Şimdi Ara

SAPPHIRE TRİ-X R9 290 GÖRÜNTÜ SORUNU İADE SÜRECİ VE YENİ KART ZOTAC GTX 780 AMP! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
96
Cevap
2
Favori
4.099
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Yardımcı olan bütün arkadaşlara çok teşekkür ederim.Çok kafaya taktığım ve sinir olduğum için yeni bir macera istemiyorum yarın beğenmedim diyerek farklı bir ürün talep edeceğim.Diğer arkadaşın başına gelen gibi servis raporu bekle yenisi gelsin uğraş filan bu işin sonu yok.

    http://novabilgisayar.com/bilgi.asp?ID=9483

    http://www.novabilgisayar.com/bilgi.asp?ID=9101

    http://novabilgisayar.com/bilgi.asp?ID=9598

    Bu 3 üründen birini talep edeceğim bakalım durumdan haberdar ederim.




  • FIREWALL kullanıcısına yanıt
    FSP Epsilon 80+ 750w İmzadaki sistem 1e1 kullandığım sistem.
  • Almayı düşündüğüm karttan soğudum yeminle.Forumda kim aldıysa arıza bu nedir yahu...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kart sorunlu gibi. Sorun pek yazilimsal gibi durmuyor. Baska bir sistemde denemeniz de mumkun mu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Abazzers kullanıcısına yanıt
    Yarın ofiste deneye bilirim ama oradaki en iyi bilgisayarın bile 500w powerı var gider ayak yakmayalım kartı.2 slotta da aynı sorun 2 farklı bios ta da aynı sorun arkadaşın verdiği biosu yükledim netten bulduğumu yükledim.Başka bir forumdan buldum yükledim hep aynı şey masaüstünde resim açsam siyah ekrana giriyor çıkmadın yolu yok illa reset.Monitör kablosundan dedim 4 tane denedim vga,dvi,hdm denedim farklı yerlere taktım denedim.Bilgisayarı komple soydum her şeyi söktüm tek kart ile denedim.W7-W8-W8.1 denedim hatta farklı versiyonlarını bulup gene denedim saat 17:50 den beri bilgisayar başında aklıma ne geldiyse yaptım,iş çıktı bana tekrar raidleri kur oyunları yükle .

    Bu arada yabancı forumlarda bu konu var bende o şekilde biosları buldum zaten kimisi bios yüklemiş düzelmiş kimisi değişim istemiş var bir sıkıntı bu seride dur bakalım.
  • Alkımm kullanıcısına yanıt
    anakartın bıosu guncelmi
  • Bu 290x ve 290larin bir kisminda olan sorun zaten size ozel degil. Konuya hizlica baktim sadece ama soylenmemis galiba. Kartti ilk aldigimda arastirmistim basjna gelen var baya bazi driverla azalma oluyordu. Ama bunu kart ilk ciktiginda amd de soyledi duzetecegiz diye.
    Eger nasil duzeltilebildigini bulursam mesaji degistiririm.

    13.11 beta 9.4 driveri ile cozulmus genel siyah ekran sorunu galiba.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Poyri -- 29 Ocak 2014; 1:25:20 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • GTX 780'e zıplayacaksan bence Asus tercih et. Servis önemli...

    http://novabilgisayar.com/bilgi.asp?ID=9160
  • cybernoid kullanıcısına yanıt
    Ellerinde olsa ilk tercihim o ama yok ne yazık ki.
  • Poyri kullanıcısına yanıt
    Yüklediğim sürücüler hep 3 aralıktan sonra çıkan sürücüler birde kullanılacak gibi değil ki.Adamlar kartları çıkarmadan hiç mi bakmıyor.Başka bir sıkıntı olsa idare edilir hadi 1 ay 2 ay ama kart bildiğin çalışmıyor.
  • Alkımm kullanıcısına yanıt
    Iade hakkin varsa et ugrasmaya degmez. Ilk ciktiginda da bu oldu insanlar 1 2 ay duzelecek diye bekledi ama duzeldi belki senin sorunun kaynagi farklidir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Poyri kullanıcısına yanıt
    Kutuladım şimdi geldiği gibi yarın arayarak istemiyorum bu ürünü çok sorunlu falan filan söylencem bakalım.Arızalı desem bir türlü demesem başka bir türlü direk iade ediyorum bana başka bir kart verin der çıkarım işin içinden.
  • Ne yazııkki bazı arkadaşlar talihsizlikler yaşadı umarım çözüme kavuşturulur.Ben referans model aldım en ufak sorun yaşamadım özel modellerde sorunlar çıktı.Şansızlık diyorum başka bişey değil
  • Alkımm kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun.

