Şimdi Ara

Sarığımı çıkarmam. Dedelerin, dedelerimi astı. Saçın başın açık. Kadın başına konuşma, döverim”

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
191
Cevap
1
Favori
7.807
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
57 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • İmam hatip lisesinde sarıklı ayaklanma.


    Tarikatların beslediği şalvarlı-sarıklı eğitim, imam hatip lisesinde isyan çıkardı. Sarıklı-şalvarlı derse giren öğrencileri öğretmen sarığını çıkarması için uyardı. Öğrencilerden biri, “Sarığımı çıkarmam. Dedelerin, dedelerimi astı. Saçın başın açık. Kadın başına konuşma, döverim” diye tehdit etti. Adli ve idari soruşturma başlatıldı.


    Aydın İmam Hatip Lisesi'nde görev yapan kadın öğretmen E. S, 15 Kasım günü, hafta sonları diğer öğrenciler gibi müfredat derslerini okulda gören açık imam hatip lisesi 9-C sınıfı öğrencilerinin, Arapça dersine girdi. Sınıftaki öğrencilerden 3'ünün şalvarlı-sarıklı sınıfta oturduğunu gören öğretmen, “Ortaöğretim Yönetmeliği'ne” göre, sarıklarını çıkarmalarını istedi. Öğrencilerden M.H.K, “Sen benim sarığımı çıkaramazsın. Kadın başına konuşma, zaten saçını başını açıp gelmişin, kadın-madın demem döverim” diyerek, öğretmenin üzerine yürüdü.


    DEDELERİMİZİ ASTILAR


    Öğretmenlerini korumak için diğer öğrenciler araya girdiğinde ise, “Eğer Müslüman iseniz karışmayın. Siz bunları bilmezsiniz, bunların dedeleri bizim dedelerimizi astı” diye bağırdı. Olaylar büyüyünce öğretmen E.S dilekçeyle durumu okul idaresine bildirdi. Okulun bulunduğu Efeler İlçe Milli Eğitim Müdürü Hakan Özcan, “Derhal gereğini yapın” talimatı verdi.

    SAVCILIĞA SUÇ DUYURUSU


    Milli Eğitim, idari soruşturma başlatırken, öğretmen ayrıca avukatı Burak Özdemir aracılığıyla Cumhuriyet Savcılığı'na da suç duyurusunda bulundu. 46 öğretmenin görev yaptığı okulda, hafta içi 335 normal öğrenciye, hafta sonları ise açık imam hatip lisesi öğrencilerine ders veriliyor.


    Sarığımı çıkarmam. Dedelerin, dedelerimi astı. Saçın başın açık. Kadın başına konuşma, döverim”

    MİLLİ EĞİTİM SORUŞTURMA AÇTI


    Olaya karışan öğrencileri idare hemen okuldan çıkardı


    ÖĞRETMEN E.S'NİN İFADESİ


    “Derse girdiğimde 3 öğrenci sarıkla oturuyordu. Öğrencilerin derste şapkayla oturmasına müsaade edilmediği için sarıkla oturmalarını da uygun görmedim. ‘Şapkalarınızı çıkarır mısınız?' dediğimde, M.H.K aniden kalkıp, el kol hareketleriyle, ‘Sen benim sarığımı çıkartamazsın. Okul beni böyle kabul ediyor. Sen kimsin ki?' diye bağırdı. ‘Sen' diyemeyeceğini hatırlatıp, edepli olması için uyardığımda, ‘Ben, seni hoca olarak kabul etmiyorum' dedi. ‘O zaman dersimden çık' dedim.


    “BAŞIN AÇIK DÖVERİM”


    O da, ‘Sen benim olduğum sınıftan çık. Zaten saçını başını açıp gelmişin' diye karşılık verdi. Dersteki, öğrenciler çok rahatsız oldu ve bir öğrenci, susmasını söyledi. Bu kez o öğrenciye dönüp, ‘Sen bunları bilmezsin, bunların dedeleri bizim dedelerimizi astı. Eğer Müslüman isen sus karışma” dedi. Ardından benim üzerime yürüyüp, ‘Kadın başına konuşma sus. Kadın madın dinlemem, seni döverim' diye tehdit etti. ‘Kolaysa döv' dediğimde ‘O günler de gelecek, merak etme' diye tehdidini sürdürdü. Öğrenciler, sınıftan zorla çıkardı. Cezalandırılsın…”


    SARIKLA OKULA GİTMEK SUÇ


    Eğitim-İş Aydın Şube Başkanı Şaban Özdemir: “Dindar gençlik yetiştirme hedefinin, kindar nesil yetişmiş haline dönüştüğünün en somut örneğiyle karşı karşıyayız. Son zamanlarda Atatürk ve Cumhuriyet'e saldırılar çok arttı. Sarıkla okula gitmek, yasada suç. Okulların yol geçen hanına dönmesine, öğretmenlerin şamar oğlanı yapılmasına, Cumhuriyetle hesaplaşanlara asla izin vermeyeceğiz. Öğretmenlerin, can güvenliği yok. Okullarda darp edilip, bıçaklanıp, öldürülüyorlar.”


    Sarığımı çıkarmam. Dedelerin, dedelerimi astı. Saçın başın açık. Kadın başına konuşma, döverim”


    TARİKATLAR BEYİN YIKIYOR


    Eğitim-İş Hukuk İşleri Genel Sekreteri Maksut Balmuk: “Cemaat-tarikat yapılanmaları, din kisvesi altında, öğrencilerin beyinlerini yıkıyor. 15 Temmuz'dan ders çıkarmayanlar, bu yapılara destek veriyor. Okulların bu yapılardan arınması, laik, bilimsel ve demokratik eğitim için sen- dikal ve hukuki mücadelemiz sürecek.”


    TARİKATLARA YOLU BAKANLIK GÖSTERDİ


    Türkiye'deki 30 tarikat ve 400 kolu, 1 milyondan fazla çocuğa, kendi kurduğu “Medreselerde” dini eğitim veriyor. Medreselerin yasal statüsü olmadığı için tarikatlar, diploma veremiyor ve yetiştirdikleri öğrenciler de devlete atanamıyordu. Bunu aşmak için MEB ve YÖK, “Açık Öğretim İmam Hatip Lisesi ve Açık Öğretim İlahiyat Lisans Tamamlama Programları açtı.


    YURTTA KALIYORLAR


    MEB'e bağlı açık öğretim imam hatip liselerinde halen 144 bin 610 öğrenci kayıtlı görünüyor. Kayıtları açık öğretimde görünse de, hafta sonları imam hatip liselerinde derse girip, not alıp, o okulun öğrencisi kabul ediliyorlar. Olaya karışan 3 öğrencinin de, yurtta kaldığı ve yurdun da bir tarikata ait olduğu ileri sürülüyor.


    1 SORU 1 CEVAP


    – Ortaöğretim Yönetmeliği'nin 164. maddesine göre disiplin cezası alacaklar.

    – 5 güne kadar okuldan uzaklaştırma veya örgün öğretim dışına çıkarabilirler.

    – Açık imam hatip olduğu için en ağır ceza yani atılma alsalar da anlamını yitiriyor.

    – 2596 sayılı kanuna göre ibadethane dışında dini kıyafet giydikleri için 6 ay hapis

    – TCK 106'ya göre tehdit suçundan 6 aydan 5 yıla kadar hapis cezası alabilirler.


    Alıntı

    metni:
    https://www.sozcu.com.tr/2020/egitim/imam-hatip-lisesinde-sarikli-ayaklanma-6132925/



  • Bir gün bu çocuklar büyüyecek ve kafası çalışanlar, gerçeği arayanlar ulan ne kadar salakmışız diyecekler.

    Yıllarca beynimizi tarikat hikayeleri ile yıkayıp gerçek kahramanlara iftira atmışız diyecekler.

    Ondan sonra bir zamanlar Cumhuriyete duydukları kin ve öfke bir anda dine yönelecek.


    Bugün kuran yırtan, tüküren, kuranın üzerine işeyenler gibi olacaklar maalesef.

    Senin gibiler o fitne yuvalarından çıkıyor, kindar yetiştiriliyor, nefretle besleniyor, yalanlarla dolusunuz. Şu mesajın bile her mesajın gibi nefret ve düşmanlık doluyken hala üste çıkmaya çalışman komik.


    "bizim kinimiz de insanlığın zararına çalışanlara, huzur bozanlara, fitne çıkaranlara" demişsin ya bu da komik. Seni ve benzerlerini kimse tanımadığını mı sanıyorsun yoksa kendini böyle mi kandırmayı seviyorsun merak ediyorum. 


    tarikatta yetişen senin zihniyetin, o yüzden gerçekte üstadının kimler olduğunu, felsefeni açıkla da görelim.


    Bak olayı islama getirip beni düşman ilan ettin. Neden çünkü buradan ekmek çıkarmaya çalışıyorsun. Kendini müslümanlarla bir tutup olayı genelleştirmeye çalışmak size öğretilen taktiklerden biri, hepiniz zorda kalınca bu ve bunun gibi taktiklere başvuruyorsunuz. Sen siyasal islamcı tabir edilen, konuda bahsi geçen zihniyetin temsilcisi değil misin? İnsanlara islama düşman değil, sizin gibilere düşman. Konudaki çocukta senin gibi gaza gelip çıkışmış ama gördüğün gibi gereken tepki verildi.


    Kin ve nefretle yetiştiğin için senin normalin o olmuş, hayatın böyle o yüzden bunu ölümüne savunup başkalarına saldırman da normal. Dediğim gibi bu ülkede bir avuç azınlık olmanın getirdiği baskı da var sende. Gerçekten dedelerin istiklal madalyası sahibi ise sen neden onlara karşı tarafta yer alıyorsun, bu kadar düşman olacak neler yaşandın acaba? Ne devlette, ne millette bir karşılığınız olmamasına rağmen bu kadar özgüvenli olmanız da ayrı ilginç.

