Şimdi Ara

Sanayide kazıklanmama yönteminiz nelerdir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
1.806
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Evet arkadaşlar herkes görünüşü yazabilir benimki ise


    Parçayı kesinlikle Usta'dan almamak. Önceliğim olarak parçayı internetten veya zorda kalırsam parcacidan temin edip ustaya vermek. Burası önemli çünkü 500 liraya satılan klima radyatörünü sanayideki servis arkadaşıma 2 bin liraya işçilik dahil itelemiş.



    İlk önce fiyat vermeden ustayı ise başlatmamam


    Tanıdık usta yoksa bir arıza için birkaç yerden fiyat almak.


    Daha ucuz olduğu için özel servisi tercih etmek.


    Varsa ustanın dukkanindaki Google yorumlarına bakmak




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi laylaylaylom -- 10 Ekim 2021; 22:6:49 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Tek tek arayip fiyat aliyorum. Ankarada yasayinca rahat oluyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sanayiye gitmemek

  • Tavsiye edilen, sanayi çevresinde bilinen isim yapmış birine gitmek (amca, enişte tavsiyesi ile gidilen yer değil)

    Sanayide fiyat araştırması yapmak

    Fiş fatura istemek, verirse tabi

    İş yapılırken muhakkak aracın başında beklemek

    İş bittikten sonra kalan parçaları istemek

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Salağa yatmak.

    Arabadan anlamıyormuş gibi yapıyorum ve bakıyorum kim kandırmaya çalışacak. Öyle bir durumu fark edince şöyle bir gülümseyip ustaya arkama bile bakmadan o dükkandan uzaklaşıyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok fiyat odaklı bakmayıp bilindik ustalara gidilirse sorun olmaz. İlla vardır mahalleden oradan buradan tanıdık birileri yol gösterecek. Sanayinin oturmuş ustaları bellidir, risk almanın bir anlamı yok.


    Ayrıca fiyat alınırken yetkili servisten de fiyat alınmasında yarar var. Örneğin 50 TL olan yan sanayi yağ filtresinin orjinali çoğu zaman 70-80 TL olabiliyor. Değmez 20-30 TL için yan sanayi almaya.

  • Tanıdığım bildiğim ustaya komple bırakırım aracımı giderim. Başında durmam. O zaten benim ne istediğimi bilir ona göre yapar işini.
    Geçende balataları değiştirmeye gittim tanıdığım ustaya. Diskler de kötü olmuş onları da TRW marka değiştirdim dedi. Çıkan diskleri gösterdi. Eline sağlık iyi yapmışsın dedim.

    Tanımadığım adama bırak anahtar vermeyi gözümü ayırmam araçtan.

    Yağ değişimi için yağımı, filtrelerimi kendim alıp götürüyorum, işçilik veriyorum sadece.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ustaya , x parcayi degistirirsek, sorun duzelmezse geri sokup benim parcami takar misin diye sorarim.
    Saatlik iscilik ucretini sorarim.
    Tanimadigim bir yerse parca satan kisilere hangi ustaya gideyim diye sorarim
    Sirketin afini ticaret sicil gazetesinde sorgular kac yildan beri varoldugunu sorgularim.

    Ama en temizi sanayiiye gitmiyorum. Yetkili servise giderim. Fiyat alirim. En kotu ariza tespit ucretini oder cikarim. Kendim yaparim. Ustalarin elinde maymun olmam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yetkili servise götürmek

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • hocam Google yorumları demişsin de çok yanıltıcı olabiliyor çünkü eş, dost, arkadaş vs. çevresine yorum yazdırıp puan verdiriyorlar. Senin gibiler de işkillenmesin diye arada 4,5 ya da 4 puan verenler de oluyor.


    maalesef google yorumlar kısmını manipüle ediyorlar ama olumsuz yorumların sayısı ve içeriği fikir verebilir.

