Şimdi Ara

SAR değeri nedir? Zararları nelerdir? (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
422
Cevap
12
Favori
275.455
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • selam arkadaşlar bu sar değeri dediğimiz değer telefon kulağımızdayken konuştuğumuz (yani vücuda 1cm den yakın iken) zaman mağruz kaldığımız radyasyon. şimdi bunu neden söyledim. eğer telefonumuzla birini arayacağımızda no.yu çevirip arama tuşuna bastığımızda tuşa basar basmaz kulağımıza götürmemeliyiz çünkü cep telefonları arama tuşuna basılan anda ilk olarak en yakın baz istasyonunu arıyor ve bu süreçte en fazla radyasyonu yayıyor. arama tuşuna bastıktan yaklaşık 5 saniye sonra kulağınıza götürünüz elinizdeyken korkmayın kulağınızdaykenki durumdan %90 az radyasyona mağruz kalırsınız ve eğer konuşmanız 6 dk yı geçecekse telefonu kulağınızdan yarım santim kadar uzakta tutun yada şöyle söylüyüm duyabileceğiniz kadar uzakta tutun ve kulaklık sesini sona getirin en iyi çözüm bu sar değeri 0,0.. larda cep telefonları yaygınlaşana kadar:) ve ben de bir erkek olarak erkeklere şiddetle tavsiyem CEP TELEFONLARINI PANTOLONLARIN ÖN CEPLERİNDE TAŞIMAYIN!!! hele şuan herkeste çift telefon var ve iki cebinizde de telefon varsa sperm kalitesi düşer hatta genetik bozulmaya kadar gider. ya bi bel çantası gibi bişey taşımayı alışkanlık edinin yada elinizde taşıyın. teşekkürler..
  • Konu SAĞLIK arkadaşlar başka bir şeye benzemez; konu bilinçli tüketici davranışı sergilemek. Bence a marka, b marka çekişmesi değil(konuyu saptırmayalım).
    SAR denilen olay FAYDALI bir şey olsaydı en ön sayfadan yer verirlerdi bu telefon üreticilerinin hepsi, en ulaşılamayacak en görünmeyecek yerlerde değil.

    Benim tek temenim, bu meretin daha şeffaf, daha kullanıcıların gözü önünde ve zararlarının açıkça belirtilmesi; telefonu satın alacak müşterininde bunu diğer özellikleriyle beraber ölçmesi-tartması, telefon üreticilerininde daha düşük SAR değerlerine sahip telefonlar için arge çalışmalarına önem vermesi ve piyasaya sürmesidir.
    Zaten bilinçili tüketici olursak üreticiler baskı altına girip, 10mp kameralı telefon çıkarmak için değil, sağlığımızı daha az riske edecek telefonlar piyasaya çıkarmak için çaba sarfedecektir(diye iyimser düşünüyorum polyanna misali).
  • S.A. arkadaşlar. Bu başlığı gördüğüm çok iyi oldu. Ben de önceden SAR değerlerine az çok dikkat ederdim ama bu kadar değil. Araştırmalarınız beni bayağı bir aydınlattı.

    Ben bugüne kadar özellikleri ve fiyatı nedeniyle N78 almayı düşünüyordum fakat gördüm ki SAR değeri RM-235: 1.23W/kg, RM-236: 1.01 ve RM-342: 1.23W/kg arasında değişiyor. Bu nedenle biraz daha bekleyip N95 8GB almaya karar verdim. Fakat SAR belgesinde sadece N95 diye geçiyor. 6 farklı alt model ve değer var.

    RM-159: 0.58W/kg, RM-160: 0.72W/kg, RM-245: 0.62W/kg, RM-320: 0.47W/kg, RM-321: 0.40W/kg, RM-421: 0.50W/kg.

    Arkadaşlar, acaba bu modellerden hangisi N95, hangisi N95 8GB olarak geçmekte bileniniz var mıdır acaba? Yahut TR'ye hangileri gelmektedir?

    Saygılarımla.
  • Day Mobile

    DAY B889 SAR DEGERİ 0.48
    DAY T808 SAR DEGERİ 0.53
    DAT T828 SAR DEGERİ 0.53


    EN DÜŞÜK NOKİ A NIN BİLE YARISI

    EN DÜŞÜK NOKİA 1.00 DAN BAŞLIYOR
  • quote:

    Orjinalden alıntı: simlockman1

    Day Mobile

    DAY B889 SAR DEGERİ 0.48
    DAY T808 SAR DEGERİ 0.53
    DAT T828 SAR DEGERİ 0.53


    EN DÜŞÜK NOKİ A NIN BİLE YARISI

    EN DÜŞÜK NOKİA 1.00 DAN BAŞLIYOR



    quote:

    Orjinalden alıntı: Mehmet397

    ANYCOOL T828 0.591


    Şimdiiiii. Day T828 denen model üzerine day mobile logosu basılan anycool T828, yani day T828 ile anycool T828 aynı telefon.

