Şimdi Ara

ŞARJ OLUYO AMA Bİ İŞARET YOK. PC YE DE BAĞLANMIYO YARDIM LÜTFEN...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
1
Favori
2.372
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

iphone 2g şarj oluyo pc den de prizden de, fakat ekranda şarj olduğu ile ilgili hiç bir ibare yok.

pc de iphone u tanımıyo, hiç tepki vermiyor.

Lütfen yardım edin ustalar. Lütfen.

(hata nerde olabilir, içini açabilirim)

Orjinalden alıntı: Iphonist

home la beraber açma-kapama tuşuna 10 sn. basılı tutun. sonra tekrar açın kendine gelecektir.

ustam 100lerce kez yaptım ama sonuç aynı...

Orjinalden alıntı: vdemirci

Arkadaşlar, ustalar,

iphone 2g şarj oluyo pc den de prizden de, fakat ekranda şarj olduğu ile ilgili hiç bir ibare yok.

pc de iphone u tanımıyo, hiç tepki vermiyor.

Lütfen yardım edin ustalar. Lütfen.

(hata nerde olabilir, içini açabilirim)

İlk defa duyuyorum böyle bir arıza, düşünüyorum neden olabilir diye, şarj oluyor ama bilgisayar cihazı iPhone olarak görmüyorsa, kurulu programlardan biri mi etkiledi acaba?

Neler denedin?
    Daha Fazla Göster
  • Aklıma gelenleri sıralayayım.

• Soketin içine bir şey kaçmış olabilir mi? (El feneri ile kontrol et)
  • Şarj ve Bilgisayar için kullandığın ara kablo bozulmuş olabilir mi?
  • Telefonunun diğer fonksiyonları normal mi? Speaker'dan ses geliyor mu?
  • Telefonu kapat, Home tuşuna basılı tutarak bilgisayara tak (Recovery Mode'a al)
  • Telefonunda CYDIA ya da INSTALLER varsa, Open SSH ile telefonuna bağlanıp, neler oluyor bir kontrol et. (olur ya gözüne sıra dışı bir şey çarpar)
  • Telefonunda başka arıza var mı, varsa neler...

Bu arızadan önce yaptığın işlemler neler?
  • _____________________________
  • selamlar, dostum öncelikle cihazın hem pc den hemde elektrikten şarj alıyorsa bu güzel çünki soket ile ilgili bir problemin yok, muhtemelen yazılım ile alakadan bir sorunun var, power+home tuşu kombinasyonu ile cihazı DFU moda al ve itunes 8 üzerinden orjinal 2.1 romu internetten indirip restore ettir. daha sonrada quickpwn 2.1-1 ile jailbreak ve unlock yaptır telefonuna bunları yaparken cihazın fakeimei ile çalışıyorsa custom firmware kullanman lazım ondada herkesin hazırladığını kullanma temiz güvendiğin dosyayı kullan.
    | MSI Z97M GAMING | INTEL i5 4690K | SAPPHIRE R370 | KINGSTON HYPERX 32GB DDR3 | KINGSTON HYPERX 240GB SSD | SEASONIC X-750 KM3 80+GOLD | SILVERSTONE GD05B | SAMSUNG 40F6470 |Eski Kullanıcı Adı: eXpErT_
  • Şarj olayı tek pinle ilgili bir şey aslında (toprağı da sayarsak iki :) ) Yani şarj pinleri sağlamken diğer iletişim pinlerinden birisi bozulmuş, veya üzerine yalıtıcı bir şeyler yapışmış falan olabilir.

Bu arada arkadaştan çalışan servisler listesini istemiştim ben ve görünen o ki /usr/libexec/crashreporterd çalışıyor arkada, normalde çalışan bir servis değildir, uygulamalardan birisi göçtüğünde devreye girer. Diğer bir dikkatimi çeken de fairplayd servisinin çalışmıyor oluşu oldu, bu yüzden direk olarak bu dosyadan şüpheleniyorum. Şimdi çıkmam gerektiği için bakamadım fakat fairplayd servisinin nasıl çalıştırılacağını bilen varsa o komutu arkadaşa gönderip denemesini sağlayabilir. Belki işe yarar kısa süreliğine de olsa. Gerçi sorun buysa, büyük ihtimalle DFU moda aldığında bilgisayarın zaten görüyor olması lazımdı.

Neyse, komut dediğim launchctl komutu bu arada:

launchctl load -w /usr/sbin/fairplayd
    veya
    launchctl load -w /System/Library/LaunchDaemons/birşey birşey

falan gibi olmalı. Bu servisin tam olarak ne iş yaptığını bilen varsa yazarsa da iyi olur :) Kafamda hep uygulamaların işlemci kullanım öncelikleri gibi şeyleri belirleyen servis gibi canlandırmıştım şahsen, isminden mütevellit :)

Olmazsa servis dosyasını telefonu sağlam olan ve aynı sürümdeki birisiyle değiştirmeyi de deneyebiliriz, bu işlemden sonra telefonu yeniden başlatınca düzelir diye ümit ediyorum

• Benim iPhone'un da benzer bir sorunu vardı. Çok enteresan bir şekilde telefon bazı prizlerden şarj olup bazılarından olmuyordu. Ayrıca bazı bilgisayarlardan bazı zamanlarda senkronize olabiliyor bazende olamıyordu. Bir süre önce kafaya takıp sorunu çözdüm. USB data kablosunun telefona bağlı ucunda kablolarda kopukluk var sanırım. Kablo ile oynayınca şarj/senkronize olabiliyor. Hatta sorun olduğunda windows'ta verdiği mesaj "USB device is not recognized" tı sanırım.

