Şimdi Ara

Sanayideyim kaportacilar haric esnaf kan agliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
83
Cevap
2
Favori
3.215
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kaportacilar full dolu arkadaşlar tren vagonu gibi araba surmeniz sayesinde :) Periyodik basit bakımlara bile özel servise gidiyorsunuz sanirim. Bosapara bayilmayin sanyiyede uğrayın biraz. Periyodik bakımdan çok periyodik kaza yapılmış kaportacı bile jipe biniyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi redbul_540 -- 26 Mart 2016; 9:36:39 >

Orijinalden alıntı: redbul_540

Tamam ağlama dükkanının adresi ver belki bi çayını içeriz

Profilim açık bi tiklasaydin boş yorum yapıp msj kasmamis olurdun

Orijinalden alıntı: dörtçeker

Her fırsatta müşteriyi yolmaya çalışan, deneme yanılma yoluyla parça değiştirip sorunu bulmamak için uğraşan, müşteri gittikten sonra arkasından sallayan, ağzından Allah Muhammed'i eksik etmeyip, cumayı kaçırmayıp da her türlü pisliği yapan insanlar. Beter olsunlar.

Hondaci kadri mi hondaci bekir mi öyle yerlere giderseniz sıkıntı. Ama tek tük iyi ustalarda var arayıp bulmak lazim

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Malesef o ağlayanların çoğu, yaptığını iddia ettiği işi yapabilecek bilgi birikimine,deneyimi ve hatta bazıları ahlaka sahip değil. Ağzı yanan da bir daha gitmiyor. Adam oto elektrikçi açmış, bir haltta anlamıyor sonra da niye iş yapmıyorum. Millet enayi mi, aracını sana test tahtası yapsın. Sanayde isim yapmış ustaların başını kaşımaya vakti yok.
    Mesala benim Mazda ve Ford yetkili servislerinde uzun süre çalışmış bir ustam var, adamdan yalvar yakar randevu alıyoruz, full dolu. Ama servislerde çalışırken sürekli eğitim almış, bir sürü sertifikası var. Emek vermeden, kendine yatırım yapmadan bir yerlere gelmek peşinde olanlar, eninde sonunda dolandırıcılığa ahlaksızlığa başvuruyor.

93 model bi kamyonetim var, köyde getir götür işlerimi görüyorum.
    3-5 sene evveldi. Bi duman çıktı şarj lambası yandı, oto elektrikciye götürdüm adam söktü parçaladı şarj dinamosunu içindeki sorunlu parçaları yeniledi yaptı güzelce. İşçilik dahil 120 liramı aldı.
    Aradan bikaç hafta geçti parçacıya bi işim düşmüştü aklıma geldi sordum benim kamyonetin Şarj dinamosu ne kadar diye.
    Şu cevabı aldım;
    Yan sanayi 80
    orijinal 110 lira ağbii

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alisilin07 -- 26 Mart 2016; 10:31:36 >

Orijinalden alıntı: Alisilin07

Sanayici lafı açılmışken bana ders olan bi anımı anlatayım

3-5 sene evveldi. Bi duman çıktı şarj lambası yandı, oto elektrikciye götürdüm adam söktü parçaladı şarj dinamosunu içindeki sorunlu parçaları yeniledi yaptı güzelce. İşçilik dahil 120 liramı aldı.
    Aradan bikaç hafta geçti parçacıya bi işim düşmüştü aklıma geldi sordum benim kamyonetin Şarj dinamosu ne kadar diye.
    Şu cevabı aldım;
    Yan sanayi 80
    orijinal 110 lira ağbii

bu güzel anı için teşekkürler

With Donanımhaber since 2005

• Bana sanayi periyodik bakım ( buji hariç) 220 tl fiyat verdi yetkili servis 200 lira.hem de garantili. Ne diye sanayiye gideyim?