    İlk geldiğinde benimde alasım gelmişti bu kartı.Son anda direkten döndüğümü sizinde yazınızla artık iyice anladım.Sizinkiyle beraber 3. SAPPHIRE 290 vakası oldu bu.Zaten asıl vazgeçmeme sebep olan neden; 290 TOXIC modelinin çok övülmesine karşın, böyle bir modelin bile 290 ve 290X' i 75 C' lerde tutması ve bunu yaparkende bir hayli sesli çalışması oldu.Bakalım havalar ısındıkça (dünya genelinde) forumumuzda ve yabancı forumlarda ne gibi vakalar göreceğiz ?

    Sizin sorununuzla pek alakası olmayabilir ama; 290 ve 290X' lere (ilk çıktıkları zamandan beri söylediğim gibi) daha serin çalışan ve daha az enerji harcayan revizyon GPU' lar gelecektir.Eğer AMD ; 290 ve 290X' lerden HD 7950 ve HD 7970 gibi en az 2 yıl yararlanmayı düşünüyorsa revizyon şart !



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi REDSTONE -- 29 Ocak 2014; 1:48:49 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Alkımm

    Kutuladım şimdi geldiği gibi yarın arayarak istemiyorum bu ürünü çok sorunlu falan filan söylencem bakalım.Arızalı desem bir türlü demesem başka bir türlü direk iade ediyorum bana başka bir kart verin der çıkarım işin içinden.

    İlk olarak bende de Tri-X R9 290X var ve birebir aynı sorunu yaşamıştım, ve çözdüm ama bir sürü şey yaptım acaba hangisi ben de tam olarak bilemiyorum o yüzden :) bütün hepsini söyliyim.
    İlk olarak sorun büyük ihtimal PSU çünkü bu kart piyasadaki en fazla güç çeken kart, en kaliteli 750w olsaydı belki problem yaşanmazdı ama 12V a verdiği amper değeri yetmiyor olabilir. ANCAK problem psu yeterli olmamasından değil bağlanış şeklinden de kaynaklanıyor olabilir, kartı sadece tek bir pci-e kablosuyla bağlamalısın ben de ilk olarak iki kablonun sadece birer ucunu kullanarak bağlamıştım ancak sonra tek kablo ve bunun iki ucunu bağlayarak kullanımla çözülmüştü ve de bağlarken 8 pin olanı bağlamakta biraz zorluk çektim bazen o düzgün bağlanmıyabiliyor.
    Ayrıca 13.12 yükledim demişsin ama gpuz görüntüsü 13.11 diyor. Bende daha önceden 7970 vardı, driver ları silip kurmuştum ama driver silme işleri öyle olmuyor her seferinde temiz silme yapman lazım. Buradan:http://www.guru3d.com/files_details/display_driver_uninstaller_download.html driver uninstaller ı kur ve safe modda başla, eğer kartı r9 200 series dışında görüyorsa sorun budur zaten ama görmüyosa bile bunlar komple silip yeniden driver kur.
    Bir de tahmin ediyorum sapphire trixx kurmuşsundur, onu kapayarak webde gezinmeyi dene, hatta mümkünse bütün ısı, fan kontrol eden kayıt tutan her şeyi (HWmonitor, gpu-z gibi) ne var ne yoksa kapa öyle dene ve bu denemeyi yaparken Catalyst Control Centre dan Overdirve ı da kapamayı unutma, hepsini kapa sadece gpu olanı değil cpu kısmını da.
    Tüm bunları aynı anda yaparsan çözülecektir.




