Şimdi Ara

Sanalpazardan alışveriş yapmış biri bakabilir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
283
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İkinci el bi ürün aldım, taksitle aldım fakat bir iki sorum olacak;

1) Ben taksitle aldım ama adama paranın tamamı mı gidecek? Yani taksiti bankaya mı ödeyeceğim ben nasıl oluyor o iş?
    2) Şu an kargo bekleniyor yazıyor aldıklarımda. Ben ürünü aldığım için adama mesaj mı gidiyor kargo bilgisi girin diye?
    3) Adamın referansı yoktu da ürün geldiğinde zabıt tutma mı ne deniyor öyle bir imkanım var mı? Yani kutuyu açıp, deneyip kargocuya çalışmıyor deyip geri göndertebiliyor mu? Kısaca sipariş iptali olabiliyor mu?

Bir sorum daha var ama sanalpazarla ilgili değil. Kargoyu UPS ile gönderecekmiş, önceden bu şirketi kullanan arkadaşlar; yarın kargoya verecekmiş, cumartesi öğlene kadar açık oluyorlar, bana ulaşır mı cumartesi günü yoksa pazartesiye mi kalır?

Konu yanlış yerde olabilir, acil olduğu için buraya açayım dedim. İyi forumlar..

• 1)adama nakit gidicek sen bankaya ödüceksin taksit , ekstreye yansır
    2)aynen öyle adam kargoya verip takip numarasını giricek sisteme
    3)yasalar gereği 14 gün içersinde kargo parasını bile ödemeden(karşı taraf öder) iade edebiliyosun

ups hızlıdır cumartesi öğlene kadar alırsın

edit : sen yinede cumartesi sabah sistemde şubeye geldiği görünüyorsa telefon edip sor bugün dağıtıma çıkıcak mı paketim diye , eğer şube yakınsa gidip kendin alırsın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Miranda Kerr -- 16 Ocak 2015; 1:11:01 >
  • faruk_17 kullanıcısına yanıt
    Paranız şuanda sanalpazarın kendi hesabında yani satıcıya aktarılmadı, ürün elinize gelip kontrol ettikten sonra tekrar sanalpazara girip ürünü onaylayacaksınız para o zaman satıcıya aktarılır. Şayet ürün sıkıntılı ise tekrar kargolar adama yollar iade istersiniz. Sıkıntı yaşarsanız sanalpazarın müşteri hizmetlerini arayın yardımcı olurlar.

Ürünü aldığınıza dair satıcıya bildirim gidiyor satıcıda ürünü muhtemelen yarın veya 3 iş günü içerisinde kargoya verir. Kargo bilgisinide siteye girmek zorundadır.

Kargo geldiğinde kargocunun bekleyeceğini hiç zannetmiyorum. Bekletebilirseniz bekletin ürünü kontrol edin sorun varsa orda kargocu size gerekli bilgiyi verir.

Satıcı sanalpazara kargo bilgilerini girer oradaki kargo numarası ile ups'in sitesinden takip edebilirsiniz. Kargocular ortalama sabah 9-10 civarında dağıtıma çıkarlar o saate kadar ürününüz size yakın olan şubeye gelirse muhtemelen geldiği gün teslim alırsınız.

• Şube uzak ama cumartesi gelsin de ben giderim alırım, yeter ki gelsin.

Hocam çok teşekkür ederim cevaplar için, iyi geceler, iyi forumlar..
  • Osman_E kullanıcısına yanıt
    Oo dediğiniz gibi ise daha iyi. Yani para bekletilecek, ürün elime geçtikten sonra eğer ki beğenmezsem onaylamayacağım ve ürünü geri göndereceğim. Şu an tüm sıkıntım geçti gerçekten. Çok teşekkür ederim cevap için hocam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: faruk_17

Oo dediğiniz gibi ise daha iyi. Yani para bekletilecek, ürün elime geçtikten sonra eğer ki beğenmezsem onaylamayacağım ve ürünü geri göndereceğim. Şu an tüm sıkıntım geçti gerçekten. Çok teşekkür ederim cevap için hocam.

