Şimdi Ara

SAR değeri nedir? Zararları nelerdir? (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
422
Cevap
12
Favori
275.493
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TornadQ

    N serisinin sar değeri nedir?

    N80 ve n73 de yüksek olduğunu biliyorum...diğerlerinde problem yok gibi
  • Yaww sonumuz zaten mezar ,yok sar yok sur kardeşim bırakın yaşamaya bakın istediğnizi alın..
  • bilgisayarlarda da benzer bir tehlike varmıdır acaba ?

    SAR olmasada ekrandan yada donanımsal cihazlardan yayılan bir çeşit elektromagnetizm filan var mıdır ?
  • Merb telefonum t700 sar degeri 1.52 acikcasi biraz korktum henuz telefona sim kart takmadim sirf bu deger yuzunden satmayi dusunuyorum deger mi ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hellbutcher00096

    Merb telefonum t700 sar degeri 1.52 acikcasi biraz korktum henuz telefona sim kart takmadim sirf bu deger yuzunden satmayi dusunuyorum deger mi ?


    telefonla cok uğraşıyorsan düşünmeden sat derim..
  • Konuyu okuduktan sonra bizim hanımın cep telefonunu değiştirdim arkadaşlar :D 1 hafta önce Media Markt da NG 870 modelini beğenip almış
    Bende konuyu okuduktan sonra gidip Nokia 6600 Fold aldım 1 haftalık telefon elimde kaldı şimdi
  • Bu Sar değerlerini çok büyütmüşsünüz arkadaşlar. Elbette bazı şeylere dikkat edilmeli ama neyi niçin yaptığını bilerek hareket etmek bana daha makul görünüyor. Sırf SAR değeri yüksek diye bir telefonu satmak konusunu eleştiriyorum.

    Öncelikle herkes şunu gözden kaçırıyor, telefonun SAR değeri, basabileceği en yüksek gücü basarken emdiği radyasyonun birim ağırlıktaki güç ifadesi. Yani telefonunuzun en olumsuz çektiği durumlarda, çektiği diş sayısının en az olduğu zamanlarda basabileceği maksimum gücü basarken yaydığı radyasyon. Burdan hareket edersek, 1800 MHz bandını kullanan ve genelde kapalı mekanlar ve bina içlerinde sorunlar yaşayan bir Avea kullanıcısı, SAR değeri orta olan bir telefon kullanıyorsa, buna karşın çekim kalitesi oldukça iyi olan Turkcell kullanıcısı SAR değeri yüksek telefon kullanıyorsa, en çok zararı Avea sahibi görecektir. Turkcell müşterisinin telefonu zaten o yüksek güçleri basmaya ihtiyaç bile duymayacaktır. Bence telefonda SAR değerini ciddiye alıyorsanız, ki kanaatimce alınmalı, önce sorgulama işine telefondan değil operatörünüzden başlamalısınız. Dahası kablolu kulaklık kullanmayı adet edinmiş, telefonu cebinde değil elinde taşıyan, bir yere oturunca telefonu bedeninden uzak yere koyan, konuşması 6 dakikayı geçecekse kulaklı tercih eden bir kişi yüksek SAR değerli telefon kullansa pek sorun olmaz.

    Sırf katalogdaki rakama bakım, 1 a bu çokmuş" deyip parasını verdiğiniz şeyi çöpe atmayın. Ordaki rakamlardan daha önemli olan sizin o cihazı kullanım alışkanlığınızdır. O rakamlar mutlaka önemlidir ama önceliği başka şelerde aramak gerekir.

    Bir telefonun SAR değerinin yüksek olmasının yegane 2 sebebi vardır. 1.si anten dizaynı, 2.si antenin bağlı olduğu kaskat yapıdaki ilk elektronik devre elemanı, genelde bir filtre olur bu, işte bu filtrenin malzeme kalitesi. Bunlarla ilgili sıkıntı varsa, telefon istasyonla olan bağlantı kalitesini iyi seviyede tutmak için daha fazla güç basar. Telefon en çok gücü (yaklaşık 2W) siz ara tuşuna bastığınızda yayar. 2-3 saniye sonra bu miktar makul seviyeye iner. Bu yüzden araya basınca telefonu vücuttan bir süreliğine uzak tutmakta fayda var.

    Yeni bir telefon alacaksanız SAR değerini göz önünde bulundurmak elbette ki faydalı bir adım. Amadiyelim ki dikkatsizce aldınız, aldığınız telefonu da atmadan önce, bunu neden yaptığınzı sorgulamanızı öneririm. Şöyle düşünmenizi rica ederim. Mercedes mi daha güvenli araç, Ford mu? Peki Mercedese binip saatte 300 km hızla gitmek mi güvenli, Ford a binip 90dan yukarı çıkmamak mı?




