    merhaba dostlar elimde 18650 iki tane pil var lg 3000 mah. bu yaz boyunca pilleri kullanmadim piller ilk once 0.7v deger verirken sarj sirasinda ise full gozukuyordu. daha sonra 0v ve sarj sirasinda hata vermeye basladi. sanirim bu pilleri uyandirmanin yontemi varmis. 9v bagladim bir kac saniye tuttum. zararli olabilir diye cok ugrasmadim ne yapmayi onerirsiniz. genel olarak arduino projelerinde kullaniyordum.

    anladigim kadariyla bu piller olu ve ugrasmaya degmez. 40 lira icin risk yasanmaz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ztalan

    el feneri için 18650 pil tavsiye edebilecek var mı?

    Türkiye'de uygun fiyatlı koruma devreli pil bulamayacağınız için, Sanyo NCR18650GA 3400mah 10A yada Panasonic NCR18650B 3400mah 6.7A tavsiye ederim.
  • volkanbirol V kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ettim, siparişi verdim fenerden önce elimde olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar hepinize merhaba. Elimde 2 tane pil şarj cihazı ve 2 tanede şarjlı pil var.



    Cihazlar; GP AR02 ve GP s360



    Piller; Gp 1300 HR6 ve Gp 2700 HR6



    Elimde ki bu ürünlerden hangileri hangisiyle uyumlu, pil şarj cihazları iş yapar mı, ve bu cihazlar sadece tek bir tane pili şarj eder mi yoksa 2 tane mi takmak lazım yardımcı olur musunuz?



    Ve birde gerekliyse yeni bir pil şarj cihazı alabilir önerebileceğiniz bir model var mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TinyAngel

    Arkadaşlar hepinize merhaba. Elimde 2 tane pil şarj cihazı ve 2 tanede şarjlı pil var.



    Cihazlar; GP AR02 ve GP s360



    Piller; Gp 1300 HR6 ve Gp 2700 HR6



    Elimde ki bu ürünlerden hangileri hangisiyle uyumlu, pil şarj cihazları iş yapar mı, ve bu cihazlar sadece tek bir tane pili şarj eder mi yoksa 2 tane mi takmak lazım yardımcı olur musunuz?



    Ve birde gerekliyse yeni bir pil şarj cihazı alabilir önerebileceğiniz bir model var mı?

    @TinyAngel,
    GP AR02 cihazınız max 220 mA şarj akımlı ve her bir kanalı müstakil şarj yapabilen 2' li şarj yuvası olan AA/AAA Ni-Mhd pilleri şarj eden bir cihaz.
    Diğeri ise max şarj akımı 160 mA şarj akımlı ve yine her bir kanalı müstakil şarj yapabilen 2' li şarj yuvası olan AA/AAA Ni-Mhd pilleri şarj eden bir cihaz.
    Her 2 cihazda max.2000-2100 mA' e kadar olan yeni nesil pillerin şarjına uygun cihazlar.
    Bence sorununuz cihazlar değil piller. Eğer 1300 mA lik pilleriniz çok çok eski tip değilde LSD (Low Self Discharge)tip ise her 2 şarj cihazıda uygun. GP 2700 lükler std tip ise o piller çoktan devre dışı(Ölmüş) kalmıştır. Eğer yeni nesil ise yani RecYko+ serisi ise enerjiyi uzun süre saklama gibi bir özelliği olsa bile, şahsen almam.Ya 2100 mA likleri tercih ederim yada eneloop yada duracell duralock
    serisi alırım. 2700 yada 2500 mA piller için GP AR02 cihazınız sınırda uygundur ortalama şarj süresi 12-14 saat olur. Diğer şarj cihazınız ise şarj süresini 19-22 saatte tamamlar ancak pratik anlamda bu kadar uzun süre kesinlikle uygun değildir. Bence F/P anlamında ve pilin çok uzun süre hem kullanımı hemde ömür anlamında kapasite tercihi yapacaksanız 2000-2100 mA pilleri tercih edin. Duracell ve eneloop larda 2500 mA civarına kadar çıkabilirsiniz ancak şarj döngüsünün pratikte 300-350 defaya düştüğünüde dikkate alın.(Firma katalogları 500 defa der ama bu çok uygun laboratuar ortamlarında bulunan ortalama bir değerdir)Kısaca ne kadar yüksek kapasite o kadar düşük şarj döndüsü ve dolayısıyla daha düşük kullanım ömrü demektir.Tercih sizin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Radical Brain

    merhaba dostlar elimde 18650 iki tane pil var lg 3000 mah. bu yaz boyunca pilleri kullanmadim piller ilk once 0.7v deger verirken sarj sirasinda ise full gozukuyordu. daha sonra 0v ve sarj sirasinda hata vermeye basladi. sanirim bu pilleri uyandirmanin yontemi varmis. 9v bagladim bir kac saniye tuttum. zararli olabilir diye cok ugrasmadim ne yapmayi onerirsiniz. genel olarak arduino projelerinde kullaniyordum.

    @Radical Brain,
    Volkan bey gerekeni söylemiş.Bir ufak ilave yapayım. Elinizdeki 18650 tip Piller Li-Ion tiptir. Kullanım sırasında hücre voltajları asla 2.8 Volt altına düşürülmemelidir.Asla ortam sıcaklığı (20 oC) üstünde kullanılmamalıdır. Bu piller sıcaklığı sevmediği gibi ortam sıcaklığında bile ömründen ufak ufak yer. Ni-Mhd Hatta Ni-Cd piller bir takım yöntemlerle uyandırma yapılabilir ancak Li-Ion ve Li-Po piller Asla Uyandırılamaz. Uyandırılmaya çalışılırsa ve özellikle 4.2 Volt üstü şarj voltajı uygulanırsa şisme ve patlama riski çok yüksektir. Li-Ion batarya ölmüşse ölmüştür ve şahsen hiç sevmediğim ama zorunlu olarak kullandığım en sevimsiz pildir.Şunu unutmayın Li-Ion batarya yani pil bir nakliye uçağının düşmesine neden olmuş bir pil çeşidir ve bu olay üzerinede bireysel taşıma dışında pilin uçakla nakli yasaklanmıştır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Radical Brain


    quote:

    Orijinalden alıntı: Radical Brain

    merhaba dostlar elimde 18650 iki tane pil var lg 3000 mah. bu yaz boyunca pilleri kullanmadim piller ilk once 0.7v deger verirken sarj sirasinda ise full gozukuyordu. daha sonra 0v ve sarj sirasinda hata vermeye basladi. sanirim bu pilleri uyandirmanin yontemi varmis. 9v bagladim bir kac saniye tuttum. zararli olabilir diye cok ugrasmadim ne yapmayi onerirsiniz. genel olarak arduino projelerinde kullaniyordum.

    anladigim kadariyla bu piller olu ve ugrasmaya degmez. 40 lira icin risk yasanmaz.

    Merhaba, Sayın @bipekkan gerekli açıklamayı yapmış. Evet 40 lira için patlama riskine değmez, kimyasal yapısı tamamen bozulmamış ise Xtar gibi 0V şarj ile şarja başlama özelliğine sahip cihazlar ile pilleri tekrar şarj edebilirsiniz. Daha önce 0.5V'a düşmüş ve 15-20 gün şarj edilememiş 18650 pilleri Xtar tekrar şarj ederek kullanılabilir duruma getirdim ama 6 ay çok uzun bir süre pili şarj edebilseniz bile kapasite olarak çok düşmüştür. Aynı pili Nitecore şarj cihazları görmedi yada D4 modeli gibi voltajı düşük olduğu için Ni-Mh pil olarak tanıdı şarj etmeye çalıştı. Ama ama multimetre cihazının bile değer ölçmediği tamamen 0V volt olan pilleri hiçbir şekilde şarj edemedim. Pilleri uzun süre kullanmayacaksanız fabrika çıkış voltajı olan 3.55-3.6V civarında şarj edip bırakınız. 3.2V altına her düştüğünde pillerin kapasitesi ufak ufak düşmeye başlayacaktır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi volkanbirol -- 30 Ekim 2017; 18:21:57 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mobidik


