Şimdi Ara

Santrale 1255 metre uzaklıkta VDSL alınamıyor mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
92
Cevap
0
Favori
4.182
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Adsl kullanıyorum ancak altyapının 35 mbps hızı destekleğini öğrendim. Daha önce böyle çıkmıyordu muhtemelen bir iyileştirme yapılmış. Bir süre önce desteğe yazmıştım. Ancak şöyle bir yanıt aldım.

YAPA aktif alt yapımıza bağlı olarak hizmet aldığınız için hattınıza hem adsl hemde vdsl sinyal tanımlı vdsl portundan hizmet alıyorsunuz santrale olan mesafeniz 1391 metre olduğu için vdsl sinyali alarak yüksek hız alamayacaksınız.

Ancak yeni bir modem aldım ve yapa profilini değiştirdiğimde oyun hızlı veya standart profilde hızların çok yükseldiğini gördüm. Hız 35 40 mbps lere ulaştı. Ancak tabi vdsl tanımlı olmadığı için muhtemelen internete giremedim.

Türknet teknik bilgiler sayfasında santrale uzaklık 1255 metre olarak gözüküyor.

Adsl de ara sıra kopmalar yaşıyorum. Hızım pek artmasa bile acaba VDSL'e geçebilirsem bu kopmalar sizce azalır mı ? Ev içindeki ethernet kablosunu cat6 ile değiştirdim. Telefon kablosunu da değiştirdim. Ancak bina biraz eski ve bina girişine kadar kablo çektirmeyi de düşünüyorum ama henüz ona karar vermedim. Bir de arka cephedeyiz ön de olsak çok daha kolay olurdu. Bir elektrikçi olmaz gibisinden konuştu. Ancak SNR değerleri biraz düşük görünüyor.

Bugün yine destek kaydına yazdım bakalım ne yanıt verecekler.

Oyun ve standart yapada vdsl değerleri bu şekilde. Ayrıca adsl de standart değerleri de görebilirsiniz.

Ankastrenin durumu da içler açısı görünüyor. Muhtemelen bu durumun SNR'ye etkisi var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mersinaki -- 20 Kasım 2019; 14:47:26 >

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

VDSL'e geçiş başvurunuzu sağladığımızda hattınızı santralde bağladığımız VDSL PORT'u mesafenin uygun olmamasından dolayı çalıştırılamamıştır. 16 MB'e kadar yüksek hızda ADSL hizmetinden faydalanmanız gerekmektedir.

1255 metre santrale uzaklıkta VDSL alınamıyor mu yani ?

Orijinalden alıntı: mersinaki

Destek bölümünden yanıt geldi.

VDSL'e geçiş başvurunuzu sağladığımızda hattınızı santralde bağladığımız VDSL PORT'u mesafenin uygun olmamasından dolayı çalıştırılamamıştır. 16 MB'e kadar yüksek hızda ADSL hizmetinden faydalanmanız gerekmektedir.

1255 metre santrale uzaklıkta VDSL alınamıyor mu yani ?
    Yapa alt yapısındaysa eğer hattınız otomatik olarak mesafeniz uzak dahi olsa vdsl çalışır vdsl destekli modem kullanıyorsanız eğer

Vpi 0 vci 35 olacak (adsl de 8-35 idi)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: kütahyalı_ramazan

Sana zaten 39/7 VDSL geliyor şu anda. Kurulumda hata olmasın ?

Vpi 0 vci 35 olacak (adsl de 8-35 idi)
    Hocam ayarları bu şekilde değiştirdim yine bağlanıyor gözüküyor ışıklar yanıyor herşey normal ama internete giremiyorum. Muhtemelen Türknetin buna izin vermesi gerekiyor. Direk otomatik geçmiyor anladığım kadarıyla.

• quote:

Orijinalden alıntı: Sacrific3

Yapa alt yapısındaysa eğer hattınız otomatik olarak mesafeniz uzak dahi olsa vdsl çalışır vdsl destekli modem kullanıyorsanız eğer

Alıntıları Göster
    O zaman Türknet neden böyle söylüyor ? Modem ayarlarında mı bir sorun var acaba ?

VDSL bağlı olduğunda internet yokken telefondan türknet sayfasına girdiğimde zaten vdsl bağlantısı gözükmüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mersinaki -- 20 Kasım 2019; 14:37:41 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Santrale 990 m uzaklık nasıl ?
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Az önce Türknetten aradılar. Santrale uzaklığınızdan dolayı vdsl sinyali alamazsınız vs diyorlar. En fazla ne kadar olmalı diye sordum. 1000 metrenin üzerinde alamazsınız 1000 metrenin altında alabilirsiniz denildi.

Peki benim modemde gördüğüm bu hızların anlamı nedir ? 1000 metre üzerinde vdsl alan yok mu ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mersinaki -- 20 Kasım 2019; 14:46:1 >

O zaman Türknet neden böyle söylüyor ? Modem ayarlarında mı bir sorun var acaba ?

VDSL bağlı olduğunda internet yokken telefondan türknet sayfasına girdiğimde zaten vdsl bağlantısı gözükmüyor.

