Şimdi Ara

SanDisk ULTRA PLUS 256GB SSD [inceleme] | SanDisk SSD [ANA KONU] (38. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
870
Cevap
8
Favori
43.686
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3637383940
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • vforfreedom kullanıcısına yanıt
    Açıkçası Sandisk'in gömülmesi gibi bir durumun olduğunu ben düşünmüyorum. Bunlar tamamen maalesef ki yanlış piyasa algısından ileri gelen durumlar. Özellikle bu inceleme ve ana konu her şeyi sergiliyor diye düşünüyorum. Keza başka Sandisk konuları da daha yüzeysel olarak mevcuttur. Sandisk'i kötülemek için yorum yapanların maalesef ki pek bir bilgi geçmişi ve donanımı bulunmamaktadır. Sadece 1 tane olumsuz olayda klasik marka kötüleme durumlarının bir örneği. Bu dediklerimin de en büyük kanıtı özellikle bu konunun sayfalarında yazmaktadır. Sandisk ürünlerini kullanan kişiler ile tek tek irtibata geçip, yorumlarını alabilirsiniz. Keza üşenmeyip, konunun sayfalarına geriye doğru veya en baştan ileriye doğru göz attığınız zaman yine geri dönüşleri görmüş olursunuz.

    SSD Plus modeli giriş seviyesinin bir tık ilerisidir. Ultra II de giriş-orta seviye veya tam orta seviye olarak nitelendirilebilir. Artı ve eksileri konusunda üst yorumlarda gerekenleri yazdım. Bunların ışığında en son kararı sizin vermeniz lazım.

    Şahsen ben 480GB gibi boyutlara geliyorsam ULTRA II'den yana tercihimi kullanırdım. 240-256GB üzeri depolama boyutlarına gelindiği zaman orta seviye bir ürün almak daha iyi olur. SSD Plus da 3 yıl garanti süresi sunmakta ama hem bir tık daha fazla hız hem de biraz daha fazla kararlılık açısından böylesi daha iyi. Bunun detaylı yorumlarını bu konu içerisinde ve depolama bölümünde açılan bazı konularda dile getirdim. Forumun arama kısmından arayıp, ulaşabilirsiniz. Bu tabii ki demek değildir ki; SSD Plus da kötü bir SSD'dir. Sadece 480GB için aralarındaki 80 TL'lik farkın bir sonucudur.

    Samsung 850 EVO 250GB fiyatıyla ULTRA II 480GB alabiliyorum kısmında gördüğüm kadarıyla hatanız var. Örneğin; hepsiburada.com fiyatını baz alırsak; aralarında 145 TL fiyat farkı mevcut. SSD Plus 480GB'ı düşünsek, onunla da 65 TL fark var.
  • REDSTONE kullanıcısına yanıt
    Hocam konuyu okudum tamamını olmasada testlere spesifik olarak ilgi gösterdim baktım. Ama mesela başka konularda direk kafa şu ;

    Sandiskden uzak dur Ultra II samsungla kıyaslanmaz direk evo al geç çok hız düşüyo


    İlk defa ssd alıcam ve para kolay kazanılmıyo hocam. eğer sandisk Ultra II işimi görücekse sıkıntısı yoksa vs almak isterim

    Fiyatı aynı değil tabiki ama şöyle diyim samsuna verdiğim paraya 50-60 tl daha ekleyip daha yüksek boyutlu ultra II ssd alabiliyorum.

    anlatabildimmi derdimi tam hocam
  • vforfreedom kullanıcısına yanıt
    Öncelikle tekrar yazayım. 50-60 TL fark verip SSD PLUS modelinin 480GB'ını alabilirsiniz. ULTRA II için 145 TL fazla vermeniz gerekiyor. Siz ya karıştırıyorsunuz ya da benim bilmediğim, görmediğim ULTRA II 480GB için şok fiyat sunan bir site mi var ?

    Diğer birçok şey için yorumlarımı uzun uzun yazdım. Aradaki farklar ve nedenleri ortada. Kıyaslanamaz gibi durumlar da mevcut değil. Sonuçta her şey verilen fiyata göredir. Ne kadar ekmek o kadar köfte hesabı.
  • REDSTONE kullanıcısına yanıt
    Üstad siteler harici birinden güzel fiyata buldum. piyasa fiyatlarına bakarsanız dediğim mümkün değil.. bakınız şöyle


    samsung evo 850 250 gb ile ultra II 480 gb arasında 50-60 tl fark var. ama lütfen bakın piyasa değil bi yerden bulduğum fiyatlar bunlar
  • quote:

    Orijinalden alıntı: vforfreedom

    Üstad siteler harici birinden güzel fiyata buldum. piyasa fiyatlarına bakarsanız dediğim mümkün değil.. bakınız şöyle


    samsung evo 850 250 gb ile ultra II 480 gb arasında 50-60 tl fark var. ama lütfen bakın piyasa değil bi yerden bulduğum fiyatlar bunlar

