Şimdi Ara

Şarjlı Piller Hakkında Her Şey (171. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17.661
Cevap
366
Favori
1.943.639
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
24 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 169170171172173
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • şimdi tekrar söktüm laptopun bataryasını ama yanlış bilgi vermişim içinde 11 değilde 8 pil varmışmaalesef pillerin üzerinde voltaj amper bilgileri yok

     Şarjlı Piller Hakkında Her Şey


     Şarjlı Piller Hakkında Her Şey


     Şarjlı Piller Hakkında Her Şey
  • bu gün laptopun bataryasında bir gariplik oldu önce laptopu hiç açmıyorken bu gün nasıl oldu bilmiyorum açtı iki dk çalıştırdı kapandı sonra bir daha denedim yine aynı. daha sonra ise hiç açmadı sarı ışık yanıp sönüyordu.bu bataryayı nasıl deşarj edebiliriz.söküp takınca korktu benden batarya



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sony kamera -- 28 Kasım 2009; 18:52:11 >
  • Bu Batarya Kaç yıllık? Eğer sizin kullanmanız 18 aydan fazla ise......... Olay bitmiştir. Li-Ion bataryaları bu süreden sonra kurtarmak veya canlandırmak teknik olarak mümkün değil. Bugün Konuya biraz el attım. Laptop bataryaları daha doğrusu cep telefon pil ve benzeri Li-Ion piller için hiçte iç açıcı haberlerim yok. En baştaki 2. cümlem Bu hayırsız haberlerden biri....
    quote:

    Orijinalden alıntı: sony kamera

    bu gün laptopun bataryasında bir gariplik oldu önce laptopu hiç açmıyorken bu gün nasıl oldu bilmiyorum açtı iki dk çalıştırdı kapandı sonra bir daha denedim yine aynı. daha sonra ise hiç açmadı sarı ışık yanıp sönüyordu.bu bataryayı nasıl deşarj edebiliriz.söküp takınca korktu benden batarya
  • toshiba L10 modeller biliyorsun öğretmen kampanyası olduğunda alınmış bir ürün en az dört yıllık tır tam bilmiyorum.benim amacım canlandırmak değil içindeki pilleri yenilemek sizce bu pillerin her biri kaç v dur.
  • GP Recyco pillerim var bunlar için en ucuz şarj cihazı hangisi?
  • @sony kamera,
    Bizim Masa üstü PC dün akşam birden çöktü. 3 HD' den sadece İşletim sisteminin bulunduğu bölüm şu ana kadar kör topal çalışıyor. Diğerlerinde boot sector hatasından ne yazılabiliyor nede okunabiliyor. Bu nedenle dünden beri Mynet serverleri üzerinde bulunan yedeklerimi DVD' ye çektim. Anlaşılan o ki 11 yıldır kullandığım 98' e veda edip XP' ye geçecez.
    Sorunuza gelince, Şu an piyasada AA tip olsun diğer tiplerde Li-Ion pil bulmak adeta imkansız.(Ankara için) Bir an bulduğunuzu düşünsek bile Genel prensip olarak %20 töleransı ile Fb. imalat tarihinde itibaren pilin ömrü kullanılsın yada kullanılmasın max. ömür 18 ay civarında. Tüm yabancı kaynakların ortak olarak birleştikleri nokta şu. Laptopların en nazik, yumuşak karnı bataryalar. Li-Ion pil kullanılması hafiflik ve ayni hacimde 3-3.5 kat güç verebilmesi açısından normal. Ancak hiç bir üretici ve satıcı bu durumu Tüketiciye anlatmıyor. Diz üstü PC' ye 1-4 yıl arası garanti verilebilirken yurt dışında pil için verilen garanti max. bir yıl.
    Şu an özellikle HP' de servislerde 12-15 ay arasında ortaya çıkan pil arızası nedeniyle bir hayli sıkıntı yaşanıyor. TR' de herşey min. 2 yıl garantili olduğu için laptop pillerinin çoğu gümlemiş durumda ve garantiden 2 aydır pil bekleyenler var tanıdıklarımın içinde. İşin berbat tarafı yedek pil barındırmakta, bu şartlar altında mantıklı ve sağlıklı değil. Bir iki kaynakta PC' yi şehir şebekesinden kullanırken pilleri şarj edip bir kapalı naylon kılıf içinde buzdolabının normal raflarında tutarsanız pil ömrünü 2.5 yıla kadar çıkarılabileceğini okudum (Dondurmamak şartıyla) Bu nedenle bayram öncesi 2. bir UPS aldım, 1000 Wattlık ve pili tarif edildiği şekilde buzdolabına koyarak elk. kesintilerinde UPS' den faydalanıyorum şimdilik. Benim laptop Toshiba ve pili de 320 TL.
    Gelelim pilin Voltajına . Sorun zaten burada. Tipi ne olursa olsun bir Hücre (Göz) Li-Ion pilin anma voltajı 3.6-3.7 Volt. Yani neredeyse Ni-Mhd pile göre 3 misli gerilim (Voltaj veriyor. Bunun anlamı şu. Sizin fotografını verdiğiniz pillerin verebileceği akım 1850 mA. Bunu 3.7 V ile çarparsanız GÜÇ=6.85 Watt olur. Benzer şekilde aynı ölçekte bir NiMhd pil gücü ise 2500mAx1.2 V= 3 Watt oluyor, kısaca basit ve derine girmeden yapılan bir hesapla 2 misli güce denk geliyor ki yeni pillerde bu neredeyse 3.5 misline ulaşmış durumda.
    Patlama riskinin çok yüksek olması ve çok çabuk ısı nedeniyle bozulma prb. nedenleriyle üreticiler farklı pil arayışları içinde. Makalede bunları da konu edeceğim ama şu PC çökme işi berbat etti ortalığı....
    quote:

    Orijinalden alıntı: sony kamera

    toshiba L10 modeller biliyorsun öğretmen kampanyası olduğunda alınmış bir ürün en az dört yıllık tır tam bilmiyorum.benim amacım canlandırmak değil içindeki pilleri yenilemek sizce bu pillerin her biri kaç v dur.
  • Bu sayfanın en üstünde 6-7 cihazın incelemesi var. Şarj cihazlarında öncelik, ucuzluk değil, işlevini yerine getirip getirememesi önemlidir. İncelediklerimden birini veya işe yarar en ucuzunu derseniz Ataba AT-508 (15 TL civarında) alabilirsiniz. Hızlı şarjdan kaçınınız.
    quote:

    Orijinalden alıntı: :::Banner:::

    GP Recyco pillerim var bunlar için en ucuz şarj cihazı hangisi?
  • bipekkan hocam verdiğiniz değerli bilgiler için teşekkürler.bu durumda bu bataryanın laptopta da takılı durması uygunmu yoksa çöpe atalımmı. bende bir ups alsam laptop için olurmu varmı ve hangisini almalıyım.
  • @sony kamera,
    Laptop, şehir şebekesi AC ile kullanılırken, pilin laptopta takılı kalması, daha doğru bir ifade ile bataryanın sürekli şarjda kalması doğrumu?
    İşin en karanlık tarafı bu. Neredeyse bu son 10 gün netteki tüm kaynakları devirdim diyebilirim. Görüşler temel olarak 2 noktada toplanıyor.
    İlki, Batarya şarj olduktan sonra daha doğru ifade ile laptopa takılı batarya dolu ise, AC ile beslenirken laptop bataryadan beslenir dolayısıyla bataryanın laptopa takılı olmasının bir mahsuru yoktur. Tam tersine faydası var, AC kesilirse laptop bataryadan beslenerek işiniz yarıda kalmaz devam edersiniz.
    İkinci görüş ise, ki ben buna daha yakınım batarya hücrelerinin tam kimyasal yapısını öğrendikten sonra (biraz devrik oldu aldırmayın) AC ile çalışırken tam şarjlı pilin laptoptan çıkartılması ve Buzdolabında +4, +6 oC de Raflarda, tercihan kilitli naylon bir torba içinde tutulması.
    İlk görüşün doğru yanlış tarafları var. Elbette batarya tam tolu ise ana şarjın kesilerek düşük bir akımla şarjın devam ettiği (Trigle) doğrudur. Ancak Li-Ion bataryaların en hassas oldukları nokta ISI' dır. 1 oC lık ısı artışı bile bataryayı negatif olarak etkilemekte ve iç yapısındaki kimyasak reaksiyonu hızla olumsuz yönde etkilemektedir. Bu ısı artışı sadece şarj sırasında ortaya çıkan ısı ile bağımlı olmayıp ortam ısısı veya laptopun çalışlırken meydana getirdiği ısıda pili anormal bir şekilde etkilemektedir.
    Dün Komşumun birer hafta arayla alınan HP 15" Pavillion' u ile benim Toshiba 17" D300' ü 1 saatlik çalışma sonrası havalandırma delikleri önüne derece koyarak ISI testine tabi tuttuk. İlginç bir sonuçla karşılaştık. HP' de havalandırma çıkışı ısısı 43 oC, Toshiba' da 39.5 oC. Özellikle bu konuya dikkatinizi çekerim. Bendeki laptop daha büyük, 2 HD' li olmasına rağmen havalandırma ısı çıkış derecesi daha düşük. Bir de LAPTOP kelimesini DİZÜSTÜ diye çevirip, milleti bu aletleri yatakta yorgan battaniye üstünde bilinç altı kullanmaya teşvik edenleri ne yapmalı ? bilmem....Değerlendirmesi, Bu satırları okuyanlara ait .....
    Isı konusunda 5-6 kaynakta gördüğüm, asla yapılmaması gerekenler listesinde şu uyarıda var.
    "Yazın asla laptop' unuzu aracınızda kapalı ortamda bırakmayın. Bataryanızın patlamasına neden olabilirsiniz"
    Bu uyarı bile, çalışmayan ve şarjda olmayan bir laptop bataryasının yaz sıcağında kapalı bir ortamdan nasıl etkilendiğini gösteren güzel bir örnek.
    Bir dönem, hatırlarsanız orjinal olmayan cep telefon bataryalarının patlamalarını hatırlayın. Cep telefon bataryalarında en fazla 2-3 hücre kullanılır. Tabi Li-Ion pillerden. Her bir gözde gaz çıkışını sağlayan delikler vardır. Bunlar köpürme veya özensiz yapı nedeniyle tıkalı ise patlamaya neden budur. Birde bunu bir laptop bataryasını meydana getiren ve akım kapasitesini arttırılması amacıyla Seri/Paralel bağlı 7-11 arası değişen sayıdaki hücreleri düşünün. Bir de bunları bir kap içinde toplayan ve gerekli gaz tahliye delikleri olmayan yada var ama tıkalı batarya kaplarını düşünün. Adeta herbiri bir SESSİZ BOMBA....
    İşte bu nedenle, benim izlediğim yol, başlangıçta bilinçsizde olsa 2. yol oldu, tabi buzdolabı olayını son bir haftadır uyguluyorum. AC şebeke kesintilerinde de yolda kalmayayım diye gittim 1200 W Powercom marka bir UPS aldım. Birde yine geçen hafta, yılbaşından sonra gelecek KAZIK' ları bile bile sırf mobil olması gerekçesiyle VINN almıştım, her ne kadar 8 Mb hız, devasa bir YALAN' da olsa. Max. 1 Mb geçememek bir yana, ortalama 512 kB de çalışıyor, ama....bataryam şu anda buzdolabında. Bakalım bir, birbuçuk yıl daha kullanabilecekmiyim. Laptopu alalı yarın akşam tam bir yıl olacak.
    UPS(KGK) olarak dilediğiniz bir markayı seçebilirsiniz, aslında 600 W bile yeterli olabilir. Piyasada TUNÇMATİK markası ile satılan Çin malları var. Oldukça kaliteli ve fiyatlarıda ehven. 2 yıl garantili ve birebir değiştiriyorlar. Tavsiye ederim. Ben almadım, 2002 de ilk aldığım UPS, NETSTAR 1000 Watt olmuştu. Süper memnun kaldım. Ama malesef markanın arkası gelmedi. Yazlıkta kullanmak için 5000Watt Powercom Voltaj regülatörü almıştım, yine çok memnun kaldım. 15$ daha pahalı ama içini dışını bildiğim için, bulmuşken yine Powercom aldım. Pahalı bulmazsanız bu markayı da tavsiye ederim. Piyasada belki 15 ayrı marka voltaj regülatörleri ve Kesintisiz Güç Kaynakları var. Belki benim tercih ettiğim markalardan daha iyi olanları da vardır. Ancak ben denenmişin dışına çıkmayı pek düşünmeyenlerdenim.
    Elinizdeki bataryaya gelirsek. Ben olsaydım her bir hücreyi test eder ve sağlam olanları başka yerlerde kullanmak amacıyla ayırırdım. (Boru değil, her bir Hücre 3.7V) Batarya içinde, ayrıca bu bataryayı kısmen koruyan bir elektronik koruma devresi vardır (Nerelerde kullanılmaz ki?). Onu da kullanmak amacıyla atmazdım. Elbette atmayacaklarımın içinde bataryanın kabıda var. Elbet bir gün yerini bulur derdim ama hadi ben hala tamirat vb. işlerle uğraşıyorum da, sizi bilemem....
    quote:

    Orijinalden alıntı: sony kamera

    bipekkan hocam verdiğiniz değerli bilgiler için teşekkürler.bu durumda bu bataryanın laptopta da takılı durması uygunmu yoksa çöpe atalımmı. bende bir ups alsam laptop için olurmu varmı ve hangisini almalıyım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bipekkan -- 30 Kasım 2009; 12:50:47 >
  • Merhaba, benim 2 yıldır kullandığım laptopumun bataryasını 3 ayda 1 defa tamamen bitiriyorum onun dışında sürekli takılı durumda. Ayrıca sürekli netten birşeyler indirdiğim için 7 gün 24 saat açık. Şu anda bataryanın %98 ini kullanabiliyorum. Deşarj süresinden de pek bir şey kaybetmiş gibi görünmüyor. Bipekkan hocamın bahsettiği gibi hem UPS gibi görev yapıyo, veri kaybını engelliyor.
  • @avalona,
    Aslında bitirmiyorsunuz yaklaşık %80-85' i biter. Tamamen sıfırlasanız o bataryayı kaybedersiniz.
    Benim bu konuda yazdıklarım genel bilgiler. İstisnaların geneli bozmadıpı da bir gerçek. Hazır yeri gelmişken. Bataryanızın %98' ni kullanabilmeniz Kullanabilmenin yavaş yavaş düşeceği anlamında değidir. Batarya içindeki hücrelerden biri BEYAZ BAYRAK çektiğinde, ya laptopu açamazsınız yada açma işlemi tamamlanamadan PC kitlenir. Kısacası 0, %98' e pek güvenmeyin.....
    quote:

    Orijinalden alıntı: avalona

    Merhaba, benim 2 yıldır kullandığım laptopumun bataryasını 3 ayda 1 defa tamamen bitiriyorum onun dışında sürekli takılı durumda. Ayrıca sürekli netten birşeyler indirdiğim için 7 gün 24 saat açık. Şu anda bataryanın %98 ini kullanabiliyorum. Deşarj süresinden de pek bir şey kaybetmiş gibi görünmüyor. Bipekkan hocamın bahsettiği gibi hem UPS gibi görev yapıyo, veri kaybını engelliyor.
  • Merhaba Bipekkan Bey, istisnaların kaideyi bozmadığını söylemişsiniz fakat bu kaide bir fikir bir düşünce değil bir ürün. Bu ürünler standart kalite denetiminden geçiyor ve kastettiğiniz kadar da dalgalanma yapacağını sanmam. 100 ölçeğini ise bataryanın sahip olduğu tüm şarj miktarına göre almadım, kullanılabilen miktara göre aldım, böyle bir izlenime nasıl kapıldınız anlayamadım. Beyaz bayrak çekme konusunda haklısınız; umarım hücrelerden biri en azından 2 sene daha beyaz bayrak çekmez.
  • @avalone,
    Elbette denetimden geçiyor. Ancak size konu ettiğim ortalama 18 aylık ömür bizzat üreticilerin verebildikleri ortalama max. Ömür. Kısacası KAİDE...... Yani benim düşüncem yada kafamdan sallamam değil.
    quote:

    Orijinalden alıntı: avalona

    Merhaba Bipekkan Bey, istisnaların kaideyi bozmadığını söylemişsiniz fakat bu kaide bir fikir bir düşünce değil bir ürün. Bu ürünler standart kalite denetiminden geçiyor ve kastettiğiniz kadar da dalgalanma yapacağını sanmam. 100 ölçeğini ise bataryanın sahip olduğu tüm şarj miktarına göre almadım, kullanılabilen miktara göre aldım, böyle bir izlenime nasıl kapıldınız anlayamadım. Beyaz bayrak çekme konusunda haklısınız; umarım hücrelerden biri en azından 2 sene daha beyaz bayrak çekmez.
  • 18 aylık pil ömrü pek mantıklı gelmedi bana. Zira ürünün garantisi 2 yıl.

    http://www.iku.edu.tr/TR/490-5/1-1-1556-49-3/Notebook-Batarya-Kullanimi

    linkinde arkadaşların yararlanabileceği bilgiler mevcut.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi avalona -- 30 Kasım 2009; 19:46:13 >
  • @avalone,
    Valla bazı teknik konular, kişisel mantık veya değerlendirmelerle, değerlendirilemez.
    Garanti konusu, hele hele bizim ülkemizde çok farklı algılanır. Yurt dışında Laptop' a 3 yıl garanti veren ülkelerde var ama ortak batarya garantisi bir yıldır. Elbette bunun bir nedeni var. Batarya, AC kablo hatta HD temel olarak bir tüketim malzemesidir. Bizde kahve değirmeni de, laptop' ta hatta batarya dışında öyle tüketim malzemeleride vardır ki 2 yıl garantilidir. Kargalar bile güler ama bu böyle. Bu nedenle gidin servisleri şöyle bir dolaşın. TR garantisi nedeniyle 2-3 aydır garantiden batarya bekleyen her markadan laptop görün. TR' de 2 yıllık batarya garantiside zorunlu olarak böyle çalışır. Çoğunlukla da "kullanıcı hatası" denilerek geri döner.
    quote:

    Orijinalden alıntı: avalona

    18 aylık pil ömrü pek mantıklı gelmedi bana. Zira ürünün garantisi 2 yıl.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bipekkan

