Şimdi Ara

sapphire ati radeon x1900xt ile ilgili bios problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
490
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar,

    Yaklaşık 1 yıldır kullandıgım Sapphire marka ati x1900xt ekran kartım ile ilgili bugün bir problem oluştu, uzun süredir bilgisayar kasasını temizlememiştim, ve bundan dolayı ekran kartının çok ısındıgını ve stabilite sorunu oluşturdugunu düşündüm, bu yüzden kartı çıkartıp temizledim ve takıp çalıştırdığımda hiçbir problem yoktu, temizlemeden önce 80 derecelerde gezen ekran kartının sıcaklıgı, 40 dereceye düştü, sonra nereden aklıma geldiyse, ati nin sürücüyle beraber kurulan yazılımındaki ekran kartı ayarları yapılan pencerede, otomatik overclock testinin yapıldıgı seçeneğe tıkladım, testi yaparken sistem kilitlenebilir, bu durumda, en son stabil ayarlara geri döner gibi bir ibare vardı, sonra sistem kilitlendi ve bende bilgisyaraı yeniden başlattım, ama ekranda görüntü yoktu tabiki, başlangıçta gelen bip sesi de gelmiyordu, sanırım ekran kartının bios u ile ilgili bi problem var, çok uzattım sanırım, neticede bu ekran kartının bios unu resetleme konusunda bilgisi olan varsa yardımcı olabilirmi,

    teşekkürler,



  • Öncelikle pci bir ekran kartı bulman lazım ve kartının bios yedeğini al sorunun ekran kartının biosundan olduğu kesin değil ama buradan ilgili markanın bios unu çekebilirsin buradan da bios yüklemek için ilgili programı çekebilirsin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 26 Kasım 2007; 23:55:35 >
  • zaman ayırdıgınız için çok teşekkürler,

    ama ayırdıgınız zamanı boşa harcadığım için çok özür dilerim, çünkü şimdi ekran kartını başka bir bilgisayarda test ettim, sorun yok, ama işin daha ilginci, bu kez sorunun anakartta olduğundan şüpheleniyorum, çünkü başka bir ekran kartı denedim, yine görüntü yok ayrıca pci-express slotunu kuru ve parça bırakmayan bir bezle iyice temizledim, ve anakartın bios unu da resetledim, ona rağmen bi değişiklik yok..

    Not: Anakart Asus p5b , 2*pc2-5300 1gb twinmos ram mevcut. işlemci konusunda emin değilim ama intel core 2 duo e-4600 (veya e-6600 olsa gerek)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi guffy -- 27 Kasım 2007; 0:01:42 >
  • Rica ederim belki ileride lazım olabilir sorun ilginç umarım çözülür



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 27 Kasım 2007; 9:50:10 >
  • Bende o sorun CPU'ya overclock yapmak istedigimde oluyordu, hic acilmiyordu sonra kafasina gore bir ara aciliyordu ayarlari duzeltebiliyordum. Ekran karti OC'sinde oyle bir durumla hic karsilasmadim. Ama bence PSU'nun dugmesini kapat ve bir muddet bekleyip tekrar bekle. Boyle sacma gibi gorunen yontemler hic acilmayan bilgisayarlar konusunda cok yardimci olabiliyor.

    Ayni zamanda anakartinda da donanimsal bir ariza olabilir. Bence bi anakarta goz gezdirip sismis kondansator var mi ona bi bak.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.