Şimdi Ara

SANDISK 120Gb Extreme mi CORSAIR 120Gb Force 3 GT mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
1.249
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Genel olarak corsair daha iyi gibi ama sandiskin de kontrolcüsü iyi. corsairi alcam gibi ama yine de bi danışayım dedim. Hangisi daha iyidir?

• ikisi arasında kaldıysan, sandisk 'i öneriirm hocam

Force 3 GT yerine şunu düşünebilirsiniz

http://www.vatanbilgisayar.com/solid-state-disk/ocz-vtx4-25sat3-128g-128gb-vertex--4-serisi-sata-30-ssd(560mb-okuma--430mb-yazma)/productdetails.aspx?I_ID=61417

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi holyjohn -- 2 Eylül 2012; 15:53:58 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: holyjohn

Aradaki fiyat farkına değmeyeceği için Sandisk Extreme öneriyorum ben. Force 3 GT'nin de belirgin bir üstünlüğü de yok.

Force 3 GT yerine şunu düşünebilirsiniz

http://www.vatanbilgisayar.com/solid-state-disk/ocz-vtx4-25sat3-128g-128gb-vertex--4-serisi-sata-30-ssd(560mb-okuma--430mb-yazma)/productdetails.aspx?I_ID=61417

fiyat farkını dikkate almazsak hangisi? sandisk ceya corsair dışındaki ssdleri almayı düşünmüyorum. eleye eleye bu ikisi kaldı sadece. sandiski düşünmemdeki sebep akıllı kontrolcüsü. fiyatları aynı olsa hangisini alırdınız?

• Tartışmasız Vertex4. İkisi arasında diretirseniz Force 3 GT.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sardemir -- 2 Eylül 2012; 16:28:03 >
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: ► v-s-l ◄

vertex4'ün ne artısı var? ayrıca yazma hızı 430 yavaş değil mi? ocz hep sorunlu oluyor diye biliyorum. fazla bilgiye sahip değilim

çok artısı var, o yazma okuma hızlarına takılma hocam. günlük kullanım 4k değerleri sizin için önemli.. sizin depolama gibi bir şansınız olmayacağı için, o hızları sadece başka bir ssd den kendi ssd nize kopyalarken görebilirsiniz. o yüzden performansa bi etkisi yoktur çünkü aşşa yukarı hepsi birbirine yakın hızlardır, gelelim ne artısı olduğuna yabancı forumların teslerinde bunu çok daha rahat görebilirsiniz diğer ssdlerde arasındaki farkı, 4k değerlerinde 2 tane raid 0 SSD den bile hızlı sonuçlar elde ediyor. Dolayısıyla günlük kullanımda ve sıkıştırılmış dosyaları açmada ve okumada çok daha hızlı, oyunlarda bile farkediyor bu hız.

• şuan piyasada vertex 4 gibi bir dev varken diğer ssdleri gerçekden düşünmek saçma olur, vertex 4 alın keyfinize bakın diyorum
  • biraz daha araştırma yaptım iyice kafam karıştı vertex4'ü alacağım galiba. ama force 3 gt yi de her tarafta övüp duruyolar.
  • Force 3 GT kullanıyorum memnunum ama tavsiyem 5 yıl garantisi ve daha yeni olmasından dolayı Vertex 4
  • Bi vertex 4 tutturdu gidiyor herkes anlamadım arkadaş.. OCZ'nin kendi forumlarında bile sürekli donma topicleri açılıyor performans her zaman herşey değildir. 2 defa OCZ ram aldım OC yapamadan arıza yaptılar. Şahsen OCZ'yi kaliteli ve stabil bulmuyorum. 4 yıl garanti değil 14 yıl garanti de verseler garanti'nin şartlarının ne olduğu önemlidir, süresi değil! Neyse tavsiyem bu kadar takıntılı olmayın...

niye derseniz fazladan verdiği paranın boşa gitmesi onu üzdü çünki sandiskle arasında çok az fark var
    İ7 3770k(1,315V-4800MHZ)+win10 64bit ultimate* MSI Z68A-GD80(B3) * İNTEL SIVI SOĞUTMA* COOLERMASTER RC-690 * CORSAIR 16GB (2x8GB) Vengeance DDR3 1600MHz CL9 * ZOTAC 1070Tİ MİNİ EDİTİON *SAMSUNG 860EVO 1TB SSD* SEAGATE 8TB HDD *SAMSUNG 850EVO 250GB * * ViewSonic XG2401 24" 144hz *SKYSTAR2 DVB-S*KAWAİ 5+1* Aerocool Strike X 800W 80+ Plus Silver PSU
  • quote:

Orijinalden alıntı: Domescus

Bi vertex 4 tutturdu gidiyor herkes anlamadım arkadaş.. OCZ'nin kendi forumlarında bile sürekli donma topicleri açılıyor performans her zaman herşey değildir. 2 defa OCZ ram aldım OC yapamadan arıza yaptılar. Şahsen OCZ'yi kaliteli ve stabil bulmuyorum. 4 yıl garanti değil 14 yıl garanti de verseler garanti'nin şartlarının ne olduğu önemlidir, süresi değil! Neyse tavsiyem bu kadar takıntılı olmayın...

ben vertex 3 120gb kullanıyorum, ilk kurulumda sorun yaşamıştım ve ocz forumlarından yardım aldım sorunu aynı gün içinde çözdük.

ocz'nin forumlarını takip ediyorum, açılan topicler kısa sürede çözüme kavuşturuluyor. donmalar çogu zaman yazılımsal oluyor. bendeki sorunda öyleydi.

ssd alan 100 kişiden 2 kişinin sorun yaşaması ürünü sorunlu yapmıyor ne yazık ki.

ayrıca ocz'nin ssd konusunda garanti şartlarıda çok iyi, her hangi bir sorunda bire bir degişim yada bir üst modelle degişim sağlanıyor.

