Şimdi Ara

Sancar SİDA (Silahlı İnsansız Deniz Aracı) denize indirildi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
2.983
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Acaba SİDA lar da SİHA lar gibi etkili olabilecekmi

  • Banane bunlardan halk bununla ilgilenmiyor. Halka ekonomik refah lazım asgari ücret olmuş 200$.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • DH Misafiri D kullanıcısına yanıt

    "Birilerine" göre bu ülkenin dış kaynaklı hiç tehdidi yok zaten. Hepsi suni gündem.

    Ve Hatta tam tersi


    "Birilerine" göre biz onlara karşı "tehdidiz" yani biz ortalığı karıştırıyoruz.


    Suriye de öyle dediler

    Libya da öyle dediler.

    Karabagda da öyle dediler

    Ege ve Doğu akdenizde de öyle diyorlar.


    Çok şey söylenir ama gerek yok.

    (Bu bölüm size değil. "Birilerinin' toplumsal algıyı yonlendirdikleri yönü yazdım sadece )



    yazdığında haklı olduğun nokta var. Yunanin bize kafa tutmaya cesaret edecek gücü ve yüreği yok. O doğru


    Ama görmediğin yada goremedigin bir şey var. Yunan bize dikleniyorsa arkasına sığındığı köpeği olduğu sahiplerinden güç aliyordur. Tarihte de hep aynısı olmustur.


    ABD nin son dönemde Yunanistan özelinde son yıllarda görülmemiş derecede hızlı şekilde üslenmesi zaten en büyük işaret değil mi? Giritten başlayıp Yunan sahilleri ve adaları boyunca en kuzeyde dedeagaca kadar bir sürü us kurmasinin amacını mantıklı olarak anlatabilecek var mı?


    Buna hep önce Rusya dediler. Ama Rusya'nın o bölge için bu kadar büyük üslenmeye sebebiyet verecek bir tehdit oluşturabileceğini kim iddia edebilir? Ayrıca o bölgede bu kadar yoğun üslenmeye normal şartlarda ihtiyacı var mı? Çok önemli bir nokta bu. Amerika'nın Ege'de bu kadar yoğun üslenmesini gerektirecek "tehdit" unsuru ne? Rusya mi? Yada Türkiye mi?


    Sadece ege ve Yunanistan özelinde de değil ABD bin suriyenin kuzeyindeki niyetinin o bölgede pkkypg devleti kurmak olduğunu kim inkar edebilir. Tabi bu niyetlerine yönelik en büyük tehdidin (onlara göre ) Türkiye olduğu gercegini anlamak için asgari bir zeka seviyesi yeterlidir sanırım. Çünkü böyle bir durum Türkiye için hayati derecede tehlikeli birndurumdur. Engellemek için her şeyi yapacağımızı en iyi abdliler biliyor. Tabi şunu da unutmamak lazım. ABD nin 90 lardan başlayıp nerdeyse 30 yıldır tonla para döküp ulaşmaya çalıştığı hedefin sadece ırak ve Suriye olmadığını da görebilmek lazım. Sonraki hedefinin Türkiye olduğunu anlayabilmemiz için binlerce veri var.


    O vakit ege ve yunanistandaki uslenmenin Suriye'nin kuzeyi ile bağlantılı olduğunu çok rahat söyleyebiliriz. Türkiye nin Suriye'deki oluşuma sessiz kalması beklenebilir mi? Peki o vakit ege de oluşabilecek yeni bir tehdit ABD nin işini kolaylastirmaz mi? Yunanistan'ın da bu konuda son derece elverişli bir devlet olduğu da aşikar. Suriye konusunun sonsuza kadar böyle olamayacağı ve bir şekilde çözüme kavuşacağı bir gerçek. Hatta Türkiye olmasa ABD ve Rusya'nın Fırat'ın dogusu-batisi olarak Suriye'yi iki parçaya bölmek için coktaaan anlaştıkları da yıllardır söyleniyor ve kontrol edilen bölgelere bakınca da bu rahatlıkla görülebiliyor. Ama dönüp dolaşıp bütün planları bize takılıyor. İşte sırf bu yüzden ABD nin bizi Suriye den bir şekilde uzaklaştırması lazım. En iyi aday da pek tabi Yunan. Şunu unutmayalım Yunan ' a gazı verip 12 mil ilan ettirmesi Yunan ile svaas çıkması için yeterli.


    Tabi bu bir süreç. Belli bir zaman alacak bir süreç.