• Walla anlamadım ben şimdi bu işi,geçen egzos patlamıştı egzoscuya gittm muhabeett ederken ne iş yaptığımı sordu,devlet memuruyum dedim,aldgm ücreti söyledim.Sen nekadar kazanıyorum dedim,ortalama2.5-3 katını alıyorum çok sukur dedi.Bu arada aracima işi,5 dk surdu borcumuz ne dedim60 ver yeter dedi anladım ki enaz 5 katı kazanıyor..

Orijinalden alıntı: hsngencer

sanayi kulturu artık bitti.hepsi kazıkcı.ustelik iyi usta bulmakda zor.sanayiye uğramam hayatta.aksama kadar oturun kapı onunde.

Kazıkçı ki ne kazıkçı hocam allahtan forumda büyük bir aileyiz ki her hangi bir sorunumuzda sorunun nasıl çözüleceği ve fiyatı hakkında bilgi alabiliyoruz.Geçenlerde başımıza gelen kazık olayını anlatıyım az kalsın kalın bi odun girecekti.

Sağ ön kapı menteşe kısmından paslanmış ve ayrılmış kapı hafif aşağıya düştü kapatırken kilit kısmına vuruyor.Sanayide kaportacıları gezdik 400-500 tl arası hallederiz dendi menteşeye kaynak yapılacak bu kaynak sonucu boya komple yanar onun için kapının da tamamının boyanması lazım dediler.Eve geldim bari çıkma kapı alalım da kaynaktan daha iyi olur diye araştırma yapıyordum forumda ki fastcare'nin restorasyon konusunu gördüm.Telefon numarasını aldım menteşenin resimlerini attım yaptırmam gereken kaynağın ismini söyledi babamı sıkı sıkı tembihledim bu kaynaktan yaptır diye sanayide güzel bi kaportacı tavsiyesi aldık söylemiş kaynağın ismini yaparım demiş kaynak yaptığı yeri de boyamış 70 tlye hallolmuş.

Sorunun nasıl çözüleceğini bilmediğimizden aldığımız fiyata bak bir de bilinçli bir şekilde gidipte yaptırdığımız fiyata bak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bnym97 -- 26 Mart 2016; 11:23:00 >

• Dün benzin pompasinin değişimi için ustaya ne kadar ücret alırsın diye sordum, 70tl alırım dedi. Yahu arka koltuğun altında pompa, üstün bile kirlenmez, en fazla 30 dk sürer değişimi. Bu şekilde yolma mantığıyla devam ederlerse daha çooook beklerler.

• Ağlayan esnaf iyi kazanıyordur ve o yetmiyordur. Meselesi bu. Biz pazarcılık yapıyoruz, adam akşama kadar yanımızda satış yapıyor. Soruyorsun iş yok diye ağlıyor. Bakıyorsun 10 senedir bu işi yapıyor. Aslında adamın cebine 200-300 lira girmiş o gün (satış değil bu kâr) ama ağlıyor çünkü 400 lira istiyor adam.

Banada denk geldi bi namussuz, vites sapıtmıştı bi ara geriye takıyordum 1. vitese geçiyordu. Götürdüm baktı etti şanzıman incek dedi 1000 liradan açıyor kapıyı bende kalsın, yatsın biraz napayım dedim yaptırmadım. Sonra babamın eski tamircisinin dükkan açtığını duyduk, götürdük 30 TL evet yanlış yok 30 TLye düzeltti birde viteste boşluk vardı oda düzeldi.
    Dedik 30 TLye yaptırdık bizim gözümüzden kaçmıştır diyor utanmadan. Ondan sonra selamı sabahı kestim, evin 2 sokak üstünde yeri.

