Şimdi Ara

Sandığa Mutlaka Gidin

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
172
Cevap
3
Favori
4.694
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
91 oy
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Biliyorum büyük bir hayal kırıklığı içindesiniz. Umutsuzluğa kapılmış ülkeden kaçış planı yapıyorsunuz belki de. Çok haklısınız. Her ne kadar katılım oranı %87 ile yüksek sayılsa da seçiminin önemi itibariyle hâlâ yetersiz. Seçime gitmeyen 7 milyon kişi, geçersiz sayılan 1 milyon oy var. Ayrıca sosyal medyada dolanan tutanaklar ile YSK verileri arasında ciddi farklılıklar mevcut. Bu farklı girişlerin toplamda ne boyutta olduğunu bilmiyoruz. Ancak gördüğümüz kadarıyla hatalı giriş yapılan her tutanakta ortalama 250 kişinin oyu başka partiye ya da adaya yazılmış. Bunlar tespit edilebilenler. Tespit edilemeyenlerin de olacağı aşikar. Sırf bu nedenle Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Bilgi ve İletişim Teknolojilerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel'i görevden aldı. Bu açıdan 2.turda sürecin daha iyi yönetileceğini düşünüyorum. Kimseye umut satma gibi bir niyetim yok. Kaybedeceksek de masada değil sahada kaybedelim. Yürütülen algı oyunlarıyla kendinizi hükmen mağlup saymayın lütfen. İlk turda oy kullanmak için şahsi aracımla 1500 km yol gittim, 28 Mayıs için algı oyunlarına kapılıp başta gitmeyi düşünmüyordum. Ama yukarıda saydığım nedenlerden ve çocuklarımıza daha güzel bir ülke bırakma sorumluluğu ile tekrar 1500 km yol gideceğim. Gelecekte çocuklar bana hesap sorduğunda en azından cevap verecek yüzüm olsun istiyorum. Haydi arkadaşlar! Son kez sandığa.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DH Anonim -- 16 Mayıs 2023; 23:6:51 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• arkadaşlar canan kaftancıoğlu ve imamoğlu ile şaibe olayları daha az olacaktır. 2. tura kalıp 2. turda muhaliflerin aldığı çok ülke örneği var.

Ayrıca ilk turda %12 lik bir kısım sandığa gitmedi onlar gidebilir , ilk turda rte e veren 2. turda kılıçdaroğluna verebilir. Yani herşey mümkün

Tek yapmamız gereken ümitsizliğe kapılmamak

Dün 2.Tur için oy kullanmayacağım diye konu açmıştım Kk’nın adaylığını yanlış bulduğum için (ilk turda gene de kendisine oyumu kullandım)

Ama şu 8 milyonluk oy kullanmayan kesimden bi farkımız olsun

Benim gibi düşünen arkadaşlar o sandığa gidelim görevimizi yapalım. En azından yenilgide suçu bizim üzerimize atamazlar çünkü yenilgide suçu üzerimize atacak bir çok koyunmuhalif var

Umutsuzluğa kapılmak için kaybetmek gerekir. Muhalif görünüp kaybettik diyenlerin kaçı gerçekten muhalif onu bilmem ama dediğim gibi henüz kaybeden yok o yüzden herkes kalksın gitsin versin oyunu, oy vermek bişey kaybettirmez ama kaybetmek neler kaybettirir bir düşünsün herkes.

Sinan oğan tarafının oylarının hüdapar ile ittifak olanlara gitmeyeceğini, yine sinan oğan tarafına veren z kuşağının oylarının da gitmeyeceğini bilsin herkes. Buradaki oyların millet itifakına gitme potansiyelini unutmasın kimse. Sinan oğan tarafında özellikle polislerin olduğunu ve sandıkların da daha iyi korunacağı unutulmasın. Kısaca hüdapar ortaklığı daha fazla oy kazanamaz, millet ittifakı oy kazanacakken kimse oy kaybettirmesin. Yine millet ittifakının hdp ile ittifak olmadığını, bu tip bişey arayan varsa hüdapara bakmasını hatırlasın ve oyunlara gelmesin kimse.

Şuraya da bir mesajı kopyaliyim, gerçi zaten neyin ne olduğu belli ama kimse öyle oyuna gelip salmasın.

İyi çalışıyorsunuz internet üzerinde. Manipülasyonlar mı dersin, propaganda mı dersin, yıldırma politikaları mı dersin. İnternet aleminin %70 akpli rteciymiş de haberimiz yokmuş, bir anda iyi hortlandınız seçim zamanı.

değil 1500, 1,5 km bile gitmenize değmeyecek. sonucu belli bir seçim için!

ne kadar çığırtkanlık yaparsanız yapın katılım % 80 i bile bulmaz.

ayrıca kk o adamı söylediği yalan için görevden aldı, suçu ona atmak için. adamın görevi bırakırken söyledikleri de bunu kanıtlıyor: adam bizim verilerimizde hata yoktu demiş. yani ben olanı söyledim ama ÖNDEYİZ! diye twit atan kendisi demek iştemiş. adam 30 milyon seçmenini kandırdı sonra da suçu birine atıp kovdu ki kovduğu adam da suçu üstlenmedi bile. bu adam gibi ülkenin en büyük yalancısı için 150 metre yol gitmeyecek olan milyonlarca insan var artık. siz de kendinizi yormayın bence.

oğana oy verenler milliyetçiler, onlar hdp nin pkk nın olduğu masaya oy vermezler, oğan gidin verin dese de çoğu vermez.

bu ülkenin büyük çoğunluğu Müslüman muhafazakar ve milliyetçilerden oluşuyor. Amerikanın böyle bir ülkede chp gibi din düşmanlarının toplaştığı bir parti ile hdp yi birleştirip kazanacapını düşünmesi saçma zaten. az buçuk chp yi ve kitlesini bilen Müslüman adam chp ye oy vermektense elinin kırılmasını tercih eder. bu kadar net. hatta milliyetçiler bile o kadar net değildir, iyi parti etrafında toplanıp hdp nin desteğiyle devam edenleri var.

seçim bitmiştir.

burada chp li olmayanları pkk+6 lı masaya oy vermeyenleri iki gün öncesine kadar, hepinizi bulacağız, hepinizi asacağız keseceğiz diye nara atan trrek troller nedense şimdi süt dökmüş kedi modunda yazıyorlar.

kehanetim şudur : kk o koltuğu bırakmaz, bırakırsa çöp adam olur çünkü. o da o koltukta olduğu sürece kazanamaz çok büyük ihtimalle. göz göre göre yalanlar söyleyen adamı da destekleyen acizlere acıyorum. Allah akıl fikir versin.

Allahtan hayırlısını dilerim.

Sandığa gidin arkadaşlar. İster muhalif olun, ister iktidar seçmeni olun. gidin ve demokrasi bayramını sonuna kadar yaşayın.

Açık söyleyeyim hayatımda ki en renkli, en heyecanlı ve en güzel seçim oldu 1. tur. İnsanlar evlerinden ayrılamadan ekranlara kitlendiler, televizyonlar reyting rekorları kırdı. Futbol maçlarından, en güzel dizlerden kat be kat heyecanlı bir gün olmuştu 14 Mayıs gecesi ve sabahı.

Gitmeyen arkadaşlara da saygı duyarım ama işiniz gücünüz, sağlık probleminiz yoksa gidin ve oy verin.

Recep Tayyip Erdoğan bir winner. Futbolda ki Real Madrid gibi. Bu işin ustası. Kemal Kılıçdaroğlu'da süreci kötü götürmedi aslında.

Muhalifler 2 türlü düşünebilir bu konuda. Kemal Kılıçdaroğlu'nun gidişini hızlandırmak için sandığa gitmemek veya düşük ihtimalde olsa Recep Tayyip Erdoğan'a oy atmayı düşünebilirler. Veya aradaki farkı kapatmak için yüklenebilirler. Kişisel görüşüm Kemal bey az farkla kaybederse bunu başarı olarak görecektir.