    Öyle bir durum varsa ve daha fazla depolama alanına ihtiyaç duyuyorsanız tercihiniz ULTRA II'den yana olmalı. Arada 145 TL gibi bir fark varsa düşünün derdim ama fiyat farkı o kadar az ise; 2 kat fazla depolama alanı için +2 yıl garanti süresinden feragat edilir. Tabii tercih sizindir. Ben yorumlarımı paylaşmaktayım.
  • Yeniden bir test yapayım dedim birinde hata verdi nedense 4 sene geçmesine rağmen iyi değerler bence
    SanDisk ULTRA PLUS 256GB SSD [inceleme] | SanDisk SSD [ANA KONU]
  • Senin değerler daha iyiydi hatırladığım kadarıyla ? Dashboard üzerinden ömür durumu falan nasıl ?

    Ben de müsait zamanda test paylaşayım. Gerçi önceki sayfalarda da paylaşmıştım.
  • REDSTONE kullanıcısına yanıt
    Aynen nasıl olduysa daha fazlaydı değerler
    Ateş ediyor şuan
    SanDisk ULTRA PLUS 256GB SSD [inceleme] | SanDisk SSD [ANA KONU]
  • Benim ömür de %95'teydi.

    Bellenim sürümünü de güncelleseydin bu arada. Gerçi garantide bitik ya aman hata olmasın.
  • REDSTONE kullanıcısına yanıt
    İyi böyle ya uğraşmaya gerek yok ufak tefek değişiklikler için
  • Orası öyle. Zaten sonradan 1 sürüm geldi diye biliyorum. Dediğin gibi stabil sistemlere çok ellemeye gerek yok. Benim Dashboard üzerinde dikkatimi dağıtıyordu. Elim değmişken hallettim zamanında.
  • REDSTONE kullanıcısına yanıt
    SanDisk ULTRA PLUS 256GB SSD [inceleme] | SanDisk SSD [ANA KONU]

    buda benim. 1 yildan fazladir kullaniyorum ssd ye alistim artik hdd kullanmiyorum. Zaten sitem deki hdd leri iptal ettim sistemi gereksiz yavaslatiyorlardi ve gereksiz sesleri vardi
  • Şu yukarıdaki aa ssd bench testine sokarmısın birde senin sisteminde nasıl bir sonuç verecek merak ettim
  • Uğultu ve titreşim seslerinden ötürü uzun bir süredir ''kasa içerisinde'' HDD kullanımını bıraktım. Sadece sistem diski olarak SSD kasa içerisinde çalışmakta. Depolama ihtiyacımı harici olarak WD ELEMENTS DESKTOP 5TB karşılıyor.

    Şu SSD'lerin fiyatları daha makul seviyelere gelse diyorum hep. HDD'lerden tamamen kurtulmamız lazım. Ama yakın gelecekte bu pek mümkün görünmüyor. Hayırlısı diyelim.

    Sizin ömür durumu da iyi görünüyor.
  • Aksam eve gecip test sonuclarini atarim hocam. Suan isteyim :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bana sonuçlar düşük gibi geldi. Birde hata veriyor

    SanDisk ULTRA PLUS 256GB SSD [inceleme] | SanDisk SSD [ANA KONU]SanDisk ULTRA PLUS 256GB SSD [inceleme] | SanDisk SSD [ANA KONU]
  • AS SSD'de sıkıntılı durumlar var gibi. Ben bu incelemeyi yaparken 1.7 sürümünde test yapmışım. O sürümden bu yana haliyle değişimler olmuş. 1GB'tan 10GB'a kadar veri boyutu ile test edilmesi vs. gibi.

    Crystal Disk Mark üzerinden test almak daha sağlıklı olabilir. Veyahut AS SSD; disklerin suyunu çıkartıyor.
  • Evet sonuçlar olması gerekenden düşük çıkmış, Aynı hatayı bende'de verdi windows sürümünden olabilir uyuşmazlık filan yapıyorsa veya programda var bir sıkıntı emin değilim, Sata 3 ve ahci mod olduğuna eminmisin? Günlük kullanımda bekleme gibi sıkıntıların yok ise çokda kafaya takılacak şeyler değil aslında.
  • REDSTONE kullanıcısına yanıt
    bios'tan herhangibir ayar yapmak gerekiyormuydu bilmiyorumda. Ben direk kurmuştum uefi olarak windows'u. Anakartı değiştirdim z270a prime mevcut. 3. sata portunda takılı sanırım.
  • 1. Port'a tak sistem diskini anlamadığım şeyse anakartı değiştirdikten sonra sistemi baştan kurdunmu yoksa kurulu şekilde'mi takıp kullanıyorsun?
  • 
Sayfa: önceki 3637383940
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.