Elinizde yedek data kablosu varsa birde onla deneyin. Ya da çevrenizde iPhone ya da iPod'u olan varsa onlardan rica edin.

Umarım işinize yarar...

Orjinalden alıntı: barbee

Aklıma gelenleri sıralayayım.

• Soketin içine bir şey kaçmış olabilir mi? (El feneri ile kontrol et)
  • Şarj ve Bilgisayar için kullandığın ara kablo bozulmuş olabilir mi?
  • Telefonunun diğer fonksiyonları normal mi? Speaker'dan ses geliyor mu?
  • Telefonu kapat, Home tuşuna basılı tutarak bilgisayara tak (Recovery Mode'a al)
  • Telefonunda CYDIA ya da INSTALLER varsa, Open SSH ile telefonuna bağlanıp, neler oluyor bir kontrol et. (olur ya gözüne sıra dışı bir şey çarpar)
  • Telefonunda başka arıza var mı, varsa neler...

Bu arızadan önce yaptığın işlemler neler?

• barbee ustam cevabın için teşekkürler,
    * soket temiz
    * farklı bi ara kablo denedim olmadı.
    * speakerdan ses geliyo, başka problem yok gibi, ama wi-fi az çekiyo sanki ya da gidip geliyo.
    * şu an başka arıza yok.......

bu arızadan önce hatırladığım bişey yok ...

barbee ustam yardım...

• quote:

Orjinalden alıntı: GomerciN

Şarj olayı tek pinle ilgili bir şey aslında (toprağı da sayarsak iki :) ) Yani şarj pinleri sağlamken diğer iletişim pinlerinden birisi bozulmuş, veya üzerine yalıtıcı bir şeyler yapışmış falan ola........

GomerciN ustam emeğine sağlık. zaman ayırdın bana çooooooook teşekkür ederim. şimdi dediklerini yapıp gönderiyorum sana...

Saol ustaam..
  • benzer bir durum bende de olmuştu. şarj oluyor ama itunes görmüyor. sorun usb çoklayıcı ile bağlamamdan kaynaklanmış. iphone kablosunu direkt pc.ye takmak gerekiyor ve de farklı bir kaç usb portunda denemek lazım..bazı portlar tanımayabiliyor..belki bir işe yarar..

Orjinalden alıntı: Post-it

benzer bir durum bende de olmuştu. şarj oluyor ama itunes görmüyor. sorun usb çoklayıcı ile bağlamamdan kaynaklanmış. iphone kablosunu direkt pc.ye takmak gerekiyor ve de farklı bir kaç usb portunda denemek lazım..bazı portlar tanımayabiliyor..belki bir işe yarar..

Ama vdemirci'de başka bir sorun daha var şarj olduğunu gösteren ibare yok.

Soketteki pinlerin birinde/bir kaçında arıza var gibi geliyor bana...
    Ama o zaman şarj olduğunu nasıl göstermez onu çözemedim.
    Düşük bir ihtimal olsa da başka bilgisayara bağlamayı denedin mi?

Ama vdemirci'de başka bir sorun daha var şarj olduğunu gösteren ibare yok.

Soketteki pinlerin birinde/bir kaçında arıza var gibi geliyor bana...
    Ama o zaman şarj olduğunu nasıl göstermez onu çözemedim.
    Düşük bir ihtimal olsa da başka bilgisayara bağlamayı denedin mi?

denedim ustam bi çok bilgisayarda denedim olmuyo...
    şarj oluyo olmuyomuş gibi görünüyo.
    dfu modda da normal modda da pc tanımıyo hiç tepki vermiyo.

of of bi de of...

denedim ustam bi çok bilgisayarda denedim olmuyo...
    şarj oluyo olmuyomuş gibi görünüyo.
    dfu modda da normal modda da pc tanımıyo hiç tepki vermiyo.

of of bi de of...

Hiç canını sıkma elbet halledilir.
    O zaman sanki geriye sadece soket kalıyor.
    Ne oldu ki telefona düştü mü, ıslandı mı?

ama bööle giderse bennim soket gitti gidecek...

bişey olmadı diyer düşünüyorum ustam...

ama bööle giderse bennim soket gitti gidecek...

En azından şarj oluyor ve telefon çalışıyor, bir şekilde soketten olduğuna emin olduğumuzda değiştirilir problem giderilir.

Benim aklıma daha başka bir şey gelmiyor

Direkt PC'ye bağladın, farklı iki kabloyla bağladın, soket'i kontrol ettin normal görünüyor... Geriye ne kalıyor?

En azından şarj oluyor ve telefon çalışıyor, bir şekilde soketten olduğuna emin olduğumuzda değiştirilir problem giderilir.

Benim aklıma daha başka bir şey gelmiyor

Direkt PC'ye bağladın, farklı iki kabloyla bağladın, soket'i kontrol ettin normal görünüyor... Geriye ne kalıyor?

ne kadara değişir ustam? güvenilir yer var mı?
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.