İktidar seçmeni açısında işler kolay olmakla berabere rehavete kapılırlarsa iş zorlaşır.

Büyük fark olacağını sanmıyorum. 52-48 veya 51-49 bandı gibi bitebilir Hakan Bayrakçı'nın dediği gibi. 55-45 veya 58-42 gibi büyük farklara gitmesi muhalif seçmenin Yeni dönemde nasıl bir chp isteyeceğine göre şekillenir. Çünkü Kemal beyin kendi seçtiği delegelere kalırsa iş kemal beyi gene aday göstereceklerdir 2028 için.

28 Mayıs; 14 Mayıs kadar heyecanlı olmaz ama gene de herkes açısından sağlıklı, huzur dolu bir seçim olmasını dilerim.

• değil 1500, 1,5 km bile gitmenize değmeyecek. sonucu belli bir seçim için!

ne kadar çığırtkanlık yaparsanız yapın katılım % 80 i bile bulmaz.

ayrıca kk o adamı söylediği yalan için görevden aldı, suçu ona atmak için. adamın görevi bırakırken söyledikleri de bunu kanıtlıyor: adam bizim verilerimizde hata yoktu demiş. yani ben olanı söyledim ama ÖNDEYİZ! diye twit atan kendisi demek iştemiş. adam 30 milyon seçmenini kandırdı sonra da suçu birine atıp kovdu ki kovduğu adam da suçu üstlenmedi bile. bu adam gibi ülkenin en büyük yalancısı için 150 metre yol gitmeyecek olan milyonlarca insan var artık. siz de kendinizi yormayın bence.

Phanteks P360A Enermax RevDfx1350w // i5 13500 // GB z790 D // Patriot Viper 6000 // Gigabyte 9070xt Aorus Elite // Crucial P3 Plus 1TB // Samsung Odyssey G5 32// Vgn Neon 75 Pro + Razer Deathadder V2 X HyperSpeed // Creative G6 + Takstar GM200 - Machenike GX60 + // S24 Ultra 12/256 Tit Black //
    _______ Odtü Matematik-BÖTE-İktisat-Tıp Fakültesi + Ekonomi YL _______ Life is just life. No more expectation! /b]
  • Umutsuzluğa kapılmak için kaybetmek gerekir. Muhalif görünüp kaybettik diyenlerin kaçı gerçekten muhalif onu bilmem ama dediğim gibi henüz kaybeden yok o yüzden herkes kalksın gitsin versin oyunu, oy vermek bişey kaybettirmez ama kaybetmek neler kaybettirir bir düşünsün herkes.

Sinan oğan tarafının oylarının hüdapar ile ittifak olanlara gitmeyeceğini, yine sinan oğan tarafına veren z kuşağının oylarının da gitmeyeceğini bilsin herkes. Buradaki oyların millet itifakına gitme potansiyelini unutmasın kimse. Sinan oğan tarafında özellikle polislerin olduğunu ve sandıkların da daha iyi korunacağı unutulmasın. Kısaca hüdapar ortaklığı daha fazla oy kazanamaz, millet ittifakı oy kazanacakken kimse oy kaybettirmesin. Yine millet ittifakının hdp ile ittifak olmadığını, bu tip bişey arayan varsa hüdapara bakmasını hatırlasın ve oyunlara gelmesin kimse.

Şuraya da bir mesajı kopyaliyim, gerçi zaten neyin ne olduğu belli ama kimse öyle oyuna gelip salmasın.

İyi çalışıyorsunuz internet üzerinde. Manipülasyonlar mı dersin, propaganda mı dersin, yıldırma politikaları mı dersin. İnternet aleminin %70 akpli rteciymiş de haberimiz yokmuş, bir anda iyi hortlandınız seçim zamanı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berkan 197 -- 16 Mayıs 2023; 23:36:40 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• arkadaşlar canan kaftancıoğlu ve imamoğlu ile şaibe olayları daha az olacaktır. 2. tura kalıp 2. turda muhaliflerin aldığı çok ülke örneği var.