Alıntıları Göster
    Modem kurulumuzu yapıp hız profilinizi oyuna alıp dener misiniz hocam

• Farklı bir modem var mı test için ? 1000 metrenin üzerinde VDSL teori olarak yok ama alıyorsun işte. Adsl in en babası 24 aşağı 2 yukarı. Ama senin hız 39/7 . Mecbur VDSL o modem de diyor VDSL diye. MH aradığında benim hızıma bakar mısınız ben mi yanlış görüyorum diye sorsa idiniz keşke (dsl ışığı yanıyor iken)

Sen ödünç bir vdsl modem ile tekrar test et

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Az önce Türknetten aradılar. Santrale uzaklığınızdan dolayı vdsl sinyali alamazsınız vs diyorlar. En fazla ne kadar olmalı diye sordum. 1000 metrenin üzerinde alamazsınız 1000 metrenin altında alabilirsiniz denildi.

Peki benim modemde gördüğüm bu hızların anlamı nedir ? 1000 metre üzerinde vdsl alan yok mu ?

1100 metre mesafede vdsl alıyorum.
    Yapa'dayım 30mbdl 5mb upload alıyorum ortalama

• kütahyalı_ramazan kullanıcısına yanıt
    Santral 600 den fazla

Orijinalden alıntı: Sacrific3

Modem kurulumuzu yapıp hız profilinizi oyuna alıp dener misiniz hocam

Alıntıları Göster
    Önceki yolladığım vdsl hız profil değerleri hocam. Zaten HIZLI, OYUN, ve bazen STANDART profilde direk VDSL sinyaliyle otomatik bağlanıyor. Sadece Kesintisiz profildeyken ADSL ile bağlanıyor.

Bu yüzden VDSL modu kapattım ki OYUN profiline alıp değerlerin biraz daha iyi olması için. Ne denediysem olmadı.

ADSL oyun profili değerlerim bu şekilde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mersinaki -- 20 Kasım 2019; 19:8:51 >

• quote:

Orijinalden alıntı: kütahyalı_ramazan

Farklı bir modem var mı test için ? 1000 metrenin üzerinde VDSL teori olarak yok ama alıyorsun işte. Adsl in en babası 24 aşağı 2 yukarı. Ama senin hız 39/7 . Mecbur VDSL o modem de diyor VDSL diye. MH aradığında benim hızıma bakar mısınız ben mi yanlış görüyorum diye sorsa idiniz keşke (dsl ışığı yanıyor iken)

Sen ödünç bir vdsl modem ile tekrar test et
    Hocam onlar beni aradıklarında modemde 39 a 7 vdsl görüyorum internet ışıkları yanıyor ama internete girmiyor dedim. Zaten arayan pek bilgili değildi.

Başka modem yok maalesef bunu da ikinci elden aldım. Markası Airties 5650. Eski modemim adsl modem. Airties 6271.

Bana Türknetten kaynaklı gibi geliyor. Çünkü şöyle bir bilgi var.

ADSL'den VDSL'e nasıl geçerim?

ADSL'den VDSL'e geçmek istiyorsanız öncelikle bulunduğunuz bölgeye VDSL hizmetinin gelip gelmediği kontrol etmelisiniz.

Bunun için bu adresten sorgulama yapabilirsiniz. Eğer sorgulamanız sonucunda adresinizde 35 Mbps ve üzeri hızlarda hizmet çıktıysa sizin orada VDSL hizmeti var demektir.

VDSL'e geçmek için VDSL destekli bir modeme ihtiyacınız var. Modeminizi geçiş işlemleriniz tamamlandığında almanızı öneririz. Çünkü nadiren de olsa kontrol edince müsait gözüken port, sonradan müsait olmayabiliyor.

Geçiş talebinizi bize Online İşlemler üzerinden gönderebilirsiniz. Bunun için size özel kullanıcı adı ve şifrenizle Online İşlemler'e giriş yaptıktan sonra, soldaki menüden "Destek", "Destek Kayıtlarım", "Destek Kaydı Oluştur" seçeneklerine tıklayın.

Sonrasında konu olarak "Paket Değişikliği" ve alt konu olarak da "Paketimle ilgili destek istiyorum" seçeneklerini seçin. Açıklama kısmına da mutlaka VDSL'e geçiş talebiniz olduğunu yazın. Talebinizi değerlendirdikten sonra herhangi bir teknik sorunla karşılaşmazsak hızlıca geçiş işleminizi tamamlayıp size bilgi vereceğiz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mersinaki -- 20 Kasım 2019; 19:16:2 >

• mersinaki M kullanıcısına yanıt
    Hocam forum da türknet destek var ona yazın ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi smart0201 -- 20 Kasım 2019; 20:0:28 >

Önceki yolladığım vdsl hız profil değerleri hocam. Zaten HIZLI, OYUN, ve bazen STANDART profilde direk VDSL sinyaliyle otomatik bağlanıyor. Sadece Kesintisiz profildeyken ADSL ile bağlanıyor.

Bu yüzden VDSL modu kapattım ki OYUN profiline alıp değerlerin biraz daha iyi olması için. Ne denediysem olmadı.

ADSL oyun profili değerlerim bu şekilde.

Alıntıları Göster
    standart ve kesintisiz profilde sorun var sanırım 120 mbit destekleyen hattımı standart yada kesintisiz profile aldığımda hat modu santral tarafından otomatik olarak adsl olarak görünüyor hızlı porile aldığımda kapasite 120mbite çıkıyor oyuna aldığımda 110mbite hız düşüyor fakat ping de ise hızlı ile oyun arasında 10 ms fark var o yüzden ben oyun profilinde kullanıyorum hattımı

• Yardımcı olursanız sevinirim

Suplement - ^
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.