Liste yapıp 1000 lira abicim diyorlar
    Kolay kazanılıyormuş gibi konuşuyorlar vs
    Ne yaptıkları belli değil
    Aman aman biraz kafa toplasınlar
    Dinlensinler

Ha bir de tipik esnaf zihniyeti iş yok derler 7-24 ev araba yatırımlık arsa hafif dövizleri sürekli oluyor

Gerçekten işi kötü olan esnafları es geçiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BanaMıDediniz -- 26 Mart 2016; 11:40:03 >
    4 farklı zımpara aldım.
    Geçen cumartesi kapıyı düzelttirmeden zımparalayıp rötuşladım. Tamponu da komple zımparalayıp güzelce bantlayıp boyadım. Sonuç harika olmasa da benim hoşuma gitti.
    Bir de ben bu işlerden pek anlamam, ustalara kızdım ve sonuç işimi görecek kadar iyi.

Tabi ki bedavaya yapsınlar demiyoruz ama komple boya 1000-1500 aralığındayken 600 liraya iki parça boya atmak nedir arkadaş.
    Sürekli şikayet edip ağlayanlar için diyorum ki; beter olun.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 499 liraya bilmem kaç taksit yapan özel servis varken,
    abi şunu da değiştik ancak kart geçmiyor 500 lira nakit ver yeter diyen sanayiciyi mi zengin edelim yani.

Ssangyong XLV 1.6 AT Diesel LACİ
  • Markaların servisleri çok mu iyi zannediyorsunuz. Vw general mi ne var bir tanıdığım çalışıyor. Yaptıkları haltlari müşteriye fatura ediyorlar. Özel servis bu kadar ahlaksız olmaz. Ayrıca işi bilmeyen çok çalışanları var. Kitapla parça değiştirirken parça kırıp müşteriye yansitiyorlar. Bu kadar kapasite sıfır.

Orijinalden alıntı: Alisilin07

Sanayici lafı açılmışken bana ders olan bi anımı anlatayım

Şu cevabı aldım;
    Yan sanayi 80
    orijinal 110 lira ağbii

Aracımın pistonu erimişti, staya götürdüm 1500 liraya yaparım dedi. Yaptırdıktan sonra bir gün parçacıya sordum pistom kaç lira diye bana demesin mi piston 50 lira!!!???

Şarj dinamosunu sökmek, parça değiştirip tekrar takmak, değiştirdiği parçaya göre mutlaka bir maliyet oluşturur. Sanırım önceden tamir fiyatı almadınız, tamiri kaç lira yenisi kaç lira deseydiniz kıyas yapabilirdiniz. Eğer 110 liraya şarj dinamosu alsaydınız herhalde 40-50 liraya değiştirirdi.

Yıllar önce ilk dizel aracımı aldığımda yağ bakımı için ustayla zamanın parası ile yanılmıyorsam 12-13 liraya anlaşmıştık. Ertesi gün bakım için giderken bir arkadaşımın tavsiyesiyle tiriger kayışı alıp ustaya değiştirmesini rica!!!! etmiştim. Triger değişiminin zahmetli ve pahalı bir işlem olduğunu bilmiyordum, tüm kayış, kasnak ve radyatörü söktükten sonra (araç hundai H100 97 model) bunun pazarlığını ayrı yapacağız dedi ve cebimdeki 45 veya 50 lilarının tamamını aldı yoksa toplamam dedi. Bana fiyatını başında söyleseydi belkide daha sonra değiştirecektim ama söküp dağıttıktan sonra pazarlık yapmak ne kadar etik olur. Burada kim kazandı kim kaybetti, Usta bir kere kazandı, beni ve getireceğim potansiyel müşterileri kaybetti. Ben kaybettim ama gerçekten iyi bir japoncu ustayla tanıştım ustayı kazandım, ustamda benden ve tavsiye ettiğin bir çok arkadaşım ve arkadaşlarından kazandı. Aracımı değiştirdiğim için başka bir ustaya gidiyorum ama halen japoncu ustayla görüşürüm ve gerek forumdan gerek çevreden ihtiyacı olanları yönlendiririm.
    Dürüst ve bilgili usta her zaman kazanır ama fırsatçı olanlar anlık kazanır ve devamı gelmez.

• sanayi ile uğraşmamak için çok sevdiğim eski aracımı sattım.
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.