Şimdi Ara

Sarığımı çıkarmam. Dedelerin, dedelerimi astı. Saçın başın açık. Kadın başına konuşma, döverim” (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
191
Cevap
1
Favori
7.810
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
57 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ablasının mektubu senin elinde galiba   Elinin altında internet var, ingilizcen de varsa tonlarca kaynak bulabilirsin. Bu kadar hazırcı olmayın. Sonra bilgi sahibi olamıyorsunuz. O kadar hristiyan, müslüman soykırımına kalkışmalarının sebebi de Çorumsporlu olmalarıydı kesin. Bu durumda kafkasları, balkanları, anadoluyu ateşe veren de Çorumsporlular oluyor Kemalist tarih tezine göre. Sağol aydınlattığın için. Işık seninle olsun, florasanlar içinde uyu. Pardon o ölünce söyleniyordu galiba  




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sonic.Storm -- 22 Kasım 2020; 14:57:27 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dedesi niye asılmış diye sormak yerine boş konuşmuş. Dedesi hain olduğu için asıldı. Sivilleri savaş zamanında birbirine kırdırırsan asılırsın. Din, dil, etnik köken, cinsiyet farketmez.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sonic.Storm kullanıcısına yanıt

    Buyur, haberin içeriğinde bahsettiğim cümleyi bulabilirsin.


    https://www.ntv.com.tr/dunya/leninin-yahudi-kokenleri-kanitlandi,pY3oeVj_80KON3kaNYI4GA


    Hadi şimdi yüreğin varsa senin kaynaklarını görelim, İngilizce veya Türkçe farketmez. Hazırcı olan sensin. İnternette senin söylediklerini yalanlayan yazılar da var. Neden onlara değil de seninkilere inanayım? Senin ne özelliğin var? Ben sana bilgilere nasıl ulaşabileceğimi sormuyorum, sana neden inanmam gerektiğini soruyorum. Buna bir cevabın var mı?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-481916DD1 -- 22 Kasım 2020; 15:0:7 >
  • Öğretmenin vermesi gereken cevap:

    - deden hainlik yapmış, insanları ayrıştırıp birbirine kırdırmış, bari sen uslu dur



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tugrul_512bit -- 22 Kasım 2020; 15:2:22 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu zibidi evde annesine bile söz hakkı vermiyordur sus sen kadınsın diyerek



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mendieta58 -- 22 Kasım 2020; 15:47:37 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapılacak çok yorum var lakin yapmak istemiyorum, üzülüyorum yeni nesili bu hale getirenler ileride ülkemizi bölmek için elinden geleni yapacaklar.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bu zır cahil kafa kesiciler ülkenin ve dünyanın kanser hücreleri. Bitmek bilmiyorlar.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YshtolaRhul7017 -- 22 Kasım 2020; 15:35:9 >
  • Tarikat farelerini besleyip büyütürsen gelir evine böyle pisler işte.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Senin kaynak gösterince "aa doğruymuş" diyerek inanma gibi bi derdin yok ki, niye uğraşayım?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sonic.Storm kullanıcısına yanıt

    Bu kin fazla dikkat et boğulma Atatürk kininde

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sonic.Storm

    Komünist ihtilali özentisi dedim, sistemin adı Kemalizm zaten. Parantez içinde parlamenter cumhuriyeti eklemiş kim eklediyse, onunla komünizmin ilgisi ne? Tek parti diktatoryası, totaliter bir rejim işte Kemalizm. İlla komik duruma düşeceksiniz :)

    Türkçe sorunun falan mı var? Özentinin sözcük anlamı "beğendiği şeye benzeme çabası"dır. Atatürk de Lenin de açıkça Türk devriminin Bolşevizme benzemediğini ve benzemeyeceğini söylüyor. Hadi Atatürk'ü es geçtim, yahu aynısını diyen Lenin. Madem özenti diyorsun özenti olan tarafını söyle!