Ayrıca ilk turda %12 lik bir kısım sandığa gitmedi onlar gidebilir , ilk turda rte e veren 2. turda kılıçdaroğluna verebilir. Yani herşey mümkün

Tek yapmamız gereken ümitsizliğe kapılmamak

• Kazanacağımızı çok içten inanarak düşünen var mı ? Oğan olmasa zaten ilk turda bitmişti oğan sayesinde 2. tura kaldı. Muhafazakar seçmen kk yı sevmiyor yani bunu herkes biliyorken bile bile bu sonuca gidildi.

Sadece bunun için bile sandığa gidilmeli.

Eğer Kılıçdaroğlu kaybedeceğini görürse çekilir, en azından %50+1 meşruiyeti olmadan son 5 senesini yönetir Erdoğan.

taktik ve stratejiler doğrultusunda hareket etmeliyiz.

mesela herkes oy kullanmaya gitsin dediğinizde kendi tarafı olduğu kitleyi sandığa götürürsün,ama bu sefer karşı tarafta aman bunlar kazanmasın diye telaşlanıp oy kullanmaya gidiyor,tatilini erteliyor.

halbuki solcular teşkilatlanmış olsa sosyal medyada mahsustan sandığa gitmeyeceğiz deyip ,arka planda kapalı gruplarda seçime mutlaka katılmamız gerektiğini söylerdik, böylece karşı tarafın bilenmesinin önüne geçeriz ve sandık günü gider oyumuzu verirdik.

seçime katılımın yoğun olmasının bir nedeni aman kemal kılıçdaroğlu kazanmasın korkusu

yani seçimi kazanıyoruz demek yerine hiç ses etmeseydik belkide şuan seçimi ilk turda kazanmıştı kemal bey.

• ozbey08 kullanıcısına yanıt
    O zaman biz de sandığa gitmeyen 7 milyon kişiyi ikna etmeye çalışacağız kalan 12 gün içinde. Cumhur İttifakı seçmeninden ilk turda oyunu kullanmayan kitlenin çok fazla olduğunu düşünmüyorum. CB seçimin katılım oranı %95'i bulmalı.

bir sürü sandığa gitmeyen insan korkudan gidecek ve bunların çoğu inanın rehavete kapılmış muhalif seçmen ve küstürülmüş milliyetçiler.

artık seçim 2 adaylı, siyaset o, şu, bu kurtarmaz, sandığa gitmeyerek kendini aklayamazsın.

ülkemizin rejimi oylanacak..

ya memnunum denilecek ya da memnun değilim denilecek.

evet meclis kaybedildi. gerçekten hayal kırıklığı...

ne yapalım, başkanlık da mı gitsin?

başkanlık giderse, 1 sene sonra çok farklı bir türkiye ye uyanabiliriz.

KK başkanlığı alırsa bence meclis kendi kendine zaten parlamentere döner, ülke de nefes alır.

olay bu kadar basit.

bu ülkenin büyük çoğunluğu Müslüman muhafazakar ve milliyetçilerden oluşuyor. Amerikanın böyle bir ülkede chp gibi din düşmanlarının toplaştığı bir parti ile hdp yi birleştirip kazanacapını düşünmesi saçma zaten. az buçuk chp yi ve kitlesini bilen Müslüman adam chp ye oy vermektense elinin kırılmasını tercih eder. bu kadar net. hatta milliyetçiler bile o kadar net değildir, iyi parti etrafında toplanıp hdp nin desteğiyle devam edenleri var.

seçim bitmiştir.

burada chp li olmayanları pkk+6 lı masaya oy vermeyenleri iki gün öncesine kadar, hepinizi bulacağız, hepinizi asacağız keseceğiz diye nara atan trrek troller nedense şimdi süt dökmüş kedi modunda yazıyorlar.

kehanetim şudur : kk o koltuğu bırakmaz, bırakırsa çöp adam olur çünkü. o da o koltukta olduğu sürece kazanamaz çok büyük ihtimalle. göz göre göre yalanlar söyleyen adamı da destekleyen acizlere acıyorum. Allah akıl fikir versin.