    İşte burda da "algı" devreye giriyor. Ülkede böyle bir algının oluşması kimin işine gelmez onu düşünmek lazım. Yada şöyle söyleyelim Türk milletinin algısını bir yerde tutup vakti gelinceye kadar "uyutmak" kimin işine geliyor.


    İşin daha da acısı bunları dert edinip insanları uyarmaya çalışanlara da edilmeyen hakaret kalmıyor. Safsata , korku politikası , akp nin suni gündemi v.n diyerek denmeyen kalmıyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ihtiyar.gamer -- 10 Haziran 2022; 20:7:9 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • İsmilab İ kullanıcısına yanıt
    Ege denizinde yani adalar denizinde çok etkili olacağı söyleniyor.

    Keşif , gözetleme ve hatta pusu gibi bir çok şans var ada kayalık arkasına saklanarak.

    Ancak Akdeniz gibi geniş denizlerde pek şansı yok gibi uzaktan fark edildiğinde bir satıhtan satha füzeye bakar. Tabii bu bile mühimmatını bitirmek için önemli.

    Bunlar sürü mantığı ile bir fırkateyne 5-10 tane verirsek onla beraber hareket ederse bir ihtimal.

    Açık denizde Çakır gibi seyir füzesi yada Atmaca gibi bir füzeyi taşıyacak kadar büyük veya Hisar O gibi hava savunma sistemi taşıyan bir model grubuna çok işe yarar.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • sahafiec kullanıcısına yanıt
    Akdeniz’den çekildiğimiz yok karşılıklı olarak herkes herkesi bloke etti o şekilde kaldı. Onlar ne araştırma yada sondaj yapamadığı gibi bizde yapmıyoruz buna Kıbrıs’ta dahil.

    12 ada ise izlemiyorsunuz galiba açıklamalara göre silahsızlandırmazlarsa Lozan ile verilme olayı iptal olup geri alırız deniyor.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • spike87 kullanıcısına yanıt
    12 mil, Kıbrıs, adalar silahlanması ve kıta sahanlığı yani Akdeniz’de hiç bir şekilde anlaşamıyoruz.

    Bu Lozan’dan beri devam ediyor yinede savaş olmazdı taa ki Doğu Akdeniz’de doğal gaz bulunana kadar.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • sahafiec kullanıcısına yanıt

    12 adayı kim vermiş? Melhamei kübradan salla... Kaynaklarıyla koysana şuraya 12 ada tam olarak ne zaman ve nasıl kaybedilmiş? Diplerin dibini kemalistler zamanında gördük. Şimdi kaybedilenleri geri alma zamanı. Yaptığınız heykellerin 10 da 1 i kadar silah yapsaydınız bugün biraz daha rahat olurduk ama nerde sizde o vizyon? İşiniz gücünüz bir put önünde secde etmek. Kim bu milleti bu hale getirdiyse Allah'ın laneti onların üzerine olsun.



    Sancar SİDA (Silahlı İnsansız Deniz Aracı) denize indirildiTakvayoutube
    Çoğu kişi inkar etse de veya görmezlikten gelse de Atatürk, Türkiye'de belli bir kesim tarafından İlah haline getirilmiştir. Bu video da Atatürkçülük veya Kemalizm olarak adlandırılan bu batıl dine dair ibadet ve tapınma şekillerini göreceksiniz.
    https://www.youtube.com/watch?v=OWmmXtMSS3o&ab_channel=Takva
  • Aquelas kullanıcısına yanıt
    Sancar SİDA (Silahlı İnsansız Deniz Aracı) denize indirildi
  • sahafiec kullanıcısına yanıt

    Verecek cevabın olmayınca böyle boş yaparsın işte. Daha sen 12 ada konusunu bilmiyorsun sağdan soldan konuyu duyan bir ergensin ya da iki haneli IQ ya sahip bir tipsin gelmiş burda millete tarih dersi vermeye kalkıyorsun. Adamı böyle rezil ederler. Bilmediğin konular hakkında dedikoduyu geçmeyecek kulaktan dolma bilgilerle konuşma bundan sonra. Bir şey biliyorsan da anlat biz de aydınlanalım.

  • gun kullanıcısına yanıt

    Fazlaca üretilirse eğer dediğiniz gibi sürü mantığıyla kullanılırsa iyi bir performans sergileyebilirler. Tabi ki üretim maliyetleri de bu konuda önemli. Herhangi bir hedefe aşağı yukarı 10 SİDA birden saldırsa çok zarar verebilirler diye düşünüyorum.

  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.