şahsen ben ocz'e hem garanti hemde kalite konusunda çok güveniyorum. bu benim şahsi görüşüm, isteyen istediği ürünü almakda özgürdür. biz sadece öneri yaparız.

• Vertex 4 ü bilmem Ama Sandisk Extreme yo kullanan virus olarak performansı Benin için mükemmel diyebilirim, aldiğim günden beri ne donma nede mavi ekran sorunu hiç görmedim, Ben puanlara değilde, ssd nin stabilite sine bana sorun yasatip yaşatmadığına bakarim, ssd nin % 65 I dolu bi ton program yüklü windows 7, 14 sn de hazir hale geliyor. Eeee bunlar beni tatmin ediyorsa neden 70-80 TL fazla verim ki.
    Ne alirsaniz hayirli olsun.

Q6600@3.8G__1.385v__Vid1.2125v_Thermalright Ultra-120 Extreme__ 2x NANOXIA FX12-1250 __DFI Lanparty DK P35-T2RS__Crucial Ballistix Tracer 2*2Gb_HİS 5850 Cooling_Thermalright HR-03 GT ___Sandisk 120GB Extreme SSD __ 22'' Samsung SyncMaster T220 __Logitech MX1000 _Logitech G15___ Nova Killer __GIGABYTE 3D AURORA 570 Case_ Silverstone Olympia 850W

Windows 7 x64
  • quote:

Orijinalden alıntı: Amroth.

quote:

Orijinalden alıntı: Domescus

Bi vertex 4 tutturdu gidiyor herkes anlamadım arkadaş.. OCZ'nin kendi forumlarında bile sürekli donma topicleri açılıyor performans her zaman herşey değildir. 2 defa OCZ ram aldım OC yapamadan arıza yaptılar. Şahsen OCZ'yi kaliteli ve stabil bulmuyorum. 4 yıl garanti değil 14 yıl garanti de verseler garanti'nin şartlarının ne olduğu önemlidir, süresi değil! Neyse tavsiyem bu kadar takıntılı olmayın...

ben vertex 3 120gb kullanıyorum, ilk kurulumda sorun yaşamıştım ve ocz forumlarından yardım aldım sorunu aynı gün içinde çözdük.

ocz'nin forumlarını takip ediyorum, açılan topicler kısa sürede çözüme kavuşturuluyor. donmalar çogu zaman yazılımsal oluyor. bendeki sorunda öyleydi.

ssd alan 100 kişiden 2 kişinin sorun yaşaması ürünü sorunlu yapmıyor ne yazık ki.

ayrıca ocz'nin ssd konusunda garanti şartlarıda çok iyi, her hangi bir sorunda bire bir degişim yada bir üst modelle degişim sağlanıyor.

şahsen ben ocz'e hem garanti hemde kalite konusunda çok güveniyorum. bu benim şahsi görüşüm, isteyen istediği ürünü almakda özgürdür. biz sadece öneri yaparız.

+1

• Vertex 4 Marvell kontrolcü kullanan SSD'lerin pahalı olmasına son vermiş piyasadaki hızlı çözümlerin ucuz olabileceğini göstermiş çok ciddi bir ürün. OCZ sadece SSD'ye yoğunlaştığı günden beri yaptığı en iyi şey bu. Türkiye'ye girerken 2 firma rekabet etti ve fiyat düştü. O günden beridir de düşük. Vertex4 almanın, ancak yarısı kadar hızlı olan Corsair Force GT gibi ürünlerin fiyatlarının artık adam akıllı noktalara inmesine de faydası olacak. Vertex4 SSD fiyatlarını artık belirlemeye başladı. Bunun yarısı veya dengi hızına sahip %10 - %50 pahalı ürünlerin, fiyatlarını artık gözden geçirmelerini de sağlayacak.

Yaklaşık 1 yıldır OCZ Agility3 120 GB SSD kullanıyorum. SOrun da yaşadım - çözüm de buldum. Garantisi bitmeden bozulursa da aynen iade ve yeni ürün.

link:http://www.teknoseyir.com/54861/sandisk-ultra-ve-extreme-ssd-serisi-testte/
  • quote:

Orijinalden alıntı: ► v-s-l ◄

Ben kararımı vertex4'ten yana verdim. ama burdaki incelemede sandiskin akıllı kontrolcüsü çok övülüyor. bu o kadar önemli mi? ve vertex4 ün kontrolcüsüyle karşılaştırabilir misiniz.

link:http://www.teknoseyir.com/54861/sandisk-ultra-ve-extreme-ssd-serisi-testte/

O videoda hemen hçbir şey anlatılmıyor merak etmeyin:)
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.