  • http://rapidshare.com/files/406088991/sardegerleri.rar

    bu linkten tüm modellerin sar değerlerini öğrenebilirsiniz
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ARIKAN

    quote:

    Orijinalden alıntı: TornadQ

    N serisinin sar değeri nedir?

    N80 ve n73 de yüksek olduğunu biliyorum...diğerlerinde problem yok gibi


    N73 0.95

    Benim N73 bozuldu, yeni telefon almayı düşünüyorum. Düşük SAR değeri olan özelliği az olan ucuz telefon tavsiyeniz var mı arkadaşlar ?
  • arkadaşlar konuşmasakta etkiliyormu mesela mesaj yazdığımızda ??
  • bu linkini verdiğim sitede şu an piyasada bulunan telefonların sar değerini bulabilirsiniz meraklısına !

    http://reviews.cnet.com/2719-6602_7-291-14.html?tag=
  • http://www.hepsiburada.com/Liste/ProductDetails.aspx?Categoryid=16001&Productid=telceplgkf510


    sar değeri 0.2

    kampanya fiyatı çok uygun.

    biraz eski telefon ama şık ve kullanışlı.

    ben E66 mı sattım. sar 1.3 dü.

    Çok fazla konuştuğum için inanılmaz derecede etkileniyordum.

    stres , baş ağrısı ve hatta kafada sivilcemsi yaralara kadar.

    1 hafta arkadaşımın samsung f210 telefonunu ödünç aldım. Sar değeri inanılmaz düşükmüş. 0.1 - 0.2 arası.

    geçti tüm baş ağrım.

    siz sağda solda duyduklarınıza inanmayın. Bu da sigara gibi. dünyanın en zararlı maddesi ama öyle bir bilinçsizleştirme uygulanıyorki normal bişeymiş gibi tüketiliyor.

    aynı b.kun laciverti.

    Saygılar.




  • Ben 2 haftadır blackberry 8520 curve kullanıyorum ve asla kulaklıksız arama yapmıyorum sadece 1dk altı görüşmelerimde kulaklık kullanmıyorum çünkü daha önce de blackberry kullandım özellikle 10 dk üstü inanılmaz bir baş ağrısı yapıyor artık biliçli kullanıyorum yatarken blackberry'in bataryasını bile çıkartıyorum
  • Telefon alırken sar değerine de dikkat etmek lazımmış demekki
  • nokia'ların sar değerleri hep yüksek nedense.. bu konuda en iyi samsung..
  • Nokia N95 8GB (RM-320) Sar Değeri: 0.60
  • arkadaşlar bu sar değeriyle ilgili bir sorum olcak blackberry curve için sar değeri
    1gram için 1.22 10 gram için 1.02 demiş bu değer uygunmudur . okuduğum yerlerde iki üstü için tehlikeli 1-2 arası uygun 1 altı için iyi demişler ama bu gram olayını anlamadım ve bu değerler nasıl.
  • daha dün Nokia E71 aldım ama açıkçası bu sar değerleri konusunda bilinçsizdim. forumu bugün takip ederken gözüme çarptı. E71 in sar değeride zannedersem 1.4 veya 1.5 ti galiba. Ne yapsam iademi etsem cihazı bilemedim şimdi içime kurt düştü resmen :((
  • hocam nokia x3 sar değeri 0,75, hatta her yerde olan nokia 6300 değeri 0,93, wentto f4(çin malı iphone 4 çakması) sar değeri 0,65. yani yazınının başında yazdığın incelemeyi değiştirsen sanki daha iyi. çünkü çin malı daha az sar değeri veriyor. yani amaç sar değeri kıyaslaması ise tüketicinin karar verebileceği bir durum bu. yoksa çin mallarını kötüleme yazısına benziyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cabriyo -- 17 Mart 2011; 9:08:14 >
  • arkadaşlar baz istasyonlarının yaydıgı sar degerini bilen varmı.yada


    Söz gelimi üzerinde kuvvetli baz istasyonu kurulmuş bir kulenin altındaki dolaşan bir kişinin alacağı radyasyon miktarı, cep telefonuyla konuşmakta olan bir kişinin alacağı radyasyonun "5000'de biridir". Yani baz istasyonları cep telefonundan daha az tehlikelidirler. Buna rağmen insanlar çevrelerindeki baz istasyonlarından daha çok endişe ederler.

    bu makale dogrumudur....
  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.