    Merhaba,

    Tahmin ediyorum 3 sene civarı oldu. Gigaset kablosuz telefon cihazının ahize kısmında kullanılmak üzere pil tavsiyesi istemiştim. İki ayrı numaraya ait üç adet el ahizesi var evde. Sonuçta bunlardan ikisi çok seyrek kullanılıyor. Seyrek kullanılan iki el cihazı sürekli cihazın şarj ünitesi üzerinde şarjda duruyorlar. Ve pil ömürleri 9 ay civarı oluyor. Kullanılan cihazdaki pil ömrü ise, daha uzun. (Süresini takip edemedim)

    Sonuç olarak anladığım şu ki, tam deşarj olmayınca piller çabuk ömrünü tamamlıyor. Hemen o zaman için bipekkan arkadaşın tavsiye verdiği pilleri de söyleyeyim:

    Duracell, Recargeable (Precharged) Duralock ibareleri bulunan iki adet AAA pil kullanıyor cihazlar. (Yeşil renk hakim ve üstü altın yaldız rengi, arada siyah bant var.)

    Aklıma yatmayan nokta şu ki, pil ambalajında 5 yıl ömür yazıyor. Veya 400 şarj diye de sitesinde yazıyor. Ama tam dejarj edilmezse bu süre geçerli, değil demiyor. Nitekim 9 ay desek, 270 gün idare ediyor. Ve kullanım şekli de cihaz diyelim ortalama ayda 5-6-7 defa yerinden alınıp çoğu 1 dakikanın altında görüşme yapılıyor. (Çünkü aynı numara salondaki el cihazından yoğun kullanılıyor. Ve diğer numaraya ait tek el cihazı da hiç aktif kullanılmıyor.)

    Bu durumda önerisi olan var mıdır? Söz gelişi Vartanın üzerinde dect telefon amblemi olan bir modeli var ve o daha uuzun ömürlü olabilir mi?

    (Hatta başta telefonda sorun var sanmıştım ama sorun pillerdeymiş. İlk geldiğindeki orijinal pilleri daha uzun ömürlü olmuştu.)


    Edit: Kullanılan cihazlar:

    Gigaset C610IP (Tek ahize)
    Gigaset A400 (Çift ahize)


    Merhaba, Sayın bipekkan'ın söylediği gibi ''Ne kadar yüksek kapasite o kadar düşük şarj döngüsü ve dolayısıyla daha düşük kullanım ömrü demektir.Tercih sizin.''

    Pil olayında gerek şarj sayısı gerek kapasite olarak düz mantıkla düşünülemez kimyasal ve fiziksel birçok etken vardır. Yani şarjlı pilde 2+2=4 denilemez.

    Ayrıca piller cihaz içinde bağımsız olarak şarj olmadığı için kaliteli bir harici şarj cihazı ile şarj edilen pil kadar verimli olmaz bu yüzden vaad edilen şarj sayısına yakın bir verim alamazsınız. Varta vs. Çin malı pillere hiç bulaşmayın büyük ihtimalle aldığınzda ömrü bitmiş yada bitmek üzere olacaktır. Bu tür cihazlar için genelde 500-550mah piller uygundur. 550mah Eneloop pil uygun fiyatlı olarak Türkiye'de yok, yurt dışından sipariş verseniz gümrüğe takılma ihtimali %75. 2100 şarja kadar ömürlü min. 750mah piller bu cihazlar için uygundur ancak pahalı olduğu için yine Eneloop üretimi IKEA 500mah 1500 şarj pilleri tavsiye ederim ve mümkün olduğu kadar kullanımınıza göre her gün yada gün aşırı şarj etmek, sürekli şarjda bırakmamanız pil ömrünü uzatacaktır.

    Saygılarımla

    https://www.ikea.com.tr/urun-katalogu/aydinlatma/aydinlatma-aksesuarlari/30303883/ladda-sarj-edilebilir-pil.aspx
    https://www.ixbt.com/live/rimlyanin/akkumulyatory-ikea-ladda-aaa-500mach-30303883-nimh-12v-test-na-skyrc-mc3000.html Şarjlı Piller Hakkında Her Şey
     Şarjlı Piller Hakkında Her Şey



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi volkanbirol -- 30 Ekim 2017; 18:20:0 >
  • Ayrıntılı yanıt için teşekkür ederim volkanbirol Bey.

    Doğru bilgi alabilmek için bu başlığa yazmam gerektiğinde yanılmamışım. Piller özel ilgi alanımda olmasa dahi, bipekkan Bey'in burada yıllardır kendi deneyim ve bilgilerini aktardığı aklımdaydı çünkü zaten.