    @sony kamera,
    Laptop, şehir şebekesi AC ile kullanılırken, pilin laptopta takılı kalması, daha doğru bir ifade ile bataryanın sürekli şarjda kalması doğrumu?
    İşin en karanlık tarafı bu. Neredeyse bu son 10 gün netteki tüm kaynakları devirdim diyebilirim. Görüşler temel olarak 2 noktada toplanıyor.
    İlki, Batarya şarj olduktan sonra daha doğru ifade ile laptopa takılı batarya dolu ise, AC ile beslenirken laptop bataryadan beslenir dolayısıyla bataryanın laptopa takılı olmasının bir mahsuru yoktur. Tam tersine faydası var, AC kesilirse laptop bataryadan beslenerek işiniz yarıda kalmaz devam edersiniz.
    İkinci görüş ise, ki ben buna daha yakınım batarya hücrelerinin tam kimyasal yapısını öğrendikten sonra (biraz devrik oldu aldırmayın) AC ile çalışırken tam şarjlı pilin laptoptan çıkartılması ve Buzdolabında +4, +6 oC de Raflarda, tercihan kilitli naylon bir torba içinde tutulması.
    İlk görüşün doğru yanlış tarafları var. Elbette batarya tam tolu ise ana şarjın kesilerek düşük bir akımla şarjın devam ettiği (Trigle) doğrudur. Ancak Li-Ion bataryaların en hassas oldukları nokta ISI' dır. 1 oC lık ısı artışı bile bataryayı negatif olarak etkilemekte ve iç yapısındaki kimyasak reaksiyonu hızla olumsuz yönde etkilemektedir. Bu ısı artışı sadece şarj sırasında ortaya çıkan ısı ile bağımlı olmayıp ortam ısısı veya laptopun çalışlırken meydana getirdiği ısıda pili anormal bir şekilde etkilemektedir.
    Dün Komşumun birer hafta arayla alınan HP 15" Pavillion' u ile benim Toshiba 17" D300' ü 1 saatlik çalışma sonrası havalandırma delikleri önüne derece koyarak ISI testine tabi tuttuk. İlginç bir sonuçla karşılaştık. HP' de havalandırma çıkışı ısısı 43 oC, Toshiba' da 39.5 oC. Özellikle bu konuya dikkatinizi çekerim. Bendeki laptop daha büyük, 2 HD' li olmasına rağmen havalandırma ısı çıkış derecesi daha düşük. Bir de LAPTOP kelimesini DİZÜSTÜ diye çevirip, milleti bu aletleri yatakta yorgan battaniye üstünde bilinç altı kullanmaya teşvik edenleri ne yapmalı ? bilmem....Değerlendirmesi, Bu satırları okuyanlara ait .....
    Isı konusunda 5-6 kaynakta gördüğüm, asla yapılmaması gerekenler listesinde şu uyarıda var.
    "Yazın asla laptop' unuzu aracınızda kapalı ortamda bırakmayın. Bataryanızın patlamasına neden olabilirsiniz"
    Bu uyarı bile, çalışmayan ve şarjda olmayan bir laptop bataryasının yaz sıcağında kapalı bir ortamdan nasıl etkilendiğini gösteren güzel bir örnek.
    Bir dönem, hatırlarsanız orjinal olmayan cep telefon bataryalarının patlamalarını hatırlayın. Cep telefon bataryalarında en fazla 2-3 hücre kullanılır. Tabi Li-Ion pillerden. Her bir gözde gaz çıkışını sağlayan delikler vardır. Bunlar köpürme veya özensiz yapı nedeniyle tıkalı ise patlamaya neden budur. Birde bunu bir laptop bataryasını meydana getiren ve akım kapasitesini arttırılması amacıyla Seri/Paralel bağlı 7-11 arası değişen sayıdaki hücreleri düşünün. Bir de bunları bir kap içinde toplayan ve gerekli gaz tahliye delikleri olmayan yada var ama tıkalı batarya kaplarını düşünün. Adeta herbiri bir SESSİZ BOMBA....
    İşte bu nedenle, benim izlediğim yol, başlangıçta bilinçsizde olsa 2. yol oldu, tabi buzdolabı olayını son bir haftadır uyguluyorum. AC şebeke kesintilerinde de yolda kalmayayım diye gittim 1200 W Powercom marka bir UPS aldım. Birde yine geçen hafta, yılbaşından sonra gelecek KAZIK' ları bile bile sırf mobil olması gerekçesiyle VINN almıştım, her ne kadar 8 Mb hız, devasa bir YALAN' da olsa. Max. 1 Mb geçememek bir yana, ortalama 512 kB de çalışıyor, ama....bataryam şu anda buzdolabında. Bakalım bir, birbuçuk yıl daha kullanabilecekmiyim. Laptopu alalı yarın akşam tam bir yıl olacak.
    UPS(KGK) olarak dilediğiniz bir markayı seçebilirsiniz, aslında 600 W bile yeterli olabilir. Piyasada TUNÇMATİK markası ile satılan Çin malları var. Oldukça kaliteli ve fiyatlarıda ehven. 2 yıl garantili ve birebir değiştiriyorlar. Tavsiye ederim. Ben almadım, 2002 de ilk aldığım UPS, NETSTAR 1000 Watt olmuştu. Süper memnun kaldım. Ama malesef markanın arkası gelmedi. Yazlıkta kullanmak için 5000Watt Powercom Voltaj regülatörü almıştım, yine çok memnun kaldım. 15$ daha pahalı ama içini dışını bildiğim için, bulmuşken yine Powercom aldım. Pahalı bulmazsanız bu markayı da tavsiye ederim. Piyasada belki 15 ayrı marka voltaj regülatörleri ve Kesintisiz Güç Kaynakları var. Belki benim tercih ettiğim markalardan daha iyi olanları da vardır. Ancak ben denenmişin dışına çıkmayı pek düşünmeyenlerdenim.
    Elinizdeki bataryaya gelirsek. Ben olsaydım her bir hücreyi test eder ve sağlam olanları başka yerlerde kullanmak amacıyla ayırırdım. (Boru değil, her bir Hücre 3.7V) Batarya içinde, ayrıca bu bataryayı kısmen koruyan bir elektronik koruma devresi vardır (Nerelerde kullanılmaz ki?). Onu da kullanmak amacıyla atmazdım. Elbette atmayacaklarımın içinde bataryanın kabıda var. Elbet bir gün yerini bulur derdim ama hadi ben hala tamirat vb. işlerle uğraşıyorum da, sizi bilemem....
    quote:

    Orijinalden alıntı: sony kamera

    bipekkan hocam verdiğiniz değerli bilgiler için teşekkürler.bu durumda bu bataryanın laptopta da takılı durması uygunmu yoksa çöpe atalımmı. bende bir ups alsam laptop için olurmu varmı ve hangisini almalıyım.





    Hocam naçizane olarak ben de bu laptop-dizüstü adlandırmalarına bir deyineyim dedim. Eskiden(5-10 sene önce) her taşınabilir bilgisayarda disc sürücü, floppy vs bulunmazdı. Bunlar bilgisayarda yer kaplamasın diye(ayrıca bilgisayar daha hafif olsun diye) harici olarak bilgisayara bağlantı sağlanırdı. İşte bunların adı dizüstü idi. Laptop denen merette ise içerisinde disc sürücü vs barındıran taşınabilir bilgisayara verilen addı. Yani günümüzde her taşınabilir bilgisayar aslında laptop. Netbooklarda dahil bu sınıflandırmaya ama teknoloji geliştikçe farkındalık açısından böyle farklı isimler kullanılıyor. Ne de olsa ilk taşınabilir bilgisayar bir dolap boyutundaydı.

    Bir de şuna deyineyim, HP pavilion alan arkadaşım bilgisayarın sarj problemi ile bayağı bir uğraştı.
  • arkadaşlar kodak z 1012 ıs model fotoğraf makinam var..makinama uyumlu şarjlı pil arıyorum..bu konuda pek fazla bilgim yok, yardım ederseniz sevinirim..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suicid -- 2 Aralık 2009; 22:59:51 >
  • merhaba,

    oğlumun hava ile topları yukarıya atan oyuncağına 4 adet şaj edilebilir VARTA 5000 mAh 5020 mono KR-20 pil aldım,izmir çankayada serhat ticaret bu pilleri bana Nİ-MH olarak verdi,oyuncağın üzerinde yazanı aktardığım için eve gelip baktığımda Nİ-cd yazıyordu.
    Ben varta nın web sayfasında 5000 mha lık şarj edilebilir D accu 5020 mono KR20 pil görmedim,sizce korsanmıdır . .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MURAT4108 -- 3 Aralık 2009; 1:57:18 >
  • @tt_boy,
    Almanız gereken pil yada şarjlı pil hakkında bu sayfanın başındaki incelemede çok geniş bilgi var.
    Artık KODAK CRV3 ve/veya Kodak KILIC8000 hakkında SORU SORMAYIN.....
    quote:

    Orijinalden alıntı: tt_boy

    arkadaşlar kodak z 1012 ıs model fotoğraf makinam var..makinama uyumlu şarjlı pil arıyorum..bu konuda pek fazla bilgim yok, yardım ederseniz sevinirim..
  • @MURAT4108,
    Aldığınız piller aşağıda fotografını verdiğim piller olmalı. Aynı kapasitede Ni-MHd olanları da var. Merak etmeyin. Bu pilleri TR' de bulmanız bile MUCİZE. Yeni nesil piller bunlar. Çakma-Korsan filanda değil.

     Şarjlı Piller Hakkında Her Şey

    quote:

    Orijinalden alıntı: MURAT4108

    merhaba,

    oğlumun hava ile topları yukarıya atan oyuncağına 4 adet şaj edilebilir VARTA 5000 mAh 5020 mono KR-20 pil aldım,izmir çankayada serhat ticaret bu pilleri bana Nİ-MH olarak verdi,oyuncağın üzerinde yazanı aktardığım için eve gelip baktığımda Nİ-cd yazıyordu.
    Ben varta nın web sayfasında 5000 mha lık şarj edilebilir D accu 5020 mono KR20 pil görmedim,sizce korsanmıdır . .




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bipekkan -- 3 Aralık 2009; 15:11:51 >
  • 
Sayfa: önceki 169170171172173
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.