Allahtan hayırlısını dilerim.

Phanteks P360A Enermax RevDfx1350w // i5 13500 // GB z790 D // Patriot Viper 6000 // Gigabyte 9070xt Aorus Elite // Crucial P3 Plus 1TB // Samsung Odyssey G5 32// Vgn Neon 75 Pro + Razer Deathadder V2 X HyperSpeed // Creative G6 + Takstar GM200 - Machenike GX60 + // S24 Ultra 12/256 Tit Black //
    _______ Odtü Matematik-BÖTE-İktisat-Tıp Fakültesi + Ekonomi YL _______ Life is just life. No more expectation! /b]

• KK seçilirse erken seçim garanti. Bu süre içerisinde Başkan olarak mevcut sıkıntıların bir kısmını çözse bile erken seçime çok daha güçlü girer yeni aday.

evet öyle

şuan sosyal medyada malesef çok yoğun algı yönetimi var.

muhalif seçmen toy, çoğu genç, hayal kırıklığından tuzağa düşüyorlar.

"kaybettiniz" algısı pompalanıyor malumlar tarafından.

meclis kaybedildi. doğru

ben de kızgınım, uyku uyuyamadım doğru düzgün.

ama başkanlık hala kafa kafaya ki 14 günde doğru işler yapılırsa, rüzgar KK arkasına geçebilir.

oğan KK ile uzlaşacak, başka yolu yok. eğer bu uzlaşma olmazsa KK da ogan da tarihe hain olarak geçer.

oğanın tayfasının %90ı seküler milliyetçi, KK gerekli adımları atarsa bu seküler milliyetçiler ülkeyi islamcılara terk etmeyecekler

Muhaliflerin seçim sonucunu birkaç gün daha hazmetmesi lazım yürütülen algı oyunlarının farkına varabilmesi için. Yanlış anlaşılmasın, bu bir yarış ve rakip karşı tarafı alt etmek için her yolu deneyecek. Önemli olan bu algıyı kırabilmek. Bu konuyu tam da bu nedenle açtım.

Onursal Adıgüzel tam da bu sebepten görevden alındı. İlla ki tüm Türkiye'yi kapsayacak şekilde Istanbul seçimlerinde olduğu gibi gerekli tedbirleri alacaklardır. Diğer parti örgütlenmeleri de bir zahmet teşkilatlarını harekete geçirsin. Millet İttifakı diyoruz ortada CHP'den başka sorumluluk alan parti görünmüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -dehşet- -- 17 Mayıs 2023; 0:22:59 >
  • -dehşet- kullanıcısına yanıt

Türkiye'nin her yerine yetişemiyorlarmış.Nasıl bir önlem alınacakmış? Sen ıslak imzalı oyları eksiksiz teslim etsen bile sistem üzerinden yine denetlenemeyecek

Nasıl yetişemiyorlarmış? Her partinin il ve ilçe teşkilatında yer alanlar niye var o zaman? Binlerce kişi bölge bölge paylaşacak, bıkmadan usanmadan tek tek bakacak. Partiler gerekirse birbiriyle aynı bölgeyi kıyaslayacak. Her alana kadrolarımız, uzmanlarımız, kısaca kafası çalışan insanlarımız hazır demesini biliyorlardı, bu işe de kafa yoracak adam bulsunlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -dehşet- -- 17 Mayıs 2023; 0:37:11 >
  • Omega Speedmaster O kullanıcısına yanıt

Her sandıkta parti üyeleri bulunuyor, tutanak imzalandıktan sonra parti merkezlerine gönderiliyor. yok yani oy çalınması, yanlış girilmesi vs vs. itiraz edilince kontrol ediliyor.

Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.