Aynen o sekilde ;-)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tekrardan merhaba hocam. İki soru daha soracaktım size.

1)Karşı tarafla bugün konuştum da kafası karışmış, kendisi de bilmiyor ilk defa alışveriş yapacakmış sanalpazardan. Kendisi bana UPS ile kargolayacağını söyledi, anlaşmalıymış çünkü indirim olacaktı ücrette. Fakat sitede MNG ile olabileceğini falan söylüyormuş. Öyle bir şart var mı? Yani kargo bilgisi girin diyor ya bu arkadaşa site, herhangi bir kargonun numarasını girse sorun olmaz değil mi?

2)Birde aldığım ürün 250 TL, ne kadar kesinti oluyor? Faturası falan bir şeyler ücreti dedi bana ama anlayamadım. 250 nin ne kadarı adama ulaşır, ne kadar keserler?
  • Up, bilen biri son 2 sorumu cevaplayabilir mi?

• Up acil

• Up

• faruk_17 kullanıcısına yanıt
    İlanı açarken hangi kargo şirketi ile yollayacağını seçiyor , diğere tıklarsa istediğiyle yollayabilir , ama siteninde anlaşmalı şirketleri var aras , sürat gibi , 4-5lira gibi bi fiyata yolluyolar türkiyenin heryerine , onlarlada yollayabilir

yanlış hatırlamıyosam %5 kesinti oluyor , ilanı açarken belirtiyor %5 kesinti olucak size şu kadar geçicek diye zaten onaylarsanız ilan açılıyor
  • Kargocu geliyor, bekleyecektir bir iki dakika. O sırada imza vermeden paketi açıp kontrol edebiliyor muyuz? Ve bozuksa ya da diyerlim kutusuzsa, " bu ürün istediğmi değil, istemiyorum bu ürünü" deyip imza vermeme şansımız var mı?
  • Seyid Battal Gazi S kullanıcısına yanıt
    Sanalpazar üzerinden yaptıysanız alışverişi kargocuya gerekte yok. Para 5 gün mü ne bekletiliyor, eğer onay verirseniz direk yatıyor 5 gün içinde onay vermezseniz para otomatik onaylanıyor. Onaylamayıp ürünü sahibine geri gönderebilirsiniz. Kargo parasıdır falan biraz sıkıntı olabiliyor ama.

• Baktım,

İyi forumlar...

• Geri kargo yollamakla uğraşmayayım diye o anda yapayım istedim. Eğer alırsam, ürünü değiştirdi, kutuyu kendi açtı zaten gibi şeyler söyleyip itiraz edebilir ama kargo elemanını gözü önünde açarsam öyle bir şansı olmayacak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: faruk_17

Tekrardan merhaba hocam. İki soru daha soracaktım size.

1)Karşı tarafla bugün konuştum da kafası karışmış, kendisi de bilmiyor ilk defa alışveriş yapacakmış sanalpazardan. Kendisi bana UPS ile kargolayacağını söyledi, anlaşmalıymış çünkü indirim olacaktı ücrette. Fakat sitede MNG ile olabileceğini falan söylüyormuş. Öyle bir şart var mı? Yani kargo bilgisi girin diyor ya bu arkadaşa site, herhangi bir kargonun numarasını girse sorun olmaz değil mi?

2)Birde aldığım ürün 250 TL, ne kadar kesinti oluyor? Faturası falan bir şeyler ücreti dedi bana ama anlayamadım. 250 nin ne kadarı adama ulaşır, ne kadar keserler?

SANALPAZAR anlaşmalı kargolar var yurtiçi,aras,sürat bunlardan sp kodu ile gönderim yaparsa %5 başka kargo ile gönderirse %7 komisyon alır. MNG ile anlaşması yok

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.