Şimdi Ara

Sarafanka'nın Dolandırıcılığı

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
286
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar aylar önce 95 dolar ve bir kaç ay önce yeni bir tarife almak için 25 dolar yatırdığım ve sonuçta beni 120 dolar (yaklaşık 450 TL) kazıklayan siteden bahsetmek istiyorum sizlere.
    Bu site belli bir ücret karşılığında aylık tarifeler şeklinde tarife satıyor size. Siz de bu tarifeyi alıp günlük olarak size verdiği görevleri yapıyorsunuz. (Görev miktarı tarifeye göre değişiyor.) Görev dediğimiz şey ise facebooktaki bazı gönderi ve sayfaları beğenip ekran görüntüsünü görevin yapıldığına kanıt olarak siteye yüklemek.
    Ben 100 dolarlık tarifeden 2 kere, 300 dolarlık tarifeden 1 kere satın aldım ve bu görevleri her gün hiç aksatmadan yaptım. 20 dk süren günler oldu 40 dk süren günler oldu 1 saat süren günler oldu. En sonunda sitedeki bakiyemin tamamını çekmek istedim. 467 dolar. Ödeme talebi yaptım ve günlerce bekledim. Sonunda desteğe (türkçe destek mevcut) türkçe bir şekilde güzel güzel yazdım. Ödeme talebinde bulundum onaylandı ne zaman paramı alabilirim, diye. Ertesi gün şöyle bir cevap geldi;

    ''Maalesef birkaç ay boyunca sistemimiz henüz belirsiz kişi tarafından sürekli hackleniyordu. Bu yüzden gerçek hesaplarını hack hesaplarından ayıramadığımız için kullanıcı sözleşmenin 14.3, 16.1, 16.2, 16.4, 17.1 maddesine göre kullanıcıların hesaplarını sıfırlamak zorunda kaldık. Sizin için uygun tarife planını satın alıp görevleri yapın ve bir ay sonra bakiyeniz hacker’ler tarafından zarar görüp sıfırlandıysa durumu eski haline getirebilirsiniz''

    Elbette bu gerçek olabilir. Elbette gerçekten benim nasipsizliğim olabilir. Ancak Google'a ödeme kanıtları yazıp araştırdığım sarafankayı, dolandırıcı sarafanka diye arayınca karşıma dehşet verici şeyler çıktı. Sarafankanın dolandırıcılığıyla ilgili bir sürü video, yazı, forum konusu vs. Elbette ödeme kanıtlarını araştırdığım sitenin bu sabıkalarını görünce yatırdığım her kuruşa pişman oldum.

    Sonuç olarak tarife alırken, ödeme yaparken sadece 10-15 sn süren ödeme aşaması, para çekme işleminde küçük ücretlerde 15-20 günü buluyor. Yüksek ücretleri ise (50 dolar üstü) vermiyorlar ve çeşitli bahanelerle kandırıyorlar. Bir de utanmadan yukarıdaki desteğin cevabında da yer aldığı gibi tekrar para yatırmanızı ve ''Belki düzelir az daha para versene.'' tabirinde bir ifade kullandıklarını görmek beni oldukça sinirlendirdi.

    Bir de destekteki Rusya'da yaşayan gurbetçi Türk kardeşimizin böyle bir dolandırıcılıkta yer alması da kanıma dokunmadı değil.

    Özetle SİZ SİZ OLUN BU DOLANDIRICI SARAFANKA'YA ASLA ÖDEME KANITLARINA KANIP PARA YATIRMAYIN!

    Edit: Benim bu yazıdaki amacım sizi bilgilendirmek ve ödeme kanıtlarına kanmanızı istemememdir. Siz de paranızı kaybetmeyin :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hyperveron -- 17 Nisan 2017; 23:41:51 >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.