  • Sanayiden uzak durmak iyi bir yöntem ancak bir şekilde sanayiye yolumuz düşüyor. Parça temini konusunu ustanıza bırakırsanız, zar atmış olursunuz. Parçacı ile usta arasında kusuruz bir iletişim var. Usta hangi kalite parça istediğini saniyeler içinde söylüyor. Eğer parça elinde varsa bir göz hareketi ile orijinal veya yan sanayisini takabiliyorlar. İkamet ettiğim bölgedeki bir özel servis işçiliği dibe çekip, elindeki orijinal veya yan sanayi parçayı pahalı satarak piyasaya iş yapıyor. İşlerini iyi yapıyorlar, buna hiçbir şey diyemem. Bir de tamirhanesi olan her markaya bakan ustalar var. İşte kazıklanmama şansınızın çok düşük olduğu yer burası! Bu şekilde iki defa kazıklandım. 40 liralık parçayı 130 liraya sattı, hiç sesimi çıkarmadım. Diğeri de yanlış antifriz yüzünden oldu. Antifriz, kaloriferden contaya kadar masraf açtı. En iyi yöntem arızayı kendiniz biliyorsanız, gidin parçayı alın ustanıza taktırın. Ben A3'ümü yetkili servis uçuk bir rakam çıkardığı için iki defa periyodik bakımını sanayide yaptırdım. Parçaları temin ettim, ustam sadece işçilik aldı. Bir sıkıntı da yaşamadım.





  • ucuza yapan ustaya araç teslim edersen geri dönüşü epey kötü oluyor. en önemlisi sağlam bir usta bulmak, kazık yemeyeyim diye arabayı mahvetmek de olası bir risk.

  • Her şeyden önemlisi dürüst usta bulmak. Parçaları kendim alır götürürüm, işçilik üzerinden fiyat konuşurum.


    Usta niyeti bozduysa sizi her türlü kazıklar. Kazıklayamasa bile aracınızdan parça çalar, yan sanayi takar ruhunuz duymaz. Farketseniz bile iş işten geçmiştir.

  • Ben arızada yetkili servise gidiyorum.

    Son gidişimde sorunumu ücret bile talep etmeden çözdüler. Yaklaşık 1 saatlik işçilikten ücret talep etmediler.

    Sanayideki usta eğer arabadan da çok anlamıyorsaniz adamı yolunmuş tavuğa çeviriyor.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Sanayii gitmeye gerek yok zaten , sadece arabanın markasına hizmet veren özel servislere gidin daha güvenilir daha profesyoneller hiç değilse sadece o markaya hizmet vermiş


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Daha yeni yetkili, özel servis karşılaştırması yaptım. Yetkili serviste ya, filtre bakımına 800 lira diyorlar (KDV) dahil. Özel serviste 600 +KDV =708 TL. Niye gidip yan sanayi filtre taktırayım ki 100 lira için. Ha pahalı parça olur yetkili değişim yapar. Özel servis tamir yapar. Tamirin işe yarayıp yaramayacağı parçasına göre değişir.

    1.5 dci motorda enjektör için sanayiye gidip haber vermeden 4000 lira tuttu diyende var. Sıfırı 6000 zaten. Seni 15 yıl taşımış bozulmuş. Oda normal.

    Her zaman yetkili, sanayi farkını gözetmek lazım. Orjinal parça takıyorum da ucuza iş yapıyorum diyenlerin alayı yalan söylüyor sanayide. Fatura yok, belge yok. Yarın birgün sorun yaşasan kapıdan kovalarlar. Ha düzgün olanları illa ki vardır. Onlarıda bulmak iş.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eloq -- 12 Ekim 2021; 20:25:12 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • öyle bi yöntem yok..demirden don giysen oksijen kaynagıyla keser yine düdüklerler...

  • Hayatta şu 3 şeyi iyi yapan bir tanıdığın olacak ki kafan rahat olsun:

    Bakkalın

    Berberin

    Ve sanayideki ustan


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sanayi konusunda tecrübesi olan bir kişi iyi bilir ki, sanayide önemli olan ucuz değil sağlam iş yaptırmaktır. Sağlam iş yapan ustalarda normal olarak ucuza çalışmıyor. Bu tür sağlam fakat pahalı çalışan, iyi ahlaklı bir ustanın sürekli müşterisi olup az biraz kazıklanmayı kabullenmenin uzun vadede çok daha iyi olduğunu düşünüyorum.

  • Fiyat almadan başlatma seçeneği gerçekten çok önemli. Yıllardır sanayiye giderim. Geçen hafta ilk kez fiyat almayayım sanki ne tutacak ki dedim ve kazığı yedim. Bunlardan ayrı olarak sanayiye en az 2 kişi git. Mesala bir parça gerekiyor conta, keçe, vida vs bir şey. Sen alıp gelene kadar çekiç vs kullanarak bir şeyleri takmış oluyor. Veya yarım yamalak yapıyor. Veya değişmediği parça için değiştim bile diyen oluyor. 2 kişi gidersen bir kişi aracın başında sürekli beklerse iyi olur.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.