    Birinin değeri 0.53, diğerinin 0.591???? Hangisi doğru??????
  • samsungun sitesinde 0,7 küsürat diyor sen yanlış biliyorsun bence gir abk yukarıdaki samsung sar linkine
  • Bu konuda epey bir araştırmam oldu bende düşüncelerimi paylaşmak istedim.öncelikle SAR değeri dendiği zaman cep telefonun ve benzeri elektrikle çalışan aletlerin yaydığı elektromanyetik dalgaların insan vücudu üzerinde oluşturduğu radyasyon deniliyor yani bu bildiğimiz nükleer radyasyon değil yani insan hücresinin DNA sını bozan değil.sadece insan vücudu üzerinde bir ısı etkisi yaratıyor.bu ısıdan dolayı bazı bozulmalar olabilir mi bu tartışılıyor zaten.yoksa kanserojen bir etkisi kanıtlanmamıştır muhtemelende yoktur.sperm sayısının azalması çoğalmasıda bu ısı değerine bağlı olarak değişebilir mesela. SAR değerini düşürmek tamamen cep telefonu üreticilerin elinde.iki etkeni var antenin kafaya olan uzaklığı ve yayılan elektromanyetik dalgaların şiddeti.anteni eğer cep telefonun alt tarafına koyarsak SAR inanılmaz azalıyor fakat bu defa elimiz anteni örtüyor ve çekim gücü azalıyor.manyetik dalgaların şiddetini azaltığımız zamanda konuşma kalitesi bozuluyor.mesela SE ve bir kısım Nokia mühendisleri SAR değerini ciddiye almadıklarını görebiliyorum.haklı olabilirler yada değiller sonuçta zararı ıspatlanmamış bir birim yüzünden cep telefonun ses çekim v.s.kalitesini bozmak var.SAR değeir ayrıca bluetooth wi-fi 3g v.s. açıkken ölçüldüğü söyleniyor.hem ince hem şarjı uzun giden hemde hertürlü bağlantıyı yapabilen telefon istiyorsak bide SAR'cılar bi yerde mühendislerin işi iyice zorlaşıyor.ben geçen bluetooth kulaklık aldım hesaplara göre normal SAR değerini 1/100 hatta 1/1000 oranında azaltıyor üstelik cep telefonu normal kulaklıklı konuşmadan daha fazla vucudunuzdan uzak tutabiliyorsunuz.
  • çift sim card demek iki misli SAR demek diyen arkadaşlar peki bu videoyu bir izleyin her telefonu çift hatlı yapabilirsiniz. Mesela SAR değeri 0,055 olan bir telefona yapsak nasıl olur?

    http://www.v-tunnel.org/index.php/1010110A/de6bea7a06e2327101f8b88c266e45e671ce499d9033cdcee50b2add88c9b82c874b8e93464c6a7216458
  • yıldırım_han, verdiğin link açılmıo abi, normal youtube linkini alabilr miyim. teşekkürler
  • yotube girince "nokia 6500 dualsim" yazarsan 3 video çıkar ilk 2si...
  • robotica aslında olay şu ; (you tube yi açamayanlar)
    http://www.gittigidiyor.com/php/urun.php?id=12138910

    bu linkteki ürünü alıp telefonunu çift hatlı yapabiliyosun. aynı anda aktif olmasada telefon kapamadan geçiş yapabiliyosun. SAR yükseliyor dendi ya merak ettim nasıl oluyor?
  • İşte sar ın yükselmesi sim sayısından değil, telefonun aynı anda kaç anten barındırdığı ile ilgilidir.
  • çok enteresan bi olay başımdan geçti arkadaşlar dün:
    - samsungmobile uk(ingiltere) sitesinde araştırma yaptım beğendiğim u800 telefon için, SAR değeri ingilteredeki kullanım klavuzunda u800 için 0.62W/Kg diyordu. Düşük bir değer dedim(6300 kullanıyorum 0.57W/Kg). Kandım. Gittim aldım. Telefonun kutusundan çıkan klavuzda bir de ne göreyim :SAR=0.78W/Kg. İade ettim telefonuBu nasıl oldu açıklayamadım kendime bir türlü. Ben mi yanlış hatırlıyorum acaba dedim. Derken türkiye samsungmobil sitesinde aynı klavuzu indirdim... yine ingiltere samsungmobil den indirdim... BİRBİRLERİNDEN FARKLI ! Aynı telefon, 2 farklı SAR değeri...

    ne kadar çok "sar konusunda bilgilenen insan" o kadar çok "bilinçli insan"
  • quote:

    Orjinalden alıntı: nKEEPr

    on numara telefon bulabilirsem bu teli bulmaya çalışacağım..hem çok şık hemde sıkı durun sar değeri sadece 0,26w/kg

    maziye gidelim telin resmi..



     SAR değeri nedir? Zararları nelerdir?





    harbiden süper bi aletti bikaç sene kullanıştım tam bi karizmaydı nerede o eski günler
  • sar öenmli arkadaslar dikkat edelim
  • K770 ---------------->1.69
  • quote:

    Orjinalden alıntı: K-770

    K770 ---------------->1.69





    bu kadar yüksekmi yawww


    iphone sar değerini bilen varmı acaba
  • Evet K770 in sar değeri rekor denecek kadar yüksek seviyede..
  • şaşırdım yaa rekor kırmışlar resmen
  • Arkadaşlar, daha önce forumda linkini yazdığımız sarvalues.wordpress.com sitesinin yapımcısı yeni sayfasını açmış. Daha fazla model listeleniyor ve daha sade bir görünümü var sitenin, özet halinde modelleri incelemek mümkün.

    Yeni adresi:
    http://sarvalue.blogspot.com

    Düşük değerlileri kullanmakta fayda var. Özellikle yeni çıkan birçok teknolojik özellikli modeller ve ultra ucuz modeller genellikle yüksek.
    Cep telefonu almadan önce muhakkak bu noktasınıda iyice araştıralım. SAR değeri ölçülmemiş veya kullanma klavuzunda değinilmemiş telefonları almayalım. İthalatçı firmalar yeni markaları ülkemize getirirken bu hususu gözden kaçırmasınlar...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mzyakut -- 15 Eylül 2008; 13:40:30 >
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.