|
Arkadaşlar herkese selam, Aslında uzun bir süredir kafamı kurcalayan bir soru. Kuzenimin eşinde 2006 Model N46B20B Motor kodlu E90 320İ var. Araba 346.000-KM de. Bir insan bir arabaya bu kadar işkence edemez. Öyle bir kafa yapısına sahip ki arabaya benzin dışında yapılan her harcama gereksiz. Arabada cayır cayır yağ lambası yanar 4-5.000 km öyle gezer sonra önüne gelen en ucuz numarasının önemi olmayan motor yağı ekler yoluna devam eder. Yağını, suyunu koy devam derler ya bu yağını suyunu da koymuyor. Bugün araba motor ısısı nın yüksek olduğuna dair ışık yakmış ben de oradaydım, ben ne oldu falan filan derken radyatöre baktım, radyatörde su kalmamış. Dedim radyatörde su yok. Dedim antifiriz vs alalım dedim. Ben orada arabaya inorganik antifriz mi koymak gerekiyor vs diye araştırma yapıyorum adam bana araba uyarı verirse musluk suyunu dayıyorum ışık sönüyor diyor. Bu arada arabayı ilk sahibinden 2010 yılında 50.000 km civarında satın almıştı. Araba muayene den geçmedi disk ve fren balatası bitmiş. Adam gitti hurdalıktan disk buldu. İnternet üzerinden de 10-20 euro civarında balata aldı. En asgari tutar ile arabayı muayene den geçirdi. Kışın marş basar basmaz gaza köküne kadar oturur. En son 2 sene önce mecbur kalıp arabasını istediğimde deyim yerindeyse hayrıma arabaya ben bakım yaptırdım. Arkadaşlar arabadan çıkan yağa inanamazsınız yağ katran gibiydi. Arabana bakım yaptırdım gidişi değişmişmi dedim gerek yok du ben en son 80k km önce yağını filtrelerini değiştirmiştim dedi. Buna rağmen arabada ne bir yağ kaçağı ne bir arıza lambası ne de farklı bir problem var. Acaba Bmw farkında olmadan yok edilemeyen ne kadar sınırları zorlarsan zorla seni asla yolda bırakmayacak bir motora sahip otomobil üretmiş olabilirmi ? Yoksa bu çok şanslı bir pij mi ? Ben kendimden örnek vereyim .Şimdiye kadar o kadar çok bmw aldım sattım ki artık sayısını hatırlamıyorum. Düne kadar da N53B30A kodlu E91 330İ kullanıyordum. Ya bırakın 10.000 km de yağ değişimini 8k yı geçtiğinde bende alarm zilleri çalıyordu. Her iki bakımda bir yakıt filtresi değiştirirdim. Yılda bir defa mutlaka buji değiştirirdim. Buna rağmen benim arabam da bobinlerden biri arıza yaptı. Ben satın aldığım her arabanın üzerine titrerim alır almaz a dan z ye bakım yaptırtırım. Şimdi yukarıdaki örnekte ki adam mı şanslı yoksa ben mi çok şansızım ya da bu motor imha edilemeyen bir motor mu ? Nedir bu işin sırrı. Bir motora bu kadar işkence edilip sağ kalması akla mantığa yatkın mı ya da 10k da bir bakım yaptırın kuramı gerçeği yansıtmıyor olma ihtimali olma olasılığı nedir? Acaba kullanmakta olduğumuz otomobillerin servis toleransı bize söylenilenden daha fazla olabilirmi ? |
|

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler
kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt