Şimdi Ara

Sanırım kedi sahipleniyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
529
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar sanırım kedi sahipleniyorum fakat kaç aylıktan sonra kediler eğitilemez? Kedilerin hastalıkları beni çok endişelendiriyor evde durduk yere bir kedi hasta olur mu? Bu arada bizim evde her sabah paspas çekiliyor kokusundan rahatsız olur mu?



  • Eğitilemez derken ne tarz bir eğitim vermeyi düşünüyorsunuz tam olarak anlamadım?

    Tuvaletse kast ettiğiniz eğitim zaten o konuda sıkıntı yaşamayacaksınız.İç güdüsel olarak kumun üstüne koyduğunuzda tuvaletini yapar ve bir daha başka yere gidip yapmaz farklı bir durum oluşmadıkça.Sadece küçük olduğu dönemde evi tam olarak keşif edene kadar tuvaletini yakın bir bölgeye koymanızda fayda var.Bir de tuvaletler yüksek oluyor çıkıp çıkamadığına bakmanız yeterli.
  • evde kedi çok güzel birşey.
    endişelenecek birşey yok. durduk yerde hasta olmaz, olsa da götürürsünüz vete sorun çözülür. biz hastalanmıyor muyuz sanki.
    evde yüzey temizleyici yerine sirkeli su kullanmanızı tavsiye ederim bir kovaya bir çay bardağı sirke yeterli olur. evi sirke kokutmaz. hem dezenfekte eder hem kedinizi rahatsız etmez.
    evde kedi bakmanın en zor yanı bence tatile gitmek.bir hafta ayrıldığımızda birine anahtar verip tuvalet temizliği ve mama/su değişiminin iki günde bir yapılmasını sağlamak + özlemek :)
  • Kedi sahiplenmek bir bebek sahibi olmaya benzer.
    Eğer en az 10-15 yıllık bir maratona hazır değilseniz sahiplenmeyin.
    Forumlardan bazı takıldığınız konuları sorabilirsiniz ama işin doğrusu bu konuda bir kaç kitap alıp okumaktır.

    Kedi yavruları ilk bir yıl inanılmaz hareketlidir. Perdelere tırmanır. Bu aşamada onu bırakmayı düşünebilirsiniz. Eğer öyle olacaksa şimdiden almayın.

    Kediler bol bol dilleri ile vücutlarını temizler. Böyle yaparken tüy yutarlar. Midesinde biriken bu tüyleri kusarak çıkarması gerekir. Kusmak için çimen yerler. Kustuğu zaman da tuvaletini yaptığı kakalığa gitmezler. Rastgele kusması hoş değil ama ne derler, gülü seven dikenine katlanır. Evde çim yetiştirmek için pet shoplarda küçük kaplı toprak ve tohum kiti satılır.

    İleri yaşlarda insanlar gibi kanser, böbrek yetmezliği gibi rahatsızlıklar çıkabilir. Gençliğinde çeşitli aşılar olması gerekir.
    İyi bir veteriner bulmanız gerekir.

    Bir kediyi günlerce evde bırakıp bir yere gidemezsiniz. Daha önce dediğim gibi kedi sahibi olmak küçük bir çocuk sahibi olmaya benzer. Evde halının, koltukların üzerinde tüy bırakır. Bundan rahatsız olmamanız gerekir.

    Bunun dışında kedi ona verdiğiniz sevgiyi sünger gibi emen, aynısını size veren, devamlı ilgi isteyen, kainatın başyapıtı güzel bir hayvandır.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.