  • Dinci tarikatçı arkadaş hala masallarını başkalarına satmaya çalışıyor. Bu tarz kişileri öyle bir yetiştiriyorlar ki hem aşırı fanatik oluyorlar hem aşırı kinci ve nefret dolu oluyorlar hem de kendilerinin farkında olamıyorlar. O yüzden de söylenenleri anlamamaları çok normal.


    İşin daha komiği hem ülkenin sahibi hem islamın sahibiymiş gibi davranıp bir yandan çok barışçıl çok sevecen bir zihniyetmiş gibi kendilerini anlatmaları. 

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sonic.Storm

    Bu mesaj silindi.

    Atatürk hiçbir zaman tek parti diktatoryasından yana olmadı; kaldı ki kendi döneminde bile Terakkiperver Cumhuriyet Fırkası ya da Serbest Cumhuriyet Fırkası gibi çok partili dönem denemeleri var. Başarılı olamamasının nedeni daha feodal anlayıştan kopamayan Türk toplumunun buna müsait olmaması. Çünkü görüldü ki çok parti denemeleri anında suistimal ediliyor. Senin bahsettiğin totaliter tek parti rejimlerinin ayırt edici en temel özelliklerinden birisi tek partinin dışında hiçbir partinin kurulmasına hiçbir şekilde izin verilmemesidir. Hitler Almanyası ya da Sovyetler Birliği dönemi gibi. Atatürk döneminde kurulmaya çalışılan 2 parti zaten senin totaliter tek parti iddianı çürütüyor. İster muvazaa parti olsun ister olmasın. Çünkü totaliter tek parti rejimlerinde muvazaa partiye bile izin yoktur. Kaldı ki şartlar olgunlaştığında İnönü zaten çok partili dönemin kapısını açtı.


    Siyasi rejimler konusunda dünyanın bir numaralı bilim insanı ya da otoritesi olarak kabul edilen Fransız anayasa hukuku uzmanı ve siyaset bilimci Maurice Duverger bak bakalım senin totaliter tek parti rejimi dediğin rejim hakkında neler yazmış:


    Alıntı

    metni:
    Türk tek parti sistemi, hiçbir zaman bir tek parti doktrinine dayanmamış; tekele resmi bir nitelik vermemiş; onu, sınıfsız bir toplumun varlığıyla ya da parlamenter çekişmeleri ve liberal demokrasiyi ortadan kaldırma arzusuyla meşrulaştırmaya çalışmamıştır. Sahip olduğu tekelden dolayı daima rahatsızlık, hatta utanç duymuştur.


    Ha elin Fransızı ne anlar bizden diyecek olursan Tarık Zafer Tunaya'nın değerlendirmesi de aynı yönde.


    Alıntı

    metni:
    Türk tek partisi hiçbir zaman kalıcı olmayı amaçlamamış, demokratik ve uygar bir düzene geçmek için bir köprü olmuş ve parti bu amaç doğrultusunda toplumu hazırlayıcı bir görev üstlenmiştir.


    Kusura bakma ama böyle benzetmelerle bir yere varamazsın. Siyasi terimlerinin tam olarak ne ifade ettiğini ne yazık ki bilmiyorsun. Totaliter tek parti rejiminin siyasi literatürde ne anlama geldiğini ve neden Atatürk döneminin totaliter tek parti rejimi olmadığını öğrenmen gerekiyor. Eğer ki konunun uzmanları Maurice Duverger ya da Tarık Zafer Tunaya gibi bilim insanlarından daha iyi siyaset bilimci olduğunu iddia ediyorsan çalışmalarını göster ki bizde faydalanalım. Aksi halde bırak da senin dediklerini değil ömürlerini siyaset bilimine adamış bu bu insanların dediklerini referans alalım.





  • Sonic.Storm kullanıcısına yanıt

    Göstereceğin Kaynakların sorgulanacağını biliyorsun çünkü. Kaynaklarına kendin bile güvenmiyorsun ama inanmayı tercih ediyorsun. Çünkü ideolojik fanatiksin.

  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.