  • Bir gün bu çocuklar büyüyecek ve kafası çalışanlar, gerçeği arayanlar ulan ne kadar salakmışız diyecekler.

    Yıllarca beynimizi tarikat hikayeleri ile yıkayıp gerçek kahramanlara iftira atmışız diyecekler.

    Ondan sonra bir zamanlar Cumhuriyete duydukları kin ve öfke bir anda dine yönelecek.


    Bugün kuran yırtan, tüküren, kuranın üzerine işeyenler gibi olacaklar maalesef.

  • Evet Öğremenin dedesininin kendi dedesini yaptığını resmi belgelerle açıklasın beyinsiz özürlün aksi halde bu çocuğun gerekli cezayı alması için Sosyel Medya Adalet birimi göreve!

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • imalatları yerli ama bunların ve şıhlarının montajları virginia dan yapılıyor

  • birini dövmekle tehdit edene ben çocuk demem o yaşta öylese kafada keser biraz büyüyünce

  • peki sonuç olarak hiçbir şey olmayacak bir kaç gün uzaklaştırma alır çocuk hapis falan gibi ceza zaten almaz


    Ama bu olayı duyuran öğretmenin ölüm haberi gelmezse bile darp haberi gelebilir


    Ülkemizdeki adalet böyle

  • Dedelerimiz eksik iş yapmış demek ki

  • Evde tükettiği peçetelerin dili olsada konuşsa...

  • Hangi provokatörün işi acaba.


    365 gün olan yılda günün birinde 3 tane öğrenci aynı anda anlaşmalı olarak okula sarıklı gidip tamda beklenilen ve aranılan sözleri söylemiş .


    Ne kadar muhteşem bir oyunculuk.


    Hangi tarikatın işi merak ediyorum. En mantıklısı Gülen gibi..




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Treth -- 21 Kasım 2020; 0:18:31 >
  • Treth kullanıcısına yanıt

    Bu ülkede provakasyon ihtimali hiç bir zaman küçümsenecek bir ihtimal değil.orası doğru.


    Fakat gerçek olma ihtimali de artık küçümsenecek bir ihtimal değil. Küçücük çocukların beyinlerinin tarikatlarda ne hale geldiğini bilmesek neyse.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu terör eylemi sanırım İmam Hatip lisesinde kayıtlı olarak eğitim görmeyen ancak dışardan 'açık öğretim' vasıtasıyla liseye gelen öğrenciler tarafından gerçekleştirilmiş.Zira alabilecekleri ceza kısmında öğrencilerin okuldan atılmalarının bu nedenle bir anlam ifade etmeyeceği bunun nedeninin 'açık öğretim' den gelmeleri olduğu söylenmiş.


    Açıkçası imam hatip lisesinde okuyan öğrencilerden bazıları bunu yapsaydı 'yazık ülkeme' derdim.Ancak imam hatip lisesinde okuyan çocuklar dışarından beyni yıkanarak gelmiş bu tarikat ... çocuklarına tepki gösterip sınıftan atmışlar.Yani genel olarak imam hatiplerin arzu ettikleri şekilde 'kindar ve dindar' nesil yetiştirmediğini asıl tehlikenin bu tarikat ... çocuklarından geldiğini gösteriyor.Bu nedenle devletin bu tarikatlara karşı acımasız şekilde mücadele etmesi şart lakin şuan ki yönetimle bu işin olmayacağı da aşikar.Zira bu tarikat .... çocuklarının kimlere güvendiği açık.

  • Gelecek nesil gümbür gümbür geliyor. Tabi ki hepsi böyle değil ama böyle bir kesim de var, görmüş olduk.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: cemsinan

    Bu ülkede provakasyon ihtimali hiç bir zaman küçümsenecek bir ihtimal değil.orası doğru.


    Fakat gerçek olma ihtimali de artık küçümsenecek bir ihtimal değil. Küçücük çocukların beyinlerinin tarikatlarda ne hale geldiğini bilmesek neyse.

    Oda bir ihtimal ama anlaşmalı olduğu aynı anda üçünün gelmesinden belli.


    Ya dediğim gibi tarikat işi yada kendi kafalarına göre hadi farkındalık yaratalımın dinci versiyonunu yapmaya çalışmışlar.

  • 28 Şubat öncesi gibi tiyatrolar sergilenmeye başlandıysa az kaldı, sonunda özellikle Gezi'den beri istediğiniz şey olacak, ülke tepe taklak olup hızla 70-80'lerin Kemalist Türkiye'sine dönüş yapacağız. Ha gayret gençler, ha gayret Z kuşağı. 10 yıl önce büyükleriniz liberal politikalara küfrediyordu, ekonominin gerçekten şahlandığı dönemlerde "açız" diye tepiniyordu, şimdi de hepiniz liberal oldunuz ama sürecin sonunda K.Kore, SSCB karması 70-80 model Kemalist Türkiye var. İnişli, çıkışlı 15 yılın ardından istediğinizin olmasına az kaldı, ha gayret.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.