  • DamnedLife D kullanıcısına yanıt
    İlk kutudan çıkardığım dan beri 13.12 kuruyordum en son aklıma geldi cd'den kurayım belki çalışır diye 2 sürücüde de aynı sıkıntı olunca 13.11 kurmaya devam ettim.Sürücü hariç hiç bir şey kurulu değildi.Güç kablolarını tek hat üzerinden bağladım 1 adet 8 pin 1 adet 6 pin ama dediğiniz doğru 8 pinli yuva zor oturuyor.Kutunun içinden çıkan dönüştürücüler ile de denedim gene aynı sorunu yapıyordu.

    Birde masa üstün den bile sıkıntısız geçemiyor ki ekran kartı güç tüketsin,bende ilk PSU sandım ama yazılımı kurup yeniden başlatmadan 3dmark11 bitiriyordu deneme olarak bf4 test rangeye girdim ultra ayarlarda gezindim 115 ile 178 arasında FPS geziniyordu biraz oyalandıktan sonra çıktım.Arkadaşın verdiği biosu ve netten bulduğum diğer biosları yükledikten sonra 13.12 kurdum bu sefer kart pc açılır 5 saniye durduktan sonra kararıyordu işin özü benim kart için 13.11 daha verimliydi en azından foruma girip konuya bakıp çıkılıyordu.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: The_North_Face

    Bana kalırsa AMD, NVIDIA sorunu değil sınıfın en yüksek segment kartlarında oluyor bu sorunlar nedenini bilmek ise güç. R9 290, 780/780 Ti gibi kartların sorunlarıyla dolup taşıyor forum ki çok ilginç. Bu kadar para verilen kartlarda bu tarz sorunların çıkması sinir bozucu yok dalgalanma var yok fanlardan biri dönmüyor, ısınma sorunu var bir türlü bitmedi bu yüksek segment kart sorunları.

    Aynısı çok beğendiği ama buralarda bulunmadığı için hiç kullanamadığım EVGA kartlarda da görüyorum, adam gitmiş Amerika'dan getirmiş fanlardan biri tam yerine oturmamış olduğu için sürekli ses çıkartıyor parmağı ile ileri itince se kesiliyor. 500-600$'lık kartlarda böyle sorunlar olması çok saçma.

    Evet, 780 Ti Windforce'lar arasında, memory problemi olmayan kart henüz görmedim mesela(hala açıklama bekliyoruz). Üreticiyle bağlantılı ve bir modele özgü olsa da, nv tarafında da saçmalıklar yaşanıyor.

    Ama AMD tarafında daha kronik problemler olduğu aşikar. 290 black screen, hd 7800 vga problemi gibi genel sıkıntıları nvidia'da görmemiz zor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 29 Ocak 2014; 9:17:46 >




  • http://www.overclock.net/t/1443242/the-r9-290-290x-unlock-thread

    Dostum çözüm burada.Referans 290 ımı bu şekilde adam ettim.Linkte PT3 ismindeki biosu kurman yeterli.

    Hadi geçmiş olsun ;)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Abba sever kullanıcısına yanıt
    Sizinde mi tıpa tıp aynısıydı yoksa ara sıramı oluyordu ? çünkü gene böyle sorunu çözdüğünü yazan biosları karta attım sonra olmayınca konusunu okudum onlarda arada sırada olan bir hataymış.

    Birde anlatılana göre kartı 290x yapmamıza yarıyor ben kartı 290 olarak çalıştırsam ona da razıyım ben dün şu alta ki biosu da karta atmıştım

    http://www.techpowerup.com/vgabios/151778/sapphire-r9290-4096-131211.html

    Sonuç değişmedi kısaca bu siyah ekran hatası biostan kaynaklı bir hata mı ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alkımm -- 29 Ocak 2014; 9:30:48 >
  • Hocam birazdan pc ye geçiyorum;ordan devam edelim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.