    Sorunu şu an şöyle yorumladım. Ürünün ambalajının oluşturduğu algı, bu konuda yeterince bilgili olmayanlar için yüksek beklenti veriyor ve yanıltıcı oluyor. Bunun haksız rekabete girdiği düşüncesi de oluştu şu an bende. Elbet farklı bir bakış açısı sunulursa, yanlış düşündüğümü de kabul edebilirim. Ancak durum şu ki, ben o pillerin ambalajına baktığım zaman "ooo ne güzel, cihaza takınca 5 yıl ve üzerinde bir kullanım sağlarım" düşüncesi oluşmuştu bende. Belki 6-7 yıl yeni pil ihtiyacı duymayacaktım. Çünkü 400 şarj deşarj da gerçekleşmeyecekti az kullanımda oldukları için.

    İlk satın aldığım dönemlerde pillerin yeni teknoloji ürünü olması bilgisi de vardı ve bu da beklentimi yükseltmişti. Şundan dolayı. Ben epey geçmiş zaman önce bir dijital fotoğraf makinesi almıştım ve nedense eski hevesim kalmadığı için pek kullanmadım. Ona GP ReCyko pil takmıştım. Kullanmadığım cihazda bir seneden fazla süre sonra baktığımda hala pillerin epeyce şarjlı olduğunu görünce (ki elbette o şarj ünitesi üzerinde durmuyordu) yeni nesil pil ifadesine gereğinden fazla anlam yüklemişim. (ŞU an aklıma gelince GP pilleri makinadan çıkardım ve şarj oluyorlar yıllar sonra.)

    Hatta şu an aklımdan geçiyor yine, cihazları şarj ünitesi üzerinde tutmadan GP piller ile kullansam, benzer sonuç elde edebilir miyim şeklinde. (Tam deşarj pil ömrünü düşürür mü ReCyko'larda bilemiyorum çünkü. Yarıdan aşağı inince şarj ederim ki, ihtiyaç olduğunda kullanımı aksamasın. Ve Fotoğraf makinasında belki güç tam kesiliyordu ancak kablosuz el telefonunda sanırım baz ile iletişimden dolayı sürekli enerji düşüşü yaşanıyordur.) Bu konularda çok bilgili olmadığım için böyle yazdım ve belki bir uyarı gelir böyle bir denemeyi boş yere yapmam diye. (Uzun süre bekler denirse Sürekli şarj aparatına koymadan kullanabileceğim bir pil de işime yarayabilir. Maksat, birkaç yıl gitsin. (Çünkü iki gün şarja koymazsan DuraCell, Duralock pil dibe yaklaşıyor ve biri arasa konuşma kesiliyor.)

    Bu arada bipekkan beyin yukarıdaki yazısını okudum ve 20 derece üzerindeki oda sıcaklığı da olumsuz etki yaratıyormuş.


    Arayışıma uygun bir başka öneri gelmezse, tavsiyedeki iki pil için de madem gümrük sorunu yaşanıyor. Yine söz konusu aynı DuraCell pilleri beklentimi daha düşük tutarak satın alacağım sanırım. Ancak ambalajın yanıltıcı olduğu fikri bende halen sabit.

    İlgi için teşekkür ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mobidik -- 30 Ekim 2017; 20:54:28 >
  • 18650 pillerle usb tester üzerinden bir denem yaptım.

    denememde asus zenpower 10050mah olduğunu iddaa eden powerbank 1 amper çeken direnç ile

    31.212 wh ve 6223 mah deger verdi.içinde 3 tane pil var.

    diğer test aracımda panasonic 3400 mah olan pillerden 8 adet kullandım.1 amper çeken direnç ile

    73.416wh 13980 mah değer verdi.

    pillerin ilk voltajı 4.15 de başladı 3.00 volt olunca devreyi kapattım.benim öğrenmek istediğim her bir pilin yaklaşık performansına bakarsak hangisi daha kaliteli? ayrıca burada pillerin kalitesini belirlerken wh mı yoksa mah mı kriterimiz?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozzyken -- 30 Ekim 2017; 23:23:25 >
  • 
Sayfa: önceki 770771772773774
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.